- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
varso
tag
válasz
DonMaster #73610 üzenetére
A külföldi román munkások olyan munkát végeznek, hogy........... (Inkább nem írom le!)
Az FTTH dobozok az "oszlopokon" lógnak a levegőben, olyan helyekre van feltéve, ahova nem is lenne nekik engedélyük, a gyorscsatlakozókat úgy teszik az optikai kábel végére, ha hozzányúlsz, akkor kicsúszik a foglalatból. Nekünk románok kötötték be a szolgáltatást, és kijelenthetem, hogy amit a kábelTV-nél csináltak az kritikán aluli. (Régen volt a Telekomtól SAT TV és az onnan lévő coax csatlakozókat kint összetette egy elosztóval és a gázcsőhöz "rögzítette" gyorskötözővel. És most ott tartok, hogy a feltöltés nem megy 110 mbps felé.
A szomszédoknak magyarok kötötték be a szolgáltatást ( volt Inviteles szerelők ) és ők nem csináltak ilyen munkát.
Ha gondolod akkor délután kimegyek és beteszek ide pár fényképet, hogy hogyan is dolgoznak a román kollégák!
-
válasz
DonMaster #73581 üzenetére
Ma írtam nekik már úgy hogy az nincs benne.. gondolom pár nap mire válaszolnak.. de hogy ennyire szarjanak bele azért az elég undorító..
(telefonos és a személyes ügyintézésben már nem szerepelt a "volna")Amit adni szoktak ZTE cucc az ide nem lenne megfelelő jól sejtem?
-
válasz
DonMaster #73579 üzenetére
Persze.. ezt írtuk nekik:
Tisztelt DIGI!
Kérem, hogy vizsgálják ki az alábbi panaszunkat. Szerződésszám: xxxxxx.
A korábban meglévő szerződésünket 2019.02.06-án módosítottuk, mely 03.01-én lépett (volna) életbe.A váltás lényege az volt, hogy szerettünk volna DIGINet 500-as internetcsomagot.
A garantált sávszélesség azonban jócskán a garantált sebesség alatt van!Hónapok teltek el, mire kiderült, hogy ezt nem tudják szolgáltatni, mivel vezetékes telefonunk is van (ugyanebben a szerződésben).
Most ott tartunk hosszas egyeztetés, telefonálgatás, személyes ügyintézés után, hogy vagy a vezetékes telefonról, vagy a DIGINet 500-ról kellene lemondanunk.
Illetve felajánlották a nomadikus szolgáltatást, de ez számunkra nem megfelelő.
Miután nincs mód személyesen arra illetékes műszaki szakemberrel ezt a kérdést tisztázni, ezúton kérdezem: Hogy lenne lehetséges megtartani a vonalas telefonunkat, 500-as DIGINET mellet?Válaszukat nagyon várjuk!
-
-
-
woodworm
veterán
válasz
DonMaster #73507 üzenetére
Egy hétköznapi usernek nincs megfelelő tudása, hogy egyáltalán felmérje milyen átalakítást kell elvégezni a szerelőnek az osztott érpáras 100-as bekötés gigabites tartományra növeléséhez. Még ha fel is tünteti a szerelő, hogyan ellenőrizné? A megemelt csomagsebesség sokszor napok múlva jelentkezik.
Tehát erre azt mondani, hogy user error, az nem igaz. Sokszor jókat mondasz, csak nehéz kihámozni, de ez tévút.
-
Fecsike
kezdő
válasz
DonMaster #73458 üzenetére
NAT Acceleration CTF (Cut Through Forwarding) is enabled.
közben keresgéltem, szerintem ez az, és igen, be van kapcsolva.találtam egy ilyet a gépen:
átmegyek n-re, akkor meg:alt gombot nyomva tartva raklikkelek menüben a wifi ikonra, élőben mutatja ezeket az adatokat, nem állandó. n-en például 175-215 között ingadozik. vagy pl, ha átmegyek a telenoros 4g-s mobil hotspotomra, akkor ott 100-144 Mbps közötti a sebesség érték. lehet ezekből valamire következtetni?
-
törölt tag
válasz
DonMaster #73386 üzenetére
Már egyszer írtam, hogy nem érdekel annyira hogy tutira meglegyen a névleges max. Gigabit körüli érték.
Amúgy is arról volt szó, hogy min. 1-2 kW terhelés és "ugrott a forgalom". Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy megáll az egész átviteli forgalmazás.DE! A fiam számítógépe egy Devolo WiFi-s eszköz Ethernet LAN portjára van dugva 3 helyiséggel arrébb, mint ahol a bázis csatlakozik a routerre és mindig megvan neki a 450-500 Mbit/s körüli érték a Speedtest-el, mert 500-as FTTB csomagunk van. ... bármit is kapcsolunk be.
Amúgy nagy baj lenne, ha ennyire terhelés függő lenne a Power Line technológia.
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
DonMaster #73351 üzenetére
Az általános szerződési feltételeknél tuti ott van valahol, remélem, hogy azt azért nem gondolod, hogy egy olyan cég mint mondjuk a diginet puszta jófejségből csak úgy ingyé adna nekem vagy másnak bármit is ha az nem járna?!
Biztos lehetsz benne, ezer meg egymillió százalék, hogy nem adnák ha nem járna...
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
DonMaster #73349 üzenetére
UPC-nél van lehetőség repeatert kérni havi x összegért, diginél meg pl több beltérit kérhettem a tv-hez szintén egy jelképes összegért, ezt kérdeztem volna meg, hogy van e nekik gyári repeater. Amúgy igen ad routert és az nem grátisz, az benne van az előfizuban.
Amúgy visszatettem a rendelést mert megnéztem és tényleg n-es, elég nekem a 300 wifin telóhoz meg tablethez kell, nem letöltögetni akarok én ezekről, ha valamit le akarok tölteni azt szgépen lehuzom fél perc alatt mert ott ugye nagyon gyors bár nem wifi-vel de wifi nem is tud többet ahogy nézem háromszáznál.
Másrészről lefedi a házat a padlásról is, csak van még egy mellékház is amiben már elég gyenge a jel, és ott akarom felerősíteni és csak annyira, hogy a telon és tableten elég legyen netezésre.
Szóval mégis megrendeltem ezt a kínai repeatert.
-
-
z67
őstag
-
Vakegérke
félisten
válasz
DonMaster #73130 üzenetére
Megkérlek, hogy ezt olvasd el.
-
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #73121 üzenetére
te valamit nagyon benéztél
akkor ismét csak neked
vegyünk egy 7 lépcsőházas panel tömböt
amiben lépcsőházanként van 11 emelet és szintenként 3 lakás tehát 33x7 lakás összesen (231lakás)
ebből legyen mondjuk 110-120DIGI előfizető
ha minden lépcsőházba húzol egy fő optikai szálat az OLT-től és azt max 32felé osztod akkor kereken 7 port kell ide a GPON kártyáról ami drága móka lesz
ha viszont minden lépcsőházba behúzod a vastag optikai kábelt amiben van 32szál mondjuk
és ezeket közösíted egy helyen ahova teszel ilyen 32-es splitterből 4 darabot
és mindegyik lépcsőházból jövő fekete vastag kábelből csak azt a szálat kötöd be ahol a másik végén is van előfizető akkor máris már csak 4 OLT port kell ami olcsóbb
így minden 32-es splitter tele lenne nincs az hogy egyik helyen 30 előfizető lesz másik lépcsőházban több az öreg ott csak 15...
a közösített helyre meg elég egy 8 szálas kábel az OLT-től hiszen úgyis csak annyit kell portra kötni amennyi 32-es osztó tele van a tömbben (8x32=256 előfizető) ha később bővíteni kell lehet még 32-es osztót berakni
vagy ha jön majd a 10GPON és valaki megfizeti hogy 2-3-5gigás net legyen majd elég lesz átkötni egy másik osztóba aminek a másik vége egy 10GPON porton lesz és kész
nem tudom hol van itt 1000 felé osztva?de ezt amúgy el lehet játszani egy komplett telepen is
ha minden lépcsőház minden vastag kábelét egy helyre húzzák be és annyi 32-es osztót raknak csak amennyi előfizető lesz aktívan
csak akkor majd 160 vastag kábel fog bejönni és azon belül lesz még 32-64 szál és majd arra raknak csatlakozót amelyiknek a másik végén van előfizető és azt dugják csak splitterre aminek meg a másik vége a GPON kártyán van
így lehet kimaxolni a hálózatot hogy legolcsóbb legyen -
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #73119 üzenetére
szinte kizártnak tartom hogy üres szálat kötnek majd OLT portra
biztos hogy a tömböket közösítik majd egy helyen ahol lesz ilyen 32-es osztó és megy oda 7-10lépcsőház kábele ahol minden emeleten minden lakás kap külön szálat
aztán a 32-es splitter egyik vége OLT portig lesz kötve, másik végére meg betolják azt a 32 szálat amin az adott tömbben van előfizetőxyz utca 1-3-5-7-9-11-13 kábelei bemennek egy helyre azon belül zöld szál 1. emelet azon belül abcd szál külön a lakások
bekötéskor "dugd be az 5. számú lépcsőház 5. emelet 3. lakását ami piros kábelen belül C szál" többi 3 nem kell nincs előfizető
aztán mennek 6. emelt és így tovább
ha tele a 32-es splitter tesznek be még egyet
így csak annyi OLT port kell amennyi ilyen 32-es splitter tele van máris nagy spórolás ha bővíteni kell elég még egy splittert betolni
később 10GPON esetén is csak azok lesznek rátéve akik arra fizetnek
lehet hogy DIGI ki tudja fizetni de nem 2 OLT kell hanem csillió országosan -
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #73115 üzenetére
te meg azt nem érted amit írtam
hogy 140 lépcsőház van akkor ha mind kap egy portot akkor 140port kell
7 kártya még csak 112 port
ráadásul írtad hogy a 60 lakásosok meg kapnak két portot (32-es osztás miatt)
tehát akkor még több port kellene és ezek nem olcsó eszközök, kétlem hogy ne spórolna a DIGI rajta
ráadásul hülyék lennének a lakások 100%-ára kiépíteni az optikai hálózatot
ha 2/3-ra építik máris spóroltak csomót
én simán úgy képzelném el hogy minden lépcsőház minden fő kábelét beviszik egy központi helyre és ott a 32-es splitterre csak azt kötik be aminek a másik végén tuti lesz előfizető
akkor csak annyi OLT kártya kell amennyi előfizető lesz és ki lehet maxolni bővenvalahogy így gondoltam
így egy komplett tömb alatt beraknak 3-4 ilyet egymásra, oda bevezetik az összes lépcsőházi fő kábelt és azt dugják bele amin tuti van előfizető
máris spóroltak egy csomót, ebből meg minden egyes ilyen 32-es rack-et bekötik az OLT-re 1 portra
ha egyik lépcsőházban mondjuk 44lakásból csak 20 előfizető van akkor azt a 20-at bekötik ide, mellé még fér 12másik egy szomszéd lépcsőházból
na erre írtam hogy tuti a spórolás miatt fullra kitöltik a 32-es osztást
de ha 64-es lesz akkor meg azt fogjáktessék pl
-
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #73097 üzenetére
oké már vágom hogy van 6 szín a fekete kábelben és azon belül 4 szál akkor 6 emeletre 4lakásra osztható
ha többen vannak akkor cumi
az a baj nálunk bent van a doboz de a fekete kábel nincs megvágva csak fel van tekerve, megnézem holnap hogy látható-e benne mennyi ér van
a lépcsőház aljában valahogy ezt a 6-8 vastagabb színt össze kell kössék passzív osztóval mert csúnyán sok port kellene a telepre különben
itt ahol én lakok ez még nem is nagy telep (Havanna) és csak itt van 140lépcsőház
amiből 39 lépcsőházban 60lakás van (2340 lakás)
30 lépcsőházban 44 lakás (1320lakás) (ilyenben vagyok én)
és 70 lépcsőház pedig 33 lakásos (2310lakás)
meg még van két épület ami különálló szintén vagy 300 lakás pluszban
6+ezer lakás potenciálisan
ha csak a fele DIGI-s akkor jó sok port kell majd 32-es osztásnál úgyhogy valamivel tuti spórolni fognak
na de majd meglátjuk
pl izgalmas lesz hogy 44 lakásosba mit hoznak
meg 60 lakásosba 64-es osztás lesz-e -
Lackooo84
nagyúr
válasz
DonMaster #73091 üzenetére
Megszámoltam a feketéből jön ki 6 vékonyabb, és azokból egyenként további 4 szál, ezeket szabad szemmel már szinte alig látni, kb. mint a hajszál. Az a fekete műanyag kábelburkolat viszont bitang merev. Valaki járt itt tegnap óta, mert máshogy állt a doboz és a kábel is máshogy volt felkunkorítva....
-
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #73070 üzenetére
szóval a fekete vastag lépcsőházi kábelben van vagy 8-16ér külön színnel és azokban még mindben van szintén 4-8 szál szintén külön színben?
na de akkor ezeket végül a panel aljában fogják a passzív osztóra hegeszteni?
vagy honnan tudják melyiken mennyi előfizető lesz?
ha tegyük fel az első emeletre a piros vastagat viszik és abból a 4 színt bekötik mind a 4 lakásban akkor lent tudni fogják hogy a piros vastagból mind a 4 mehet a passzív osztóra?másik téma, a corningnak volt már 10éve is olyan videója ahol a fickó egy rúdra tekeri fel az optikai kábelt
sőt láttam olyat is ahol ilyen fogasokra tekerte össze vissza, meg odanyomta tűzőgéppel és ment röhögve
mai napig nem használnak még ilyen kábelt amit lehet bátran tekergetni meg hajtogatni? -
-
Cr00py
senior tag
válasz
DonMaster #73047 üzenetére
így van, nálam is a szobába hozattam be, A bejárati ajtótól ez még kb 10m, és van benne jó pár 90 fokos törés, de semmi gond nem volt. Arra kell figyelni az optikai kábelnél, hogy ne feszüljön, mert akkor meghúzódik a szál. Voltam olyan helyen, ahol a szerelő úgy kötötte be, hogy heggesztés előtt a mágneses csipeszt rárakva a kábelre, száltörés után, simán csak leengedte a levegőbe, hogy ott lógjon, amíg megcsinálja a másik felét is. Mondtam, hogy az úgy nem lesz jó.. majd a végén -22.5-t mért a routernél.
az illesztés sem lett a legjobb ott, közel 4dB volt a veszteség a gép szerint, mondjuk neki hélyra illesztett a gépe.. pedig a szolgáltatók már magra illesztőt használnak tudomásom szerint. Valami alvállalkozó brigád volt. nevettem. viszont itt nálam a szekrény tetején elférnek a kütyük, nincs útban. maga az optikai kábel elég vékony, a korábban az ajtó mellől behozott koax+ethernet helyére simán bement, sőt. nem is látszik, mert a régi kábelek helyén van most, itt a szábában pedig ugyanúgy rádugtam a már korábban bevezetett utp-t/ koaxot.
Az "átkötés" leghosszabb része a kinti kis fehér doboznál lévő "heggesztés volt"
A szerelőnél bemondta az unalmast a splicer.. aztmondja felhívja az egyik munkatársát, hozza el az övét.. ó mondom nem kell, van nekem is.. csak nézett, hogy nekem ilyenem is van. Nem igazán volt ismerős neki, ezért én húztam össze a 2 kábelt. 0.01dB lett a veszteség, ami bőven jó. ( ez magra illeszt )
20 perc volt az egész, modem beregisztrálással + kis kábelezéssel. Kábelcsatornába van itthon minden kábel, így azok tetejét kellett csak lepattintgatni. Nálam azonnal volt gigabit, mértük is, meg is lepődött az úr, mert szerinte pár óra alatt szokott csak jönni, addig csak 100 lesz. Itt a környéken nekem kötötttek elsőnek ftth-ra, mindenki más még fttb-n van.
-
Tom5
addikt
válasz
DonMaster #73043 üzenetére
Köszönöm, így már értem. Van 2db TV.(koax) Routerről kábelen csak a gép megy. Wifin van pár cucc.
Remélem ez nem azt jelenti, hogy lesz beltéri egység mondjuk TV-ként mint a UPC-nél. Az nagyon nem begyere. Ebben az tetszett/ik, hogy bejönnek a kábelek és hello. Annyi TV-t/gépet kötök rá amennyit én szeretnék. Ez az optikai amúgy Mi előnnyel jár? Net esetében gondolom majd még nagyobb sávszél. -
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #73042 üzenetére
igen ami a fehér DIGI-s kötődobozig megy az szép vastag kábel biztos van benne több szál is
dobozban van csatlakozó oda már ilyen hajtható kábelt fognak mert lesz pár fordulás
szám szerint legalább 4 darab 90fok mire bejut a lakáshoz nálam
héten már kész lesz a polc és a villany már megvan szóval részemről jöhet az FTTH adott minden az ajtó felett ONT-nek meg CATV cuccnak -
Tom5
addikt
válasz
DonMaster #73039 üzenetére
Igazából kínai amiket irsz. Sorry. Annyi lett kiírva a házban. hogy ma hálózatfejlesztés címszóval zajonghat a Digi. Elnézésüket kérik. Mire hazaértem ez a dobozka fogadott. Eddig a lenti OTG-ből feljött a netkábel bele a routerembe (Adatlapomon ott van minden) és puszi. Hasított a sávszél. Ennek apropóján gondoltam ránézek, neh elbaltázzanak valamit. Hát ez a végeredmény fogadott. Fttb - ftth nem tudom mi, ha valahol meg tudom nézni írd le pls és rákeresek. Ennyi infóm van.
-
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #73033 üzenetére
beltérben nem sima 1 szálast visznek a lakásba?
illetve vajon ha én veszek minőségi csatlakozót (3M) ráteszik nekem?
mert ugye a DIGI valami olcsó gagyi csatlakozót használ amivel több a baj
panelban a bejárati ajtó mellett van kint egy szekrény abban már ott van a DIGI kötődoboz onnan gondolom már egy kész 3-4méteres kábelt fognak behúzni és bentre tesznek csatit -
-
Wasquez
senior tag
válasz
DonMaster #72972 üzenetére
Én is értem, hogy ha nem megfelelő a wifi sebessége, akkor vegyek routert, de én meg leírtam, hogy nincs bajom a wifi teljesítményével, de nem jó helyen van, tudna ennél többet is, ha az optimális helyre rakom, és akkor szeretném már maximalizálni a végeredményt!
Nem tudom, ennek a megértéséhez hány diploma kell?Ez kb olyan, mint ha azt írnám le egy autós fórumban, hogy-hogyan lehet a motorból többet kihozni, erre azt írnák, hogy vegyek másik autót!
Nem akarok venni másikat!!!
Ennek vagyok kíváncsi az antennájára, de ezt még mindig nem tudtam meg, csak azt, hogy vegyek másikat! -
Soma01
veterán
válasz
DonMaster #72915 üzenetére
Sajna festés után van. A doboz tetők is biztosan le vannak festve. De mondjuk azt pont nem nehéz javítani. Én nem gondolom, hogy az utp mellett nem fér már el az optika. Ha máshogy nem úgy ahogy írtad. De én úgy szedném ki az utp-t, hogy közben húzok be vele egy befűzőt és vissza is húznám vele azt az utp-t ÉS az optikai kábelt is. Lehet jól fog még jönni az az utp ott...
-
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #72797 üzenetére
és ami rendes színnel van az nem készülhet kínában?
ma már szinte minden ott készül vagy india vagy vietnam vagy a környéken
én vettem 10méter készre szerelt CAT6 kábelt és meglepő volt hogy nem tűnik olyan merevnek nincs a közepén az érpárokat szeparáló műanyag
neten egyik fotón a CAT6 kábelhez jár másiknál csak CAT6a kábelhez van
sűrűn van csavarva az látszik meg masszívabb is mint a CAT5e
aztán majd kiderül viszi-e a 10gigát azon a 10méteren ha eljön az ideje -
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #72795 üzenetére
mivel a két kábel azonos így az e betűt egy sima teszt után megkaphatja de azzal biztos drágább is
azért mondom van egy gép kínában, legyárt vele 5millió km UTP-t egyik CAT5 lesz mert egyből dobozolják
másik 5millió km meg CAT5e mert letesztelik és viszi a gigabitet
ennyi
nem kell ezen annyit agyalni, megy még 2 toldás után is akkor nincs gond -
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
DonMaster #72591 üzenetére
Ezt írta. . . Értelmezd
"
TeeJayHavi 50TB is mehet bátran, nem foglalkoznak vele, nem is számolják az adatforgalmat sehol, nincs rá szükség, használd bátran nekem havi 30-40TB a le+fel összesen"
Egyébként kinek a hóna alatt kell és mit összehozni?
Különben pedig a hsz lényege az, hogy mehet sok terra, nem szólnak érte.
Részemről itt, veled befejeztem. Fáj olvasni, ahogy írsz.
-
Selynelar
aktív tag
-
Geth
veterán
válasz
DonMaster #72497 üzenetére
Őőő, az 5 GHz "dugolt"? Mert nekem volt egyértelmű, azt hittem a 2.4 GHz-et nézte
Mielőtt temetnénk az 5 GHz-es opciót (lásd: #72493), azért ezt fontos lenne tudni.
Nálam is baromi sok 2.4 GHz van (én ki is kapcsoltam), de 5 GHz-ből csak 2-3 gyenge UPC-s, azok nem sok vizet zavarnak. A falak nem csak a saját 5 GHz-re hatnak ám -
Geth
veterán
válasz
DonMaster #72491 üzenetére
ha meg 2 falon keresztül kell áttolni a wifi-t hogy neked 50 legyen 5GHZ n-ell ahoz zsebbe nyulos router kell.
Nem minden panel egyforma. Nálam két fal, 5 GHz, 300 Mbps link speed és 80/80 stabilan.
Nem sok, de a legtöbb dologra elég. 15k zsebbe nyúlós? (ma már nem érne ennyit...) -
Geth
veterán
válasz
DonMaster #72482 üzenetére
mire kellhet 400mbps ? ötletek?
Bár nem tudom ez miért digi téma, de én nemrég synceltem át 25 GB zenét telóra, ott azért örültem hogy nem 100 Mbps volt. Vagy nem volt nálam pendrive, a teló rögtön előlépett egyfajta wireless pendrive-vá (pl. airdroid de a lehetőségek száma elég nagy).
Azt hogy Te mire tudnád használni természetesen fogalmam sincs, de ne erőlködj, nem muszáj kihasználni mindent ami lehetőség -
ToBeY
nagyúr
válasz
DonMaster #72469 üzenetére
Nem tudom hány mbit kell 4k stream és youtube videók nézéshez,de a mostani digis zte routerrel még a gagyi fb videók se indulnak el mert olyan 5-7mbit megy át tv-re a másik szobába.(külön szobába van a tv és a router)
Geth: igen,a kábelezés ki van csukva mivel itthon leverik a vesém ha szétfúrom a falat,vagy ha kábelek futnának mindenhol.
-
Geth
veterán
válasz
DonMaster #72469 üzenetére
Állítólag létezik 15 Mbps-nél nagyobb bitrátával kódolt video is... (pl. dlna, max. fhd-t nem látom hogy írta volna)
Nem biztos hogy a TV-t akarják hordozni, lehet pl.
* nem akarják kábelezést megoldani
* nincs szabad hely a switchen
Hogy miért pont az jutott eszedbe hogy hordozzák a TV-t?? Nekem ez jutott volna eszembe utoljára -
WaterWave
veterán
-
-
Brandynew
őstag
válasz
DonMaster #72166 üzenetére
Nem teljesen ide tartozik, de kíváncsi vagyok rá.
Én már évek óta nem fizetek manuálisan semmilyen számlát. Kapok e-mailt az összegekről teljesítés előtt, de egyébként nem foglalkozok vele. Nem jön semmilyen csekk, díjbekérő, se e-mailen, se papír alapon. Nem járok befizetni se postára, se Ügyfélkapura, se a szolgáltató oldalára.
Mindent automatikus átutalási megbízással vagy csoportos beszedési megbízással fizetek, nekem nincs dolgom számlákkal.
Aki még ma is manuálisan fizet, netán papír alapon fogadja a csekkeket, az miért teszi? Tudom, hogy régen volt némi díja a csoportos beszedési megbízásnak és rendszeres átutalási megbízásnak, de ma már a legtöbb banknál van olyan számlacsomag, ahol ez díjmentes, vagy max. pár száz Ft évente.
-
Geth
veterán
válasz
DonMaster #72150 üzenetére
Kolléga szerintem benézte, a Diginél nem drágább a csekk összegszerűen.
Vagy lehet még rossz beidegződés, pl. postán bankkártyával fizetni kicsit kevesebb mint 4 éve nem igazán érte meg, mert készpénzfelvételnek számított.
Ha kicsit lazábban vesszük a definíciót, akkor annyival drágább a csekk, hogy a postalátogatás időbe/energiába kerül (vagy annak akit elküldesz), ami kinek mennyire drága
Az átutalás sem feltétlenül ingyenes, illetve a csop. beszedés sem, nyilván attól függ, milyen konstrukciód van.
Ami a legszélesebb tömeg számára ingyenes, az a bankkártyával történő fizetés, kényelmesen a fotelból. -
válasz
DonMaster #72145 üzenetére
Ha 72 órája szóltál, akkor még sokára fognak reagálni. Én március 22-én telefonon szóltam, majd 25-én emailben írtam meg a problémám és tegnap, április 18-án reagáltak emailben, ahogy leírtam. Ügyfélkapumon is megjelentek a számlák, április, május hónapokra.
Egyébként kártya esetében nekem azonnal jön az sms, bármilyen mozgás, levonás vagy ráutalás történik. Így tudom, ha nem vonnak valamit. Kedves biztosítómmal már jártam így... -
válasz
DonMaster #72140 üzenetére
Van amit én sem csekken fizetek, van elektronikus bankszámlám, lehet, hogy már akkor volt, amikor itt egyesek még meg sem születtek.
De nem láttam értelmét tovább a vitának, mert egyrészt full OFF, másrészt meg bármit írok, olyat látnak bele egyesek a szavaimba, ami ott sincs, ami nem úgy van és nekem semmi kedvem ismeretleneknek magyarázkodni, nem is tartozom senkinek magyarázattal. Meggyőzni meg senkit semmiről nem akartam.Ha bárki visszanézi, csak segíteni akartam itt bárkinek, akinek nem jött csekk, pontosabban KI SEM SZÁMLÁZTÁK a havidíjat (tehát elektronikusan sem tudta volna senki kifizetni számla nélkül). Elmondtam, hogy megoldódott majdnem egy hónap után és elmondtam, hogy ilyen esetekben az a legjobb, ha minél előbb felismerjük a helyzetet és cselekszünk, szólunk, jelezzük, bejelentjük. Mert magától nem oldódik meg. Ennyi. Levontam a tanulságot és megosztottam. Mpo kérdezte, miért nem máshogy fizetem a Digi díjait, én erre válaszoltam, erre nekem estek páran.
A lényeg, hogy ahogy előbb említettem, elektronikusan sem tudtam volna fizetni, mert nem volt mi alapján, nem volt kiszámlázva. Sem utalással, sem E-számlával, sem csoportos beszedéssel, sehogy. De itt egyesek egyből véres szájjal fröcsögtek. -
Geth
veterán
válasz
DonMaster #72140 üzenetére
Nem kártyáról volt szó
Távolról lehet lockolni/törölni ha online a teló. Ettől függetlenül ha nem tudja feloldani az ujjlenyomatot (újraindítás nyilván nem játszik, zárva marad), akkor fizetni sem tud vele, sőt, elég kevés dologra tudja használni (nehezék), a háttértár is encryptelt.
Eközben nyilván lehet tiltani a kártyát, a sim-et, a telót leválasztani a netbankról, stb. -
Geth
veterán
válasz
DonMaster #72135 üzenetére
1. Nyilván letiltom, kicsit lassítja a tolvajt ha nincs nála az ujjam.
2. Nem érint, ez a posta ami itt van talán a legutolsó amin keresztül vásárolnék.
3. Ha nincs bekapcsolva az NFC, dörgölőzhet, max. szájon lesz vágva. Ha mégis tudna paypass lehúzni, az ugye megvan hogy ilyenkor nem csendben sírsz a sarokban, hanem bejelented hogy a lehúzós vásárlás nem Te voltál, vissza fogod kapni a pénzt ráadásul a terminál nem a réten nő (beazonosítható). SMS-hez: nem tudom az azonnal miért ilyen fontos, ha azonnal jön az SMS, akkor se jár vele undo gomb
4-5. Nem tudom ezek honnan jönnek, a ki se mozdulj dolgot egyikünk se említette/erőltette. -
djsilas
tag
válasz
DonMaster #72115 üzenetére
Pontosan meg nem mondom az idejét, de kb. 1-2 hónapja a 200as uploadomat 300-ra emelték.
Az viszont igaz lehet, hogy valószínűleg van még hűségem. Korábban nem volt, de mikor az UTP-t lecserélték optikára, akkor lett. Meg egy felesleges HD boxom is, amit fentebb már írtam...Igazából egyiket se kértem, de ezt kaptam. Azt viszont (még) tényleg nem tudom, hogy mi lesz, ha letelik a hűségidőm.
-
djsilas
tag
válasz
DonMaster #72085 üzenetére
Nálam pl ezt írja belépés után: Digitel 200, Digitv, Diginet 1000 - ftth, Okos csomag, Okos csomag internet
Kiszámlázva május végéig van, 4.880 Ft. Ebből 300Ft a HD box, amit csak azért nem mondtam még le, mert fingom sincs, hogy hol van. Azt tudom, hogy hozták anno, azt mondjuk nem tudom, hogy miért és ki kérte...Majd ha előkerül becammogok vele és visszaadom
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Gombászkönyvek egyben
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged