Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Brandynew

    őstag

    válasz TeeJay #58098 üzenetére

    3 év múlva lesz 10 Gigabites router 50 ezer Ft alatt, majd vissza lehet keresni ezt a kommentet :) A gyártók most kezdenek előrukkolni a 10 Gigabites megoldásaikkal, be fog indulni az árverseny és vele a tömeggyártás is. Ha meg lesz 10 Gigabites router, akkor lesz hálózati kártya is.

    3 év múlva már csak az e-pénisz miatt is lesz a Diginek 1 Gbps-nál nagyobb sebességű csomagja. A 10 Gigabit valóban felesleges lenne otthonra, de ha valaki egymaga is ki tudja használni az 1 Gbps-ot (én simán), akkor egy olyan háztartásba, ahol 1-nél többen élnek, elfér 2-3 Gbps is. Nyilván a többség még évekig ellesz a 100 Mbit-tel, de már az 1 Gbps sem a többségnek szól.

    Persze mindannyian csak jósolgatunk, én ezt a forgatókönyvet látom reálisnak. A torrentoldalak már tele vannak 4K-s tartalmakkal, pár éven belül már 8K is lesz, de már annál nagyobb felbontású megjelenítők is léteznek. A játékok is egyre híznak, talán egyedül a zenei tartalmak mérete stagnál :)

    Aki azt mondja, hogy márpedig neki semmi szüksége nagyobb netsebességre, annak valóban nincs rá szüksége és valószínűleg nagyon sokáig nem is lesz. De ne általánosítsunk és ne csak 1 személyes háztartásokban gondolkozzunk.

    Annak, aki ezt a kommentet 2021-ben olvassa: én megmondtam.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák