Hirdetés
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Na, még egyszer, csak ezúttal OnePlus Open néven
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Yettel topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Samsung Galaxy A14 és A14 5G - a kisebbik rossz
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Aktív témák
-
chicken
senior tag
válasz
Redreamer #10 üzenetére
Azt hiszem, találtam neki egy linket:
[L]http://www.cs.auckland.ac.nz/~jli023/c/bloodshed.htm[/L]
Ebből lefordítom a 4.-5. lépést:
4. lépés: Glut
A mingw-hez kompatibilis glutot töltsd le innen: http://mywebpage.netscape.com/PtrPck/glutming.zip,
csomagold ki, és a glut.h, illetve liblut32.a könyvtárakat az include/lib mappából tedd a megfelelő DevC++ mappába. Dll-je kompatibils a Visual Studio által használttal.
5. lépés: OpenGL beállítás
Bármilyen ( gl-t, glu-t vagy glut-ot használó) grafikus projekthez hozzá kell linkelni az OpenGL libraryket. Projekt menü, Projekt beállítások //remélem, így van magyarul//, és ott a Paramétereknél állítsd az OpenGL libraryk/Objektumokat a követlezőkre: -lopengl32 -lglu32 -lglut32 (figyelj a libs sorrendre, az opengl lib előbb legyen linkelve, mint a glu és a glut).
Remélem, ezt kerested. -
chicken
senior tag
Azt látom, hogy az Edit menüben ott a CTRL+ALT+. az a Comment meg CTRL+ALT+, az uncomment, de ezen nem tudok változtatni (csak használni).
Próbáltam ott h Tools, Editor Options, de ott se találtam erre vonatkozót.
tomcs: én nem is akarok gyorsbillenytűt semmire, eddig nem is volt. Nem tudom, mit nyomhattam meg, hogy ezt elkezdte.
[Szerkesztve] -
Redreamer
tag
Nekem Dev-C++-ból 4.9.8.7-em van ami már megjegyzi az átállított gyorbillentyűket! Átrakod a Szerkesztés: Megjegyzés be/ki-t valami másra és megy a ;-ő!
A gl-hez meg ajánlom a [L]http://nehe.gamedev.net/[/L] -oldalon lévő mintaprogramokat és a Dev-C++-os mintaprogramokat! -
chicken
senior tag
Megbolondult a devc++om. Tegnap még tök jól működött, most meg nem bírok pontosvesszőt írni (más alkalmazásokban igen), csak az ALT+59-cel. Ha normálisan próbálok, akkor nekiáll kommentet csinálni az adott sorból.
Biztos valami gyorsbillentyű, de nem találom a (ráadásul angol) menüben.
Aki ismeri, árulja el, mert elég sok pontosvesszőre lenne szükségem... -
_Geri_
tag
tudja esetleg valaki, hogy hogy lehet a DevC-t Glutot szerető életformává tenni?
Mert hallottam róla, hogy valahogy igen, de a googleba nem igazán leltem rá a gyógyírre!
Aki segít, az jutalmul kap egy kiló szmogot vagy valami ilyesmit, ok? :)
Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
- YouTube
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- E-roller topik
- Path of Exile 2
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- OLED TV topic
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- új, bontatlan Kingston FURY Impact 32 GB KIT DDR4L-3200 SoDIMM CL20-22-22 memória / kisker garancia
- Asztali PC , i5 10400F , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Bomba ár! Fujitsu H760 - i7-6820HQ I 32GB I 500SSD I 15,6" FHD I Nvidia 4GB I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32" ívelt Monitor 32MR50C-B
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G8 - i5-1145G7 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest