- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Google Pixel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
viktorhu
veterán
válasz
Lajosnagy17 #27499 üzenetére
A szlovákoknál meg már megy is egy ideje a negyedik szolgáltató.
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17 #27473 üzenetére
Konzultáción történtekről semmi hír...
-
chopin42
őstag
válasz
Lajosnagy17 #27404 üzenetére
Van még olyan sajtó, ami őszintén írna erről?
-
RWhite
csendes tag
válasz
Lajosnagy17 #27164 üzenetére
Majd sírok érte/értük, ha ráérek
Főleg a mo.-i gaztetteik (értsd: "különös áregyezés" a szolgáltatók ajánlatai között) után -
nyitom
aktív tag
válasz
Lajosnagy17 #27303 üzenetére
A mobilos chromban nem megy csak, de pl. a samu böngészőjében jó.
-
Hosssszu
őstag
válasz
Lajosnagy17 #27306 üzenetére
Index, origo?
-
n00n
őstag
válasz
Lajosnagy17 #27303 üzenetére
Én napi szinten nézem, de még nem futottam bele hibába. Viszont most 503-at kap a hívás, ami lekérné az adatokat.
-
sifarr
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #27278 üzenetére
VÉGRE ÉBREDEZNEK!!!
Én aláírtam, de/pedig nem hiszek ebben.
Ebből nem lesz olyan, mint az internetadó elleni tiltakozás volt.
Még a tesztelők min. fele sem fogja aláírni, hiszen pénzért már nem jó/nem kell a DIGI mobil.
A nem tesztelő vezetékes előfizetőket pedig nem igazán érdekli az ügy. (Egyébként is minek lépnének egyáltalán fel mostanában a honlapra. Az egészet észre sem veszik.) Arra pedig nem gondolnak, hogy a mobil kivéreztetése miatt emelkedni fog a szolgáltatási díjuk. Mindegy, hogy a DIGI kitart vagy megveszi a céget valaki.Ez inkább egy kétségbeesett lépés. Vagy a vergődés jele.
(Csináltak egy nagy hibát is. Ebből is baj lesz. Nem tanulnak ...)
-
n00n
őstag
válasz
Itt vajon mire gyűjtik az adatokat?
-
válasz
normális kattintható linkként ugyanez...
-
törölt tag
válasz
Lajosnagy17 #27220 üzenetére
-
viktorhu
veterán
válasz
Lajosnagy17 #27188 üzenetére
Köszi, akkor a két simet, amit megtartunk, szerintem abba fogom átkérni. Egy a laptopban van, egy meg a feleségem mobiljában plusz netnek a telenoros simen lévőn felül.
Érdekes egyébként, hogy itt Újpalotán a Diginek jobb a térereje, mint a Vodának:
-76 dbm telenor
-86 dbm digi
-102 dbm voda -
sifarr
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #27096 üzenetére
Nem egészen ezt jelenti.
1.előfizető legyél most és a terület is rendelkezzen lefedettséggel.
Ha műholdas előfizetésed van, akkor nem kell lefedett területen laknod.2. A telepítés folyamatban van és a terület rendelkezik lefedettséggel.
Nem kell folyamatban lennie. Azt kell vállalnod, hogy más digis szolgáltatásra is előfizetsz, azaz egyidejűleg a mobil mellé azt is megrendeled, szerződést kötsz.
Viszont ebben az esetben mobillal lefedett területen is kell laknod. Azaz lefedetlen területre hiába rendelnél műholdas szolgáltatást.A Renwick által idézett mondat értelme ez.
-
zzola
titán
válasz
Lajosnagy17 #27096 üzenetére
Ha így leszí akkor tényleg korlátozott lesz a hozzáférők létszáma.
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17 #26907 üzenetére
Ismeri a tatami világát ez biztos.
-
peetyy
őstag
válasz
Lajosnagy17 #26907 üzenetére
Jól csinálja, csak így tovább
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17 #26899 üzenetére
Vajon mi hajtja őket ilyen ellenszélben?
-
Renwick
őstag
válasz
Lajosnagy17 #26850 üzenetére
Nem érhetők el sajnos nyilvánosan anyagok róla, én annyit hallottam, hogy a két perből, ami indult, már csak az egyik van folyamatban (a végeredményt megállapító határozatra vonatkozó eljárás). Nem túl jó ómen a DIGI számára, hogy az NMHH eddig nem nagyon bukott pert bíróságon (vicces, hogy pont a 2011/2012-es pályázatnál történt ez meg legutóbb, de ott a DIGI-hez képes sokkal erősebb érdekérvényesítő képességgel és jogi apparátussal rendelkező felperes(ek) voltak jelen), illetve vita van állítólag arról is, hogy ki lehet-e vinni egy ilyen ügyet a CJEU elé.
-
leo81
aktív tag
válasz
Lajosnagy17 #26851 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Lajosnagy17 #26810 üzenetére
A Digi olaszban és spanyolban virtuális szolgáltató, bérelt hálózatot használ és a kint elő románokra épít az üzleti modell. Sokat járok Olaszországban, innen hallottam, hogy egyáltalán van kint digi, mert még nem is reklámozzák nagyobb helyeken sem, a fentiek miatt. Soha sehol nem láttam semmilyen reklámot a cégről, sem óriásplakát, sem pl plazakban, sem tv-ben. Kint eléggé sok virtuális szolgáltató van már, a postátol kezde a coop áruházláncig, kb min 5-6 cég van a digi mellett, aki valamelyik nagy hálózatát bérli. Nálunk is ez lehet a digi jövője, mert ez a mostani hálózat teljesen alkalmatlan sok előfizető normális minőségű kiszolgálására.
-
viktorhu
veterán
válasz
Lajosnagy17 #26843 üzenetére
Pedig már most is nagyon jó a szolgáltatás Budapesten. Ma a Westendben volt egy egyórás "kényszerpihenőm", leültem az éttermi szinten dolgozni addig. Na most az lent van a "pincében", Telenoron alig volt térerőm, viszont a laptopom max térerőn ment a digis sim kártyával.
-
viktorhu
veterán
válasz
Lajosnagy17 #26841 üzenetére
Elég sok embernek meséltem az ingyen digi sim kártyámról. EGYIK SEM hallott még arról, hogy egyáltalán létezik ilyen szolgáltatása a diginek, nemhogy arról, hogy frekvenciapályázat meg effélék.
-
nyitom
aktív tag
válasz
Lajosnagy17 #26824 üzenetére
-
4Grider
félisten
válasz
Lajosnagy17 #26810 üzenetére
A teljes MOL csoport meg 1300 Milliárd Ft. Vajon melyik hihetőbb...
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17 #26808 üzenetére
Szerintem bele lapátoltak sok milliárdot a mobilba úgy tűnik hiába. Még többet kéne mikor az nmhh úgy játszadozik velül mint macska az egérrel? Akár nyiltan is bele írhatták volna az egyik kitételnek, hogy a Digi nem indulhat mert csak v., hogy egyátalán nem akarunk látni benneteket. Basszus és ez teljesen legális......
-
4Grider
félisten
válasz
Lajosnagy17 #26807 üzenetére
Ez 1200 milliárd Ft. A Magyar Telekomé 400 milliárd alatt van. 100-ból vajon hány gondolkodni tudó ember választaná az elsőt?
-
gabor9991
addikt
válasz
Lajosnagy17 #26779 üzenetére
"Az INVITEL hálózat teljesen optikai lesz egy éven belül"
Erről van valami hivatalos infód?
Mikor megvették az invitelt akkor is ez volt a kommunikáció, hogy egy éven belül mindenki optikai hálózatra lesz kötve ehhez képest nálam valami ősrégi telefonhálózat van a mai napig talán 15 mbit/S elméleti sebességgel, pedig az egész településen saját oszlopain van kiépítve a hálózat amelyiken nincs más szolgáltató. -
DevKiller
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #26779 üzenetére
Tegyük tisztába, még nem zárták ki a DIGI-t mert még nem is nyújtottak be jelentkezést.
Ergó, ki sem tudták zárni. Mi beszélünk itt arról, hogy vége van mert a tervezetből látszik, hogy amenosz fakeresztusz. Tehát a DIGI még be sem jelentette, hogy kizárták őket mert még nem volt honnan.A nagyok energiáját pedig nem köti le semmi. Folyamatosan fejlesztik a hálózatukat vezetékesen is, mert külön csoportjuk van rá ami MAGYAR szerelőkből áll. És miért emeltem ki? Nem kell másik országból hívkálni a csapatot, hogy építsék. Korona miatt ez most nehezedik.
Jól mondod épp ezt szeretnék megakadályozni itthon, hogy bárkit is kiturjanak. Csak, hogy hozzak román példát, hogy még is miért szorultak ki. Ahol nagyim él azon a településen két szolgáltató van. Telekom Romania és RCS & RDS(DIGI Romania) A Telekom xDSL szolgáltatással van jelen, és magasabb árakkal. A DIGI-nek FTTH van alacsonyabb árakkal, szóval te melyikre fizetnél elő? De mondhatnám a mobilszegmenst is: Telekom 900-as EDGE DIGI: 900-as 4G és 2G. Kültéren pedig működik a 2100 4G és 3G. Itt melyiket választanád?
Na ugye. Ez az ok amiért nálunk minden eszközzel szorítják ki őket.
Te sem tennél másképpen. Az egy másik kérdés, hogy az NMHH még ezt is teszi. Na itt ez a probléma. Nem a cégeket kell bántani, mert mindenki a saját érdekeit nézi. Hanem a rendszerünkkel van óriási probléma. -
n00n
őstag
válasz
Lajosnagy17 #26775 üzenetére
Szerintem mindkettő pert meg fogják nyerni az EU-nál, az persze már semmit nem fog jelenteni, de legalább majd mi, adófizetők kifizetjük a büntit...
-
nyitom
aktív tag
válasz
Lajosnagy17 #26731 üzenetére
-
viktorhu
veterán
válasz
Lajosnagy17 #26747 üzenetére
Nem alkalmas ilyen "tudjak segítséget kérni ha baj van" szolgáltatásnak, mert ahhoz stabil lefedettség kell.
-
DevKiller
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #26744 üzenetére
Hát nem tudom.
Lehetni lehet megoldás, de közel sem járnának vele annyira jól a fogyasztók mint egy önálló DIGIMobil szolgáltatással. Tény, hogy olcsóbb lenne mint a többi de közel sem robbanhat akkorát, mintha ezt saját infrastruktúrával csinálnák meg.
Ha virtuális mobilszolgáltatóvá válna a DIGIMobil, kérdés, hogy a jelenlegi tornyokkal és frekvenciakészlettel mit csinálna a DIGI.Szerintem úgy működne, hogy ahol elérhető a DIGI HU hálózat ott arra csatlakozna, ahol nincs ott vennék igénybe belföldi roamingot. Csak ezek után továbbra is kérdés, hogy ezt milyen formában tudják meglépni, és úgy megtudják-e lépni, hogy az árak is megfelelőek legyenek.
-
Renwick
őstag
válasz
Lajosnagy17 #26734 üzenetére
Ezek sosem derülnek ki, éppen ez a lényegük.
-
Dracula72
senior tag
válasz
Remélem már fáj nekik.
Havi 9000ft-ot spórolt nekem a DigiMobil amióta használom (16hónap).
Mint olvasom nem vagyok egyedül, ezt azért csak minuszban könyvelheti a 3 nagy.
Ez 144000ft. Itt Debrecenben főkártyaként használom, és mindenhol megy. -
Renwick
őstag
válasz
Nem hiszem, hogy a három inkumbenst féltené a kormány, valószínűbbnek tartom, hogy a DIGI részben a diszruptor szerepből fakadóan nem fut meg bizonyos köröket a kormányzati kapcsolatok tekintetében, és ez nem tetszik egyeseknek. Vagy szimplán csak nem akarnak egy romániai gyökerű operátort látni a magyar mobilpiacon, mert az diplomáciai/nemzetbiztonsági érdekekkel ellentétes lehet.
-
sifarr
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #26672 üzenetére
Azért érdekelne, hogy miért van bajuk a nagyoknak a Digi-vel
- mert Román a tulajdonos?
Nem román, hanem romániai! A Digi főnöke, fő tulajdonosa egy romániai magyar, Teszári Zoltán.
Csak a "nemzet" nálunk nem más, csak "politikai termék". Nemzet = a mi barncsunk. Teszári nem tagja a brancsnak. Pedig fiatalon sikeres sportoló is volt, de nála ez is kevés.- ki akarják kényszeríteni, hogy a DIGI eladja a kábel részlegét
Igen. Ez az egész a DIGI kivéreztetéséről szól, hogy feladja, eladja a vezetékes ágat, kivonuljon Magyarországról. A vevő személye nyilvánvaló. De erről volt már szó régebben itt a topicban.A kiírással az ügy úgy tűnik eldőlt. Én már csak 2 lehetőségben reménykedem.
1. Az a Telekomnak és a Vodána sem érdeke, hogy a piacon megjelenjen egy vezetékes szolgáltatást is nyújtó AH-Telenor kombó. Ezért valamilyen formában "kisegítik" a DIGI mobilágát - nullszaldósra. Persze szigorúan azzal a feltétellek, hogy a DIGI jelentősen mérsékli az árversenyt. Természetesen a freki árverés lezárásáig a Telekom és a Voda lapítani fog. Nem kockáztathatják, hogy az NMHH-s megbeszélésen a Telenornak újabb ötletei legyenek, amikkel őket zárnák ki.
2. Vagy a Teszári juszt se a Telenornak adja el a vezetékest. Megvenné azt a Voda vagy a Telekom is. És jobb árat is adnának érte. -
válasz
Lajosnagy17 #26664 üzenetére
szerintem keresd fel a céget, hátha felvesznek tanácsadónak.
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
Politikamentesen nehéz elmagyarázni. A jelenlegi szolgáltatóknak és az államnak is megfelel a jelenlegi helyzet (oligopólium magas kartellszerű árakkal), egyedül a fogyasztóknak szar. Normál esetben az NMHH-nak kéne az ő érdekeiket képviselni, annak eldöntését már rád bízom, hogy ez miért nem történik meg.
-
gabor9991
addikt
válasz
"Azért érdekelne, hogy miért van bajuk a nagyoknak a Digi-vel"
Ezt elég nehéz lenne itt politikamentesen elmagyarázni. -
4Grider
félisten
válasz
Az állam nem lát annyi ÁFA-t és egyéb közterheket 5 Ft-os publikus percdíjon és 0 Ft előfizetési díjon, mint 35 Ft percdíjon és több ezer Ft-os előfizetési díjon.
Meg az NMHH-nál nem egy régi motoros (Matáv-os) dolgozik, aki tökéletesen tisztában van azzal, hogy az állóvizet nem célszerű megzavarni.
És egyébként egyre tisztábban látszik, hogy az államnak szüksége van saját mobilos cégre, amihez viszont sok frekvenciablokk is kell, nem cél tehát a negyedik szolgáltató felé a blokkok eladása. -
törölt tag
válasz
Lajosnagy17 #26664 üzenetére
Lajos: ne vedd személyeskedésnek -megírnád az életkorod?
-
Renwick
őstag
válasz
Lajosnagy17 #26644 üzenetére
A p) új, a q) benne volt, de csak a véglegesben, a tervezetben nem (ugye erre hívta fel a figyelmet a telenoros vezig-helyettes). Mindkettő alapot jelenthet a kizárásra a DIGI esetében.
-
Renwick
őstag
válasz
Lajosnagy17 #26642 üzenetére
2018. nov. 14. a GVH határozat kelte: [link]
Négy napon múlt ez a része, de ott van még a májusi NAIH-bünti, meg a fentebb részletezett piaci tapasztalattal kapcsolatos előírás. -
Renwick
őstag
válasz
Lajosnagy17 #26640 üzenetére
A lényeg, hogy a DIGI Távközlési Kft. kiesik, kérdés, hogy akkor kit indítanak. A DIGI Communications NV.-t ugyanúgy simán kirakhatja az NMHH, mint tavaly szeptemberben, ugyanazzal az indokkal, hacsak addig nem jön egy DIGI számára kedvező bírósági ítélet.
-
Renwick
őstag
válasz
Lajosnagy17 #26632 üzenetére
Megvárják a péntek délután négy órát, csak hogy a jogászoknak és sajtósoknak mindenhol meglegyen az aznapi túlóra.
-
4Grider
félisten
válasz
Lajosnagy17 #26590 üzenetére
Ezért nem ér semmit a munkád.
-
4Grider
félisten
válasz
Lajosnagy17 #26587 üzenetére
Nem értem ezeknek a listáknak az értelmét. Veszprém 52%? A megye területének 20%-a sincs kültéren lefedve, ember, kicsit gondolkozzál már...
Top 30 le nem fedett település: Van olyan top 10-be tartozó település az országban, amit a Digi beltéren legalább 80%-ban lefedett?
Komolyan gondolod, hogy ilyen kérdések mellett a listáidnak van bármilyen értelme? -
sifarr
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #26545 üzenetére
Akkor légyszíves írd le neked mi lenne a gazdasági stratégiád a 700ezer vezetékes és 250ezer műholdas elfizető megtartására.
Ha mondjuk ellenséges környezetben, széllel szemben pisilek, akkor sokkal jobban odafigyelek a legapróbb részletekre is, hogy ne a nadrágom legyen vizes. Például hamár egyszer megégettem magam egy ügyben (Invitel), akkor nem követek el ugyanabban az ügyben egy újabb pitiáner hibát. Ez a jövőre nézve is elengedhetetlen stratégiai elem.Valóban, a vezetékes üzletág ügyfelei megtartásához nagyon kellene a mobil (műhold mindenhol leáldozóban van). Ebben viszont már biztosan eredményes stratégia nincs. A hibázásnak is van ára, amit meg kell fizetni.
Jelenleg csak az a nem optimális stratégia van, hogy fejleszteni kell a mobilt ahogy lehet. Ahogy a külső helyzet is engedi. Leállni már nem lehet.
Az idő pedig eldönti, hogy ez mire elég. -
törölt tag
válasz
Lajosnagy17 #26547 üzenetére
Ha 43 millárdot adtak az Invitelért, akkor kell lenni profitnak, nem hiszem, hogy olyan emberek lennének ott, akik nincsenek tisztában a matematika elemi számaival.
Olyan, hogy 2400 év alatt megtérülő befektetések, vagy 300 milliárdért, háromszoros feláron vásárolt lelegeztetőgépek, vagy tízszeres áron a Mátrai Erőmű, csak olyannak éri meg, aki nem a saját pénzét költi, illetve mellette ezeknek a különbözeteknek a nagyrészét el tudja lopni. -
törölt tag
válasz
Lajosnagy17 #26545 üzenetére
Én egyet értek veled. Ha megnézitek a román digimobil árakat (korlátlan csomag sim kártyák számától függően 1200-1800 Ft-ért, vagy a legkisebb csomag-700Ft-ért 50GB+korlátlan digi+200perc más hálóba), úgy egyértelművé válik: a digimobil azokkal az árakkal profitot nem termel, semmi más célt nem szolgál, mint a vezetékes ügyfelek megatartását.
-
sifarr
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #26541 üzenetére
Azért az 5990 Ft-on profitnak is kell lennie, aminek elvesztése mellett a fix költségek továbbra is ott maradnak rajtuk.
A vezetékesen valóban van profit. De a fő kérdés az, hogy céges szinten a vezetékes üzletág nyeresége töb-e, mint a mobilüzletág vesztesége. Ha nem több, akkor árat kell emelni a vezetékesnél, amivel több ügyfelet veszít, mint amennyit megtart a mobil miatt.
Ebben a számolásban a DIGI jelenleg rosszul áll. -
4Grider
félisten
válasz
Lajosnagy17 #26532 üzenetére
Azt is vedd figyelembe, hogy az 5990 Ft mögött is van költséghányad. Pl. a műsorszolgáltatóknak nem kevés pénzt kell havonta fizetni a csomagjaikért előfizetőnként, de természetesen a netes infrastruktúra fenntartása és üzemeltetése sem két fillér. Csak a kábeladó évente egy utcában elvisz több 10000 Ft-ot...
-
Kenderice
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #26492 üzenetére
Szerintem az utóbbi.
Mezőtúron is ez a helyzet.
Torony ugyanúgy csak egy van, de már le van fedve az egész város... -
Renwick
őstag
válasz
Lajosnagy17 #26508 üzenetére
A Telenor valóban sötét ló, a másik kettő bizonyosan menni fog előre leszegett fejjel.
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #26500 üzenetére
Azért az NMHH ne szórakozzon velünk, ne csak a saját érdekeiket nézzék, gondoljanak a normál emberekre is. Felépitettek 1600 tornyot, lefedték a fél országot, remélhetőleg megmozgatják az árakat a piacon és konkurenciát cselekvésre késztetik. Pont ezt akarja minden ország. Csehek könyörögnének egy negyedik szolgáltatóért.
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17 #26498 üzenetére
Szerintem indulhat majd a Digi. Vér ciki lenne ha nem. Szerintem.
-
DevKiller
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #26498 üzenetére
Nem tudom biztosan, hogy a kiírástól kell-e nézni azt a 2 évet, vagy a jelentkezéstől.
Mert akár ott is lehet időt nyerni. Ezt egy nálam okosabb megválaszolja majd remélhetőleg -
DevKiller
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #26489 üzenetére
Sajtóecseg is kapott engedélyt. Az is egy teljesen helyesen leírt település név. És nem írták el, ők nem.
Vagy.. még is? -
válasz
Lajosnagy17 #26471 üzenetére
Szerintem elírták. [link]
A tárgyban Tarr Kft. van és sokkal életszerűbb is, mivel ezen a környéken a Tarr Kft.-nek van mikrós szolgáltatása. -
törölt tag
válasz
Lajosnagy17 #26458 üzenetére
-
DevKiller
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #26458 üzenetére
Azt már a wikiről merítheted a mobilszegmensből.
Összehasonlításnak simán jók az ottani adatok.
Egyébként őszintén elmondom neked, hogy bár váradon születtem egy kukkot sem tudok románul, mert 7 éves korom óta itt élek.
Szóval nem jelentek túl nagy segítséget a román nyelvben -
DevKiller
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #26454 üzenetére
-
djsunstealer
aktív tag
válasz
Lajosnagy17 #26397 üzenetére
Bocsesz, az én fateromnak, aki nyugdíjas az 1 GBites Digis net is kevés.😉
-
MadMancs
veterán
válasz
Lajosnagy17 #26399 üzenetére
Karcagi telekom már rég benne van a jelentésben flipp el együtt. 2019 nyár végére kész voltak. Ott laktam 2019 elejétől végéig. Az tény hogy ugrottak az emberek, csaladból mindenki átment telekomhoz/flip hez inviteltől. Nem veletlen vannak ott 5000ft alatt upc full csomagok is.
-
DevKiller
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #26397 üzenetére
Azért van olyan idős, amelyik figyelembe vesz mást is.
Az én nagyim 65 éves lesz, és mikor kapott egy szórólapot egy olcsóbb szolgáltatóról, megkérdezett, hogy mit gondolok.
-Szeretsz a vezetékesen ingyenesen beszélni a rokonokkal Romániába?
-igen, mert?
-az új szolgáltatónál jó drága lesz.
-oké akkor hagyjukNem mindenkinek mind1, hogy mi a helyzet. Egyébként meg a DIGI-vel kapcsolatban még sosem volt rossz tapasztalata. Miért is váltana 500ft-ért? Amit többszörösen visszafordít majd külföldi hívásba...
-
törölt tag
válasz
Lajosnagy17 #26370 üzenetére
2011-es google térképen is ott volt, tehát nem digi. A telekomot is ki lehet lőni, ha megnézed a lefedettségi térképüket, nincs HSPA Szárföldön.
Telenor vagy vodafone...utóbbi esélyesebb: nekik pont a Szárföldön van egy állomásuk.Szerk: nem tudom miért írtad, hogy nincs a cellmapperen, ott van: vodafone, NB ID 3216, UMTS
-
DevKiller
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #26281 üzenetére
Adom
-
DevKiller
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #26213 üzenetére
Edelény lefedésre került.
Ez biztos, hogy nem volt így 4 hete.
Nézd meg jobban -
G4bi89
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #26166 üzenetére
Ki gondolta volna ezt tavaly októberben, amikor az Antenna Hungária 25%-ot megvásárolt.
ohh, wait -
Lackooo84
nagyúr
válasz
Lajosnagy17 #26166 üzenetére
Na ha megvennék, akkor már nem is kéne pályázat, minden frekit behúznának maguknak. Simán megtennék amilyen korrupciós állapotok vannak már itt...
-
DevKiller
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #26010 üzenetére
Pedig Mályi viszonylag friss.
Akkor lehet, hogy nem 2 hetes, de 1 hónapon belül kell akkor legyen. -
gabor9991
addikt
válasz
Lajosnagy17 #26006 üzenetére
"ha nem a mostani kormány nyer"
Van más akire lehetne szavazni?
"most pénz sincs szerintem a korona vírus miatt. "
Pár vagon euró azért jött erre a célra a zúniótól úgy hallottam vettek is pár ezer lélegeztetőgépet 30millió/darab áronúgyhogy pénz az pont van.
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17 #26006 üzenetére
Azért nem vesszük meg mert hátha mi lesz...meg különben is vírus...
-
pjen
félisten
válasz
Lajosnagy17 #25990 üzenetére
Megveszi a DIGI.Máris lesz freki.
-
DevKiller
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #25972 üzenetére
Volt az.
Mályi egy része be kékült.
Meg drága településemet teljesen körbe fedték... -
nokiauser
aktív tag
válasz
Lajosnagy17 #25882 üzenetére
Így a hely, ahol kicsit hosszabb ideig leszek , éppen a kék folt szélére került.
Mennyire megbízható ez a térkép, tényleg lesz térerő a kékség határán, de még azon belül?
-
törölt tag
válasz
Lajosnagy17 #25791 üzenetére
Valamit mindig találnak...
-
Lacarr1
csendes tag
válasz
Lajosnagy17 #25635 üzenetére
Józan ész azt diktálná hogy pont ezen a részen kellene őket megtartani a domborzat miatt. Azok sem tudják akik ezt csinálják
-
dchard
veterán
válasz
Lajosnagy17 #25635 üzenetére
Én azt mondom először várjuk meg az első képet amin valóban látható Digis tornyon Huawei cucc (nem TDD), pillanatnyilag nehezemre esik elhinni, hogy egy még el sem készült hálózatot elkezdenek lercserélni. Az meg, hogy az Ericsson "erősebb" teljesen nonszensz...
-
bksgbr
tag
válasz
Lajosnagy17 #25284 üzenetére
Szia!
Szívesen csinálom, engem is érdekel, hogy alakul hétről-hétre a lefedettség. Sajnos a koronavírus mizéria lelassította az építkezéseket, mint a képeken is látható volt, de talán most már azért beindul.
(Csak azt sajnálom, hogy nem hamarabb kezdtem el menteni a lefedettségi térképet, de hát ez van...) -
válasz
Lajosnagy17 #24284 üzenetére
A DIGI optika sok helyen oda sem ért el végül, ahol anno már fix időpontra meg volt hirdetve, hogy na ekkor meg ekkor...
Nálunk 2018. áprilisában kellett volna kihúzniuk, olyan szinten meghirdették, hogy a házban is kiírták, 11-én jönnek a szerelők és cserélik optikára a LAN + koax párost, ami azóta sem történt meg, tehát több, mint 2 éve!
Pedig itt aztán elkelne az optika a tízemeletesekben, a jelenlegi hálózat nem igazán bírja a terhelést, sokszor beesik a sebesség, nem is kicsit. -
Diák66
őstag
válasz
Nem hiszem, hogy az Inviteles területeken sokat vezsítenének. A műholdas tv esetében inkább a minőség az, amiben alulmarad. Kevés a HD csatorna, plusz sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a parabola előtt, ha van valami (a kis fenyő az évek során felnőtt stb...) az zavarni fogja a vételt. Nagy esőben eleve akadni fog a kép, vagy teljesen megszűnik. Továbbá (bár én sportot nem nézek) a saját sportcsatornájuk sem olyan népszerű már és nem csak saját kábelen, vagy műholdon érhető el, hanem bekerült sok más szolgáltatóhoz is.
Az internetük a gigabites kapcsolat miatt volt népszerű, ma már nem csak egyedüliként kínálnak ilyet, és az ügyfelek váltanak, ha pl. akadozik a net, vagy hasonló. (mert azért hallani lehet, hogy nem egészen olyan szuper éppen a hálózatuk.)
-
nyitom
aktív tag
válasz
Valószínűleg ez lehet az ok amit te is írtál, illetve a DIGI kicsinálása érdekében tett lépések. Remélhetőleg hamar vissza fog ütni a korrupcióban ilyen mértékben résztvevőkre, és meg lesz azok büntetőjogi felelőségre vonása.
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17 #24282 üzenetére
A Vidanet valóban nagyon drága még területi akcióban is a Digi fölött van árban. Viszont itt volt egy kérelem még 2018-ban a Telekom részéről a GVH felé. Hogy ez mit jelent, hogy kell érteni és ez megvalósult-e azt nem tudom.
-
fokati
csendes tag
válasz
Lajosnagy17 #24160 üzenetére
Sziasztok!
Nagyon úgy látszik, hogy ez a postán küldött SIM kártya dolog egy beetetés! Jelenleg már több mint egy hete megkaptam a kártyát, háromszor beszéltem az ügyfészolgálattal, hogy igen kérném az aktiválást. Minden alkalommal azt mondták, hogy visszahív a kolléga, de nem történik semmi! Nem tudom elhinni, hogy ha nem kamu lenne akkor több mint egy hét után nem hívtak volna vissza. Volt olyan ügyfélszolgálatos, aki szerint nem is kell aktiválni, mert annak működnie kell így is. Aztán azt mondta ő is, hogy várjak a visszahívásra.
Valakinek esetleg aktiválták már? -
DevKiller
senior tag
válasz
Valószínűleg én voltam.
19 évvel ezelőtt(+-) 5 év nagyimék települését bejárta a DIGI. Akkor a "tányéros" tv miatt jöttek. Olcsó volt, jó volt nagyimék ezt választották.
Majd rá pár évre(idő térben nem beszélgettem vele erről, csak elmesélte, hogy volt)
Újra jött a DIGI-s üzletkötő, hogy lehetőségük van DIGIMobil-ra.
Nagyimék kaptak egy HUAWEI "vezetékes telefont" azért idézőjellel, mert SIM kártya kellett bele, és vezeték nélkül működött mint egy mobiltelefon, de a DIGI-nél ez volt akkor a vezetékes telefon, olyan előhívója is volt. A telefonnak antennája volt, kb olyan nagyságú mint egy routernek, és bizonyos helyeken működött jól. Azért kezdtek így mert ott a DIGI 2100-as UMTS-el azaz 3G-vel indult, és a térerő komoly gondokat jelentett. Később, mikor lehetőség vált a 900-as sáv használatára, felajánlottak neki egy mobilt.(kis nyomógombos valami) ami valamiért nem tudott kapaszkodni("megnémult" nagyim elnevezése után). Bent a házban sosem volt rajta térerő, nagyim ki járt vele telefonálni... Mégis emellett maradt, mert akkor egyedülállóan a DIGI adott ennyi külföldi percet, amin keresztül velünk tudott beszélni.
Egy nap kapott nagyim egy SMS-t mi szerint, lejárt hűségedet hosszabítsd meg okostelefonnal. Ekkor már szerintem bár 4G korszak volt(de még kezdetleges) kapott egy HUAWEI Y360-at ez a kis telefon 3G képes, és a mostani "DIGIMobil Optim Nelimitat" előfizetést kapta. Jó Magyar szokások mellett 20x megkérdeztem tőle, hogy de tényleg netezhetek, nem fog sokba kerülni? Mire ő megunta, és felhívta az üzletkötő csajt és fülem hallatára elmondta, hogy "minden korlátlan"(de természetesen a buktató ebben benne volt, mint most is 3G-n 10 giga és lassítás) és azóta mióta nála vagyok használom.
A DIGI a 2100-as kezdet miatt közelebb rakta egymáshoz a tornyait, és manapság jobb beltéri lefedettséget biztosít 900-on mint a versenytársak. Ott már felszabdalták a 900-as UMTS-t és újra hasznosították a szolgáltatók. A DIGI 900-as GSM, és a maradékon pedig 4G-t kezdett el kiépíteni. Ezt a kettőt teljesen elölről, és eddig nem mindenhol történt meg ahol nem ott jelenleg is 900-as 3G van, és max 2100 4G. Nagyimnál ez megtörtént, és mivel a 2100-as 3G pont annyira tökéletes mint régen(csak a "vezetékes telefon") tud vele valamit kezdeni, ezért jellemzően nem tudtunk beszélni. Muszáj voltam a csak 2G módot beállítani, és egyből full csíkra ment a térerőEz egy kis Magyar falu a határ mellett, ami nagyon közel van a határhoz légvonalban úgyhogy a saját Magyar vodafosos simemmel folyamatosan üdvözölnek Magyarországon, és Romániában is.
Sorry ha valakit eluntatott a storym, csak gondoltam leírom, hogy ott hogy indult. Manapság meg beltéren szerintem egyértelműen csak a DIGI kint, és az itthoni 1800-as indulás miatt nem lesz másképp itthon sem.Köszi ha elolvastad kis történetem
-
sifarr
senior tag
válasz
Azt nem tudom, hogy Romániában hogyan kezdődött, de ...
Ez valóban valamiféle elindulásra utal, vagy inkább új szakaszra..
Ez alapján szerintem meghosszabbítják fél évvel a teszt időszakot.
A vezetékes előfizetők közül azoknak, akiknek még nincs mobilelőfizetése kiküldenek egy sim-et, felajánlják a szerződést telefonon. Belekezdenek egy direkt marketinges szakaszba. Cél, hogy jelentősen növeljék az előfizetések számát.
Aztán 2021 januártól jön az éles indulás, új csomag(ok).
És persze lemorzsolódás, de akkor már lesz miből. -
petir
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #24024 üzenetére
Szerinted magyar szerelők nem csinálják a tornyokat ?
Kizártnak tartom , hogy csak a románok helyeznék üzembe az új tornyokat....
Az biztos , hogy a vírus miatt minden tolódik valamennyit...tehát nem olyan ütembe dolgoznak de ha magamból indulok ki nálunk se állt meg az élet egy napot nem álltunk le...folyamatosan megy a szerviz. -
DevKiller
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #24024 üzenetére
Szerintem ugyanúgy elrendelésre kerül, max akkor nem, ha a Román határ 30 km-es körzetében akarnak dolgozni.
Nekünk egy hónapja legalább is elrendelték(bár igaz, hogy családtagot látogattunk de akkor is benne voltunk a 30 km-ben) :'(
Az új intézkedésekben nem vagyok jártas, hogy mi a helyzet most. -
DevKiller
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #23897 üzenetére
Egyébként az NMHH-nál nincsennek kritériumok?
Rengeteg ilyen engedély van, ahol még helyrajzi szám sincs feltüntetve, láttam már elírt település nevet, és a DIGI Kft. Sem feltétlen a DIGI cégének a teljes neve.(Nyílván nem a Kft-vel szívozom..)
a DIGI-t tudják szívatni, de egy normális kiírásra na arra bezzeg nem képesek.
Olyan település sem létezik tudtommal hogy Sajtóecseg. Bár nekik lehet, hogy akkora félelmük van a sajtótól, hogy már a települést is annak nézik.. Balfékek... -
Diák66
őstag
válasz
Pedig volt már pár, igaz Én régóta nem követem....
-
Ablakos
őstag
válasz
A terv szerint lehet, hogy útban van, nem szép, nem illik a tájba...
Ilyen nem játszhat? -
sifarr
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #23878 üzenetére
Ha májusban és júniusban sikerül felförgetni az epitkezéseket, akkor lehet, hogy július 1-gyel a tesztidőszaknak vége lesz,
Ez nem az építkezések alakulásától függ majd.
Kb 3000 település van, ebből 549 már lefedett. Viszont az 549 lakosságarányosan már 80 % feletti lefedettséget jelent. Budapest önmagában 18 % az agglomerációt nem is számítva.
A területi lefedettség ránézésre 50 % alatti, de a lakossági lefedettség számít. Ennyi elég az induláshoz.
Szóval más szempont fog dönteni a júliusi indulás kérdésében, nem az építkezés. -
bksgbr
tag
válasz
Lajosnagy17 #23880 üzenetére
Igen, sajnos nem sok a változás, alig egy-két új tornyocska...
Az utóbbi 4 hétben azt figyeltem meg én is, miközben készítettem a térképmentést, hogy volt olyan, hogy nem is változott egyik hétről a másikra a lefedettségi térkép. -
DevKiller
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #23870 üzenetére
Ez annyiban már változott, hogy a 900-as 3G-t felvágták 4G-re és GSM-re, bár ez még nem mindenhol történt meg. Ott az általad említett értékekkel dolgozik a hálózat.
4G-n kicsivel kevesebb értékekkel dolgozik mint itthon. GSM meg ugyebár a jó beltéri lefedettség miatt kell.Egy kis sztori ezzel kapcsolatban: Rengeteget beszélek Nagyimmal aki Romániában lakik és DIGI-s. egy nap nagyon rosszul halottam recsegett ropogott folyamatosan megszakadtak a hívásaink és ez folyamatosan így volt onnantól fogva. Na most egy 3G képes készüléke van, és a 2100 MHz-es 3G épp annyira ér be náluk beltérre, hogy rácsatlakozzon a telefon és kiírja a szolgáltató nevét kb, de valamiért nem váltott le neki GSM-re. Mióta voltam nála és átálítottam neki azóta fix 4 csíkja van bent. Jól beszívattak minket közel 1 hónapig nem tudtunk normálisan beszélni. Illene az ilyen átcsoportosításokról szólni az előfizetőknek azért.
-
DevKiller
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #23843 üzenetére
A Somogy megvolt legalább is gondoltam
De ilyen szerencsétlenül kiadni egy engedélyt -
vbalint77
tag
válasz
Lajosnagy17 #23843 üzenetére
Kaposváron az iparos utca elején már rég be van kapcsolva, a cellmapperen is rajta van...
Hé de a celmapperen lévő ID megeggyezik a linkelt pdf azonosítójával a megye után lévő számmal!
Akkor ez tuti kaposvári...
-
dchard
veterán
válasz
Lajosnagy17 #23719 üzenetére
Az ilyen és ehhez hasonló fél információkkal van tele a topik. Nagyívün elfelejtjük, hogy a 4G 2-3 évig csak 1800-on ment, mivel nem volt meg a 800-as tender. Naná, hogy 1800-on senki nem pattintott országos lefedettséget. Ugyanez volt a 3G-vel is az elején: 2100-on senki nem tudott országos fedést csinálni, aztán jött a (voda) U900. Aki sokat utazott, annak az LTE800-ig az egyetlen értelmes alternatíva ez volt. Érdekes, hogy néhányan milyen gyorsan felejtenek...
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17 #23719 üzenetére
Nézd nincsen varázsgömböm és neked sem. Az viszont kétségtelen tény, hogy az 5G a jövő. És egyátalán nem biztos, hogy úgy lesz minden mint a 4G esetében volt.
Éppen a mostani helyzet mutatja meg mekkora szükség van a minél nagyobb hálózati kapacitásokra. -
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17 #23716 üzenetére
Mintha a 4G-ről is hasonlókat mondtak volna anno....
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest