- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
DonMaster #31254 üzenetére
[link] informaciok rész legalső része:
A jelenlegi TopNet csomaggal rendelkező ügyfelek szolgáltatásának fejlesztése folyamatban van DIGINet 200-as csomagra.
menüpont alatt lakcíme kiválasztásával tudja ellenőrizni, hogy mely csomagunk érhető el jelenleg az Ön lakcímén.Arra mondtam hogy ki kell menni a szerelonek es switch csere vagy átdugás, nem csak profilt váltanak neki.
-
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #31204 üzenetére
nem messiás vagyok hanem elégedetlen ügyfél most...
utóbbi hétvégéken garantált alatti sebesség
most forgalom leállás, egy szaki visszahívott most hogy az ONT náluk tökéletes
a switch lesz a hibás és megnézik mit lehet tenni vele mert ismét csak laptopos mérést akartak de mondtam hogy szerdán volt és nem sok eredményre vezetett... (garantáltmegvanjóvanazúgyittírjaalámármentünkis)
vagy keresnek más portot vagy más eszközt, de addig ne zárják le az ügyet míg tökéletes nem lesz a buli -
adika4444
addikt
válasz
DonMaster #31171 üzenetére
Igen, de ha csak netet rendel akkor ZTE-t sem adnak, de te azt írtad hogy rakja el, tehát akkor rendelt telefont, max nem akarja használni.
De mivel megvan, ezért megvan a vpn is.(#31175) wwenigma: Nekem ez a magyarázat logikusnak tűnik, bár ha Wo-Ip van, akkor nem mindegy, hogy hogyan van beálítva? Hiszen wo-ip a neten keresztül megy...
Egyébként aki vpn-t kapott, portot tud nyitni? Például uTorrent megy? -
zsolt501
nagyúr
válasz
DonMaster #31173 üzenetére
Még mindig nem értem a levezetésed, mert itt nagyon sokan kaptak ZTE-t és telefont is használnak, de alig volt pár felhasználó ezek közül, akik VPN-t kaptak, szóval a te levezetésed több sebből vérzik.
Olvass vissza sokan kaptak már ZTE-t és ezek közül nagyok keveseknél volt VPN beállítva, de olyan is volt, akinél volt ilyen, de kikapcsolták, és utána már nem volt gond. -
adika4444
addikt
válasz
DonMaster #31159 üzenetére
"az a külöbség hoyg te nem csak internetre fizetétl elö hanem telefonra is, ha nem használnád a telefont már rég a szekréyntetején lenne a zte és a saját routereddel tudnál netezni"
tehát a vpn megszűnik ha a ZTE-t kihúzza?
Nem!
Úgyhogy itt hiába javasoljuk ezt neki, nem megy vele semmire kipróbálás erejéig sem, mert a routert fel is út meg le is út nem fogja felengedni a rendszer! -
apszi
őstag
válasz
DonMaster #31144 üzenetére
Ezeken jön a fény alul-felül-középen
Ez a része mondjuk csak a routeren lenne gond, de ott kikapcsolható. Viszont én azért mégis csak örülnék, ha minnél tovább működne gond nélkül a szerkezet, ha már egyszer jól teszi a dolgát, még ha cserélik is gond esetén...ki tudja mit kapok legközelebb
-
Flashget
félisten
válasz
DonMaster #31139 üzenetére
másrészröl miértelme van éjjel áramtalanitani ezeket?
mert zavarnak a világító ledek..a ZTE meg közvetlen 40 cm-re van az asszony fejétől..hát ezért.
marhaság estére áramtalanitani is valamit amenyi idöbe kerül áramtalanitani és regel utáan mindet vissza csinálni azt az idöt inkább alvássl töltöm
2 db hosszabbítót kell a kapcsolóján kikapcsolni. mennyi ez 2mp? ennyi idő alatt biza sokat lehet aludni.
de akkor már megértetted remélem nem áram spórolásról van szó, mert akkor nem lenne switch, saját router, Alma beltéri, akvárium....
-
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #31097 üzenetére
8éve tag vagyok képzeld tudom mi a helyzet
ellenben nincs új cucc amire lehessen ugrani így a sok seedes dolog kifut és nincs feltöltés
nem véletlenül ugrott le egy pár 10 gigabit BIX-en is és ott ugye a nagy szolgáltatók közötti forgalom nem is látszik...mellesleg igen van más torrent oldal, ahol tized ennyi seeder sincs tehát azok jelentéktelenek
ellenben mégsem volt meg a 94megabit feltöltés szombat délután. kérlek akkor mondd már meg hogy miért...
mi a fuck-ot tol a többi előfizető hogy nem bírnak 94megabitet sem adni. ha most váltok 200/100-ra akkor sem lesz jobb a helyzet ha az ONT-re nem jut elég kraft már...annyi hogy ott nagyobb a garantált és jobban tudom őket zaklatni vele, előbb utóbb meg megoldják
-
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #31017 üzenetére
neked mindig bele kell kötni valamibe?
100/100-ra emelték, hajnalban 94/94 megvan stabilan
péntek este 19órakor meg a régi 100/50-es csomag sebességét hozta csak és ha itt a switch gigás betápos akkor biza az ONT vagy az optikai rész lesz terhelve és lehet ha váltok 200/100-ra akkor sem fog gyorsabb lenni. viszont ott már nagyobb lesz a garantált szóval többször tudom őket zargatni...
meg talán ha mákom lesz akkor ONT-re tesznek mivel egyedüli leszek a lépcsőházban aki gigásat kért
aztán kiderül -
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #30782 üzenetére
csak neked!!!
szombat este 19-20óra közöttkoccolhatnál már rólam, majd én eldöntöm melyik 12órában torrentezek és melyik 12órában streamelek a hét minden napján
nem véletlen hogy felhívtak hogy nem értik miért lassú mert elvileg nem kellene hétvégén se lassúnak lennie...
ha igaz hogy a 8portos switch gigás betápos akkor 8x100megabitnek nem kellene megfektetnie
mint írtam délután kint voltak és 55/40 körül mértek, azt sem egyenes vonalon hanem össze vissza ugrálva.
mivel fika netbook-al jöttek ki 100-as porttal
mondtam hogy nézzék meg az asztali gépemmel is ami bika i5 procis gigabites
ott sem volt sokkal több 60megabit körül
jeleztem hogyha hétvégén megint a garantált alatt lesz küldöm a méréseket és fejvakargatás utáni válasz "majd eszköz csere lesz"
akkor felgyorsítjuk azt az eszköz cserét meg váltok 200-ra és úgysem maradhatok a két switch egyikén sem -
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #30769 üzenetére
természetesen semmiféle emelést nem csinált a DIGI, (remélem nálad nem is fog soha)
mindenki másnál gyorsult, nálam is és most már 100/100 és igen ez csak beetetés, teszt, a csillagok furán állnak és megzavarodott a DIGI hálózat azért ad most véletlenül ilyen sebességet
de no para mert valamelyik nap úgyis visszaáll az eredetire... vagy nem...2napja bújom a google-t hogy a magyar történelemben volt-e olyan hogy valamelyik szolgáltató minden előfizetőnek megemelte a sebességét majd 1-2hét múlva visszatette eredetire
nem találtam ilyet de a DIGI lesz az első szerintem mert jövőhéten visszaáll az egész... vagy nem... -
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
DonMaster #30721 üzenetére
Tegnap óta vagyok hivatalosan is 1000-resben, de nem erre céloztam. Azt arra írtam, hogy ha nem lehetséges a lépcsőházban kiépíteni, vagy akármi a 1000et hozzám, akkor simán átváltok 500ra és spórolok 1000 Ft-ot.
Azt a példát arra írtam, hogy ha onnan indulok, ki hogy a fizetett összegért a maxot várom el, de mégse lehet hozzánk kiépíteni, akkor sincs baj, mert max váltok. Tehát már az elején nem az volt a szándékom, hogy vitatkozzak a digivel, hogy de hát nekem nincs meg az 1000, hanem, hanem próbáltam informálódni, hogy attól, hogy reklámozzák, hogy elérhető ez a csomag, de mégse annyi, annak lehet az a baja, hogy valamit még nem építettek ki, vagy az is elképzelhető, hogy nálunk mégse érhető el az a csomag.@lev258:
Tényleg nem értesz, tekintve, hogy az volt a kérdés, hogy elviekben kell-e még valamit fejlesztenie a szolgáltatónak, vagy csak ennyit bír a környék. Erre írtam, hogyha csak 500at bír, akkor simán visszalépek egy csomagot, sebesség ugyanannyi lesz, mint most és még spórolok is. Ennyi. Nincs ebben semmi bonyolult. Az meg, hogy hasonlítva van más szolgáltatók más csomagjaihoz, vagy hogy a garantált minimum felett van a mostani sebesség, de mégse annyi amennyi a nevében van itt irreleváns. Nem erre irányult a kezdő kérdés. -
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #30680 üzenetére
látom nagyon szeretsz vitázni ebben, de ha az egész országban mindenkit átraktak más csomagba
az szerinted csak egy pár hetes beetetés lenne, vagy így tesztelnek?
mindenkit emeltek és hogyhogy nem a románoknál szintén egy időben emelkedtek a csomagok
lehet hogy nincs róla hivatalos infó még de attól tény hogy mindenkinél emeltek, és kérlek mondj olyan szolgáltatót az utóbbi 10évből aki megemelte mindenkinél a sebességet majd pár hét múlva kajak visszatették az eredetire... én még nem hallottam ilyenről mert ha meg teszteltek akkor csak x város y terület és pár egyénnek emelkedett vagy ha a konfigurációs rész meghibásodott akkor pár nap múlva visszaállt nem lassan 2hete úgy maradt.
arról nem beszélve hogy az új csomagok kísértetiesen hasonlítanak a román digi csomagjaira...másrészről meg mint írtam 200-as csomagra vasárnap este elküldtem az bevizsgálást
és ha csak 200/50 lesz az is tökéletes nekem mert már garantáltan gigás switch-en fog menni vagy ONT-ra raknak és nem ingadozós net lesz hétvégén. ha meg valami váratlan folytán mégis kiderül hogy emelés lesz akkor 200/100... +1ezret rádobok de szabadulni akarok a 100-as switch-ről mert ez így nem baba -
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #30634 üzenetére
este 11után persze hogy tökéletes
szóval akkor 99%-ban tudható hol van a bibi, az az ezer éves poros 8portos 100-as switch karcsú ilyen csomagokhoz amit most adnak és ugye minden legolcsóbb csomagos most már szintén 100-at kap lefelé tehát 2x akkora sávot tudnak zabálni mint 1hete
-
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #30630 üzenetére
látom te se nézted meg mit mértem a 100/50 csomag garantált 50/25megabitjéhez képest...
az emelt sebességről említést se tettem de ne zavartasd magad
örülök hogy nálatok jó, nálam viszont látványosan látszik a 100-as switch limit hétvégén csúcsidőbenjobb is lesz ha a DIGI nem emeli a garantált értékeket mert amúgy baromi sok reklamáció lenne...
azon sem lepődnék meg ha csökkentenék -
Lackooo84
nagyúr
válasz
DonMaster #30357 üzenetére
Bírom, amikor bejön valaki kérdezni valamit, és jönnek a "megmondó" meg fikázó emberek, ha nem a kérdésre válaszolsz, a f*sznak szólsz hozzá? Már bocsánat... Biztos nem jókedvemből kérdezem, arról meg pláne nem én tehetek, hogy nem lehet mindenkinek digi-je, másrészt semmi köze a témához. És mint írtam VAN telefonom, amit valószínűleg használni is szeretnék igen... Amúgy szabad kábel tuti van, mert a szintünkön mindenhova kihúzták anno a kábeleket, viszont sokan T-sek meg UPC rabszolgák.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
DonMaster #30330 üzenetére
Kétlem, hogy a DIGI-s szerelők nekiállnának szekrényeket mozgatni meg átütni a 20-as vasbeton falat. A T-s csávó egyszerűen szoba közepére húzta be a kábelt anno, ahogy annak előtte az Invitel-es is. Az említett kábelek meg már bent vannak. Jelenleg 2 gép és az IPTV van bekötve UTP cat6E-vel. A probléma a koax, mert azzal nehéz bánni, nem veszi úgy a 90°-ot, mint az UTP. De akkor majd gondoskodok róla.
Azt meg tudnád esetleg még mondani, hogy milyen csatlakozók vannak a koax kábelen? Mert arra is van annyiféle, mint égen a csillag...
sz: Persze lehet, hogy az egészre nem is lesz szükség. Az összefoglaló szerint 200Mbit fölött ZTE ZXHN H298N jár, ami szinte 1:1-be ugyanazt tudja, mint a mostani modem-router, vagyis a TV nem erről jön, azt külön be kell hozniuk koaxon. Ez meg azért lenne jó, mert a T-től most is jön az analog TV, így egy koax be van húzva oda, ahova kell.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
DonMaster #30327 üzenetére
Pont ez.
Nálunk most bejön a koax a modem-routerbe, amiből megy a telefonba a madzag, illetve megy át két 20m-es UTP faterékhoz a TV-nek meg a net-nek.
Elmondásod alapján akkor kell venni egy routert, illetve be kell húzni 20m koaxot. Erre voltam kíváncsi.
Nem akkor akarok vakarózni, mikor jönnek a szerelők, akkor már csak össze kelljen dugni az egészet.
-
Tomi845
csendes tag
válasz
DonMaster #30095 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszodat, maximálisan kielégítő. Azóta már letettem róla, hogy azzal a sz@rral bármit kezdek amit idehoztak. Viszont felmerült új probléma, mégpedig, az, hogy az egyik routeren beállította a digiman a netet, azonban van mégegy wifis router amit nem tudok a routeren keresztűl használni (2 routert egybe kötve a tűzfalak nem engedik), de vettem egy switch-t amin átküldöm a router elött a modemből kijövő jelet a másik routerbe, de nem jó az istenért se
Valamint a kábelt direktbe dugom a gépbe akkor sincs net (routert kihagyva) bár ez se annyira zavaró, csak fura. Ezért, ha esetleg te tudod, hogy mit kell a routeren állítani, hogy jó legyen (PPPoE-t beállítottam felhasználónév, jelszó)
-
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #30109 üzenetére
ugye TV volt meg net is ezért az ONT is ment vélhetően, csak a sebesség volt gázos
lehet valamelyik optikai részüknél volt gubanc vagy a lépcsőházba vezető FTTB rész de amíg nincs jelentve nem fogják figyelni. karácsony másnapján is én szóltam be hogy elszállt minden és 1óra múlva már itt voltak a switch tápját cserélni, a szemétledobó dugulást elnézve rajtam kívül senki se szokott szólni hiba esetén így a DIGI felé is ez lett volna. mindenki tojik rá majd 1x csak lesz net... no én nem ilyen vagyok, azonnal jelzek mindent -
Vakegérke
félisten
válasz
DonMaster #30028 üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogy trollnak titulálod fórumtársunkat, meg az egyéb, nem túl hízelgő nyalánkságok. Hát tudod, érdekes közvélemény kutatás.
Látom, már törölték hozzászólásod, tehát nem NewmanHD trollkodik itt, hanem te trollkodtál ott.
Megjegyzendő, ezt komolyan vehetnéd, hiszen szégyen, amit művelsz. Legalább a helyesírás ellenőrzőt bekapcsolhatnád. -
szabonagyur
félisten
válasz
DonMaster #29900 üzenetére
Tudom, ismerem az előtörténetét a kollégának (hiába váltott avatart vagy kétszer is
), hogy csak azért akar fentebb váltatni, hogy legyen gigabites porton... És igen a 2 perc kiesés is nem az első, mivel kb. éjjel-nappal talál problémát, jó is ha valaki nem alszik soha
-
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #29892 üzenetére
mint írtam kb. 2percig állt minden forgalom, aztán ment szóval nem jelentettem semmit
máskor ha elszáll a net akkor a router nem kap IP-t most meg volt rendesen csak semmi oldal nem jött be.
no mindegy, panel részen minden föld alatt megy így max az áram szólhat közbe -
szabonagyur
félisten
válasz
DonMaster #29716 üzenetére
Akkor még egyszer leirom. Wlan kártyánál számit a gép BIOS mit mond, az emlitett gépnél meg kiemelten számit, mivel nem fog mást kezelni csak amivel gyártották, az a 2-3 tipus és ennyi.
Mivel BIOS azt fogja mondani, hogy nincs benne Wlan, igy a Windows sem fog semmit tenni. -
ACE-
addikt
válasz
DonMaster #29607 üzenetére
Nincs ezzel semmi gond, ha úgy működik, ahogyan a UPC-nél. Ha akarod működik, és tudsz Te is máshol is Wifizni, ha nem akarod, akkor nem fogy a sávszél (UPC-nél ugye eleve sem) viszont Te sem használhatod a free wifiket. Nekem megérne az a 10-20 Mbit mínusz free wifi pontokat. Mondjuk sosem fizetnék elő gigabitre mert ha nem magamtól, akkor itt a tapasztalatokból is látható, hogy kihasználhatatlan. Még az 500 is, nekem az van, de ahogy lejár a hűség rakom vissza a 100/50-et.
-
zoltan6
addikt
válasz
DonMaster #29513 üzenetére
elmondanám hogy a digi nem küld ki ki szerelőt a router állítgatásához,( a szerelők nem is nyúlhatnak hozzá,meg nem is értenek hozzá) mert mindent távolról végeznek.4-5 db csatorna van beállítva a zte-ben a távoli eléréshez a telnet-től kezdve minden,amivel én sem értek egyet.
a kollégának az a problémája,hogy a ppope kapcsolatot kitörli az user/pass-t,amire azért van szükség hogy switch-en keresztül fel lehessen csatlakozni saját routerrel is a hálózatra,de a digi rendszeresen visszaírja távolról. -
bambano
titán
válasz
DonMaster #28875 üzenetére
átlag internetező, a nagyon bátor kasztból, a routert babrálja. kireseteli például és utána üvöltözik az ügyfélszolgálattal, hogy nincs net. pl. meghirdet az isp egy bővítést (értsd: üzemszünet), átlag ló béla ügyfél nem fog róla tudni. és amikor nem megy neki a net, nyom egy kövér resetet. utána biztosan nem fog menni neki a net.
vagy t. ügyfél elindít a wan oldalon egy dhcp szervert, és a fél lakótelep rámászik, stb.
ahol melózom, nemrég csináltunk bővítés miatt üzemszünetet. egy *CSOMÓ* előfizető jött befizetni tartozást, mert azt hitte, tartozás miatt kapcsoltuk ki a netjét... komolyan mondom, az előfizető hülyesége nem korlátos.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
DonMaster #28872 üzenetére
Nem kár. Alap dolgokat korlatoz és ez nincs rendben. Extra eszköz, ectra kiadas, extra meghibasodasi lehetőség.
Port range forward, ha kell nekem 30 egymast követo portot nyitni akkor egyesevel pötyögtessem... es a többi... Sajat router akkor lenne "mentség" ha tudnank a PPPoE NET és a VOIP VLAN ID-t illetve a router tudna WAN oldalrol VLAN-t forwardolni...
-
Becenick
tag
válasz
DonMaster #28869 üzenetére
Tény és való, hogy nálam is gyengébb a jel, de talán még úgy ahogy használható lenne, ha jól választom meg a csatornát. Mindenesetre bosszantó, hogy rögtön 2 eszköz ugrik be pluszba a telefon miatt.
Sajnos nekem tp-link 1043nd v1 router van a 200-as csomaghoz, úgyhogy amikor először megtudtam, hogy routert hoznak még valahol örültem is neki, hogy legalább nem kell másikat beszerezni, de amikor kiderült, hogy központilag belenyúlhatnak és még be sem állítható rendesen, akkor "kicsit" elszomorodtam.
Úgy tűnik ez kénytelen kelletlen zsebbenyúlós sztori lesz. -
Klown
aktív tag
válasz
DonMaster #28774 üzenetére
Bárcsak igazad lenne!
Sajnos a HWR volt élelmesebb, mert ahogy megérezte a DIGI-től való fenyegetettségét, önként ment az I-TV-hez (kvázi DIGI-hez) szerződést kötni, mielőtt elveszti az előfizetőit. A DIGI meg belenyugszik a status quo-ba, mivel ígyis-úgyis pénzhez jut. Sőt így még befektetnie, hálózatot kiépítenie sem kell! (Kis befektetéssel nagy lóvé. Nem kell üfsz.-ot és hálózatot fenntartani, csak a BIX-en a switch-en egy szabad portot adni a konkurenciának, hogy rácsatlakozzanak és a TV-t elvigyék.)
A probléma ott van, hogy az I-TV-s szerződésben benne van, hogy nem épít rá a DIGI az I-TV-s partner hálózatra. Tehát, amíg van élő I-TV-s szerződés, addig kizárt, hogy a DIGI betelpüljön a lakótelepre. A szerződés meg bármikor meghosszabbítható, ha lejár. A HWR meg megfogja hosszabbítani, hiszen valószínűleg jutányos áron kap egy csomó TV csatornát és még saját fejállomást sem kell fenntartania. Tehát, amíg nem vásárolja fel a HWR-t (ahogy az elődjét, a TvNetWork-öt, aminek a tulaja u.a., mint a HWR-é) a DIGI, addig álmodni sem nagyon szabad itt olcsó, gyors netről...
Ha érdekel a konstrukció, akkor itt egy videó róla: I-TV
Üdv: Klown
-
Klown
aktív tag
válasz
DonMaster #28768 üzenetére
T optika = Telekom
Ingyen HBO? Arra gondolsz, hogy digitálisan 2 héttel ezelőttig kódolatlan volt a Digi Filmmel és a Sport csomaggal együtt? Annak már vége... Megkapta a CTI/Compunicate kódolást.
Egyébként nem csak a net van hátrányban, hanem a DIGI+-szal egyenlő TV csomaghoz CI modul kell kártyával, ami összesen már havi +1000 Ft. (Már az első kártyának is van bérleti díja havi 500 Ft + a csomag ára 500 Ft)
-
Klown
aktív tag
válasz
DonMaster #28763 üzenetére
Szia!
A Centit elfelejtheted, mivel jan. 1-el kartelleztek le a HWR-rel... (I-TV Zrt.-n keresztül)
Én is emiatt szívok. 4700-ért van 40/4, ez van.
Esetleg T optika, de az meg vastagon 1x k, ha a 100 mega feletti csomag kellene. (Nem véletleg üresek az lépcsőházi T-s ONU-k.)
ICT téren elátkozott bermuda háromszög, ez az amúgy szerethető kis lakótelep.
-
Flashget
félisten
válasz
DonMaster #27709 üzenetére
nem 1évre tervez hanem 5-10évre, ezért is tudja olcsobban adni, mert tudja hoyg 5-10éven belül meg térül,
Csak a tisztán látás végett. EMKTV/DIGI nem 10 éve létezik! Jövőre 20 éves lesz!
A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. (korábban: Egyesült Magyar Kábeltelevízió Kft.) 1996-ban alakult, hat kisebb kábeltelevíziós cég összeolvadásából.
Csak nevet és arculatot váltottak 2007-ben, minden más maradt a régi a dolgozóktól kezdve a felső vezetőkig.
-
netreg
tag
válasz
DonMaster #27388 üzenetére
BUÉK!
Ok, felhívom majd. Remélem dolgoznak holnap. Vagy ma is?
A router WAN portjának címe kell gondolom, hiszen az csatlakozik a modemhez. Azt hogyan tudom lenézni? Talán megvan valamelyik menüben. Ha jól gondolom minden portjának külön címe van, összesen 6 (LANx4+WAN+WiFi).
Egyébként a klónozást már próbáltam, de nem ment úgy sem. Tehát a regisztrált laptop (WiFi) MAC címe lett a router címe (hogy melyik, nem tudom, mert a klónozós részen ezt nem írja, de logikusan a WAN) és újraindítva sem ment a net, a WAN lámpája nem villogott és a router nem kapott nyilvános 72-es IP címet.
-
-
mzsombor
tag
válasz
DonMaster #26848 üzenetére
Te, nézd már meg a Digi által FTTH környezetben biztosított ONT-k tulajdonságait, pl itt a Huawei:
http://huawei.com/en/products/fixed-access/fttx/ont/hg8242/index.htmTök mindegy, hogy az optika oldalán milyen sebességet tudna, ha az Ethernet port, ami rajta van, csak gigabites. Fejlesztheted te terabitesre is gépedben lévő hálókártyát, akkor is csak gigabites lesz a kapcsolat az ONT miatt.
(Többször nem állok neki kihámozni, hogy mit írsz, ne fáraszd magad válasszal.)
-
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #26817 üzenetére
ráadásul ha jól tudom a lakások közti panel falnál mindkét oldalon azonos helyre rakták a konnektordobozokat
tehát simán egy kis fúróval át lehet menni a szomszédhoz vele és azon átfér egy UTP kábel és láss csodát máris meg lehet okosba oldani a szomszéddal mindent
nem lennék meglepve ha vagon helyen kitalálták volna ezt a lakók.
teszem azt annyi pénzem lenne hogy egy szinten 2lakást is megveszek egy lépcsőházban, biztos hogy nem rendelnék mindkét címre netet és TV-t csak mert ez a szabály hanem egyik emelet/ajtó címre rendelném és áthúznám a másikba is vagy ha sok pénzem lenne mindkét lakásba kéretnék 1000/100-at és a kettőt valami jófajta routerrel összefognám és lenne 2000/200-am -
válasz
DonMaster #26719 üzenetére
Miután nem vagyok jogosult az okos csomagra, nekem 100/50+tv+telefon kerül 7000 Ft-ba és ehhez hasonlót néztem a házunkban elérhető konkurenciánál (upc). És igen, bár nincs kiírva direktbe a upc honlapján, de feltételeztem, hogy rablánccal adják, így nekem az nem segít 3 hónapra.
Nézem nyelvi ámokfutásod több topikban is, remélem a Mikulás hoz neked helyesírási szótárt, vagy legalább bekapcsolja a böngésződ ellenőrzését.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- ZIDOO médialejátszók
- DUNE médialejátszók topicja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged