- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
csacsi67
addikt
válasz
MAJOR86 #31911 üzenetére
mi a router elérési utja 198.162...? Nekem D link 116 van . Azt tudom hogy elösször a glpbe kell dugni a sticket majd kivenni és utánna a routerbe nekem ugy van kiválasztom a digit routeren beledugom a sticket kb 2 perc és van net. Arra ügyelj hogy amikor a gépbe dugod várd meg még van digis net ezek után huzd ki és dugd a routerbe .Majd a gépet nem árt ujra inditani.
-
MadMancs
veterán
válasz
M.Ildiko #31899 üzenetére
Ha sticket használ akkor mindegy milyen modem van tabletben. Viszont sticknek kell driver amit valószínűleg úgy kell összevadászni valahonnan (ha egyáltalán létezik adott eszközhöz, mert azt se tudjuk milyen tablet milyen rendszerrel).
Egyébként igen digi mobilnál csak 2G és 4G van. Előbbi csak hang, utóbbi hang és net. 3G nincs. -
topikk
senior tag
Sziasztok!
Megrendeltem egy ZTE sticket, Digi mobilinternettel , a problémám az, hogy nem indul el Androidos tablettel. A tablet csak 3G , azt mondták az ügyfélszolgálaton, hogy emiatt nem megy behelyezett SIM-mel.
Próbálkoztam USB / mini USB átalakítóval rádugni kívülről, kéken villog a stick ledje, de nem indul el az installáció.
Laptoppal működik.
Köszi előre is!
-
Luissimo
veterán
@pjen
márminthogy hollaktál huszévig?
itt ahol most én ?van ott valahol nem messze egy nezőgazdaságinak látszó épület egy nagy hidroglobusszal a telkén.
szerintem arra települt a Digi is.
Anno , mikor Siemenses koromban építettük és üzembe helyeztem, konfiguráltam, integráltam a Vodának az 2,5 G-s UMTS hálózatát a 2000-es évek elején, akkor soxor jártam azon a site-on -
eron009
tag
Sziasztok
Próbáltam lottózni SMS-bena digis kártyámról, de nem engedte.
Nálam van a baj, vagy diginél az sms lottó nem elérhető? -
Luissimo
veterán
válasz
gorbep #31861 üzenetére
tudod, ahol a tabletet használom, ott nincsmnindig wifi, meloügyileg sokat vagyok vidéken.
Persze ha nagyonkell, akkor tudok rá csiszolni valahogy, de hátakkor miértelme van a tabletben a 4G kártyának, meg egyáltalán miért is van LTE tabletem, eléglettvolna egy olcsóbb sima wifis...Én csakcsupán a tényeket irtam le, nem kértem megoldási javaslatokat azok vannak a tarsolyomban
És az, hogy az ország nemzetközi repülőterének a közelében nincs rendes beltéri lefedettség az már a pofátlanságnak az ő non plus ultrája.
illetve szánalmas inkább.
HAJRÁ DIGI
Vagy nekem vastagok a 40 cm.-es téglafalaim?
Ablakmellett is halovány. -
w751230
tag
Sziasztok, a Digi ügyfélkapu, általában mikor mutatja a forgalmi adatokat?
Pár napja vettem meg a kártyákat, de még mindíg csak annyit ír, jelenleg korlátlan az adatforgalom.Az ábra szerint persze 30G, de nem mozdul...
-
sztpega
tag
Meglévő 15 GB-os csomagot szeretném cserélni a 30 GB-osra. Erre tényleg nincs lehetőség a DIGI ügyfélkapun belül vagy csak én nem találom a megfelelő kattintási helyet?
-
fil
őstag
Egy érdekesség amit nem értek.
A Digi sim mellett egy T-s sim van a telóban. A T-s van beállítva mobil netre, a Digi-t meg telefonálásrahasználom, már ahol lehet.
Azt vettem észre ,hogy annak ellenére, hogy a Digi-t nem használom net-re , azon is van a Digi forgalom kimuttatása szerint minimális (0,6 -0,8 MB) forgalom. Ez 2 készüléknél is így van. Mi gebnerálja ezt, a VoLTE? -
Terentius
őstag
Sziasztok. Digi mobil Max esetén, ha el használom a 30 GB-ot, akkor van e lehetőség további gigabyteokat vásárolni vagy marad a lassított net?
-
dchard
veterán
válasz
Lajosnagy17 #31862 üzenetére
Ez a kép milyen értelemben válasz arra, amit Luissimo leírt? Mind a két lényeges elem a mondandójából teljesen megfelel a valóságnak: beltér problémás, vidék problémás nyugat-mo-n. Nálunk továbbra sincs kültér sem Budapest 2. kerületében, ami nem meglepő, mert állomás sincs. Ami ennél érdekesebb, hogy a két lefedettségi folt a Digi térképén minden frissítéssel kis mértékben ugyan, de változik, pedig a környéken sem létesült semmi a frissítések során, ergó nem beszivárgásról van szó. Tegyük hozzá, hogy a valóságban sokkal előbb elveszíti a telefon a hálózatot, mint arra a térképből következtetni lehetne, tehát amit látunk meglehetősen optimista.
-
csacsi67
addikt
válasz
viktorhu #31853 üzenetére
Mind 3 ra kivétel a digi házon belül valamint 15/1 inviteles net van ami jó ha 10 mega IPTV-vel együtt értendö ,ami egy komolyabb tv ha netezel az adás élvezhetlené válik enyit röviden tömören a Digi-Invitel párosról . Ez a felállás nem csak a mi településünkön van sajnos XXI.században.
-
DevKiller
senior tag
válasz
csacsi67 #31851 üzenetére
A kettőbe nem kellett volna belefogni egyszerre.
Tudjuk, ha nem lett volna invitel, esélyük lett volna indulni.
Szerintem igen is kell 4., mert a f* kivan azzal, hogy berakom a Vodafone-t: -115dBm Telekom kőkemény változatosság kedvéért -113dBm, Telenort meg már nem is írom, fölösleges mert tudjuk(de legalább ezen 2-nek összeborulás miatt van sebesség). Ennek így még is mi értelme van? Nem pártolom a Románokat, de ott elmegyek kukutyinfalvára, vagy a DIGI-nek vagy valakinek van térereje... Itthon meg egy tornyon csövelünk, jó az úgy így ócsóbb' na ne már. Aki a torony aljában van az röhög, aki távolra esik a tortából marad egy csöppnyi 800-as szelet, érd be azzal, vagy is jobban mondva néha azzal sem, jó neked a 2G. Vastagak a falak, meg az emberek házban élnekKiköltözök már a rétre mobilozni
-
martonl
senior tag
válasz
csz329 #31825 üzenetére
Akkor az sem igazi bridge mód, mert amire én gondolok, ott csak egy port marad aktív. A Diginél valóban kérni kell, a Telekomnál is. Nekem is Telekomos koax van és kérni kellett. A Voda-UPC mediabox-on viszont saját magamnak is be tudtam állítani, ott "modem üzemmód" néven szerepel. Telekom ONT-nál csak pppoe passthrough van, amit szintén a felhasználó is be tud kapcsolni. Az eszközön a wifi kikapcsolása nem azonos a bridge móddal.
-
viktorhu
veterán
válasz
Renwick #31836 üzenetére
Ez nem tudom, hogyan releváns a hozzászólásomat tekintve
A versenykorlátozás mobilfronton meg főleg nem pártos kérdés, mert utoljára a Vodafone esete volt az, amikor érdemben beengedtek új szolgáltatót mobiltenderen, utána már mindig kizárták a további versenyt, és mindig erőltetett indokokkal, és az EU-s szabályozással is egyetlen tagállamként nagyon sokáig szembe menve (virtuális szolgáltatók szabályozása), ami több mint 20 éven keresztül igencsak egységes szemléletet tükröz. Az újdonság csak az, hogy a Digi betette a lábát az ajtóba, és most nem engedi becsukni, gondolom, hogy végre nemzetközi fórumok elé is viszi majd a kérdést.
Pártkérdés? Nem az. Politikai kérdés? 100%-osan igen. -
4Grider
félisten
válasz
Renwick #31836 üzenetére
Így van. Én alapjában véve drukkolok a Diginek, de be kell látni, hogy a mostani sávszélesség igény növekedést 5-10 MHz-nyi blokkokkal még az új generációs mobilhálózaton sem sokáig lehet kielégíteni. A Vodának a Digihez képest mennyi frekvenciája van, 2-3 frekvenciát fog össze 4G-n, és mégis náluk a legkisebb az elérhető sebesség (nyilván átlagról van szó).
Nemzetközileg is az a jellemző, hogy nálunk sokkal nagyobb országokban sem igazán kap a negyedik szolgáltató sok frekvenciát, hogy legyen legalább egy-két erősebb szolgáltató. Nézd meg, hogy az európai országok hány százalékában van 4 (ritkábban több) mobilszolgáltató. A németek nem hülyék (3), a franciák már küzdenek a néggyel. -
sarkan
aktív tag
Kedd óta van digi mobil előfizetésem de sajnos egyáltalán nem vagyok elégedett.
A XVI. kerületben beltéren hol van - hol nincs térerő, hívás közben váratlanul megszakad a beszélgetés, engem nem tudnak hívni nem csöng ki a telefonom.
Másnál is ilyen a digi mobil? -
trec12
addikt
-
viktorhu
veterán
válasz
martonl #31821 üzenetére
Nem is bridge módról volt szó, csak tévesen használta valaki a fogalmat, hanem a pppoe (ami koaxon nincs) átviteléről (aminek az egyik lehetséges módja a passthrough). Egyébként az ont is lehet bridge módban, csak a telekomnál az iptv miatt nem szokás, de a diginél azt használják.
-
pinnacle
nagyúr
Még nézni is rossz, hogy kiszorítják a DIGI-t mindenhonnan. Egyébként ez nem azért van, mert a DIGI spórol és nem a legjobb ügyvédeket alkalmazza? Vagy nincs az az ügyvéd, aki ezzel a lobbival szembe tudna szállni?
-
bobek78
csendes tag
Hello Mindenki. Teszt uzemben szepen ment NEM Digis stickel (es routerbe epitett LTE kartyaval) is a net...de miota mindenki vehet SIM-et azota ez nem mukodik, hirtelen mintha minden nem Digis sticket kitiltottak volna. Allitolag csak mobilban lehet hasznalni a sima Digi SIM-et, stickel tilos! Csak a DigiNET Aktiv 50-es csomaggal (ezt nem vehet mindenki!) lehet stickel netezni, amihez adja a Digi a sajat eszkozt (gondolom ezek vannak csak whitelisten). Mondjuk nem ertem a koncepciot mert USB tetheringel is ra lehet aggatni a telot egy routerre, szoval
. Tud errol valaki valamit?
-
ggabor02
aktív tag
Sziasztok,
Megosztanék egy örömhírt:
Ma érkezett meg az új Xiaomi Mi10T telefonom, gyönyörűen megy rajta a Digi Vowifi
(A kóddal történt menü aktiválás után) -
baly81
aktív tag
-
válasz
Lajosnagy17 #31739 üzenetére
A térképet hiába nézed, van hogy több hetes lemaradásban van. Ezeket a településeket a DIGI osztotta most meg a FB oldalán.
Leányvár esetéről hallottam, kíváncsi lennék mit mondanak rá, hogy miért kapcsolták le az ottani bázisállomást (sablon szöveg mentesen).
-
válasz
gillka #31735 üzenetére
Na hát igen, az ilyen kompatibilitási gondok miatt nem tehetik meg, hogy lekapcsolják a 2G-t.
Én megoldottam a családban a Samsungokon szoftver cserékkel (nem hivatalosan) mindenkinek régebbi telón is a VoLTE-t, de nem lehet mindenkitől ezt elvárni, mert nem minden készülékkel lehet mókolni és nem is kellene hogy a mókolás legyen az egyetlen járható út.
iPhone 6s eddig tudta a VoLTE-t, de most a 14-es iOS óta ez megszűnt, mert most már nem támogatja a profil nélküli szolgáltatókat. Talán ha a DIGI venné a fáradtságot és mindenhol licencelné hivatalosan a szolgáltatásait (mint minden más szolgáltató) akkor előrehaladottabb lenne a dolog, de tudjuk hogy a DIGI ott spórol, ahol csak lehet. -
gillka
csendes tag
válasz
zelikocc #31727 üzenetére
Nekem volte és vowifi képes készülékem van (Redmi 8), mégsem működik a Digi hálózatán egyik funkció sem. Még úgy sem, hogy a romániai Digi hírdette ezt a készüléket, hogy használható mindkét funkció a hálózatán.
Ha bekapcsolom a volte funkciót, akkor kijelzi, hogy van, de ebben az esetben ha hívnak, nincs hang, és akkor se, ha én hívok. -
Isaac76
tag
Történt egy érdekes eset és gondoltam megosztom itt,hátha valakinél szintén előfordul.
Szóval ,mint tudjuk , a digi vezetékes vonalról hívva a mobilt szintén ingyenes , a vowifi hívással egyetemben. Na most , ki akartuk próbálni számlázza e a rendszer,de az történt , ugyan a hívás kimegy csörög a mobil , viszont a felvétel pillanatában bontódik is a vonal.
A Digitől ki lettek hívva a szakik,akik kicserélték az adaptert , mert a régebbi "doboz" valamiért nem kezeli a saját számaikat(a másik 3-nál semmi gond) . Remélem másnál nem fordult elő (nekem Huawei készülék van, annál nem volt ilyen) , ha igen akkor üfsz lehet hívni
-
viktorhu
veterán
válasz
scineram #31725 üzenetére
Így van, és ezt itt már sokszor megbeszéltük. Én biztos voltam benne, hogy majd kiadnak a nem voltés telefonokra egy voip alkalmazást, mint a JIO. De ugye itt a fórumon is ment a sírás, hogy ki fog majd volte-képes telefont venni a digi miatt, és elképzelhető, hogy más forrásokból is ez jött le nekik. Ugyanez megy most az 5G-vel, az emberek a jelen helyzetet vetítik ki a jövőre, és nem tudják elképzelni, hogy jövőre már az olcsó telefonok is 5G-sek lesznek.
-
fil
őstag
Tapasztalt már valaki olyant, hogy ha digiről hív ,akkor a hívószáma nem minden esetben megy át, így ha a fogadó félnél levannak tiltva a szám nélküli hívások annál nem csöng ki? Tegnap több VoWifi hívásnál történt ilyen és erre gyanakszom.
-
martonl
senior tag
válasz
viktorhu #31719 üzenetére
Tudom, olvastam, csak azt nem tudtam, hogy nem használsz ezen kívül másik digis kártyát telefonban. Így ki is jön a dolog, valóban nem fogod észrevenni, ha útközben nincs térerő. Hogy a laptopban erősebb antenna van-e, azt nem tudom, minden esetre a hely megvan hozzá.
-
viktorhu
veterán
válasz
martonl #31714 üzenetére
Írtam, hogy laptopban van a sim kártya
Meg azt is, hogy az is segíthet, hogy a laptopnak valószínűleg komolyabb antennája van, mint egy telefonnak. Tehát igen, a célhelyen használom munkához, meg esetleg utána hazafelé egy benzinkutas megállónál.
Speedtestet csak itthon csináltam vele kíváncsiságból, olyan 5 megabitet mértem - ezzel már tökéletesen pörgősen töltődnek a weboldalak, és teljesen jó emailhez és sharepoint online-hoz is. Hotelben már youtube-ot is néztem vele.
Szerk: beszédre és mobilon netezésre a telenoros előfizetést használom, ott van 10 giga netem, ami telefonon elég is - arra még nem használnám a Digi hálózatát.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Beluke2 #31716 üzenetére
Talán azért, mert a vodánál nincs VoWifi....?!
Diginél tudsz trükközni, berakod a T-s simet, rámész a VoWifi kapcsolóra, legyen kikapcsolva, akkor simet cserélsz, és miután beteszed még lesz egy pár pillanat, amíg be tudod kapcsolni. Utána a kapcsoló megint eltűnik, de a wifi hívás aktív lesz. Anno így hackeltem meg anyám S9+-án is, mikor még nem volt benne hivatalosan a szoftverében diginél a kapcsoló.
-
Beluke2
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Galaxy A8 2018 telefonom, Digi, ill. Voda kártyával nem jön fel a menüben a Wifi hivás bekapcsolási lehetőség. T-vel igen...
Valami ötlet?
A telefon a Telekom-tol lett véve, de független. Ott azt mondják nekik nics korlátozva a szoftverük másik kártyára.
Elöre is köszi -
snooze
veterán
a digi appba már be sem lehet lépni,de a digi onlineba sem..mi van a diginél??
-
DevKiller
senior tag
válasz
nyitom #31689 üzenetére
Romániánan a DIGI otthoni szolgáltató, ergó minden jót megkapnak, nem akarják őket folyamat ki paterolni. Vagyis a versenytársak igen, csak hát ugyebár nem ők döntenek.
A vezetékes szolgáltatásoknál már kitapasztalhatták volna, hogy nem örülnek nekik itt, de hát ezekszerint még sem gondoltak erre -
törölt tag
válasz
DevKiller #31687 üzenetére
Nem azért vettek 2*15MHz-et romániában mert ennyi volt tervben, hanem azért, mert ez volt a megvásárolható legkisebb egység. Ugyanis a 2000-es évek elején minden országban 15MHz-es blokkok voltak pályáztatva 2100MHz-en.
A másik dolog: ha jól látom a 2014-es tenderen, a 2600 FDD is csak pótliciten kelt el, a vodafone adott 2*20MHz-ért 3 milliárdot.
Felmerül a kérdés bennem: a diginél milyen stratégia van?
Miért nem kellett nekik "aprópénzért" sem a 2600 FDD (3mrd), sem a 2600-as TDD (0,85mrd)?
"B" tervben nem gondolkodnak? -
DevKiller
senior tag
válasz
zelikocc #31686 üzenetére
Mert ugyan úgy építik a hálózatot mint kint.
Ott szépen vettek 2100-at(hozzá kell tenni, hogy abból viszont 15 MHz-et) és azzal elvoltak a kövi tenderig. Itt is valószínűleg az volt a plan, hogy vesznek valamit, amivel elkezdik(azt is ugyebár jó drágán vették) és akkor utánna majd vesznek mást lehetőleg jobb áron, csak hát a terv nem jött össze ugyebár...
Aszerint építik az országot mint Romániát, pedig a kettő nem hasonlítható össze, ebbe törik bele a bicskájuk folyamatosan.
Na meg az sem segít a dolgon, hogy nem egy "otthoni" szolgáltatóról beszélünk. Ezt valahogy a DIGI is elfelejti folyamatosan -
radio100jozs
őstag
-
törölt tag
válasz
bociusz #31680 üzenetére
Elnézést, a saját bejegyzésem akartam szerkeszteni, és mivel nem tudtam már, így nyomni akartam a bejegyzésemre egy választ, de a tiedre sikerült.
Tudom, hogy 2100-ról írt, csak "hangosan gondolkodtam" , lényegében arra akartam reflektálni, hogy a digi elengedett egy "harmadrangú" sávot olcsón, ami most talán segítségükre lenne.
-
Protonmail
csendes tag
Elsődleges (és egyetlen) telefonszámomat hordoztam át a Digihez pár hete. Szegeden és Kecskeméten használom, és teljesen meg vagyok elégedve a szolgáltatásukkal!
Térerővel semmi gondom nincs.
-
4Grider
félisten
-
Nagyfejű
aktív tag
Sziaszok. Holnap intézek egy simet remélem használató lesz bp 22ker környékén.ja ezt a digi simet bármely digi boltba tudok inézni, pl Campona? Elöre is köszi
-
radio100jozs
őstag
válasz
zelikocc #31660 üzenetére
Ezt találtam a hivatalos oldalon:
"előkészületek lefolytatása a 2026-ban lejáró jogosultságú frekvenciasávok (2100 MHz) újra
értékesítéséhez".
[link]Itt akkor nem 2027-ben, hanem akkor 2026-ban járnak le a 15 éves koncessziók, de ezek 5 évre hosszabbíthatóak, így nem biztos, hogy ezt nem tennék meg. Meg még ez 5 év, "messze van". Amúgy a Vodafone 2027-es lejáratot ír.
De azért ha már ilyen messzire megyünk a Digi frekvencia készlete is lejár 2029-ben. -
A lefedettség az lesz amit az 1800 tud, ezen nem lesz változás, most már engedjétek el. Az Alföldön és a városokban ezzel nincs nagy gond, a dimbes-dombosabb vidéki falukban és lakatlan környékeken lesz/van probléma, de ez most már így marad.
Ne gyertek folyamatosan ezzel, hogy ez nem növeli a lefedettséget, mert attól még hogy nincs 900-as freki, attól lehet és kell is kapacitást bővíteni, vagy talán maradjon ezen a picin amin most van? Annak mi értelme lenne?
Ha már nincs nagyobb lefedettség akkor legalább ott legyen erősebb ahol elérhető.Véleményem szerint 1800-al közel olyan lefedettséget el lehet érni, mint egy-két másik országban az alaphálózattal - ugyanis már volt téma, hogy kivételes helyzetben van Magyarország a lefedettséget tekintve.
A DIGI-vel a dombos erdős tájakon kevésbé lesz lefedettség, na és? Máshol ez teljesen elfogadott. Akinek ez probléma annak nem a DIGI lesz a szolgáltatója, senkit sem köteleznek rá. Ez egy fapados szolgáltató, ezt el kell fogadni.Már most is használható, pedig közel sem elég jó a lefedettség, rengeteg cellát kell még kiépíteni. Azt sem kell elfelejteni, hogy a DIGI nagyon sok plusz tornyot használ az utak mentén amivel kompenzálják az 1800 rosszabb terjedését.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
viktorhu #31663 üzenetére
Valószínű akkor Te az ország keleti felén mozogsz, illetve a nagyobb főútvonalak térségében. Erre gondolhatott 4Grider fórumtárs, hiszen az ország nyugati része "szerény" lefedettségű. Kelet-magyarországiként ennek nagyon örülök jómagam is, hiszen talán először az ország elülső felén kezdtek el valamit ütemesebben fejleszteni. Fiatal koromban mindig mi maradtunk le jobban, de ezt most nem kárörömmel mondom. Azt kívánom, hogy minél gyorsabban kiépüljön a Digi mobil és optikai hálózata az ország egész területén, és többen tudják azt használni.
-
bociusz
aktív tag
válasz
radio100jozs #31658 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy az 1500-as sáv csak SDL (Supplemental DownLink), azaz csak lefelé irányú forgalomra használatos, és a meglévő 1800-as sáv feltöltési kapacitása nem elégséges az 1500-ös letöltés kihajtására. TLDR: a Digi nem tudná hasznosítani.
-
DevKiller
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #31655 üzenetére
5 éven belülre ígért az NMHH egy frekvencia tendert
Fedő sáv nem lesz(vagyis 450 igen, de nem hiszem, hogy a DIGI-nél számolhatunk ezzel) de lesz 2100, 2300, 2600 MHz
2100,2600-on nyomatják Romániában is.
Legalább ha szereznének eme kettőböl, már jók volnánk, 2100-on nem tudom mennyit tudnak majd értékesíteni, viszont az biztos, hogy 2600-on sok blokk van. Nagyobb városok kültéri(sőt, DIGI-nél nagyváros esetén megkockáztatom még a beltért is) lefedésére is alkalmas lesz.
És valójában hasonlítani fog ön magára a történet a kintihez(már ha szereznek, pozitív szemmel nézve).
Ahol csak az 5 MHz-es blokk lesz ott szívás lesz, máshol pedig lesz sebesség.
Na de ne fussunk ennyire előre, először egyáltalán vegyék őket árverési nyílvántartásba, a többi majd csak utánna. -
dchard
veterán
válasz
radio100jozs #31650 üzenetére
Bakker, el is felejtettem, hogy az EGSM-et anno külön tenderezték... Igazad van: nem maradt semmi 900-on.
Azért az nekem tetszik, hogy 1800-on mindenkinek lett 20megája, így lehet értelmes 4G-t és DSS-t csinálni. Itt azért kiegyensúlyozottabb lett a helyzet (persze nem a Digi szempontjából).
-
válasz
DevKiller #31642 üzenetére
Ez a csoda már itt van jelenleg is, csak nem 900-on hanem 1800-on (ráadásul jelenleg nem 2, hanem csak 1,8 Mhz GSM-el).
Őszintén, szerinted ha indultak is volna, akkor 5Mhz-nél többet vettek volna? Nem.
Azért jó lenne az a kicsi is.Hihetetlenül bosszantó, hogy inkább elesnek a bevételtől (ezzel az állampolgárokat is megkárosítva) minthogy odaadják a DIGI-nek. Szemét, mocskos, korrupt banda.
Ugyanez volt az FM 89,5 Mhz Music FM frekvenciájával is - konkurencia volt, mert nem a kormányt puszilgatta, el kellett takarítani és addig nem indítottak új pályázatot rá, amíg végleg meg nem szűnt a mögötte álló cég. És persze kié lesz a nyerő pályázat, ha csak egy valaki adott be rá igényt? -
törölt tag
Utoljára.
3 dolgot tehetek:
- a digi felé jelzem azokat a hiányosságokat, ami "fejfájást" okozhat nekik. Eredmény: nulla. Megtettem ezt azért, hogy jogszerűen járjanak el, ne legyen később "bünti"
- nyilvános felületen (pl. itt) próbálkozok. Eredmény: nulla
- hagyom az egészet, és nem szólok semmiért. Lesz*rom tabletta. Eredmény: 100%
Én nem tudok felettes szervhez fordulni. -
dethroner
veterán
válasz
#44932096 #31577 üzenetére
Csak két apró gondolat. Lehet küldtek levélben is értesítést és a posta hibázott. De majd ha bizonyítani kell, kiderül hogy mi történt.
Másrészt én teljesen elégedett vagyok a Digivel minden téren, de megértelek. Sőt, kívánom hogy te jöjj ki győztesen ebből a sztoriból, mert ezzel szerintem hosszú távon a többi előfizető fog nyerni, jól járni. Az ilyen esetek után talán normálisabb lesz a kommunikáció, és jobban figyelnek majd az olyan hibákra, ami miatt folyton lehetőséget adnak a hatóságnak hogy szivassa őket, ami miatt most tulajdonképpen ezen az 5MHz frekin kell gazdálkodniuk. Szóval hajrá, sok sikert! -
zseko
veterán
válasz
Na, így már azért mindjárt kerekebb a történet. A számhordozási mizéria jogos, de a tesztidőszak megszűnése történetének ekkora hűhót csapni továbbra is inkább hisztinek tartom, ne haragudj érte. A nyilvánosság ereje szvsz a média (tévé, újság), esetleg fogyasztóvédelem, nem egy 'ismeretlen' fórum. Esetleg még a tékozló homár az, amiből kinézem.
Ugyan nem értek hozzá, meg nem is különösebben érdekel, de a tartós adathordozóról annyit, hogy többek között az email is ide tartozik tudomásom szerint. És ha szerződéskötéskor elfogadtad, hogy email útján kommunikálsz velük, akkor szerintem a történet valószínűleg kb. ennyi. A bizonyítás, hogy elküldte, az persze rá marad, ha jól tudom. Egyeseket valószínűleg azért levélben értesítettek, mert ők nem az email-es kommunikációt kérték. Én pl. visszamondtam minden papír alapú értesítést, banknál, diginél, telefonnál, stb, ne küldözgessenek feleslegesen papírt. Az, hogy az üfsz-es esetleg épp fogalmatlan, hát, van ilyen. Volt olyan videomagnóm, amiről a gyártó váltig állította, hogy nem tudja a funkciót, holott több éve használtam rajta...
A b+ az amúgy nem a személyednek szólt, hanem a helyzetnek, valószínűleg egy *facepalm* gif szerencsésebb lett volna.
(Az aláírásodat meg lehet átgondolnám, ha Igazmondo hsz-e miatt történt, franc se tudhatja már, hogy hogy az adatvédelmi törvényekből vagy a lejáratásból épp mit sérthet meg, ha a másiknak rossz napja van)
-
Thom!
veterán
Lesz itt esélye mobilinternet fronton a Diginek a közeljövőben?
-
szaboi6512
őstag
válasz
tutitibi #31622 üzenetére
● Hogyan tudom működésre bírni?
Hozz létre egy új APN-t a következő beállításokkal:
Név: Digi Internet vagy amit szeretnél
APN: internet
APN típus: default vagy default,supl
MCC: 216
MNC: 3 vagy 03
Hitelesítés típusa: PAP
APN protokoll: IPv4/IPv6 vagy IPv4
APN roaming protokoll: IPv4APN beállítási útmutató
-
petya2012
őstag
Sziasztok
Ilyen digi mobilon jár az eszem,inkább csak mobilinternetre kellene,másodlagosnak telekom mellé.Érdeklődni szeretnék lefedettségről-hibákról,sebességről,stb..
köszi
-
Lajosnagy17
senior tag
A DIGI 10 milliárdot fizetett 10Mhz-ért 1800-on, most cirka 5Mrd az ár 10 Mhz -ért.
-
törölt tag
válasz
Dr Bubo #31593 üzenetére
Oké, rendben. Ezt az 1 hsz-t még kérlek engedd meg.
Riki:
Az EHT a szolgáltatói általi felmondás részét ill. a 30 napos válaszadási kötelezettséget nem dísznek találták ki. Azt be kell tartani. Nevezheted ezt akár kákán csomókeresésnek is, de ilyen alapon akkor csináljon mindenki amit akar, mi értelme a törvényeknek...Slice:
Nem intézek én semmit el nekik, nincs ilyen kapcsolatrendszerem.A "teszt" csomag nem véges. Ott van a szerződésemben: "harározatlan idejű szerődés".
Vagy úgy gondolod, hogy egy reklámcsík erősebb jogilag mint egy szerződés/ászf/EHT ?Herdsman12:
Semmit nem akartam élethosszig használni.
Csupán a 60 napos EHT szerinti szolgáltatói felmondást hiányolom.
Ezt is olvastad?
Jeleztem, hogy amennyiben ez mindenkire ki akarják terjeszteni, úgy elfogadom, ha nekem is felmondják..
Mit várok a digitől: pusztán azt, hogy jog és törvénytisztelő módon viselkedjen, Ennyit. Se többet, se kevesebbet!
Ti a digi olcsóságára miatt elnézőek vagytok annak (törvényi és jogi) gyakorlatával. Erre a hatóságok nem vevők, a digi ezért tart ott, ahol.
A szerződésem nincs nálam nem tudom mi van adott pont alatt. Ha az emailcímem, akkor az meg van adva.M.Ildiko:
Olvastad azt a részt, hogy EHT szerint hogyan kell értesítsenek? Olvastad mit jelent a "tartós forma"?
Olvastad, hogy a szerződésemben határozatlan idő áll?Csak 1 dolgot kérek. Legyen szíves valaki tegyen ide egy képernyőmentést amiben a digi saját ászfében azt írja : a teszt csomag 2021. 01. 01 napján megszüntetésre kerül. Mert ha nem egyénileg mondja fel a szerződést, akkor benne kellene lennie.
Ilyet ők nem írtak le hivatalos formában.
És ne kezdjük előlről, hogy mi számít hivatalosnak.
Még 1x: teszt megszűnése =/= teszt csomag megszüntetése.Itt befejeztem. Az eredménnyel adósotok maradok: mivel nem a törvényi felvetéseimre reagáltatok, a személyeskedések miatt törlöm a ph! regem.
Elnézést kérek, hogy megzavartam a napotokat.
-
Thom!
veterán
Digis mobilinternet 30GB csomagot vettem sim bedug a laptop és mobilba kapcsolódik, de nincs adatforgalom?
Hol lehet a gond?
Vagy várni kell mert nincs regisztrálva a hálózatra? -
kurtuzov
senior tag
válasz
Kelvin #31583 üzenetére
A tesztidőszak alatti számhordozás nem ellenjavallt volt, csak nagyon korrekten felhívták rá a figyelmet, hogy ne "fő" számként tekintsünk a teszt SIM-ekre, ennek tudatában is vittük be a számokat.
dokee esetét a Digi nem megfelelő kiértesítése kapcsán azonban valóban nem értem, mert mi e-számlázás ellenére kaptunk postai levélben is szerződés felmondást, többször e-mail-ben is megjelent a tájékoztatás, SMS-t is kaptunk nem egyet és még telefonon is felhívtak.
Amellett, hogy jelen fórum miatt is bőven tudtam róla már októberben. -
66zio
aktív tag
Van itt baj rendesen. Az egyik fél mindenben az igazát látja, a másik fél meg semmiben nem ad neki igazat.
Értem én, hogy szeretnénk ,hogy a Digi is labdába rúghasson, de attól még nem kell neki elnézni dolgokat. Az ingyenes csomag, hogy megmaradjon neki az szerintem is Phasság, de ez a számhordozásdi, meg nem válaszolás miatt, igen is lépjenek a Digi tyúkszemére.
Nagyon idegesítő, hogy van 30 napja egy szolgáltatónak válaszolni és DIREKT (ez nem Digi specifikus) 30 nap közelébe válaszolnak.
Ha én tehetném azt hoznám törvénybe, hogy max 30 nap van válaszolni, de az éves válaszolási átlag 15 nap alatt legyen. Tehát nyilván ami sok utánajárást igényel arra van idejük, de ne éljenek vissza a 30 napos lehetőséggel. Megoldással, tehát attól még, hogy kérdeznek stb ne induljon újra a 30 nap. Ha nem sikerül valamit megoldani ennyi idő alatt mehet a bünti.Kötbér pedig ne játékpénz legyen, hanem kárpótoljon. Minimum az órabérem * annyi óra amit rászántam. (Ha tényleg igazam van). Ha nincs munkahelyem stb, akkor a minimálbér órabére. Mert nagyon vicces az amikor a szolgáltató hülyesége miatt elmegy fél napod és cserébe kapsz egy Gyrosznyi forintot.
-
csacsi67
addikt
Szerintem a döntéshozon mulik nagyon sok minden .Én nekem is van ügyem a digivel nem 1272 lévö ügyintözö fog dönteni amikor be telefonálsz ha nem az arra felruházott személy .Én is beszéltem több ügyintézövel volt aki nagyon rendes volt volt aki majd nem le... anyázott .Ez természetesen nem igy müködik mert ha én megadom a tiszteletet én is elvárom. Valamint Ök vannak mi értünk nem pedig forditva .Ők abbol élnek amit mi fizetünk nekik dijkat.
-
riki
senior tag
válasz
Ember,neked hihetetlen sok időd van. Érdekes módon engem telefonon,levélben ,médián keresztül is értesített a Digi. Számomra érthetetlen,hogy te ebből kimaradtál. Csak tudod az ilyen, mindenben a kákát kereső emberek miatt tart ott a Digi ahol tart ,mert támpontot ad a GHV nak ,hogy begáncsolja, míg a többi röhög a markába. Hány állami támogatásról tudsz ,ott ha nem figyeled a honlapott, lemaradsz. Tudsz érvelni ? Nem figyeltél ,így jártál. Azért büntették a Digit mert egy idióta ,100 -s routertől várt GB-tes netet ,pedig a honlapjukon ott van ,hogy milyen hardver kell hozzá. Mégis megbüntették. Én a Digi helyében, olyan polgári pert akasztanék a nyakába ,hogy még az unokái is fizetnék. Mindenhol hibázhatnak az ügyintézők,emberek vagyunk . Reklamációnak megvan a módja,ha jogos volt, engem még mindíg ,valamilyen módon kárpótoltak . Még a Kínai kereskedők is. Egy cég sem szereti ,ha a torkának esel.
-
kurtuzov
senior tag
válasz
#44932096 #31579 üzenetére
Nem kell ehhez ügyvéd, én teljesen megértem az felháborodásod. A fő probléma az érdemi kommunikáció hiánya, szerintem amiatt, mert nincs sehol számonkért személyi felelősség (nem a rendszer legalján levő ügyintézőkre vonatkozóan kellene csak).
Sajnos a Digi is csak beleillik a jellemző képbe a régióban. -
zoli62
addikt
A forgalmi adatoknál a 200 perc helyett még mindig 70 perc kedvezmény látható. Valaki megkérdezte már a Digitől, hogy ezt mikor teszik rendbe?
-
törölt tag
a harmadikat is nekik címezni, az ötödiket is, és a tizediket is, és igenis másodlagosnak betenni akkor már a levelezésbe az nmhh-t és a kormányhivatalt
Nem ezután részemről így lesz: email írok nekik, ha nem válaszolnak 30 napon belül, akkor 31. napon kormányhivatalhoz megy a panasz hogy nem adtak választ, majd ha a hivatal nyomására választ ad a digi de elutasítják a panaszom, akkor 3000 Ft illetékbélyeg megfizetése mellett az nmhh fogja kimondani a végső szót.November első napjaiban felhívtam a 1272-t, és a felől érdeklődtem, hogy a fórumokon azt írják, egyeseknek felmondták a digimobil "teszt" csomagot. Jeleztem, hogy amennyiben ez mindenkire ki akarják terjeszteni, úgy elfogadom, ha nekem is felmondják, de ezt mivel nem tették meg november 1 napjával (60 napos értesítési kötelezettség), így január 1 után is igénybe akarom venni a szolgáltatást. Erre az ügyintéző közli, hogy azt nem lehet, mivel január 1 után a "teszt" csomaggal semmilyen ki- és bejövő hívást, illetve adatforgalmat nem fogok tudni kezdeményezni. Visszakérdeztem: hogy erről engem mikor fognak értesíteni az érvényben lévő törvények/szabályok értelmében (EHT: A szolgáltató az előfizetői szerződés felmondását az előfizetővel tartós adathordozó útján köteles közölni azzal, hogy a tartós adathordozó elérhetővé tételéről az előfizetőt igazolható módon külön értesíti) A szavait alátámasztandó közölte, hogy ők értesítettek sms-ben, facebook-on
illetve a weblapjukon elhelyezett reklámcsíkon.
SMS nem jött meg, facebook fiók megléte nem állampolgári kötelesség, a weblapjukon elhelyezett reklámcsík pedig pont "annyit ér", mint azt be is bizonyították [link]
Szóval a "tartós adathordozó" megléte nem valósult meg, ugyanis ez az ÁSZF-ben történő értesítés, illetve az értesített levélküldemény lenne.
Vártam 45 napot, majd megelégelve, hogy nem kapok választ, számhordozást kezdeményeztem a telenor felé.
A számhordozást követő 3 nap elteltével kaptam meg a választ, amiben leírják ugyanazt: sms, FB, webes reklámcsík...+ hogy ők "minden ügyfelet értesítettek". Arra a kérdésre, hogy engem milyen formában, nem válaszoltak. És nem vagyok egyedi eset: itt többen jelezték, hogy nem kaptak 60 napos "rendes szolgáltatói felmondást".
Térjünk vissza a számhordozásra.
2db olyan hívószámot akartam a telenorhoz hordozni, ami 0620-as előhívós, és egy évvel korábban a telenor elengedte a digihez. Ugyanazokkal az iratokkal akartam visszahordozni, a hordozás mégis el lett utasítva.
Ezt követően felhívtam a 1220-at, és a 1272-t. Azt mondták, édesanyám nevének nem-egyezése miatt lett elutasítva a számhordozás.
Lebetűztük édesanyám nevét mind a két szolgáltatóval: karakterre pontosan egyezett. Elővettem a digi-s (1 évvel korábbi szerződésem) illetve a friss telenoros számhordozási megállapodásom: minden karakter egyezett.
Visszamentem a digihez és megkértem nézzenek rá az iratomra, és hogy minden karakter szerint van a rendszerben. Azt mondták igen. Nyomtam egy képernyőmentést, és egy weboldal teljes mentést (ez fontos lesz később !!) miután beléptem a digis fiókomba arra a részre, ahol a szerződő adatai találhatóak-benne értelemszerűen édesanyám nevével.
Átmentem a telenorhoz. Ott is mindent leellenőriztünk karakterre pontosan. Kaptam egy új számhordozási megállapodást. Azon is minden karakterre egyezett.
Este jött az sms: számhordozást elutasította az átadó szolgáltató (digi).
Oké: 1220 + 1272: érdeklődöm az elutasítás oka miatt. Édesanyám neve....Újra betűzés...Minden egyezik.
Jó. Ekkor úgy döntöttem írok nekik egy emailt, amiben csatolom a digis szerződésem és a telenoros számhordozási megállapodásom feényképét, hogy lássák, édesanyám neve karakterre egyezik.
Vártam 2 napot. Majd ismét bemente óem a digi ügyfélszolgálatára hogy ilyenkor mi van. Széttárták a karjukat.
Bementem a telenorhoz. Újra elindítják (3. alkalommal a számordozást), de előtte felveszik a háttércsoporttal a kapcsolatot. Ügyintéző felhívja a kollégáit. Közlik, hogy sajnos ismert hiba, a diginél van (el is mondták mi az, magyar karakterkódolás az"ő" nem megy át a digitől, helyette más karakter megy a telenor felé.
Este kapom az sms-t a telenortól, elengedték a számokat.
Belépek a digi-s fiókomba és akkor látom: édesanyám nevében az "ő" fel lett cserélve "o"-ra. Újabb képernyőmentést csináltam. Valahogy éreztem, hogy dokumentálni kell mindent...
Másnap hív egy digis: meg fog valósulni a számhordozás, a telenornál volt a hiba.
Értem, csak akkor miért is írta át önkényesen a digi "o"-ra édesanyám nevét? Miért nem tudta átadni a digi a számot? Miért a telenor rendszerében van a hiba, ha korábban telenortól vodához, majd vissza telenorhoz irányú számhordozások esetén nem volt gond édesanyám nevében lévő "ő" karakterrel?
Oké: email diginek, 2 hívószám, 3 alkalaommal történő számhordozás elutasítása *5000 Ft kötbér igényem van.
Eltel 30 nap: nincs válasz. Felhívtam azóta 2x a 1272-t. Semmi.
Második alkalommal közlik, hogy "előfordulhat" hogy újabb dokumentumokat kérnek majd be tőlem, amit a telenortól kell beszerezzek....Visszakérdeztem: az a dokumentum amit lefényképeztem (digi + telenor szerződés) pont elég a kötbérigény megállapításához.
Itt tartunk ma.A kérdésedre: miért fórumba írok? Mert bízok a nyilvánosság erejében. Mert január 1-gyel nem vagyok digimobil előfizető (legalábbis az 1db, 0650-es náluk maradt "teszt" csomag nem működik), ezért engem ilyen formában nem érint az, hogy az EU-t 4Ft vagy 5Ft díjon lehet hívni. Persze érintene, ha pl. a "teszt" csomag aktív maradt volna.
De szerintem rosszul teszed fel a kérdést: miért nem tartja be a digi az EHT-t a felmondással kapcsolatosan, miért nem tartja be a digi a 30 napos válaszadási kötelezettséget, miért tünteti el a reklámcsíkból a 4Ft-ot ha korábban pont a reklámcsíkot jelölte meg mint hiteles tájékoztatási formát?
Szóval. Mit várok a digitől: pusztám azt, hogy jog és törvénytisztelő módon viselkedjen, Ennyit. Se többet, se kevesebbet!
Most már azt is tudod, hogy károm is volt belőle. Az autóm nem ingyen gurult az ügyfélszolgálatuhoz 3x, a szabaidőm sincs ingyen (munkáltatóm is ad órabért), és amikor sorozatosan más hibája nemtörődömsége/trehánysága miatt sorozatosan szívok, sem egy utolsó szempont: idegsejtek pusztulnak.És egy bónusz kérdés a végére: ha a digi dec 31-el kivezette/megszüntette a "teszt" csomagot mindenkinek, akkor ugyan miért kellett egyeseket levélben értesíteni? Illetve hol van ez "tartós formában", melyik ászf-ben?
Jogilag megállja a helyét egy csomag megszüntetésére az alábbi mondat: "tesztelj velünk december 31-ig". Ebben hol szerepel az, hogy január 1 után nem tarthatom meg a csomagot? Ebben csak annyi van, hogy január 1 után már nem tartanak igényt a tesztjeimre. Teszt vége =/= teszt csomag megszüntetése.
De ezt majd az nmhh eldönti.Szerk:
Telekom és voda is tudta mi a dolga miután az nmhh megkereste őket.+1 bónusz: nagyon elégedett vagyok a digi vezetékes szolgáltatásával. Akinek lehet dicsérem.
Mobil szolgáltatás azonban nem egyhamar lesz tőlük. Az ügyintézésük kritikán aluli. -
mályva
aktív tag
Olyan kérdésem lenne hogy digi net előfizetésem van de google pixel 4a- n nem tudo mobil netezni csak wifizni..ezt hol kell beállítani? köszi
-
alex devil
senior tag
A Digi app nektek is pontatlanul mutatja a forgalmi adatokat?
-
válasz
Kelvin #31543 üzenetére
Én egy helyen jártam az országban az elmúlt kb. 10 évben, ahol semmilyen térerő nem volt (telekomot és telenort tudtam ellenőrizni, az volt nálam), Gemenc egyes részein, autóutaktól távol. Máshol nem találtam ilyet, még a Mátrában is jó volt. Szerintem mi lefedettség szempontjából jók vagyunk.
Sajnálom is a digit meg nem is, hogy nem jött nekik össze a belföldi roaming. Sajnálom mert így több előfizetője lenne, nem sajnálom mert így gyorsabban fogja kiépíteni a sajátját.
(Sokszor kritikus vagyok velük, de ez nem jelenti azt, hogy a bukásukat kívánnám, sőt éppen ellenkezőleg, számomra mint fogyasztó számára ha sikeresek lesznek az csak előnnyel jár, akár ügyfelük leszek akár nem. Másrészt meg a kemény munkával elért eredményre sose irigységgel, hanem mindig elismerőleg tekintek.) -
törölt tag
válasz
herdsman12 #31548 üzenetére
Jeleztem jan. 5-én itt a fórumon.
Megoldották "digi módon", láthatod. -
herdsman12
őstag
válasz
#44932096 #31547 üzenetére
Ok, értem.Részemről megszabadították a nagy T-t, pár tízezrestől, így elnézőbb vagyok a Digivel.
Ha jóbarát vagy, akkor jelzed nekik, hogy hol van gáz.
Néha megfordul a fejemben, hogy belső ellenség dolgozik a Diginél, ennyi bünti után, még mindig orbitális hibákat halmoznak. -
törölt tag
válasz
herdsman12 #31545 üzenetére
2021.01.01.-gyel új tarifák jelentek meg (Plusz, Max, Junior)
A digi.hu/mobil oldalon a csomagok jellemzői voltak nagy vonalakban feltüntetve.
2021.01.05-én itt a fórumon szóvá tettem, hogy a webes oldalon lévő ár (reklámcsík, banner..kinek hogy tetszik) nem egyezik meg az ászf-ben lévő árral: egyik helyen azt írják, hogy az EU-t 4Ft-ért lehet hívni, másikon 5Ft-ért. [link]Szép lassan elvitte a "cica" a webes oldalról a 4Ft-os Eu-s percdíjat a bejegyzésemet követően. Talán szerencsésebb lenne több kiírt ár esetén az olcsóbbat biztosítani...[link]
Aztán ma csak úgy ránéztem az ászf-re..hogy abban az 5Ft-ot kijavították-e 4Ft-ra, hogy a weblap és az ÁSZF szinkronban legyen.
Hát...nem az ászf lett módosítva, hanem a digi.hu/mobil oldalról "nemes egyszerűséggel" elveszett az a rész, ahol az EU-s hívás 4Ft-os díja szerepel. [link]Persze másik linken ottfelejtették...[link]
Szóval így kell "helyrerakni" a "dolgokat" ez a "hivatalos módja"
-
válasz
Kelvin #31543 üzenetére
Egyébként ez a "kilépek a házból és természetesnek veszem hogy mindenhol van térerő" stílus nagyon belénk ivódott magyarokba, pedig ez egyáltalán nem általános.
Magyarországon világszinten kiemelkedően jó a lefedettség és a 4G hálózatok sebességét tekintve és hajlamosak vagyunk ezt természetesnek venni. Pedig nem az. Számos európai országban bizony rengeteg olyan hely van, ahol egyszerűen nincs térerő és az emberek azt veszik természetesnek, hogy nem mindenhol tudnak telefonálni.
Sokan maximalisták, azt várják el, hogy mindenhol is működjön amiért fizetnek, de ez nem ilyen egyszerű és nem magától értetődő.
Ha az elégetlenkedők megtapasztalnák más országok hiányos lefedettségét, akkor másképp állnának az egészhez, sőt a DIGI Mobilhoz is - ami ráadásul még építés alatt van.
-
Kelvin
őstag
válasz
djsunstealer #31520 üzenetére
Rendszeresen járok Fonyód Kaposvár között, T-nek sincsen azon a részen semmi térereje. Konkrétan még hívást sem tudsz egy részen indítani, fogadni. Úgyhogy nem egy nagy csoda, hogyha a Digi is süket egy röpke tíz perces szakaszon ott.
Más: Tudja-e valaki, hogy melyik mobil wifi megosztó kütyüvel működi a digis sim net megosztása? (Néha a tabletnek is adok jelet de a telefon akksit gyorsan leszívja.)
-
csacsi67
addikt
válasz
#44932096 #31538 üzenetére
Persze ,hogy olvassák pl nekem meg is emlitették , hogy nem kellett volna a negativ részt nagy dobra verni. Pedig csak az igazat irtam le . Teljes egészében a történetet nem is . Senkinek nem vagyok a rossz akaroja de csunya dolgokat is tudnak tenni az emberrel.
Én sem értem ,hogy mire gondolsz.
Nekem volt gondom az Invitelel vége az lett hogy 1 évig nem kellett dijat fizetnem csak ne forduljak az NMHH-hoz. A diginek is várom az irásbeli válaszát egyik feb 4 telik le a másik feb.22.
-
jociolaszi
tag
Kelet magyarország is nulla digileg sehol nincs értelmes térerő zemplénben semmi!
-
DevKiller
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #31533 üzenetére
Megérthető, hogy háttérbe szorították a mobilt.
Inkább haladjanak az Inviteles területekkel, nagyon sok ügyfelet szerezhetnének."Nyugat-Magyarországon a DIGI még nem kapaszkodott meg"
Ebben igazad van. Azt is érdemes megnézni, hogy a DIGI inkább "szegényebb" országokban telepszik meg, mert olyan berendezkedésű a szolgáltató. Most Olaszországot ne nézzük, az számomra egy kakukktojás. A cég formája és mottója: Minőségi szolgáltatást, olcsón. Természetesen az olcsóságnak is megvannak a következményei, ezért aki megteheti inkább megy egy nagyobb multihoz, mert nem érdekli a pénz, neki az a lényeg, hogy stabil szolgáltatást kapjon, és azt amiért ő fizet.
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
Oliverda #31532 üzenetére
Nyugat-Magyarországon a DIGI még nem kapaszkodott meg, még ügyfélszolgálat is alig van.
Kelet-Magyarországon még nagyon sokmunka van.
Invitel területek nagyon kis százaléka van még integrálva.
Invitel KOAX városokat a TELEKOM optikázza és ha így haladnak nem lennék meglepődve, ha sok Inviteles városban előbb jelenne meg a TELEKOM.
FTTB-ről FTTH váltás halad, habár valószínű sok még a teendő.
A regisztrált kártyákból látják hol kell többet fejleszteni és ez megint KELET-MAGYARORSZÁG.
Másrészt a pénz most szerintem az optikai fejlesztésekre kell, nem hiszem, hogy látni fogunk erőteljes mobil hálózat fejlesztést manapság, legalábbis Január ezt mutatja.
-
leo81
aktív tag
válasz
Lajosnagy17 #31522 üzenetére
Ez a Dunántúl téma sajnos a Diginek "A hol volt hol nem volt" kategóriába tartozik.
Nem értem, hogy miért van az ország nyugati fele ekkora hátrányban?!
Sajnos ez a hátrány csak egyre nő... -
slice14
veterán
Tegnap írtam egy hibajegyet a Digi-nek, a Oneplus-al való DIgi VoLTE profil egyeztetéssel kapcsolatban. Pár perce küldték az emailt / smst, hogy megoldották és lezárták a hibajegyet. Na erre kíváncsi leszek egyeztettek-e a Oneplus-al, és mikor kerül be szoftveresen.
-
radio100jozs
őstag
válasz
zelikocc #31498 üzenetére
Ez nem olyan, és meglepő, hogy ez az acélszerkezet tényleg egy masszívabb szerkezet. A Diginek eddig egy vékonyabb rácsos acélszekezet alsó kitámasztó lábakkal, és drótkötél feszítésekkel épültek, amik alapján könnyen fel voltak ismerhetőek.
Amúgy el tudom képzelni, hogy lehet az M44-es miatt majd társmobilcégek is ide rátelepülnek, és ebben látva a Digi már azt ilyen masszív szerkezetre építette meg.
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Macbook Air M1 98%-os akksi, makulátlan állapot
- Lenovo T480S Touch (érintő képernyő) Intel Core i5-8350, 16Gb ddr4, 12 hónap garancia, áfás számla
- Lii Audio szélessávú hangsugárzó pár
- Lenovo T495S Touch (érintő képernyő) AMD Ryzen 5 Pro 3500U, 12 hónap garancia, áfás számla
- HP ZBook Studio 15" G8 - i9 / 1TB / 32GB / 4GB NVIDIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest