- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
-
kissvendel
tag
Sziasztok!
Google verification code megérkezik nektek SMS-ben? Nekem sajnos még mindig nemTalán a hordozott 20-as szám miatt... vagy 50-essel sem megy? Van tapasztalatotok?
Jeleztem a Diginek, és az alábbi választ kaptam:
"Tisztelt Előfizetőnk!
Köszönettel vettük Társaságunkhoz érkezett megkeresését.
A hozzánk beérkezett levelével kapcsolatban kérjük, engedje meg, hogy az alábbi tájékoztatást adjuk.
DIGIMobil szolgáltatásunk év végéig tesztüzemben zajlik, az Ön által említett SMS probléma megoldásán kollégáink már dolgoznak.
Kérjük szíves türelmét.
Köszönjük megkeresését."
Egy észrevétel még a válaszban: "szolgáltatásunk év végéig tesztüzemben zajlik".. ezek szerint nem lesz vége a tesztüzemnek júniusban -
petkow
tag
Sziasztok!
Nem tudom hogy ez ismert dolog e már, de az összefoglalóban írtakkal ellentétben nekem a héten már megütötte a DigiNet aktív 50 csomagom a limitet és lassítottak. Két SMS-ben figyelmeztetek:
"A csomagodban foglalt havi adatkereted 80%-a elfogyott. Ha eléred a 100%-ot a forgalmazásod korlátozzuk. Üdvözlettel: DIGIMobil"
"A csomagodban foglalt havi adatkereted 100%-a elfogyott. Forgalmazásod korlátozásra kerül a következő hónapfordulóig. Üdvözlettel: DIGIMobil"
Mostmár csak kb. 320kbit/sec a letöltési sávszélesség.
-
FNZ
őstag
válasz
bkvbusz #22986 üzenetére
szia!
kérlek teszteld a K2-es készüléket és majd jelezz majd vissza, mert én most cseréltetek 2 db 5 napos készüléket, mert valszeg szoftverhibás (ezt mondta a telefonos és a digipontos ügyfélszolgálat is). Nekem bizonyos idő után (random módon általában fél órán belül) leállította a háttérben futó alkalmazások 70-80%-át valamint a bluetooth-t is. Az órámra ezért nem jött át az értesítés valamint az emileket/értesítéseket sem kaptam a telefonon.
Minden létező akku optimalizálót kikapcsoltam, sőt még az appoknál egyesével is kikapcsoltam.
Furcsa, hogy 2-ből 2 hibás
Pénteken kapom majd meg a 2 cserekészüléket.
Lehet eladom olcsón őket bontatlanul. -
bkvbusz
csendes tag
válasz
sfdrakex #22623 üzenetére
No. Hát lett fejleménye az ügynek. Mivel rá 2 napra végleg elpusztult az R2, bevittem a DIGI-hez. Ez náluk úgy működik, hogy a hibás telefont azonnal egy újra cserélik. Mivel mondtam nekik, hogy elretttentő példának is rossz, megpróbálkozok inkább egy K2-vel. Hát ég és föld a különbség az R2 és a K2 között.
Utóbbi (Digi K2) nagyon jó képet csinál, megbízható, gyors és stabil.
Amin lesokkolódtam, hogy micro USB-s és nincs benne NFC. De ezt leszámítva nagyon gyors és pöpec kis telefon. -
pusi1981
aktív tag
Sziasztok!
Muter Miskolcon akart Digi net aktív 50-et igenyelni de nem tudták kiszolgálni mert annyi a megkeresés hogy előjegyzést vesznek fel rá.
Azt mondták hogy majd hívják ha lesz és ki tudják szolgálni mutert ...
Valaki miskolci aki hasonlóan járt?
Vajon mennyi időt kell várni?
A várakoztatás a stick miatt van?
Csak netes simet nem lehet kihozni azonnal?
Úgyis routerbe menne a stickre nem is lenne szükség.
Vagy csak párba tudják kiadni sim+stick együtt? -
denko
senior tag
azt tapasztaltam hogy sok x nem kapok smst vagy csak órákkal, valamikor napokkal később, illetve néha eltűnik a térerő ott ahol lennie kell (ahol szokott lenni) és nem tudnak elérni. Ezzel vajon foglalkoznak a digisek ha bejelentem?
Mert egyszer telefonáltam és ezt mondták hogy "hát teszt időszak van, ez van..."
-
Lajosnagy17
senior tag
Tisztelt Levélíró! Értesítjük, hogy "Eltűntek az engedélyezés alatt lévő DIGI tornyok." tárgyú megkeresésének feldolgozását megkezdtük.
Hivatkozási szám: 00213-2020-02-24-TÜ Válaszunkat a lehető leghamarabb, de a beérkezés napjától számított legfeljebb 30 napon belül küldjük, addig is kérjük szíves türelmét.Nmhh
-
n00n
őstag
Nem tudom érint-e valakit rajtam kívül, de a Twillio már támogatja a Digis számokat is
https://www.twilio.com/sms/pricing/hu -
trec12
addikt
Fejleszt a Digi Magyarországon
Jó sok lóvét toltak a fejlesztésbe....
-
Killing
addikt
Német roamingról vannak tapasztalatok? Valaki mintha mondta volna hogy O2-re megy normálban, viszont a digi oldalán csak a roaming+ megoldás van hivatalosan, a német telekom hálózatán. Próbálgattam az osztrákoknál roaming pluszra váltani, de iphoneon problémás volt az APN beállítás, hívni tudtam csak net nem volt, attól félek itt is így járok...
-
Sanyamaci73
tag
Sziasztok!
Van valaki itt a fórumon köztetek esetleg Szombathelyről vagy környékéről Digi mobilszolgáltatást használva?
Kérem írjon részemre pm-t. -
FNZ
őstag
Üdvözlet!
Használ valaki DIGI K2-es telefont?
Az a problémám, hogy már minden akku optimalizálást és energia gazdálkodást kikapcsoltam, de mégis leállítja egy idő után a háttérben futó alkalmazásokat (messenger, e-mail kliens amin a céges levelezés megy) + a bluetooth kapcsolatot is bontja kb 20 perc után, így nem jönnek meg az értesítések, emailek ráadásul az "okos" órára sem jönnek az értesítések a lekapcsolt bluetooth miatt.
Mit kellene még kikapcsolni? -
ÁrPi2
senior tag
válasz
#72755712 #22916 üzenetére
[Ki uralja a jelenét, értsd : Somogybabod (meg a Digi-s rádióállomás) jelenét, HA perpillanat nézve rá a Wikipedia lapjára nincs ott az ami a csatolt képállomány
"tanúsága" szerint szerepelt azon a weblapon?
Ez kérdő mondat kedves Orwell fan-társ, kérlek (mint én is offolok) offold be ide reflexiód]
-
válasz
érték_elek #22902 üzenetére
Még Telekom van a családban és soha semmilyen ilyen probléma nem volt még. Amúgy nem a Digi bántása volt a szándékom, hanem csak tényt állapítottam meg. Olyan tényt, ami többször is előfordult. Sajnos.
A Telenort nem ismerem és nem is fogom. Talán soha. -
p2pp
őstag
válasz
Lajosnagy17 #22898 üzenetére
Így már elvileg jó lesz a Digi keresés nmhh.hu oldalon.
-
Lajosnagy17
senior tag
Nmhh.hu keresés Digi és kiadja azokat, amire engedélyt kértek.
Én Dunántúli vagyok, engem az itteni fejlesztések érdekelnek és ismerem is ezeket a helyeket.
Könnyen ki lehetett szűrni, hol nincs még torony habár van engedély.
Például
CS/6258-18/2018. számú építési engedély határozat – Szentgotthárd VA16167 Laktanya kódnevű 30 m magas (DIGI) antennatartó acéltorony építése a Kethelyi út 191/1 hrsz-on
-
Lajosnagy17
senior tag
A Diginek van építési engedélye több Dunántúli toronyra( 2018)
Lővő, Gérce 84-es út,
Kőszeg 87-es út
Szentgotthárd, Devecser, Jánosháza, Csehimindszent 8-as út
Egyházasrádóc 86-os út
Dunaalmás 10-es útEzek beüzemelése még Július 1-ig meg fog történni.
-
p2pp
őstag
"Hida" kerestem, de nem találtam ilyen községet.
Hida kódnevű torony ki tudja hol van?Sztem nem fogják eladni. Legalább is nagyon remélem.
Hamár egyszer így nekirugaszkodtak lefedni az országot.
A többi 3 nem értem miért vannak be...a.
Ha a Digi szerez 1 Millió előfizetőt azzal már szépen elvan, amimég mindig nem 10 Millió. Megértem a többi bukik valamannyit, de azért meg ne sirassuk őket, hogy éhen fognak halni.
A Diginek az 1 Milliót előfizetőt el kellene érni az elkövetkezendő években minél hamarabb, hogy megtérüljön a beruházás. Hiszen kb. 100 Milliárdos beruházásról van szó. Amihez plusz frekvencia, hátszél (ami most szembeszél) és jó nagy adag szerencse is kelleni fog. Nagyon drukkolunk a sikerhez. Most is használom. Nagyon elégedett vagyok. Nagyon jó az Ár/Érték arány!!! Ami a többi 3-ról nem mondható el. Sajnos a többi 3 próbálja végképp eltörölni őket, mert, így nem tudják kitalicskázni a Milliárdokat az országból. Pedig a Digi más ligában indult az országban. Nem a 300 és 450 Mbit a cél, hanem egy mindenki számára jól használható hálózat, ami nagyon jó ár/érték arányú. -
jgreg
csendes tag
"Lélektani határhoz ért a Digi mobil" Cikk: Hwsw
[link]
-
Ha azt vesszük, hogy egy ember 4 kártyát is kihozhatott és sokan meg is tették, akkor azt kell, hogy mondjam az bizony kevés. Persze teszthez elég.
Viszont teszem azt, ugye van 700 ezer előfizető, abból mondjuk 350 ezer hozhat ki kártyát, mert olyan helyen él, ami benne van a település listában és van lefedettség. De legyen csak 250 ezer olyan előfizetői hely, ahol hozhattak ki kártyákat. Ha ezek mind kihozták volna a 4 kártyát, az 1 millió előfizetőt jelentett volna. Tudom ez erősen sarkos és nem túl életszerű, de ehhez képest a 100 ezer bizony nagyon kevés.Itt, ahol lakom, legalább 4-5 ezer potenciális háztartás van, ahol elérhető a 4 kártya. Csak itt lehetne kb 20 ezer előfizetőjük elméletben. És ez egy kisváros. Ehhez képest nekem van 4 kártyám, plusz még egy emberről tudok, akinek van Digimobilja. És kész. Sok embert még úgy sem mozgat meg a dolog, hogy ingyen el lehetne hozni akár egy kártyát is. Nem érdekli őket, pedig Digi előfizetésük van. Kihozhatnának kártyákat.
-
válasz
ntomka #22873 üzenetére
Az nagyon nagyon kevés. Ezért sem fog még egy jó darabig pénzt kérni a szolgáltatásért. Mert bár megnyílna a nem digis emberkék előtt is a Digi hálózata, ami elvileg növelné a felhasználók számát, de egyrészt a hálózat sok helyen már most is iszonyú lassú és megbízhatatlan (pl az sms-ek gyakran órákkal később érkeznek meg, mint ahogy meg kellene), másrészt egyáltalán nem garantált még a növekedés sem. Ugyanis az a 99 ezer előfizetés úgy jöhetett össze, hogy sokan 3-4 kártyát is elhoztak, mert ingyen volt. Amint pénzt kérne érte, sok család nem fog ezért a szolgáltatásért 3-4-szeres előfizetési díjjat fizetni (hacsak nem valami tényleg jelképes összeget nem kérne a Digi havi díjnak) és legalább 2 kártyát vissza fognak adni. A 99 ezer először csökkenne drasztikusan, majd később az új előfizetőkkel növekedne. De egy mondjuk 200 ezres mobilos előfizetői tábor lópikula nem lenne. Abból nem lehetne megélni. Frekvencia kell és tornyok dögivel (meg persze megbízható működés). Ha ezek meg vannak, még akkor is kellenek versenyképes árak ahhoz, hogy komoly versenyző legyen a mobil piacon a Digi. Én drukkolok nekik.
-
4Grider
félisten
válasz
fodigyuri #22871 üzenetére
Ezekről az éves jelentésekről jut eszembe, hogy a Digi folyamatosan beszállítókra vadászik, az ár nem, csak az a lényeg, hogy minimum 90 (de inkább 180) nap legyen a fizetési határidő. Bennünket is többször megkerestek és csak a fizetési határidő kitolása érdekelte őket. Ebből ért egy okos kereskedő...
-
fodigyuri
csendes tag
digi eves jelentes [link]
-
DevKiller
senior tag
válasz
dethroner #22866 üzenetére
Semmi ragozás nincsen benne. De a DIGI lassít és annak mértéket 200kbps felett határozza meg kicsit. Lekapcsolni nem akarják, mert az szenyóság. Utánna fizetettni meg szintén az. Ezért volt/lett/lesz ez a megoldás. Nekem ez is használható és szerintem sokaknak is.
Egyébként meg itt látszik a drága NMHH hozzá állása. Minnél nagyobb csomagok és minnél nagyobb adó. Ez a lényege, és a fogyasztók ne járjanak jól. Olyannak fáj ez, aki ismer másik oldalt is és nem nagyon viseli, hogy ki van vele tolva -
-
fuwiradis
aktív tag
idejet nem tudom mar mikor tetettem magam varolistara az adatsimhez kerheto stickert (merthogy nem volt naluk stick) es azota sincs semmi hir.
ajanljatok mar digi adatsimhez valami hordozhato mifi routert vagy sticket, mert ennyi ido alatt akar mar talalni is lehetett volna valamit. koszi!
-
FNZ
őstag
Sziasztok!
A Digi K2 telefon mennyire jó készülék? Nézegettem teszteket, de az teszt és nem tapasztalat.
Ahogy nézem, itthon ezt az oukitel y4600-at nem is árulják hivatalosan sehol csak a Diginél. Még topik sincs róla itt a fórumban.
Milyen lehet vajon a supportja, frissítések, bug javítás, stb? -
UHHH
őstag
Lelkes újonc, aki most kelt, most mit izéltek vele?!
Mindig kérdezi az üszi-s, amikor fizetem a számlát személyesen, hogy jó-e a digi mobiltelefonos szolgáltatás? - Hát persze!
-
Lacarr1
csendes tag
A DIGIMobillal már autópálya matricát is vásárolhatsz egyszerűen, mobilról
[link] -
n00n
őstag
"Az alábbi szolgáltatások nem fognak működni a DIGIMobil hálózatán:
• MMS
• emelt díjas szolgáltatások
• mobilvásárlás, mobilparkolás"Mobilparkolást ki lehet szedni az összefoglalóból
Kenderice: Ment alapból, de most kicsit elbizonytalanítottálTe próbáltad azon? (Este megnézem)
-
pusi1981
aktív tag
Sziasztok?
Ha két digi sim az egyik németben a másik osztrákban,akkor ingyen beszél a két digis ügyfél egymással 2G-n? -
trooper44
csendes tag
Sziasztok!
Whatsapp aktiválására van valami trükk digis simről? Se az sms, se a hívás nem érkezik meg.
Írtam az ügyfélszolgálatnak, de hiába, sablon válasz jött.
-
dchard
veterán
válasz
vbalint77 #22797 üzenetére
Az, hogy mi ezt itt fejben hogy osztjuk el kevés köze lesz a valósághoz. Én pusztán azt írtam le, hogy műszakilag mennyi kéne az életképes szolgáltatáshoz. 10mega alacsony freki, 20mega magas freki (1800-tól felfelé). A másik műszaki alapvetés, hogy 5MHz akármilyen frekin sosem lesz gazdaságos, mert a licenceken kívül minden mást ugyanúgy meg kell venniük, mint ha 10 vagy 20MHz-en szolgáltatnának. Ez a méretgazdaságossági része a dolognak. De ez igaz a többire is, nem Digi specifikus: a voda sem véletlenül tolta ki baromi gyorsan 10 majd 15megában 1800-on az LTE-t. A kicsi, elaprózott spektrum minden szempontból rossz a cégeknek és nekünk előfizetőknek is.
-
Zoli_2010
tag
Sziasztok!
Nem tudom, van-e "digis" petíció, de kellene egy kis nyomásgyakorlás a döntéshozókra. Legyen FREKI! Mindenki érdeke, hogy olcsóbb legyen a mobilnet és a telefonálás is. Az államnak sem érdeke, hogy a három kartellező cég kivigye a hasznot és külföldön dotálja belőle a felhasználóit és a tulajdonosait.
Amit nem a mobilozásra költünk, azt majd úgyis elisszuk, azon meg még jövedéki adó is van, = + bevétel a NAV-nak is. (pl.: T 8ezer - Digi 2ezer = +6ezer!) Uff. -
Fr@nkieWilde
senior tag
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Nah sikerült!
Újraindítottam a telefont, utána már engedte a mentéseket, mindent beállítottam, elmentette, most már megy végreAmúgy bent vagyok Pesten a belvárosban, a vodának itt maxon van a térereje, a digisnek meg néha el is megy
Illetve kicsit lassabbnak találom a netet, mint a vodánál.
Kérdésem az lenne még, hogy ha mindkét kártyán be van kapcsolva az adat, akkor melyiket fogja használni a telefon?
Illetve az úgy működik e, hogy a vodáson kikapcsolom és a digis káryát pedig csak erre a célra használom? -
Quchy
csendes tag
Sziasztok! Két lépcsős azonosításhoz nem érkezik meg a kód smsben Digi mobil hálózaton! Esetleg valaki tudna segíteni. (Tehát adott egy fiók amihez a megfelelő jelszó beírása után smsben küldenek egy megerősítő kódot a belépéshez)
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
Per Me #22808 üzenetére
Köszönöm a segítséget, így valóban a digi alatt is megjelent a hozzáférési pontok. Így már az apn-nél benne is voltak az adatok gyálliag, de nem megy a net így sem.
Megpróbálok itt is új apn-t létrehozni kézzel, beírom az adatokat, de nem menti el, hanem ismét a már előre beállított apn-t használja, amúgy csak annyi a különbség, hogy ez:
-APN típus: default vagy default,supl nem így van, hanem nincs megadva van beállítva.
- Illetve nincs ilyen opcióm: Hitelesítés típusa: PAPTermészetesen 4g képes a második sim is, valamint arra is van beállítva (ezt a többi kérdezőnek írtam.)
-
Janusz001
őstag
Én is egy a1 Ben próbálkozom,nem akar összejönni,csak a digi kártya van a SIM 1 Ben.
-
Per Me
tag
válasz
Fr@nkieWilde #22805 üzenetére
Beállítások - Hálózat és internet - SIM kártyák:
itt a Cellular data-t tedd a DIGI-re.
Ezután a Hálózati beállítások - Mobilhálózat - DIGI HU alatt megjelenik a Hozzáférési pontok nevei. Itt a + és hozzáadhatod, amit kell. -
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
Laccoss #22804 üzenetére
Egy vodás kártya van sim1-ben, annak az adatait tartalmazza. Az működik is, a sim 2-ben van a digi kártya, ott amúgy nincs is lehetőség új apn megadására, csak a sim 1-nél, ahol a vodás van. Itt rámegyek a plusz jelre az apn-nél, megnyitja, beírom az adatokat, menteném, és semmi.
-
vbalint77
tag
válasz
dchard #22783 üzenetére
Igazad van, de nincs más választása a Digi-nek, zsebbe kell nyúlni a 900-ért és az 1800-ért, különben hatalmas lesz a bukó. Csak előre menekülhet.
Szerinted mennyi ügyfél kell hogy fedezze a hálózati kiadásokat? (500e elég?)
Ehhez minimálisan mennyi freki kellene? (fedés + kapacitás)
900-on ha jól emlékszem az egész spektrum most jár le 2x35Mhz, 1800-on meg 2x60Mhz.
Nem lenne elég 2x5 900-on a fedéshez (ott is osztva 2G és 4G-re mint most 1800-on) illetve 2x10 1800-on a kapacitáshoz?
Így maradna a 3 nagynak is bőven... -
sifarr
senior tag
válasz
dchard #22777 üzenetére
dchard!
Műszaki kérdésekben én laikus vagyok, te profi. Amit itt összefoglaltál, azt éppen a te és mások szakértői hsz-eiből már rég összeraktam. Egyetértek veled. Én épp attól tartok, hogy reális eshetőség az a kimenet, amire finoman célzol: lesz egy döglődő, kapacitáshiányos, maximun nullszaldós, inkább veszteséges digis mobilüzletág.
Lehet, hogy egyes hozzászólásaim vehemensnek és szélsőségesen elfogultnak tűnnek, valójában értetlenség, megdöbbenés van mögöttük. És hogy érthesd ...
Mobilban havi <1500-ből elvagyok. Nekem teljesen mindegy volt, hogy lesz DIGI mobil vagy sem. Visszanézve egyetértek: "az 1800-at el sem kellett volna hozni". És nem lett volna szabad az indulásnál hibázni, beleértve az Invitel hibát is. De elindultak és hibákkal indultak el, ez már faktum.
Elköltöttek egy csomó pénzt beruházásra (még fognak is, nem fogják abbahagyni), nő a bevezetési költség is. Mennyi ez? 50 milliárd? Nem hiszem, hogy túlbecsültem, inkább alá. Te konkrétabban is meg tudod becsülni, a beruházási részt biztos, majd kijavítasz. Édesmindegy, hogy ezt miből fizette és fizeti a DIGI, saját tőkéből és/vagy hitelből. Ha bármilyen okból nem lesz megoldása, hogy a mobilrészleg nyereséges legyen, akkor ki fizeti ki a költséget, a veszteséget? A tulaj? Vagy átterheli a romániai részre? Nem hiszem. A legkézenfekvőbb, hogy a vezetékes üzletágnak kell kitermelnie. Már most is emelkedik a vezetékes árszinvonala. Pl. FTTH esetében 4800-ról 5700-ra hűség esetén. Miért is? "Nincs megoldás" esetében ez fokozatosan nőni fog tovább, 7-8 ezerre. 9-re?
A közömbösségből akkor fordultam át, amikor ezt átgondoltam. És nem azért, mert akár egy háromezres növelés földhöz vágna. A költségvetésemben ez a statisztikai hibahatáron belül lenne. Egyszerűen dühítenek bizonyos jelek.
A hírközlési törvény preambulumából idézek: a törvény célja "a fogyasztók megbízható, biztonságos, megfelelő minőségű és lehető legalacsonyabb díjú elektronikus hírközlési szolgáltatásokkal való ellátása érdekében, az elektronikus hírközlési piacon a hatékony, az alkalmazott technológiától független verseny biztosítása". Azaz a fogyasztók érdeke, a miénk. Jól írta Kali, hogy a DIGI indulása minden fogyasztó érdeke. A hatóságnak, államnak ezt kellene képviselnie. Az állam a 3. szereplő színre lépését (Voda) anno támogatta. A 4-et nem. Nincs jele, pedig a verseny pezsdítése céljából kellene. Ráadásul most ebben a "játékban" az állam tulajdonosi szerepben is van. Nem részletezem, de a tulajdonosi érdek nem esik egybe a fogyasztói érdekkel.
Tetszik, nem tetszik, a DIGI Mobil jövője mára nem elsősorban műszaki, jogi, finanszírozási kérdés. A hatóság (állam) stratégiai döntésének, minden érintett (3 grácia is) érdekküzdelmének a kérdése. Igen, leírom, még ha kitiltanak is, politikai kérdés is.
Minden tesztelő vagy maga, vagy hozzátarozója, vagy rokona, ismerőse révén vezetékes előfizető is. Belekerült ebbe a helyzetbe, mint Pilátus a krédóba. Amikor olyan hozzászólást olvasok egy tesztelőtől, miszerint "ez a szolgáltatás még nem ér annyit, hogy fizessek", vagy "ragaszkodom a szerzett jogomhoz, az ingyenességhez" és hasonlók, akkor nem értem őket. Ki fogja fizetni azt a pénzt, csak más címen, a vezetékesen.
Jelenleg fogyasztóként csak úgy lehet támogatni a DIGI-t, hogy fel tudjon mutatni egy már fizető, jelentős számú ügyfélbázist. Mi, jelenlegi tesztelők, nem vagyunk hivatkozási alap, figyelembe veendő fogyasztói érdekcsoport. Lehetnénk, de nem leszünk. Nem is akarunk lenni. Ez van.
Most és korábban minden érvemet elmondtam, a továbbiakban visszafogom magam.
Elnézést, hogy mindezt neked címezve írtam. Kijött, nagyon a bögyömben volt.
(Átfutottam a legutóbbi hozzászólásaid. Nagyon hasonlóan látjuk a háttéret, a kilátásokat.) -
p2pp
őstag
válasz
DevKiller #22789 üzenetére
Még mindig várjuk a csodát.
De 1 kis hátszél segítség nem ártana.
Biztos tudják mit csinálnak,, ha már belefogtak.
Nagy játszma lesz ez, mint egy 12 menetes boxmeccsen.
Nagyon drukkolunk a Diginek!
Nap mint nap használom.
Minden ok vele. VoLte, VoWifi is kapásból ment.
Nagyon jó lenne végre a Triumvirátus hatalmát megtörni.
Remélem sikerül szerezni 10 MHz 900 és 15MHz 2100-as frekiket!
A 2100-at sztem már most tudná a rendszer.
A 900-ra meg biztos építkezni kellene.
De jó lenne most belelátni a fejekbe!
Ez még mindig nem egy közel 200MHz spektrum, mint a többi 3-nak, de már simán használható, életképes, potenciális háló lehetne. -
DevKiller
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #22788 üzenetére
Hát nem lesz egyszerű menet nekik, de meglátjuk mi lesz.
Én már alig várom, hogy itthon is DIGIMobilozhassak. -
dchard
veterán
válasz
#79813376 #22778 üzenetére
Igen, ennyire. Ha megnézed, hogy mi megy 900-on, vagy a kizárással kapcsolatos politikai hátszelet, ezek nem abba az irányba mutatnak, hogy bármit is fog tudni venni, 1800-on meg szintén foggal-körömmel licitálni fog a meglévő 3 sokkal tőkeerősebb cég. 1800-on is csak azért sikerült frekit venniük annó, mert a voda nem gondolta, hogy azért a nyúlfarknyi 5MHz-ért hajlandóak ezt a vastag összeget kiperkálni. Kétszer nem követik el ezt a hibát. Az, hogy a Digi - főleg alacsony frekin - spektrumhoz jusson, még egy normális jogrendszerrel működő országban sem lenne egyszerű. Ebben az ellenszélben meg...
-
n00n
őstag
Autópálya matrica vásárlás és mobilparkolás DIGIMobillal
A 2020. február 17-től a DIGIMobil szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek is készpénz használata nélkül, gyorsan és kényelmesen vásárolhatnak autópálya matricát, illetve parkolhatnak mobiltelefonjuk segítségével. A szolgáltatásokat egyelőre SMS-ben lehet megvásárolni és ehhez a társaságunk SIM-kártyánként havi, bruttó 20 ezer forintos, univerzális keretet biztosít előfizetőinek. A DIGI mindkét szolgáltatásra vásárlásonként egységesen mindössze bruttó 55 Ft-ot számol fel tranzakciós díjként, amely jelenleg a legalacsonyabb ár a piacon. A Mobilparkolás a +36 50 130 XXXX (4 jegyű zónakód) telefonszámra küldött SMS-sel indítható, autópálya-matricát pedig a +36 50 120 0200 számra küldött SMS-sel vásárolhatnak ügyfeleink. A DIGIMobillal történő autópálya matrica vásárlási és mobilparkolási szolgáltatásról további információk cégünk honlapján, a digi.hu/autopalyamatrica, illetve a digi.hu/mobilparkolas oldalakon érhetők el.Forrás: http://digi.hu/hirek/autopalya-matrica-vasarlas-es-mobilparkolas-digimobillal-0
-
Persze, a Tutira jött válaszként a Most, de a Digi miatt él még mindig ez a lehetőség. Ha a Digi nincs, már rég megszűnt volna. Szó is volt róla egy időben, talán mintha úgy lett volna, hogy tavaly nyáron megszűnteti a Telekom. Csakhogy jött a Digi az 5 Ft-os percdíjjal meg az ingyennettel.
-
válasz
rothfb #22774 üzenetére
Minden vállalkozás lényege a minél nagyobb haszon, a szerényebb profit bizonyos megszorításokat is jelent általában, amik többnyire az előfizetők/ügyfelek irányában is megmutatkoznak. (Voltam vezetékes fronton DIGI előfizető évekig, ahogy Telekom és UPC is, összevethetném és kidomborodna a dolog, de nem ide való.)
A Domino Most szerintem a Vodafone érdeme (Tuti, ha jól emlékszem), a DIGI nem jelentett akkor és olyan veszélyt a Telekomra nézve.
23 éve kezdtem a Westel900-zal. -
Csak azok nem szeretik, kedvelik a Digit, akik a minél nagyobb haszonra hajtanak. Meg akik nem szeretnének versenyhelyzetet. Könnyebb a sok pénzt beszedni az előfizetőktől úgy, hogy nem kényszerít senki árversenyre. Mondom mindezt úgy, hogy a 90-es évek óta vagyok Westel, majd T-Mobile, majd Telekom előfizető (most Dominós).
Édesapám a Westel 450-nel kezdte 92-93 környékén. Majd Westel 900-al folytatta. Szóval én ismerem a Telekomot, nincs velük bajom. De pl a Dominó Most a Diginek köszönhető és nem véletlenül van a telefonomban most is két kártya. Telekom és Digi.
Egy szóval hajrá Digi! De amíg nincs egy kiépített rendes, vállalható hálózat, addig nagyon kockázatos pénzt kérni ezért, ami most van.Ja és a több, mint 50 000 szakmai hozzászólásért jár a dícséret!
-
válasz
sifarr #22769 üzenetére
Nem akarom védeni a Telekomot, de hazánkban az összes szolgáltató közül ők állnak ilyesmihez a legjobban, leginkább ők térnek el akár a jogszabályoktól is az ügyfél számára kedvező irányba (lásd például a hűség intervalluma alatt is díjmentes függetlenítés...stb., amiket jogszabály nem ír elő és a többi szolgáltató nem is biztosítja, csak a Telekom teszi meg).
Valóban sokan nem vásárolnak az interneten, csekket fizetnek be inkább és hasonlók, de rájuk pont úgy elmondható az is, hogy nem akarnak a korábban itt más által írt térerős problémával foglalkozni - értve úgy, hogy eltántorítja őket -, nem érdekli őket a VoWiFi és társai, hanem mobilos térerőt akarnak mindenhová és még lehetne sorolni...
Más kérdés, hogy szerintem a DIGI rákényszerült erre a díjmentesen biztosított tesztelési lehetőségre, mert lépnie kellett, de pénzt nem kérhetett még ezért a szolgáltatásért, viszont jól jöttek neki a tesztelők.
Ettől sokkal összetettebb persze az egész, ezért nem is szeretek/szoktam mélységeiben belemenni minden részébe.
Induljon el rendesen a DIGI, legyen olcsó, kényszerüljenek miatta tényleges (ár)versenyre a többiek és már akkor is elégedett leszek, még úgy is, ha esetleg soha nem leszek a DIGI mobilos szolgáltatásának az előfizetője.
Utóbbit csak azért írtam, mert szerintem azoknak sem érdeke a DIGI ellen kardoskodni, akik nagyon nem szeretik. -
fil
őstag
válasz
dchard #22747 üzenetére
Tévedtem. Mea culpa. A szerződés határozatlan idejű.
A lényegen ez mit sem változtat. A teszt üzem miatt a Digi hangsúlyozta, hogy a szolgáltatás korlátozottan elérhető, időnként nem meghatározott ideig kimaradhat stb. Ja és nem a FB-n. Tehát erre hivatkozva nem lehet perelni. Egyébként is egy nem teljesített szolgáltatás miatt az érte fizetett díj időarányos részét lehet követelni. Ez a jelen esetben a nulla arányos része.
De mint már sokan írták, akinek ez így nem megfelelő választhat a másik 3 szolgáltató közül. Ja ,hogy nem ingyen? Semmi nem tökéletes...
Én használom ahol és ameddig tudom. Második sim. Várom ,hogy jobb legyen, hogy sikerüljön nekik, de ha nem akkor marad a többi. -
DevKiller
senior tag
Annyian gondolkodnak itt okosan, így úgy amúgy:
1, A tesztkártyát mindenki gond nélkül vissza adhatja
2, Ne reklamáljunk, ha nem kell fizetni érte
3, A DIGI ha ennyit beleföccölt akkor tervez Magyarországon maradni.Aki azt nem hajlandó megérteni, hogy nem 1-2 nap egy új mobilszolgáltatót létrehozni az így járt.
Nem mellesleg: A DIGI nem tévedett. Jókor indult, arról már nem tehetnek, hogy kizárták őket valami indokkal a frekvencia árverésről(az indokot még máig sem tudunk csak találgatások vannak).
Én Mindkét országban használom a DIGI-t, és nagyon jól tudom, hogy mi a helyzet.
4G-t a Román DIGI 2100 MHz-en szolgáltat. Azt a kis 900 MHz-et amin "Szolgáltatnak"(egy Magyarral egyszintű 22/7.5) ne vegyük már mérvadónak, ráadásul úgy hogy kb fél éve szolgáltatnak 900 MHz-es 4G-t. Aki azt mondja, hogy nem lehet ezzel semmit sem kezdeni az téved. 3G-t szolgáltatnak 900-on és az kb mindenütt van, ergó kiváltja ahol nincs 4GNagyvárosokban pedig:
3G(900/2100)
4G-900(ez még egyáltalán nem jellemző)
4G-2100
4G-2600(TD-LTE)Ez miért nem járható nálunk is?
Igen kell a freki de nem csak 900.
Ne sirbakoljon már senki azért, mert nincs térerő nekem sincs itthon és? Van VoWIFI beszélek a külföldi rokonaimmal annyit amennyit akarok. Előbb utóbb lesz és kész. -
válasz
#79813376 #22761 üzenetére
Itt sem lesz ez máshogy. Sőt ahogy írod, itt még nehezebb lesz. Én drukkolok a Diginek és egy jelképes összeget hajlandó lennék áldozni, mint előfizetési díjjat, de ahogy a románoknál az 1 eurós előfizetést, nagyjából itt is ennyivel lehetne kezdeni eladni a szolgáltatást. Legalábbis ebben a formában. Ha ez nem bővül, mármint nem szereznek frekvenciát valahogy, az egész halálra van ítélve. Sosem fog megtérülni és sosem szereznek megfelelő mennyiségű ügyfelet. És igen, komoly ellenszélben kell harcolniuk, de ha tényleg akarnak valamit itthon kezdeni mobil szinten, akkor nincs más megoldás, frekvencia kell. Vagy sokkal több torony. De az utóbbi sosem lesz rentábilis.
-
törölt tag
válasz
rothfb #22758 üzenetére
A románoknál 2007-től 7 éven át csak 2100-on szolgáltattak (ráadásul ott 2*15Mhz-et sikerült venni, szemben a magyar 2*4,8-cal). 1,1 millió ügyfelet szereztek úgy, hogy az elején nulla majd 1 eurós előfizetéseket osztogattak a vezetékes ügyfeleknek. Az ügyfelek akkor kezdtek el a digi irányába mozdulni, amikor frekvenciát nyertek 900-on (2014), és ebben a tenderben az ancom (nmhh) kötelezte a vodafone-t, hogy amíg kiépül a digi hálózata (2 évig) belföldi roamingot nyújtson a diginek. Mivel ezzel egyik napról a másikra országos lefedettségük lett, sokan pont a vodafone-tól mentek át a digihez, és ügyfélkörük, 2 millióra nőtt.
Magyarországon nagyon nehéz lesz az ügyfeleket váltásra bírni. Hozzá vagyunk szokva a(z Európai szinten egyik legjobb) minőségű hálózathoz. Nem lesz könnyű eladni a van térerő nincs térerőt.
Ehhez jön még a frekvencia kérdése: amíg nincs alacsony frekvencia, amíg nincs 2*15MHz magas frekvencia, addig fórumozgatunk, de ez így nem üzletképes/profittermelő megoldás. -
sifarr
senior tag
válasz
dchard #22753 üzenetére
Annyi a különbség, hogy a többi szolgáltató nem szűr elő, ergó nincs felelőssége abban, hogy ha te olyan helyen veszed igénybe, ahol a lefedettségi térkép szerint (előre ellenőrizhető módon) nincs elérhető szolgáltatás.
Ez is egy legitim nézőpont. Nem túl ügyfélbarát, de respektálható.
Akkor viszont mobilfronton jelenleg ez a helyzet, egy kis párbeszéddel illusztrálva.Helyszín: T vagy T vagy V ügyfélszolgálata.
Ügyfél: Jó napot! Előfizetést szeretnék.
Ügyintéző: Jó napot! Fényképes igazolványt, lakcímkártyát kérnék.
- A Belvárosban lakom. A térkép szerint kültéri és beltéri lefedettségük is van. Biztosan tudom használni a lakásomban? Nem szeretnék zsákbamacskát venni.
- Nem tudom, nem biztos.
- Nem tudná leellenőrizni?
- Nem.
- Esetleg kiküldenének egy technikust, ő bemérhetné.
- Sajnálom, de erre nincs lehetőség.
- Akkor kaphatnék ingyen egy tesztkártyát, nettel, 100 perc lebeszélhetőséggel? Akkor én kipróbálhatnám!
- Sajnálom, de erre sincs lehetőség. Kártyát kaphat, de azért fizetni kell.
- És ha nem tudom használni a lakásban, akkor visszadják az árát?
- Nem. Illetve majd egy év múlva igen. De kérvényezni kell.
- Akkor milyen lehetőségem van, ha számomra használható előfizetést szeretnék Önöktől?
- A zsákbamacska.És tőlem is egy költői kérdés.
Ha DIGI úgy indul, hogy szűrés nélkül, mindenkinek prepaid kártyát ad, ingyen net, 1000 feltöltésért 200 perc, a szerződésbe beleírja 2 centis betűkkel, hogy az ország egy pontján sem garantál használhatóságot, és a szerződést 2020. február 29-re azonnal felmondja, március 1-én lekapcsolaj, és ha ...
Szerinted milyen hozzászólásokkal lett volna tele eddig és lenne most ez a topic?
Szerinted mikor, hogyan kellett volna indulnia? Hibák helyett milyen jó döntésekkel?Persze, lett volna egy ideális indulás - én is tudom. Megvárni, amíg lesz elég freki. Kiépíteni a hálózatot, minimum olyan lefedettségi szintig, mint a többié. Műszakilag csak műszaki emberekkel tesztelni, amíg a többi szintjét el nem éri. És utána lehetett volna indulni. Csak akkor. Persze akkor ez a topic sem lenne.
A DIGI nem ezt az utat választotta. Hibázott. Lehet is szidni mindenért: lefedettség miatt, mert előszűr és rosszul, mert csak vezetékes mellé ad kártyát és nem mindenkinek, mert a tesztcsomag nem marad meg örökre, mert árat fog emelni, mert ... mindenért.
A hozzászólások nem kis részét olvasva csak azt nem értem, hogy miért nem hagyja ott mindenki a DIGI-t? Úgy se működik, halott ügy, kár rá vele foglalkozni. -
Nekem sem jön lakáson belül, pedig egy kék paca közepén vagyok. Ezért nem értem, milyen pénzt lehet ezért kérni. Ez így ebben a formában egy fityinget nem ér. Arra jó, hogy tesztelgessünk, na de kérem, nem a 90-es években vagyunk. Ezzel a frekivel sokkal, de sokkal több torony kellene. A térkép kéksége meg szép és jó, de az emberek nem a fák alatt laknak.
Amint pénzt fognak kérni ezért, jó ha lesz 100000 előfizetőjük, de lehet, hogy sokat mondtam. A többi szolgáltató már alig várja, hogy a Digi a semmiért pénzt próbáljon kérni, már dörzsölik a markukat. -
törölt tag
-
dchard
veterán
válasz
sifarr #22749 üzenetére
Annyi a különbség, hogy a többi szolgáltató nem szűr elő, ergó nincs felelőssége abban, hogy ha te olyan helyen veszed igénybe, ahol a lefedettségi térkép szerint (előre ellenőrizhető módon) nincs elérhető szolgáltatás. A digi ellenben a lakóhelyemre adta ki a SIM-eket, szerepel is a lefedettségi térkpen, nem is vittem máshova, azt mégse működik. A kérdés a kompenzációval kapcsolatban költői volt, de azért örülök, hogy elmagyaráztad nekem, hogyan működik a lefedettség. Végül is csak 15 éve csinálom
-
sifarr
senior tag
válasz
BornToBePuli #22748 üzenetére
Nem, dchard igaza van.
Határozott idejű szerződés esetén az aláírt, az ügyfél számára rendelkezésre bocsátott szerződésben szerepelnie kell, hogy határozott idejű a szerződés, és hogy hány hónapra, 1, esetleg 2 évre szól. Ilyen kitétel nincs a digis szerződésekben. Gondolom neked is van szerződésed. Vedd elő és olvasd el!
És nem elég az sem, hogy ez az ÁSZF-ben szerepeljen. A szerződés típusa olyan lényeges elem, amit a szerződésen belül mindenképpen szerepeltetni kell.
Egyébként nincs ilyen kitétel az ÁSZF-ben.dchard fil-nek válaszolt, aki ezt írta:
Jelenleg a teszt időszak 2020.06.30.-ig van meghirdetve. Tehát ez egy határozott idejű szerződés. Július 1.-én már semmiféle kötelezettsége nincs a jelenlegi tesztelők felé.
Fil-nek nincs igaza. Jogilag dchard álláspontja a helyes. -
sifarr
senior tag
válasz
dchard #22743 üzenetére
Na ezt megkaptam.
De megérdemlem, minek pofázok annyit.
Mert, aki indított hívást, annak miféle többlet joga van? Semmi az ég világon.
Igazad van, én is így gondotam eredetileg is. Hiba volt részemről a féreérthető közbevetés.Akinek olyan helyre adták ki az ingyen SIM-et, ahol lófütty szolgáltatás van, az milyen kompenzációt kap?
Mobil esetében a "helyre kiadott" sim értelmezhetetlen. Műszaki kérdésekben (is) profi vagy, s tudod, hogy még kültéri/beltéri lefedettségűnek jelzett terület esetében is vannak vakfoltok, az előfizetőnek "lófütty szolgáltatással". A nagyoknál is. Aztán vagy megoldják, vagy nem. Vagy megéri nekik, vagy nem.
Kompenzáció. Visszakérdezek. Egy példa: Tésa, Pest megye. Egy szolgáltatónak van gyenge 2G-je, a másik kettőnek 0. Kötnek szerződést egy tésai lakossal? Igen. Készülékkel, 2 év hűséggel, mobilnet résszeL Igen. Van minden esetben vizsgálat (térkép) a szolgáltató részéről, hogy tud-e a lakhelyen egyáltalán szolgáltatni? Nem hinném. Jár kompenzáció, ha kiderül, hogy a lakhelyén használhatatlan az előfizetés? Nem. A Tékozló Homáron olvashatók esetek póruljárt ügyfelekről.
Ehhez képest a DIGI előszűrte az előfizetni akarókat, lefedettségi szempontból is.Az NMHH sem idióta pontosan tudják, hogy a haosnló akcióknak ügyfélszerzési/marketing értéke van, pont ugyanúgy lehet kivezetni, mint bármi mást.
Teljesen egyetértünk! Nem ellenőriztem le, de lehet, hogy ebben a topicban én írtam le először, hogy a digis Teszt csomag jogilag ugyanolyan csomag, mint bármelyik konkurens csomagja, hogy jogilag nincs tesztüzem. Azaz minden digis szerződés teljes körű, határozatlan idejű szerződés. Lezárni, kivezetni egy csomagot, felmondani egy szerződést pont úgy lehet, mint bármely más szolgáltatónál.
A lezárást 30 nappal korábban közzé kell tenni. (digi.hu-n elég) Közzé lehet tenni, hogy az előfizetőket egy meghirdetett új díjcsomagba átteszi. De azt is kell, hogy aki nem fogadja el, az jogkövetkezmény nélkül felmondhat. Aki nem szól, átkerül. Aki felmond, kikerül. Ugyanakkor, ha egy ügyfél nem fogadja el az egyoldalú szerződésmódosítást, de nem mond fel, és jelzi, hogy ragaszkodik a régi csomaghoz, akkor
- a szolgáltató ezt benyelheti,
- felmondhat az ügyfélnek.
Jogilag optimálisabb lett volna a DIGI-nek meghirdetni egy csomagot (erre lehet szerződni), és egyidejűleg bejelenteni, hogy promóciós jelleggel visszavonásig, de legalább x határidőig egy kedvezőbb tarifár alkalmaz. Lényegében, ahogy a Domono Most esetében van.
De a DIGI ebben is "csapda helyzetben" volt. Üzletpolitikai okokból nem lett volna szerencsés idejekorán "kiteríteni a lapokat".dchard! Én egy felvetésre reagáltam, miszerint (leegyszerűsítve) nem lehet akárhogy árat emelni (lezárással, kivezetéssel, újcsomaggal), mert vannak törvények is. Erre írtam, hogy lehet, törvényesen is lehet. És nem járandósság a tesztkedvezmény.
-
dchard
veterán
válasz
sifarr #22736 üzenetére
"Szóval úgy gondolod, hogy pl. egy mai tesztelő, aki hívást nem is indít, az örökéletre kapott ingyen netet a DIGI-től."
Mert, aki indított hívást, annak miféle többlet joga van? Semmi az ég világon. Akinek olyan helyre adták ki az ingyen SIM-et, ahol lófütty szolgáltatás van, az milyen kompenzációt kap? Tehetném fel a kérdést... Az, meg, hogy ki mit gondol, teljesen irrelváns. Attól, hogy valamilyen szolgáltatásnak 0Ft a díja, attól még nem úgy működik, hogy holnap kivezetem tetszés szerint, és szarok a farmra. Az NMHH sem idióta pontosan tudják, hogy a haosnló akcióknak ügyfélszerzési/marketing értéke van, pont ugyanúgy lehet kivezetni, mint bármi mást. Ezek határozatlan idejű szerződésnek minősülnek, aminek a díja 0Ft. Senki nem tartotta a pisztolyt a Digi fejéhez sem, hogy bármit is ingyen adjon. Ne tegyünk már úgy, mintha itt csak az egyik fél tenne "szívességet" a másiknak...
-
sifarr
senior tag
válasz
radio100jozs #22733 üzenetére
Azért csak úgy nem lehet egy előfizetőt csak átpakolni egy másik díjcsomagba, az árakat meg nem lehet csak úgy felemelni, erre szigorú szabályok vannak a törvényekben.
Szóval úgy gondolod, hogy pl. egy mai tesztelő, aki hívást nem is indít, az örökéletre kapott ingyen netet a DIGI-től. Vagyis nem kapott, hanem jár neki.Egyébként lehet. Lehet lezárni egy tarifacsomagot (új előfizető nem kérheti), s később kivezetni, azaz más csomagot kínálni az előfizetőnek, ha nem vállalja az átváltást, akkor felmondás. Annyi csak a korlát, hogy addig nem lehet kivezetni, amíg legalább 1 határozott idejű, tarifahűség szerződéses előfizető is van.
Ezt minden szolgáltató megteheti (pl. bank is), amelyik nincs monopol helyzetben, vagy nincs jogszabályon alapuló szolgáltatási közetezettsége egy szolgáltatásra és/vagy egy földrajzi területre.
A mobilszolgáltatásra egyik cégnek sincs szerződéskötési kötelezettsége. Ahogy az ügyfél felmondhatja, adott esetben a cég is.
Ez a lehetőség benne van a DIGI ÁSZF-jében is, ahogy a többiekében is. Az ÁSZF-et a hatóságnak be kell nyújtani, ha törvénytelen lenne, akkor szólna. -
n00n
őstag
válasz
radio100jozs #22733 üzenetére
Többször kommunikálta már a Digi hogy a most a tesztidőszakban résztvevők kapnak majd valami kedvezőbb ajánlatot.
-
p2pp
őstag
válasz
dchard #22722 üzenetére
Ez így tökéletes lenne!
Érdekes itt a többi 3 bármit is megtehet!
Ez ilyenkor nem számít?
Mert ha jól körülnézünk igazából senki sem indulhatott volna most.
A többi 3-nak is van vaj a feje fölött!
Az a nagy összeborulás nálunk sehogy sem látszik, mert ugyanonnan csak a Vodának van használható hálója. Mindenki 800-on van elvileg.
Digi még nincs sajnos, de ez mindegy, mert 3,5 km a Bázisáll. tőlünk.
Nemtom engednek e közelebb bármit is építeni? Rem igen!
Talán a templom toronyban, de annak rá kéne látni a meglévő 3,5km-re lévő másik helyre, ami amúgyis fullon van, mert csak az az 1 van.
Azon van mindenki rajta.
(Amire 6 évet vártunk, ki tudja miért)
Anno a Duna-Ipoly Nemzeti Park nem engedte.
Nagyon drukkolok a Diginek!
Csak lesz itt végre vmi.
Lassú víz partot mos.
Tesztkártyám após jóvoltából van.
Itt K-E megyében elég gyéren van még.
Amelett pedig sok alvó bázis van erre pedig.
Vmiért még nem mennek.
Volt 1 amelyik még a cellmapperen is szerepelt.
Majd jelzem, ha látok vmi fejlődést. -
dchard
veterán
"A 900 lenne a nyerő a Diginek egy kis 2100-al. "
Nevesítsük: 10MHz 900-on, 15mega 2100-on.
A 800-on összeboruló kettőt nagyon komolyan szankcionálnám, mert az elképesztő üzleti és műszaki előny. (nem véletlenül tart a per lassan 5 éve). Simán behúznám náluk a max 7.5MHz-es korlátot.
A Tele2-nek is kellett 10MHz 800, 20MHz 2600, hogy életképes (LTE-only) hálóaztot csináljanak, valahol itt lehet az alja a dolognak műszakilag. A 2G-t meg sürgősen el kell felejteni, erre nincs se igény, se spektrum.
-
p2pp
őstag
válasz
#79813376 #22612 üzenetére
A többi 3-nak ott a 800.
Fentről az asztalra csapnék biztos.
Élni és élni hagyni elv miatt is.
De itt ebben az országban bármit meg lehet tenni.
Az Nmhh csak 1 báb amit ki tudja ki irányít.
Nemtom az EU-nak itt mennyi beleszólása van a dolgokba.
De ha lenne vagy 500ezer 1 Milka előfizető az már fegyvertény lenne.
Ha sikerül jól betakarni a Nyugati országrészt.
Az már elég jó tárgyalási alap lehetne.
De tudni kéne mozgatja a bábukat az Nmhh sakktáblábláján.
A 900 lenne a nyerő a Diginek egy kis 2100-al.
Az már jó lenne mindenkinek is. -
sifarr
senior tag
válasz
DevKiller #22717 üzenetére
Én több szempontból is érdekelt vagyok:
Ezek valós érdekek. Sőt a nem digiseknek is érdeke lenne a DIGI Mobil biztos piacon maradása. Egyszerűen az árcsökkentő hatása miatt. Elég pl. a Telekom Domino Most-jára utalni. Ha nincs DIGI, akkor ez a promóció azonnal megszűnik.A teszt időszak után pedig: Véleményem szerint vissza hozzák az 50 GB-os limitet(Korlátlan internet megnevezéssel)
Egyetértek. Ezért írtam a tarifacsomag "jóslásomba", hogy 500-ért 5 giga. Fölötte opciós díj. Vagy havi díj 1 ezres, benne 5 giga + 100 hálón kívüli hívás.A 700 MHz-es frekivel kapcsolatban meg csak annyit, hogy kevesen tudnánk használni. Én igen és lehet te is ...
Igen, én is.Azért hosszab távon (készülékcserék) a 700 is egy jó kompromisszum lenne, ha nincs más.
De azzal főleg egyetértek, hogy az igazi a 900 lenne. Nem kizárólag a 4G miatt.
900 esetén seperc alatt ki lehetne építeni egy országos, >95 %-os területi (!) lefedettséget. Át lehetne telepíteni a 2G-t a 900-as freki egy részére, a többin 4G, 1800-on is mehetne full a 4G. A kültéri és a beltéri használhatóság látványosan javulhatna.De a jelenlegi digiseknek van egy sokkal közletlenebb anyagi érdeke abban, hogy a DIGI Mobil talpon maradjon. Most nincs időm erről írni, esetleg később.
-
trec12
addikt
válasz
DevKiller #22717 üzenetére
Szerintem a 700 Mhz nem olyan para. Lenne hozzá készülék választék biztosan a Digi is kínálna és ajánlana, hogy melyekkel lehetne teljeskörűen kihasználi a szolgáltatást mint ahogy most is van a VoLTE, VoWiFi kapcsán. Ha a Digi tényleg olyan über olcsón adná a mobilt ahogy számatani lehet erre (mert ugye hogyan másként hogyan csábítaná el az előfizetőket) és benne akár 50 GB net akkor meg főleg nem lenne akadály a 700Mhz akár készülék csere árán sem. A Diginek meg szerintem az az érdeke, hogy minél előbb bővíthesse a lefedetséget, ha ez a 700 Mhz-el megy először akkor azzal. Bár igaz a 900-ért is bejelentkeztek.
-
DevKiller
senior tag
válasz
sifarr #22712 üzenetére
Tisztában vagyok vele, én is szeretnék mondjuk 2000 Ft-ot fizetni (max 3) de nem hiszem, hogy 2000ft-nál magasabb lenne az ára a korlátlan netnek. Én több szempontból is érdekelt vagyok:
-Külföldi rokonok miatt, akik DIGI-sek mióta megvan a SIM ingyenesen beszélgetünk.
-Nagyváradi születésű vagyok, tehát a DIGIMobilt mint olyan gyerekkorom óta használom, és hálaistennek mostmár Magyarországon is tudom.
-Mindenki jól jár(legalább is a fogyasztók) mert nem kell a jelenlegi horribilis összeget kinyögni a korlátlan netért, és a hívásokért stb sem.A teszt időszak után pedig: Véleményem szerint vissza hozzák az 50 GB-os limitet(Korlátlan internet megnevezéssel) ahogy azt az anyaországban is csinálják. Ennek elérése után is tökre használható marad még a hálózat, 220/220 kbps. Azért ezzel lehet valamit kezdeni..
Nem vagyok biztos abban, hogy minden úgy lesz mint kint, de az alapkoncepció szerintem nem fog változni.
A 700 MHz-es frekivel kapcsolatban meg csak annyit, hogy kevesen tudnánk használni. Én igen és lehet te is, de ha még sok elavult 4G-s telefon van, akkor azok nem. Hiába építi ki a DIGI a 700 MHz-es 4G-t, ha nem tudják használni a fogyasztók. A valódi megoldás a 900 MHz-es 4G lenne, azt rengeteg eszköz támogatja és nincs vele probléma. Ebbe ugyebár a másik 3 "kardot ragadva" akar beleszólni, kérdés hogy az NMHH ezt mennyire engedi majd meg.
Hiába keresünk esélyeket, az idő eldönti és kész.
-
DevKiller
senior tag
válasz
Die Fohlen #22715 üzenetére
(#22715) Die Fohlen :Nekem is Diósgyőrbe tartozik a kártyám, és ott mindig patent semmi probléma nincsen
Miskolcon a plázában tökéletesen működik a DIGIMobil!
13mbps a letöltés! -
Die Fohlen
csendes tag
válasz
DevKiller #22663 üzenetére
Nekem Miskolc Diósgyőr részén remekül megy a Digi Mobil net, igaz én nem szoktam mérni, de pl a Stadionban a meccs szünetében akadás mentesen tudom nézni a DigiOnline-t (Hogy áll a Bundesliga mérkőzés a Sport Tv-n), ill. a német online rádió(k) tökéletesen, akadás nélkül szól. A belvárosban pedig épp a Városház térnél videotelefon volt ősszel 3-4 perc, az is tökéletes volt.
-
sifarr
senior tag
válasz
Gyurka6 #22713 üzenetére
A 22705 ös alapján lehet némi remény!
Nem erre gondoltam. Főleg, mert nem jó előjel, hogy a DIGI az eljárás felfüggesztésére vonatkozó kérelmét a bíróság elutasította. A 700-as perre nézve egyetértek fil korábbi véleményével. Az esetleges kártérítés sem igazi megoldás a DIGI-nek.
Nekem anyagi érdekem fűződik a DIGI Mobil sikeréhez. És nemcsak nekem, hanem minden tesztelőnek is.
De ezt most nem fejteném ki. Ha érdekel, akkor majd holnap. -
sifarr
senior tag
válasz
DevKiller #22709 üzenetére
de úgytudom, hogy nagyon kevés 900-as frekit fognak majd árverezni.. Ergó jó magas összegért csípheti el a DIGI.
Én viszont úgy tudom, hogy lejárnak az eddig használt 900-asok. Épp ezért érvel úgy a 3 nagy, hogy a fogyasztók érdekében mind megtartanák, lényegében hosszabbítani szeretnének. Ha ezt az érvet a hatóság akceptálja, akkor a 3 nagy nem is fogja az árat felverni.
Szerintem az lenne a hatóság részéről korrekt és piac- és ügyfélbarát, ha a 900-as kiírásnál figyelembe vennék a már elnyert 700-as és 800-as frekiket is. Ezek figyelembe vételével lenne egy felső limit, amit 700-800-900-on összesen használhat 1-1 szolgáltató. És persze fenntartanának egy méltányos részt a 900-ból az új belépőnek.Ha viszont tudnának hoznának szerintem 2100-at. Sebesség szempontjából mindenképpen jól jönne nekik.
A sebesség szempontjából és a településeken igen. De 700-as vagy 900-as freki nélkül országos területi (!) lefedettséget gazdaságosan nem lehet csinálni. Nézd meg a többi szolgáltató lefedettségi térképét a magasabb frekiken. Erősen foghíjasok azok is, a településekre fókuszálnak.
Kell(ene) a 700 vagy a 900, mert jogos, méltányolandó igény a digis ügyfelek részéről is az országos területi lefedettség.Mindenesetre én drukkolok a DIGI-nek és remélem alkotnak valamit
Én nem csak drukkolok nekik. Úgy áll, hogy közösek az érdekeink.
Egyébként neked is, itt a topicban is mindenkinek. Ha gondolkozol, akkor rájössz, miért.
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Escape from Tarkov
- Béta iOS-t használók topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Battlefield 6
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Eladó Apple iPhone 15 Pro MagSafe fekete szilikon tok - több darab. (MT1A3ZM/A)
- Dell Latitude 5414 RUGGED Core i5-6300 Touch "katonai" kivitel 6 Hónap garancia, áfás számla
- PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Samsung Galaxy S23 128Gb Phantom Black SM-S911B/DS
- Macbook Air M1 98%-os akksi, makulátlan állapot
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- iKing.Hu OnePlus 13 Brutális teljesítmény, elegáns külső 12/256 GB Black Eclipse 3
- Microsoft Surface Pro 7 tablet
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest