-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Roshan
tag
válasz
Lackooo84 #43991 üzenetére
Jelenleg egy ilyen routerrel nyomom az ipart: Tp-Link
Nemtudom hogy 3x3 mimos e vagy nem de kiszolgal egyszerre 5-6 keszuleket ugy hogy mindenhol 100-150 kozott mozog a sebesseg ha egyszerre hasznalom oket akkor is.
ha kevesebb keszulek van hasznalva egyszerre akkor 200 + mindegyiken. -
szabonagyur
félisten
-
Prosector
addikt
válasz
Lackooo84 #33581 üzenetére
Nalam eddig mindig az volt a metodika, h rogzitettek a kerelmet, tovabbitottak a szereloknek, ok meg hivtak, amikor raertek.
Ha felhivnam az ufsz-ot, sztem ugyanezt mondanak.
A csaj is azt mondta szerzodeskoteskor, nem tudja mikor jonnek, sok a munkajuk, blabla.
Ha elkezdenem csesztetni oket, lehet meg is szivatnanak, a 30. napon jonnenek es nem dzolhatnek semmit.
-
ada19
senior tag
-
TeeJay
félisten
válasz
Lackooo84 #33114 üzenetére
magyar digi oldal nagyon tré
letöltésre nálam sose volt pontos a feltöltés oké, én max amiatt használom hogy lássam a grafikon mennyire egyenes vagy fűrészfogas... utóbbinál látható hogy ugrál a sebesség és az a jó ha vízszintes egyenest húz mindkét irányba.pingmérésre meg ott a winmtr, az jobban kiírja
-
Flashget
félisten
válasz
Lackooo84 #32619 üzenetére
Rákoshegyen van a telkünk, onnan jöttem most.
A Rákóczi F. u-ban jó sok tányér van kinn a tetőkön, miközben a Digi oldala szerint elérhető a szolgáltatás ott. Szerintem nem is tudnak róla az emberek, hogy van jó ár/érték arányú Digikábeles szolgáltatás, szélessávú internet eléréssel, mert 1 db szórólapot nem láttam eldobva sem.
Digi embereit szerelni a környéken tavaly láttam mikor az oszlopokra húzták a kanócot. -
DonMaster
addikt
válasz
Lackooo84 #32353 üzenetére
hagyjuk mert nem érti semenyire sem
TJ
hoyg az istenben lenne elég 14darab 100-as upnak egy ont??? ami csak 1,25gbit/s-et képes kihajtani?
biztos az optikai kábelen van dugulás nem de?
vagy az olt kevés hozzá a maga 10/5-ös sebeségével, te életedben nem láttál még OLT-t ont-t is csak neten képen és a szekréynben láttál máshol nem, de hogy enm értesz egy fikarcnyitsem hozzá az biztos.másik honna gondolod hoyg a ynugdijas háézas pár nem 500/200-as csoamgban van avgy többen? mert az unoka annak jobban örül avgy mi? meg azt hoyg a többi 10-en akár hány elöfizetö kisebben van? mint 100?
mindegy is nem értesz hozzá kész. -
TeeJay
félisten
válasz
Lackooo84 #32353 üzenetére
hagyd marhaságot mondott vele de ledegradálni könnyű...
vicces is lenne ha minden előfizető akinek megy a PPPoE annak fixen lefoglalná a 100megabitet akkor is ha egy bitet sem küld kifelé csak tölt youtube videót mondjuk...azért vicces lenne ha 14előfizető ki tudna tekerni egy 1,25gigás felfelé irányt úgy hogy nekem 100-ból csak 60marad hétvégén... a szomszéd 50éves pár is tuti torrent király meg a többi lakó is aki itthon sincs este 8 előtt vagy hétvégén elutaznak
azt már meg sem említem neki hogy a szerelő srác ONT csere előtt bentről ránézett a cuccra és ő is mondta hogy kizárt hogy a lépcsőházakban kevés legyen az ONT, szokták figyelni mindig hol kell bővíteni. ennyi. majd a DIGI lapján hamarosan lesz 18. kerület kiírva karbantartásba és akkor megjavul.
vicces is lenne ha az 1000/200 csomagom hétvégén csak 60megabitet vinne kifelé és csak éjszaka meg reggel lehetne kihasználni... mi lenne ha még 3 másik 1000-es előfizető jönne a lépcsőházba, letérdelne a rendszer vagy mi?uhh hagyjuk is
-
-
lajos0001
tag
válasz
Lackooo84 #31749 üzenetére
Nem kizárt, hogy a turion x2 + 3 gb ram hw kevés az 500-as csomaghoz.
Ugyanis:
1/ nem véletlenül van az 500-as csomag minimumfeltételei közt a digi oldalán min. i5-ös proci + 4 gb ram. A turion x2 + 3 gb ram ennél jóval gyengébb. Kérdés továbbá, milyen hd van nálad, az sem mindegy.
A min. követelmény: DIGINet 500:
Intel i5 processzor (2 magos) 2,5GHz, vagy ezzel egyenértékű
RAM: 4GB HDD: SATA 3 - 7200 RPM
Gigabites hálózati kártya
Windows 7, Linux, MacOS 500 Mbps router (opcionális)Azon lehet vitatkozni, hogy ez a követelmény mennyire reális vagy nem reális, de azért ezt valahogyan kialakították, vélhetően nem teljesen légbőlkapott.
És
2/ saját mérés: intel E8400 proci + 4 gb ramos konfig többször mérve, stabilan max. 400-420 mbit/s sebességet tudott produkálni lefele (ez a konfig is nagyobb teljesítményű a turion x2 + 3 gb ramosnál). Ugyanarról a kábelről direkt mérve egy i7-es proci + 4 gb ramos konfig többször mérve, simán és stabilan elérte az 530-540 mbit/s sebességet (szóval digi odaküldte a kakaót a madzag végére).
-
Vodar
senior tag
válasz
Lackooo84 #31749 üzenetére
Ez lehet véletlen is. Simán lehet, hogy pl. a merevlemezednek ez a max. írási sebessége. Mérd meg több sebességteszttel, a nap különböző szakaszaiban. A legjobb lenne hajnal 4 körül, hogyha túlterhelésről van szó, az akkor biztosan ki fog derülni. Hiába nem villog a led, biztos, hogy dolgozik a merevlemez, hiszen a tesztnél adatot tölt le (gondolom azért nem villog, mert csak kis csomagokat).
Amúgy a UTP kábeled van legalább CAT5e?
Én kipróbálnám egy több ezer seeddel rendelkező torrenttel is.
-
Vodar
senior tag
válasz
Lackooo84 #31746 üzenetére
Én azért mindenképpen megnézném más hardverrel... hálókártya, wifi adapter, környezeti interferencia, merevlemez, router, sok minden lehet a ludas, nem olyan biztos az, hogy központilag nem jön át a megfelelő sebesség, ez nem jellemző a Digire. A legtöbb home eszköz nem ekkora sebességre van felkészítve, hiába bírják a specifikációjuk alapján.
-
DonMaster
addikt
válasz
Lackooo84 #31683 üzenetére
attol még jobban me géri a diginet 200-a rol diginet 500-b -re váltani, mint diginet 200-b-re
ha valaki eddig kibirt csengetni 4700ft-ot akkor 4500-at is kitud ezentul a gyorsabb netért és nem fog 700ft-ot sporolni ugyan azért, szerintem ez sokkal normálisabb.ebböl adodoan gondolom hogy sokan fognak felfelé váltni és nem maradnak a mostaniakban
amit irtál azt láttam 500a rol ent 500b-re az 1200-as/ho az más bár ott is opcionális a 5000-ért az 1gbit-es net és akkor is 700ft-al kevesebebt fiezt, viszont már alegnagyobbra, persze tudom sokan söt a 200-at is kétlem hogy kihazsnálja vlakai teejay kivül 0-24-ben , de árban akkor is megérné már inkább arrra menni, föleg ugy hoyg eddig kitudtam fizetni 5700-at most akkor fieztek 5000-ret és gyorsbb is a net, ha 5700-et kitudtam fieztnie akkor 5000 sem lesz baj,
-
törölt tag
válasz
Lackooo84 #31519 üzenetére
Akkor hamarosan a NMHH-val "találkoznak"!!!
... mert, két hűség nélküli előfizető nem kaphatja ugyanazt a csomagot különböző áron. Azonos szolgáltatás - azonos áron - elve egy adott szolgáltatónál.
(A határozott idejű (hűség) szerződésesek kivételek. Azok ára eltérhet a többi előfizetőétől.) -
PeterPH
senior tag
válasz
Lackooo84 #31511 üzenetére
Én az "áremelés" miatt hisztiző hozzászólásra reagáltam.
Amíg nincs kint az új ÁSZF, addig senki nem tudja mi lesz a régi/új előfizetők viszonylatában.
De ha a valakinek "DIGINet 100 Pro" szolgáltatás szerepel a számláján, akkor bizony kötelesek 3500Ft-os listaáron adni, függetlenül attól, hogy mikor fizetett elő. -
msgt.fubar
senior tag
válasz
Lackooo84 #31457 üzenetére
Köszönöm! Az igénylést leadtam, mert alapból csak az 50-es és 100-as csomagot engedte volna kiválasztani, de ha már lúd legyen kövér alapon az 1000-es csomagra hajtok.
Nem mintha bármikor is ki tudnám használni, de olyan olcsó, hogy már csak azért is.
Érdekes egyébként a Telekom árstratégiája, a Netmánia XL-ért (50 megabit) fizetünk most 6.100 Ft-ot, a Diginél pedig az 1000-es csomag is kevesebbe kerül.
-
válasz
Lackooo84 #31399 üzenetére
Ahogy nézem most más kezdetű IP-vel és jobb eredmény jött ki. Túlzottan amúgy sem tudom befolyásolni az IP kezdetét.
vagy de?
(#31401) ACE torrentklienst kilőttem, azért én se 4 utassal mérem a Shelby gyorsulását!
(#31402) snecy20 ezt a felcserélést persze nem komolyan mondtam, de az aláírásom is jelezhette volna!
Most visszakapcsoltam a Qbittorentet, még inkább javult is: routerről nem tudom leszedni, mert Debian Jessie jelenleg nem akarja kezelni a belső netcardot.
-
TeeJay
félisten
válasz
Lackooo84 #31317 üzenetére
mázlid van mert amúgy ha a telefonos switch-en nincs szabad hely tuti ZTE lenne 200 vagy nagyobb csomagnál... nálunk mind a 8 port tele van a telefonon mondta is a fickó ha lenne telefonom sajnos hoznia kellene hozzá ilyet max nem használom a telefont soha.
ha te vagy az egyedüli akkor a komplett ONT sávszélesség rád esik, a fejállomás ahova meg az optika meg 10gigabiten vannem ma lesz kitekerve
-
-
betyarr
veterán
válasz
Lackooo84 #30962 üzenetére
ne már!változott valami?velem simán csak szóbeli szerződést kötöttek tavaly,pedig 2 éves okos csomagot erőszakoltam ki belőlük.illetve,pár napot követően telefonon kesresztül szóltam be nekik,hogy mégis késszázas netet kérnék.még aznap hívtak,hogy mikor jöhetnek bekötni.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Felújított Dell Vostro 15 3568 (i5, 16GB RAM, SSD+HDD, jó akku, videokártya)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bányász alaplapok és kiegészítők (RISER-ek, Stb.)
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest