- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
-
Geth
veterán
válasz
Soma01 #62097 üzenetére
Én azt nem értem, hogy magával az UPNP-vel mi a gond?
Megpróbálom én is, hátha. Azt mondod, pontosan tudod, hogy mi van nyitva vagy mi nincs UPnP esetén. Én azt kérdezem: és most? És most? UPnP-vel nem tudod. Rá tudsz nézni egy pillanatnyi állapotra, esetleg lescriptelheted, hogy szóljon, ha változik. UPnP nélkül, manuális tűzfalszabállyal pontosan tudhatod, anélkül hogy nézegetnél bármit.
Nem az UPnP kódjában van sebezhetőség (de lehet ott is)... Hanem, hogy bármi kinyitogathat portot. Ha felraksz egy új programot, meg szoktad nézni, hogy nyit-e portot - esetleg sutyiban? (Lehet nem azonnal teszi meg, hanem késleltetve, vagy csak időszakosan!)
Tehát igen, az elvével van főleg gond, hogy explicit engedély nélkül képes rá, egyszerűen nincs rá protokoll, a progi küld egy jó IGDP kérést, a router meg nyitja is, mint a kisangyal.(#62098) DonMaster: már megint idekeveredett az UPnP szálhoz ez a fránya wifi. Alma körte megvan? Na ez az
Security témát nyugodtan hanyagolhatod.
Az alapelv amit még nekünk tanítottak, hogy arányosan megteszed a szükséges lépéseket védelem szempontjából, figyelembevéve, hogy a security általában a kényelemmel szemben helyezkedik el, valahogy így:
- Bár biztonságos, hogy kihúzom a netkábelt, túl sok kényelmet vesztek (nincs net).
- Bár egy kicsit kényelmetlenebb tűzfalszabályt létrehozni, de arányosan több védelmet nyerek az UPnP kikapcsolásával. -
g0dl
addikt
válasz
Soma01 #62094 üzenetére
"Sokkal több haszna van az UPNP-nek, mint hátránya."
Konkrétan UPNP nélkül TUDOD, hogy mi ( és feltehetőleg miért) van nyitva, UPNP-vel pedig nem.
TF. felraksz egy tök ártatlan kis csevegő, játék, vagy egyéb alkalmazást, ami ha tud nyit magának egy portot mert a fejlesztő úgy ítélte meg a p2p kommunikáció hatékonyabb, nem terheli az ő szerverüket stb. (ami igaz is lehet)*. Csak aztán ez az ártalmatlan alkalmazás hordoz magában egy sebezhetőséget, amiről a malware készítők előbb szereznek tudomást, mint te, vagy az alkalmazás fejlesztője. És innen már ugye trivi ....
*más kérdés, hogy ha az adott alkalmazás csak p2p kommunikációra képes, akkor el kell dönteni, hogy megéri-e a kockázatot.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
Soma01 #62025 üzenetére
Igen a mostani is a lakás közepén van. A konnektor is.
Remélem majd meg lehet velük beszélni, hogy hova tegyék.Annak idején az UPC-s srác minden zokszó nélkül oda tette ahova mondtam neki.
Belekerült neki 10m plusz vezetékbe. Szépen elhozta a fal mellett és le is tűzte végig. Csak az még koax.Az kimaradt az előbb. Így lett most 3322FT az előfizetés.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
Soma01 #62023 üzenetére
Oké.
Akkor első körben keresek egy 4 portos switch-et és kipróbálom.
Ha az olcsóbb és a leírtak alapján megfelel nekem.Év végéig ígérték, hogy ideérnek és fejlesztik. Van időm eldönteni.
Egyébként nem váltanék, csak a UPC felhúzott.
Írtak levelet, hogy mivel lejárt a hűségem emelik a tarifát 350FT-al. / csak Net/
Ha újra kötöm akkor is emelik 150FT-al.
Utána megkerestek telefonon, hogy adnak 500-as Net-et +400Ft-ért.
Megnéztem a DIGI-t ők meg 1000-est adnak 2250FT-ért.Ezért most ez a tudakolózás.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
Soma01 #62020 üzenetére
De írtam.
2PC,egy NAS és egy TV csatlakozik, LAN kábellel.
Gyermekem telefonon, Wiber, messenger, böngészés, YouTube. WIFI
Tablet, böngészés, You Tube. WIFI.SPEA
Nem a tescoból, torrentről.
De mivel a 120-as NET is gondot okoz neki a Transmission le van korlátozva.
Letöltés 5000KB/s. Fel: 500KB/sAz összefoglalóból meg EZT néztem ki és ezen meg 4 port van, azért gondoltam, hogy elég nekem a szolgáltatói router is, mint most.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
Soma01 #62017 üzenetére
Amit fentebb írtam, NAS, torrent, TV kiszolgálás a NAS felől, de ehhez nem kell Net.
Böngészés, PC-n Tableten. Meg a gyermekem telefonon Wiber, messenger, böngészés, YouTube.
Akkor erre teljesen jó a szolgáltatói router.
A legfontosabb amiért kérdeztem, hogy 4 LAN-os csatlakozása legyen. Mert ez a jobban igénybe vett.
JA meg ha meccs van tudjam nézni.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
Soma01 #62012 üzenetére
Azt elfelejtettem mondani, hogy jelenleg csak internet van, és a DIGI-nél sem tervezem, csak az internet előfizetést.
A NAS a TV-t szolgálja ki filmekkel, és torrentezik.
UPC-nél 120-as net van.
Ez 1000-es lesz, akkor gondolom gyorsabb lesz, a Wifi is.
Ha amit a DIGI ad routert tudja az UPC-nél adott router, Wifi paramétereit, akkor elég lesz a WIFI is.Azt fogja tudni?
SPEA
Miért kell tudnia a NAT-ot?
-
DonMaster
addikt
válasz
Soma01 #61962 üzenetére
sc apc/ sc apc kábel kell amit linkeltél az jó, csak ugye ott sincs
, mint mondtam rendelni kell és várni rá,
simple kell nem jo a duplex, és sárga mivel itt a szinek különböző tipusokat jelöl van narancs is de az már másmilyen mint a sárga, de szerintem itt ez nem téma hogy optikán belül milyen tipusok vannak.
digi kétlem hogy vinne hoszabbat belöle, gondolom node-onként rendeltek 2-3m-est nem tudom mekkorát adnak, de nagyon rövidebb nincs azért is van felkötegelve meg mert a sokkal kisebb mivel van ahol a félméter is böven elég lenne csak ugye vagy ritka vagy sokkal drágább, de nem hiszem hogy lenne hoszabb belöle a digi-nél.(#61969) pinnacle
optika bejön, bemegy a nod-be onnan tovább tv-hez coax megy
és van még 1 kimenete amin optika jön ki és megy az ont-be ahonnan utp jön ki és a telefon.
nod és ont között szerelt optikai kábelet adnak 2-3m-es darabot, ha nagyobb kell olvas vissza pár sort.ont ha routerként megy akkor wifi+2 lan amiböl egyik csak 100-as
ha az ont-t bridge-be kéred akkor nincs wifi és csak az 1000-res port megy de az utp.
ha saját routert használnál akkor ont a nod mellé és utp-vel az ont-routered között -
törölt tag
válasz
Soma01 #61414 üzenetére
"Persze, szólok majd nekik. Csak arra voltam kíváncsi, hogy ilyesmiben mennyire szoktak kompromisszumkészek lenni?"
Asszertivitás, udvariasság! ... és minden úgy lesz, ahogy szeretnéd.
-
törölt tag
válasz
Soma01 #61412 üzenetére
"Az optika lakásba történő kiépítésekor a most meglévő, utp-t kihúzzák?"
Nyilván - legalább is a lakásba menő szakaszon - mivel már nem lesz rá szükség.
"Illetve azt fogják használni optika befűzőnek?"
Hááát, ez lenne a logikus lépés.
"Mert nekem most egy csőben, csatornában jön be az utp."
Korrekt.
"Mit csináljak, hogy az optika is itt jöjjön, ne az ajtót akarják furkálni?"
Pl. NE velünk, hanem a szerelőkkel beszéld meg, hogy mit szeretnél! ... ha, majd megérkeznek.
-
válasz
Soma01 #61398 üzenetére
Nincs értelmes indok?
- drágább a full-os, mint a két kicsi
- nehezebb beszerezni (=amikor az előfizetők ott arénáznak, hogy mi a lóf&@#rt nincs még bekötne a net, erre ez lenne a válasz: hogy nincs raktáron)Ezek nem értelmes indokok? Akkor nem tudom, mi az...
Félre ne érts: én is AZT szerettem volna, ha egy darab eszközt kapok. Nem kaptam. Pont. Ügy lezárva.
-
forten
aktív tag
válasz
Soma01 #61338 üzenetére
Létezik ilyen átalakító,EOC-in a neve ,de csak 100Mbit/s -t tud maximum kezelni,és még áramot sem igényel.Körülbelül 7-8000ft az ára darabjának.
Gigabitben,ilyen nincs.Maximum egy konverterrel,ami árammal megy,és egy vagyon.
Gigabitnél célszerűbb az UTP kábelt elvezetni. -
oszy
veterán
válasz
Soma01 #60147 üzenetére
Igen sikerült. A digi felhasználó név és jelszó volt a ludas.
Viszont most van egy másik probléma. A routeren kívül, minden ugyanaz. Ez tp-link ac 1200. A ZTE összeköt a routerrel, a router a laptoppal. Minden stimmel vezetéken és wifi-n is. Majd amikor a routerbe bedugok egy vezetéket, hogy rá kössek egy asztali gépet, azon nincs net. Eddig ez volt összekötve vezetéken azzal a kábellel. Lehet azzal kellett volna beállítani mindent, nem a laptoppal?
-
Fishor
senior tag
válasz
Soma01 #60057 üzenetére
Egyébként, lehet hogy tényleg minden ok, mert most megnéztem a torrent oldalnál, és ott aktívnak írja a torrentet, amit korábban passzívnak írt. Akkor lehet, hogy tényleg csak a utorrent tezstelője szar. De amúgy mindig zöld pipa van, csak amikor tesztelem akkor írja hogy nincs nyitva a port.
-
Fishor
senior tag
válasz
Soma01 #60054 üzenetére
Nem váltogatom a portokat. Nyitva van a routerbe egy port, meg ugyanaz beírva a torrentnél. De ezt manuálisan lehet írogatni tudtommal, úgy meg kár lenne variálgatni. Vagy valamit én nem értelmezek jól. Már még a defenderbe is beraktam a utorrenten kívül a portot is kivételnek, de az sem segített.
-
törölt tag
válasz
Soma01 #60013 üzenetére
Amúgy én ezt az otthoni minden eszköz csatlakozzon WiFi-n mániát sem értem!?
Persze ez nyilván az én véleményem/kérdésem. (Nálunk az okostelefonokon kívül minden dróttal csatlakozik. Azok is csak azért WiFi-n, mert alapból nincs bennük LAN port, de ha lenne bennük pl. az ágyban használva rákötném a LAN-ra. A notebookot pl. bekötöm dróttal, mert ott lóg a lengő Ethernet LAN csati az ágy végében kb. 2 méteres szabad dróttal az ágy alatt.)
A nagyvilág rendben van. Szabadtér, természet, kávéház, bevásárló központ stb. mind drótnélküli kapcsolatért kiált. Hogy a mozgó járművön való kommunikációról ne is beszéljünk. Ott még mozog is használat közben az eszköz. Ergo ezekre a helyekre kell a drótnélküli kapcsolat.
Node otthon, munkahelyen már nem ennyire egyértelmű a helyzet.
Otthoni/munkahelyi használat esetén ezek az eszközök, mind egy adott ponton tartózkodnak használat közben. (Gondoljon bele mindenki a felhasználói szokásaiba és rájön, hogy szinte mindig ugyanabban a karosszékben, ágyban stb. használja a drótnélküli eszközt. Kevés olyat láttam, hogy valaki a lakásban fel-alá mászkálva Internetezik. Sokszor csak a kényelem miatt nem lóg ki belőlük drót. Pedig egy lengő - pár méteres - kábelvéggel ez is megoldható lenne és akkor a bennünket körülvevő elektromágneses sugárzást is jelentősen mérsékelhetnénk.
Az okostelefonokba és tabletekbe ill. egyes notebookokba sajnos nem raknak már LAN csatlakozót. (Csak szólok! Lehetne már új szabványos lapos Ethernet csatlakozást is alkotni, ami illeszkedik ezeknek az eszközöknek a vastagságához.)
Mégegyszer!!! Nem a WiFi ellen beszélek csak azt tartom túlzásnak, hogy minden egyhelyben heverő cucc is feltétlen WiFi-vel kapcsolódjon és erre sajnos számtalan példát látok a környezetemben.
-
Brandynew
őstag
válasz
Soma01 #59991 üzenetére
De azért általában a Digi a leggyorsabb.
Én azért sem használnék Google vagy Cloudflare DNS-t, mert nem hiszem el, hogy nem naplózzák a címfordításokat. Nem kell nekem az, hogy meglegyen nekik azoknak az URL-eknek a listája, amelyeket meglátogatok, elég, ha a Diginek megvan.
-
dchard
veterán
válasz
Soma01 #59748 üzenetére
Csak akkor megy 20MHz-en a 150megás linksebesség, ha az AP és a kliens oldal is 2x2 MIMO-ra képes. Rengeteg kliens oldalai eszköz (telefonok) nem tudnak 2x2 MIMO-t, arról nem beszélve, hogy a MIMO működésnek is feltételei vannak: magas SNR és mellé az antenna ágak között viszonylag nagy időkésés (jó minőségű vert útvonalak), ezek nyilván a környezettől is függnek.
Tehát a 150megabit még az AP és kliens támogatás mellett sem működik szükségszerűen az idő 100%-ában.
Dchard
-
KurtCobain
őstag
válasz
Soma01 #59748 üzenetére
Jogos, 144Mbps-et tud 20MHz-en. Legutóbb, amikor 20MHz-en próbáltam, akkor még a régi wifi kártyám volt, ami max 150Mbitet tudott. Na meg a telefonom is 65Mbitet tud bonding nélkül, bondinggal 135-öt, így ez maradt meg.
De a lényeg az, hogy sokkal jobb a wifije a ZTE ONT-nak, mint ahogy itt sokan írják. -
KurtCobain
őstag
válasz
Soma01 #59709 üzenetére
270Mbps a max linksebessége, nálam 160Mbitet tud le irányba, de 1 szinttel lejjebb is hozza a 120-at.
Előtte egy TP-Link 841N volt, de a ZTE-nek mérföldekkel erősebb a wifije. De még a D-Link 842 N-es wifijétől is jobb.Szóval az ilyen 22Mbps-es panaszok erősen user error szagúak.
(#59704) peterr85:
Alapból csak 20MHz-es módban van a ZTE, szóval első körben nem árt 40MHz-re állítani, mert addig csak 65Mbps a linksebesség. Ha a régi routerrel 80Mbps körül volt a sebesség, akkor az 40MHz-es módban volt, szóval nem fair összehasonlítani a kettőt.
Ha ezzel megvagy, akkor érdemes egy programmal* ellenőrízni, hogy mennyire terhelt az a csatorna, amit éppen használ, és kiválasztani egy olyat, amit kevesen, vagy egyáltalán nem használ más.*windowsra inSSIDer, androidra wifi analyzer
-
törölt tag
-
BIZ0906
aktív tag
válasz
Soma01 #58263 üzenetére
Nem az a lényeg nem kell nekem, hogy gigás sebességgel töltsön de ha ez előtt 1 évvel 4-5Mbps-el töltötte le ugyan azzal a konfiggal az adatot pl: nvidia.com-ról vagy más ilyen oldalról azóta ssd került a gépbe akkor mikor állítólag karbantartás volt másnapra ilyen 200kbps-nél többet nem tudok elérni. Baromi fárasztó amit csinálnak.. Ugyan ez kőbányán ahol szintén sokan laknak magyarán nem kertváros 3-4-5 és így tovább mbps-el tölti le ugyan azt a fájlt..
Na erre varjatok technikai megoldást.. -
DonMaster
addikt
válasz
Soma01 #58263 üzenetére
talán Google Fiber
de digi tuti nem ahgoy más Magyar szolgáltató sem kb 100 ha meg van örülni kell neki. Sokkan ráálrtak torrentes dolgora pl: steam uplay stb. és igy oldották meg részben a szerver terhelést részben a játékosok ügyfelek adatforgalmát megnött a letöltés.
-
DonMaster
addikt
válasz
Soma01 #58240 üzenetére
igen ezt is kikén-e szűrni, ezt még linuxaíl is easy szűrni,
de egy win-t feltolnák és afvval tesztelném egy olyan gépen ami ténylegesen képes kihajtani az 1000-ret ,
mert szerintem avval vannak bajok, +mivel irta hogy kb 2hete és addig jó volt routerel igy a routere is nyomnák egy gyári resetett, és csak a ppope-t állítanám be és teszt, már lehet ez is megoldaná. -
DonMaster
addikt
válasz
Soma01 #58238 üzenetére
én is erre voltam kiváncsi, de ahogy kivettem szavaibol a speedtest-en kivül nem irt mást, vagyis ott látni és emiatt érzi de a böngészés közben stb-re értettem a kérdést de a speedtest-re válaszolt.
böngészés közben kétlem hogy érezné valaki a 900vs 400mbits-es sebesség különbséget, meg amugy is 900-rol leesik 400-ra és mire a teszt végére ér beesik 600-ra az még normálisnak is mondható, nah meg nem speedtesten kell élvezkedni, hanem igazi letöltéssel probálni, meg egy normális pc-vel ami kitudja hajtani a ppope-t , macbook kapásbol kevés ezekhez meg a linux-os gépek is. -
TeeJay
félisten
válasz
Soma01 #57757 üzenetére
10GPON esetén is maradhat simán az 1000-es net csak akkor már 10 előfizetőt is ki tud maxon szolgálni
míg a GPON csak 2-t tud
feltöltése is 2x akkora
szóval ha netán 500megabitre emelik akkor is 5-öt tud egyidőben míg a GPON csak 2,5-öt tudnamajd ha otthonra lesz már megfizethető 10gigabit LAN-os router meg kártya akkor meg jöhet a 2-3-4-5gigabites csomag szintén 10GPON-on
jelenleg örülünk ha FTTH-t megkapjuk a többi meg majd kiderül
-
Cr00py
senior tag
-
adika4444
addikt
válasz
Soma01 #57601 üzenetére
Nekem nincs Huawei tapasztalatom csak ZTE, de ha lenne Hua váltásra lehetőség nem váltanék, a ZTE kb betonstabil...
(#57606)Unteroff:
Kapcsold ki mindkettőt, kapcsold be a modemet, kösd rá a gépedet, és úgy nézd meg megy-e...
Ha igen akkor klónozd le a géped MAC címét. Lehet hogy itt még ilyen MAC figyelés van, bár csodálkoznék... -
DonMaster
addikt
válasz
Soma01 #57575 üzenetére
2féle terület van ami az olt-töl függ
egyik zte terület tot zte valamelyik eszközét kapod, a másik huawei olt-s ott huaweii valamiylen ezsközét kapod,az hgoy azon belül router funkcioval vagy wifi-vel ellátod vagy 3az 1-ben cucot kapsz vagy mmajdnem minden külön, az kb a joisten tudja vagy ö sem max a Digi-s szerelö aki jön bekötni.
-
-
forten
aktív tag
válasz
Soma01 #57516 üzenetére
Igen,egy szálat kap egy ügyfél.
Igazából a sebesség kérdésre ne az tudom a választ,mert az eszköztől is függ,ami a fejállomáson van ,illetve softverosan is van szabályozva.De,ugye most 1000Mbit/s a legnagyobb csomag.Fel és le is ugyanakkora sebességet tud maga a kábel?
Igen,mivel ez lézerfény,maga a kábel "csak"egy üvegszál. -
slycugel2000
tag
válasz
Soma01 #57230 üzenetére
Igazad van, igazabol csak neha kellene a gyorsabb wifi telefonon, pl. ha ujra akarom rakni a spotify letolteseket a offline hallgatashoz , ami ugye par 10 GB (mivel hiaba torli az ember a letoltest, attol meg fizijailag nem szabadul fel hely, ezert neha teljesen torolni kell a osszes adatot).
Mert gondolom a full HD streameleshez (pl. chromecast smartTV-re) eleg a 25 Mbps is.
Ugyanez 4K-hoz nem tudom eleg-e. -
Feribax2
csendes tag
válasz
Soma01 #57209 üzenetére
Miután bridge-be rakták, routert rákötttem, routeren keresztül 200mbps. Routert kikötöttem, PC-->modem, pppoe, így is csak 200...és azt akarják megmagyarázni, hogy a router "kiakasztotta" az ő modemüket, ezért abban "berögzült" a 200 és így már közvetlenül csatlakozva is csak ennyi jön. Nem értem, de azért kipróbálo ma modem resetet és egyből közvetlenül csatlakozom.
-
togvau
senior tag
válasz
Soma01 #56887 üzenetére
cat5e, amin 2,5 gbit az elérhető max jelenleg, ha cat6 akkor már 5gbit is. De mivel senkinek nincs 1 gbitesnél többet tudó ethernet kártyája, édesmindegy. Ellenben a gpon-on 2,488 a max letöltés, ÖSSZESEN, szóval az lesz a szűk keresztmetszet már akkor is, ha 3 ember töltöget aki arra az optikára a van kötve.
Aztán lesz 10gpon... valamikor, egyszer majd.
#56889 és ehhez mi köze az FTTB-nek? Ha ugyan azt az optikát húzzák tovább a lakásokig utp helyett ami eddig is ment a lépcsőházi ONT-ba, pontosan ugyan annyi lesz az elérhető sávszál... ha kihúznak több optikát, akkor lakásig behúzva is pontosan ugyan annyival lesz több a sávszél, mint ha a lépcsőházból UTP-n jönne, csak annyi lenne a különbség, hogy lehetne a telekom 2gbiteséhez hasonló BS placebo előfizetéseket árulni, de ahogy elterjed a 802.3bz (2,5 és 5gbit-es ethernet cat 5e-n és cat 6-on), ez a korlátozás is feloldódik. (mellesleg nem tudom hogy a telekom is hogy árulja a 2gbites netet, az 1 gbites lan portokon... 2 géppel használható ki ?
).
Szóval a lényeg, hogy nem az UTP miatt a dugul be, hanem a kevés, sok userre szétosztott optika miatt, és mindegy hogy utp-n, van tovább osztva, vagy maga az optika, ugyan az marad a helyzet. Ha az FTTH-ra átállás miatt több optikát húznak ki, így kevesebb user jut egy szálra, akkor a javulás nem az ftth-nak köszönhető, hanem egyszerűen annak, hogy még egy szálat kaptak azok akik eddig is kaphattak volna FTTB-n.
Azt nem hiszem, hogy az optikai kábel ára, forrasztgatása, stb annyival olcsóbb lenne mint a lépcsőházi ont és switch áramellátása, és ára meg az utp kábel, hiszen az utóbbiak filléres eszközök, és alig fogyasztanak
-
forten
aktív tag
válasz
Soma01 #56867 üzenetére
Ez akkor lehetséges,ha már a társasházon belül ki lenne építve az optikai hálózat,és el is van indítva.Esetleg,a társasház elötti oszlopon már ott van az optika.Ellenkező esetben,az van ,ami most.Ha kell a nagynet+telefon, akkor plusz egy kábelt húznak, általában.
Érdeklődd meg az ügyfélszolgálaton,hogy "áll"az optikai fejlesztés felétek,hátha bíztatót mond. -
gkrisz78
tag
válasz
Soma01 #56815 üzenetére
Igen, ez jó megoldás lenne/lesz, főleg ha el akarom érni kívülről az otthoni hálózatomat, csak így mégegy áramfogyasztó lesz a rendszerben effektive feleslegesen.
(#56819) g0dl
Ezt ajánlotta még először a műszakis srác, bár akkor a lépcsőházban inkább kapacítás hiány lehet, és nem sávszélesség korlát.
Mindennapi használatban van a telefon (nagyszülő még mindig ezen szeret elérni minket), így gondolom, hogy elérhetőek legyünk mindig, egy voip készüléket kéne beszereznem, vagy nem jól gondolom? Van valakinek a nomadikus telefonnal tapasztalata? No és ez új telefonszámot is jelent persze, ami megint próblémás... -
zoo8800
veterán
válasz
Soma01 #56659 üzenetére
Gondolom nekem is ezért nincs forgalmam a torrenten
A feltöltés kevésbé zavarna, de nekem még a letöltés se az igazi. UPC FP120-as netem volt, az szinte azonnal beállt max letöltési sebességre, ez meg csak küszködik...
Mire kell hivatkoznom, hogy kiszedjenek a NAT mögül?
A NAT-ról most hallok előszörEgyébként az UPC nettel a torrent kliens bezárásakor a torrentek többsége nem frissült, bezárás után is futó torrentként jelezte a tracker. Ez a probléma DIGI nettel megszűnt, ez miért lehet?
-
PeterPH
senior tag
válasz
Soma01 #56617 üzenetére
A fix (100 FD) sebesség beállítással nem lehet jó eredményt elérni, mivel a túlvégen Autó beállítás van, és az autonegotiation nem fog működni megfelelően.
Ha automatikusan nem áll be a 100 FD vagy 1000 FD, akkor valami gond van (leginkább kábelezés), és ezen nem segít a fix beállítás.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- VR topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Melyik tápegységet vegyem?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kompakt vízhűtés
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Gitáros topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged