-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
DBtomi #59730 üzenetére
100-at az Ethernet?No, most vesztettem el a fonalat. Amíg nem kapcsolódsz Gigabites a kapcsolat, amint kapcsolódsz PPPoE-vel akkor ugyanaz a fizikai kapcsolat visszaesik 100-ra?Ilyet még nem láttam, pedig már sok mindennel találkoztam.Szerk.:
Jól látom, hogy elírtad az Ethernetet és közben kijavítottad 1000-re? ... mert, akkor a fentebbi fejtegetés stornó.
-
törölt tag
válasz
DBtomi #59724 üzenetére
OK! Szóval kapcsolatfelvétel után mi a helyzet?
Mérj egyet a DIGI sebességmérővel!
-
törölt tag
válasz
DBtomi #59721 üzenetére
Hoppá hoppá, akkor ott valami szoftver beállítási hiba lesz? ... vagy közben bemozgattad a drótot gigabitre?
Sejtettem, hogy meg kell nézni az alap fizikai kapcsolatát is.
Most, hagyd úgy hogy Gigabitet mutat és indítsd el a PPPoE kapcsolódást?
Apropó hol vetted fel azt a PPPoE kapcsolatot? A szélessávú és telefonos kapcsolat résznél a PPPoE-t?
-
-
törölt tag
válasz
DBtomi #59717 üzenetére
Lehet kábelhiba.
Amennyiben egyetlen ér nem érintkezik, akkor már visszaesik a kapcsolat Gigabit Ethernet-ről Fast Ethernet-re (100 Mbit/s-re).
"Ezt nem teljesen értem. Ha a falból jövő kábelt rákötöm csak úgy van internet, ha felveszek egy új PPoE kapcsolatot és beírom a felhasználóm és a jelszavamat."
... de, a vizsgálat idejére nem kell Internet, mert csak a fizikai kapcsolatot teszteljük. Az meg van Internet nélkül is. A kép elkészülte után meg kapcsolódhatsz, hogy ismét kommunikálni tudj.
-
-
törölt tag
válasz
DBtomi #59714 üzenetére
Márpedig az a bejövő kábel most 100 Mbit/s-es fizikai kapcsolaton van. Ezt a kép is mutatja. Azért mérsz 95 Mbit/s körüli értékeket, mert az a jellemző határszám Fast Ethernet-nél.
Analóg telefonod nincs, ugye?
Annyit csinálj még, hogy nem kell a PPPoE protokollt elindítani ("betárcsázni) a gépen csak dugd rá úgy a bejövő UTP-re a LAN portját, mintha egy lokál háló lenne. ... és azt a képet tedd be/linkeld ide!
-
törölt tag
válasz
DBtomi #59711 üzenetére
A második link döglött. Pedig az lenne az érdekes.Az első meg azt jelzi, hogy a router-gép fizikai kapcsolat gigabites, tehát az rendben van.
Szerk.:
OK! Megjavult.
Nos, az a bejövő kapcsolat még mindig fizikailag 100 Mbit/s-es akármit reszelt is a DIGI. Lehet, hogy az UTP kábelben nem érintkezik minden ér? ... ha, mint mondod átdugtak egy Gigabites switch portra. Hozzányúltak az UTP kábelhez egyáltalán? ... mert, lehet hogy át kellet volna kötniük gigabites bekötésűre.
-
törölt tag
válasz
DBtomi #59708 üzenetére
"ppoe-n keresztül kötöm akkor pedig 100-at."
Mi az, hogy PPPoE-en keresztül kötöm? Olyan nincs. A PPPoE egy kapcsolati protokoll.
Álljunk a Start vonalra. ... mert, csapongunk mint a csattogós lepke.
Amennyiben rádugod a gépet közvetlenül a bejövő UTP kábelre mit jelez a hálózatoknál? Ne írd le!!! Tegyél be egy képet a hálózati kapcsolatról.
Így néz ki (ez egy gigabites kapcsolat):
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
DBtomi #59121 üzenetére
Akkor az csak 100-as kapcsolat. Sosem lett felemelve gigabitre.
Az van amit írtam. ... vagy az UTP kábel bekötése Fast Ethernet rendszerű vagy a lépcsőházi switch 100 Mbit/s-es vagy mindkettő fennáll.
Egy 100-as kábeles fizikai kapcsolatot nem lehet távolról gigabitre emelni. Ahhoz szerelő kell.
"Megnéztem. 8 eret számoltam benne (nem szedtem szét, de biztos több mint 4)."
Abban a csatlakozóban amit látsz hiába van 8 ér, ha a lépcsőházi dobozban két ér belőle le van választva a telefonnak.
-
törölt tag
válasz
DBtomi #59118 üzenetére
Windows 10: Hálózat ikon > Tulajdonságok > Kapcsolat: Ethernet katt!
A megjelenő ablak kiírja a kapcsolati sebességet.
Szerintem egyébként az a bejövő UTP kábel csak Fast Ethernet bekötésű (csak 2 érpár van benne bekötve) vagy amennyiben mind a 8 ér (4 érpár) be van kötve benne akkor másik vége egy 100-as switch-be van dugva a lépcsőházi dobozban.
-
MasterMark
titán
válasz
DBtomi #59118 üzenetére
Win gomb + R, ncpa.cpl, ott az aktív kapcsolatra jobb gomb, állapot, Sebbeségnél látod.
Ezt úgy kell érteni, hogy a lépcsőházban vannak 100-as 1000-as stb switchek és fizikailag rádugják a másikra?
Gyakorlatilag jah, ha nem vagy ott már alapból. Ezért is kell az a felmérés mielőtt 500 vagy 1000-es csomagot kötnél.ha roueterre kötöm rá a beállításoknál látom, hogy a WAN hálózatnál 100-at ír.
Akkor pedig ez lesz a gond, szólni kell, hogy hahó valamit elfelejtettek. -
MasterMark
titán
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged