- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
szabonagyur
félisten
Vagy keresni kell egy legolcsóbb flottát és kihozni olyan szolgáltatóhoz tartozó SIM-et aminek van ott térereje.
Az 1000 Ft havidíj, meg ha bármi más extra van és sokat beszélne az illető már simán lehet kapni flottán belül ingyen beszél csomagot és megoldva minden, nem kell okostelefon.
Egy kicsit sok minden van a Digi vállára rakva úgy gondolom. Nem feladatuk azt, hogy tényleg az olcsó csomag mellett még azt is megoldják, hogy mindenki de tényleg mindenki tudjon telefonálni a puszta közepén a pincéből
Ott a másik 3 nagy szolgáltató, oda mégsem megy senki és veri az asztalt, hogy ugyanmár szinte ingyen csomagnál miért nem ad még egy VoWifi készüléket is a szolgáltató, hogy használni lehessen.
Az meg, hogy akinek nincs okos eszköze és csak limitált funkciót tud elérni megint nem a szolgáltató hibája...
-
csacsi67
addikt
Tudod van itt olyan korosztály aki nyugdijas aki havi 80000 ft él van olyanok is akik nem nyugdijasok és havi 5000 ezret keresnek azoknak minden drága. Nekem is a 83 éves apám a 80 éves anyám megelégszik egy 6000 ft No name telefonnal is mivel már avval is nehéz neki telefonálni. Mi is kihoztunk 4 kártyát anno plussz a neteset meggy vissza mind a 4. marad egyedül a netes . Nem mintha a szüeim idáig sem tudtak beltéren telefonálni a Digivel 2G -n. Télen nem fog kiszaladni az udvarra ogy felhivjon valakt vagy ha Öt hivják halja a másik felet. Internetes kártya sebbesége is kritikán aluli.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Írod, hogy 5 évig ültek a mobilfrekin. De most is láthatod az okát. Ekkora készlettel kínszenvedés a szolgáltatás.
Tuti, hogy amikor megnyerték, más volt a terv. Valószínűleg valami roaminggal számoltak, erre utaló jel szerepelt is nemrégiben a topikban. Tavaly a közeledő árverés miatt indíthatták el ezt a döcögő szolgáltatást.
-
ggabor02
aktív tag
"Általánosságban. Igen, én is emlékszem hány évet kellett várni a '80 -as években egy vezetékes telefonra"
Nagyszüleim 1973-ban költöztek másik lakásba egy megyeszékhelyen a város közepére. Az 1973-ban beadott vezetékes telefon áthelyezési kérelmüket 1992-ben megvalósította a Matáv. -
RoyBatty
aktív tag
A Diginek sokat köszönhetnek a nem Digi előfizetők is elsősorban azért, mert leverte az árakat. Emlékeztetnélek arra, hogy mi történt a műholdas TV piacon amikor a Digi ott megjelent, nem hiszem, hogy nekik olcsóbb lett volna a műhold, mint a Telekom - UPC párosnak
Itt nálunk amíg a Digi az optikájával meg nem jelent, addig a Telekom 10 mbites (gyakorlatban jobb napokon 8, rosszabbakon 4) internetet kínált nézhetetlen fos IPTV-vel súlyosbítva havi 10k-ért. Érdekes módon a Digi megjelenése után egyből eszükbe jutott fejleszteni az optikai hálózatukat, most már az is elérhető. És nem az alföldi tanyavilágban lakom, hanem Budapest XII. kerületében, szóval még az az érv sem áll meg, hogy nincs fizetőképes kereslet.
A mobil hálózat kiépítése és fenntartása persze egy rakat pénzbe kerül, az nyilván hosszútávon nem fog működni, hogy a Digi ennyire olcsó árakat ad. De hogy ezen a piacon is árcsökkentést fog okozni (és ezzel a többi szolgáltató előfizetőinek is segíteni fog) az teljesen egyértelmű. -
tibor23
senior tag
Eléggé el vagy tévedve.
Telekom soha nem b@szakodott olyan helyekkel, ahol nem volt hálózata még a kommunista időkből. Most kezdtek el optikát vinni itt a környéken a kis falvakba, ahol egész eddig az egész falunak volt kb. 5 db. 5-10km. hosszú réz érpár, amin a net 1000ms (nem vicc) pingek voltak. Mindezt EU/hazai PÁLYÁZATI PÉNZBŐL. Városunkban (15ezer fő) van Tarr kábel (méregdrágán) és T VDSL, úgyhogy a szélessáv pipa, nincs pályázati pénz, optika sem lesz, csak néhány utcában ahol a panelok vannak.
Ennyit a NAGY-okról, akik letettek valamit az asztalra. -
pjen
félisten
Én is családi házas részen lakom, a DIGI mégis végig húzta az optikát a villanykarókon.A többi nagy is csak szép lassan építkezett.Hosszú évekig volt Chelló (UPC)előd.Soros, padlásból padlásba rendszer.Még most is mindenféle trükkel szednek pénzt, például UPC a boxaival.A DIGI mért tudja adni a DVB C kodolatlanul?
-
dethroner
veterán
A többiek meg b@sztak b@szakodni olyanokkal, hogy a település egy részén a mobiljel is olyan mint a mese, hol van, hol nincs. Vezetékes telefon sose volt. Internet kell? Fizess mikrós szolgáltatásért, ami szintén kritikán aluli többnyire.
Kb 12 éve irattam muterral egy kérvényt amit a településrész lakóival aláíratott, felvitt a helytartóhoz (helyi választott tolvaj), és kérte hogy a lakók érdekében intézzen vezetékes internet elérhetőséget. Polgi a tcom körzeti vezetőjével kiment muterhoz, és elkezdték ecsetelni hogy hány millióba kerülne odavinni a vezetéket. Helyette ajánlották hogy használjon mobilnetet. Muter kérte hogy nézze meg milyen a jel. Tcomos csóka elővette a telóját, nyugtázta hogy bizony itt az se járható út, beült a kocsijába és elhajtott.
Ennyit a többi nagyról -
cdl
senior tag
Ők nem aránylag szolgáltattak olcsón, hanem 50%-al adták olcsóbban az előfizetést.
És jobb ajánlat volt a másik kettőnél. Ha Ők nincsenek, még mindig kétszer annyit fizetnék az otthoni csomagra.
A mobil még ennél is jobb ajánlat lesz jövőre. Persze kell hozzá, hogy Debrecenben nagyon jó a lefedettség. -
vmarci21
tag
"A másik oldalról az átlag "egy-bit -es Jóskapista" -t (mint átlagos előfizetőt) szeretnéd terhelni voip beállításokkal?"
Ha csinálnak egy saját, Digis tárcsázó / névjegy / SMS appot, amivel le lehet cserélni a gyári Androidosat, akkor gyakorlatilag teljesen automatizálni tudják a folyamatot, ahol a Play Storeból való alkalmazás letöltésén, és engedélyek megadását kívül semmilyen felhasználói beállítás nem kell. (hiszen voip beállítása is mehet úgy, hogy a SIM-ről kiolvassák a telefonszámot, küldenek rá egy hitelesítő SMS-t, amit az app automatikusan be tud olvasni, hiszen ő kezeli az SMS-eket, és ezzel be is jelentkezhet a voip rendszerre).
Aztán az alkalmazás ha van Digi mobil hálózat, azon kezeli a hívásokat és SMS-eket, ha van WiFi akkor vowifit használ, ha egyik sincs, de másik SIM által van mobilnet, akkor meg azon át Voip megy.
Jó bonyolult megoldás lenne, és csak Androidon lehet megcsinálni, és ott is 3 gyári alkalmazást kell hozzá lecserélni egy bonyolultabb saját fejlesztésűre, de elméletben működhet.
-
adolfo01
tag
-
törölt tag
-
Isaac76
tag
Szerintem már az is érdekes lehet egyeseknek (pl nálunk is felvetődött) , ha lehetne kombinálni, mint a magentásoknál
Mondjuk DIGIMOBIL PLUSZ: 500 Ft + DIGIMOBIL MAX NET: 1000 Ft. (vagyis 1500ft-ért 200p és 30Gb net) . Ezért gondolom csinálhatnának több csomagot is,mondjuk ezzel nem vagyok egyedül szerintem
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
2019. május 27. előtt a Telenor mobilnetjét értékesítették tovább. És június 30-cal szűntek meg a meglévő előfizetések.
-
zelikocc
senior tag
Téves a felvetésed onnantól kezdve, hogy 2014 óta ültek a frekvencián. Amikor 2014-ben megvették a frekit, akkor még teljesen más szolgáltatást terveztek nyújtani. Lehetett látni a kiszivárgott képen is egy díjcsomag tervezetet. Illetve nem tudom pontosan, de nem 2015 től kezdtek el mobilnet szolgáltatást nyújtani? Innentől kezdték el kiépíteni a hálózatot keleten. Ezért tart ott Kelet-Magyarország lefedettségben ahol most van. Akkor arra alapoztak. Ha már akkor jelentős mobil szolgáltatóvá szerettek volna válni, akkor most az egész ország úgy nézne ki, ahogy kelet.
Majd jött egy más terv és eldöntötték hogy beszállnak a mobil piacra jelentős szolgáltatóként (amihez nyilván sokat segített az invitel felvásárlása, mivel annak nagyobb kiterjedésű gerinchálózata van, amit feltudnak használni a mobilhoz).
Amint eldöntötték ezt, beindult a fejlesztés és az építkezés.
De elég csak ránézni Romániára, ahol az elsők között kezdték el bekapcsolni az 5G-s bázisállomásaikat egyre több városban. A román helyzet nagyon jó képet ad arról, hogy mennyire tudnak fejleszteni és hálózatot építeni és bizonyosságot, hogy nem ülnek a frekvencián.
Eddig sem ültek a frekvencián, csak más volt a tervük vele. Mostmár nagyon beindították a mobilt és innentől kezdve miért ülnének bármilyen frekvencián? Kiépítésben van a hálózat, most a legkönnyebb plusz frekvenciákat bevonni. Indul az éles előfizetés is, véget ér a teszt. Innentől már csak előre van, amihez meg freki kell.
-
Sdi
addikt
"Tavaly június óta van tesztkártyád? Szuper, és mire tudtad használni akkor?"
Amire most is / és ami miatt jan.1.-től előfizetőjük leszek /, korábban leírtam már, hogy nekem megfelelő / tudom szerencsém van
/. Ahol én mozgok, otthon és a munkahelyemen is szinte full térerő, nővéreméknél ez csak telefonálásra redukálódik, de nekem ez is elég.
A hatóságot hagyjuk már. Az aki kizárólag a Digi számlájára írja a mostani kialakult helyzetet, az nincs tisztában az elmúlt 10 év intézkedéseivel/történéseivel/törvényeivel. Vagy nem akar tisztában lenni velük.
Az aktív terjeszkedésnek, azért a mocskos anyagiak is jelentős tényezői. Nem "korlátlan" pénzből dolgoznak mint a nagyok. A mobil fejlesztések így is negatívan hatottak a vezetékes üzletágra, rengeteg is a panasz emiatt.
Egyébként a jelenleg meglévő frekvenciájuk erre elegendő amit most látsz, egyedül az országos lefedettséget lehet a számlájukra írni. De azt már korábban is írták, hogy nem annyira egyszerű.
-
Sdi
addikt
Az 1 éved nem stimmel, nekem tavaly június óta van tesztkártyám és nem az elsők közt váltottam ki.
"Én úgy gondolom - persze a tévedés jogát fenntartom - hogy a hatóság(/kormány/fidesz vagy a "pirézek" akárki) nem ellenérdekelt a Digi -vel kapcsolatban."
Pedig de, TELENER, úgy látszik nem követed a topikot il.. a történéseket.
" Legyünk pontosak, ha kérhetem. Amit írtam, hogy ami van azt a Digi leginkább magának köszönheti és tulajdonképpen magukat lövik lábon éppen - nem kell ehhez hatóság sem."
Akkor valóban pontosítsunk. A Digi követett el hibákat / senki fia sem hibátlan/, lehet hogy nagyokat is. De amit a hatóság művel velük az agyrém. Azt követelni egy frekvencia pályázaton, hogy legyen lefedettség, ügyfélszám, úgy hogy ezek a megszerzett frekvenciáktól függenek / amit nem adok oda /, meglehetősen 22-es csapdájának tűnik. Ha ez nem keresztbetevés akkor nem tudom mi az."-most a kiírást megelőzően - akár proaktívan - arról egyezkedtek volna a hatósággal, hogy a feltételeknél milyen a fejlesztésekre vonatkozó kritériumok szerepeljenek az eltérő nyert frekvenciasáv mennyiségekre vonatkozóan (és mondjuk az ilyen "3 év" meg hasonlók helyett"
Amit aztán a hatóság bármikor megváltoztathat, láttuk ezt a tavalyi freki pályázat előtt, a kiíráskor még nem voltak benne olyan dolgok, ami miatt később kizárták a digit, csak a benyújtás előtt lett megváltoztatva. Ezt bármikor bármiben meg is tehetik."Ugyanakkor kíváncsi lennék mi lenne a véleményed előfizetőként, ha a Digi mondjuk vinné a frekvenciák negyedét"
Bár csak ott tarthatnánk, hogy kipróbáljuk
-
RoyBatty
aktív tag
Én a "fejlesztés nuku" résszel azért vitatkoznék. A Telekomnak (akinek összehasonlítatlanul több a pénze és volt már egy működő 2G és 3G adótorony hálózata) több mint 2 évébe telt mire egy (nem 100%-os) országos 4G lefedettséget összehozott. Mennyi időbe telik szerinted egy új belépőnek 0-ról összehozni ugyanezt?
A másik meg hogyha a hatóság azt szeretné, hogy gyorsan épüljön ki a hálózat, akkor szabjon időhatárhoz kötött feltételeket a frekvencia felhasználására, ne pedig az INDULÁSNÁL zárjon ki pályázókat adminisztratív okokat kreálva. -
Sdi
addikt
"A Digi -nek 6 éve vannak meg a frekvenciái. Ennek a 3 év a fele. Ugyanakkor még a felének a fele sincs meg a valóságban. Azaz szépen rajta csücsültek a frekvenciákon - míg a másik 3 szolgáltató gyilkolta a pénz, paripa, fegyvert a fejlesztésekbe (igen, másoknál indul az 5G is ...) ...". Valóban, csak a másik 3 szolgáltató 15-25 év előnyben van hozzájuk képest fejlesztésekben, ezt egy huszáros hajrával bizony nehéz behozni
, teljesen egyenlő feltételek vannak a te "versenyszférádban". Tenni mindezt úgy, hogy még az általad nem létező hatósági keresztbetevések is benne vannak a pakliban.
-
Renwick
őstag
Van a pályázatban lefedettségi követelmény, aminek az érdekessége, hogy 1800-on már most eléri a 2022 október 15-ig előírt lakossági lefedettségi szintet (70%) a Digi. 900-on ennél jóval több, 97% kell legyen a lakossági lefedettség addigra, függetlenül attól, hogy mekkora spektrumot vitt el a nyertes.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
-
MadMancs
veterán
Biztos sokat fog javulni a helyzet ha kiesnek a "potyautasok". Édesanyámnak már vissza lett váltva (tegnap járt le a hűség) Telenor a legkissebb csomagra, ha véletlen gebasz lenne digivel, és digi lett elsődleges kártya, illetve marad is január 1 től is.
Én még csak ízleletem, mert nekem sokkal nagyobb a mozgáskörzetem így marad másodlagos sim, de 100% hogy én is maradok január 1 után. -
Lajosnagy17
senior tag
A DIGI az egy kicsike cég a 3 behemóthoz képest. Ők is rendesen fejlesztenek a cég bevételeihez mérten, de több pénzt nem tudnak előteremteni. A frekvenciát akkor vették, amikor lehetett venni, azzal a szándékkal, hogy ha lassan is, de kiépítik a hálózatot. Rajta ültek, ez sem igaz teljesen, mert A DIGI az elmúlt 3 évben folyamatoson bővítetté a hálózatát, de azt csak azok látták, akik ezzel foglalkoznak. Évente szerintem 500-600 állomásnál többet nem építettek.
-
Lajosnagy17
senior tag
Mindkettő kell! Addig míg hivatalosan nem regisztráltak a DIGI-t, hogy licitálhat, addig az aláírásgyűjtést folytatni kell.
Ez a kormányzó pártot is nagyon negatívan érinti, mert itt tényleg az én zsebemre megy, havonta látom a hatását. Nem hiába írták, hogy a fönökasszony TÁVOZIK előbb vagy utóbb. Hibázott, mind a Klubradió, mind a frekvencia tenderen.
Aktív témák
Hirdetés
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Samsung LCD és LED TV-k
- Trollok komolyan
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nintendo Switch 2
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Formula-1
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest