- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
FoxiestFox #1482 üzenetére
mármint az éles aknák hatástalanításán és felvételén is elvileg elbukható a dolog.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
FoxiestFox #1473 üzenetére
aknákat nem szabad felvenni, én ott buktam el anno.
apropó, directors cutnál van dlc is, ha már megvettem korábban a DX:HR collectorst és a missing link dlct?
-
proci985
MODERÁTOR
augmentációk nélkül kitoltam legnehezebb fokozaton anno, "luddita"ként.
topikban elvileg dokumentáltam is a dolgot. weapon upgradek annyira nem voltak érdekesek, gyakorlatilag végig lopakodni és takedownolni kellett a kis stash miatt. meg ott nem volt teljesen pacifist a mentalitás: lehet ment volna, de így is kegyetlenül nehéz volt pár rész (Malikot emlékeim szerint végül megmentettem).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
FoxiestFox #1329 üzenetére
ha túl sokat vársz, Malik meghal.
taktikám nekem az volt, hogy kiszedtem a két katonát aki elindulhat a robot felé (egyik a gépágyús), utánna a robot (időben eddigra az első kettőnek feküdnie kell), utánna jöttek jobbra a géppisztolyosok, végül a mesterlövész balra fent.
augmentációk nélkül is meg lehet csinálni, bár úgy a támadók fele nem élte túl
. stun gun annyit nem bénít, hogy két stun között ki tudj lőni egy katonát.
irányítópanellel túl egyszerű lenne
egyébként az a rész pacifisttel messze a játék leghúzósabb pillanata.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
FoxiestFox #1327 üzenetére
igen, Maliknál pont az a nehéz, hogy megindul az egyik gépágyús katona, akit még azelőtt kell kiütni, hogy az EMPs robot robbanási hatókörébe essen. azaz: ha a csata végén van ott halott (rákattintva látszik), akkor bukod az achievmentet. egyébként ha az ember erőszakos ráncigálás közben is halhat meg ellenfél.
Pancheában a zombikat nem tudom, szerintem azokat sem lehet kiütni. értük nem jár xp.
ja igen: a játék elején amikot betörnek a laborba, akkor sem szabad megölni senkit, mert akkor sem jár az achi.
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dr. Romano #1312 üzenetére
legnagyobb beszólás a játék alatt, majdnem akkora, mint az első játék bombja.
kihívás miatt csináltam, nomeg kíváncsi voltam lereagálják e a készítők, hogy az ember nem használ augokat... és ezzel gyakorlatilag totálisan ellentmond a cég érdekeinek. elején még volt erre megjegyzés, de később semmi. pacifist achievment után még egyszer végig akartam rajta menni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dr. Romano #1310 üzenetére
I never asked for this
.
egyébként tényleg remek lett. döntési szabadság szempontjából is jó, utolsó alkalommal végigmentem a játékon legnehezebb szinten augmentációk nélkül... és ment
.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
fxgladiatus #1294 üzenetére
tudsz nyomni egy screenshotot, hogy hol vagy?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Emerick #1291 üzenetére
milyen tápod van? ha LC power 420 vagy valami hasonló "minőségi", akkor amiatt csinálja.
fxgladiatus: SPOILER ha éppen nagyon mélyen vagy messze délen az óceánban, és valamit épp le kell kapcsolni, akkor amint kitört az üveg (lézerrel hamarabb) ki kell lőnöd a távolkeleti csajt, aki integrálódott a géppel.
-
proci985
MODERÁTOR
"A hack-elt turretet meg levittem a bossokhoz is "
na ahogy megy előre az idő, úgy kerülnek elő az egyre extrémebb és extrémebb megoldások
erre pl nem gondoltam.
más, SPOILER
akik praxisokra akar gyúrni, az takedownolja/engedje el Sandovalt. a doktormentő küldetéssel a halála annyi hatással van, hogy a praxiskites hulla az emp aknán nem lesz a helyén. takedownnal másodszorra is azonnal leszedhető, egyébként tényleg semmi különbség nincs a sztoriban. -
proci985
MODERÁTOR
köszi!
vhunor: igen, az is megoldás lehet. igazából a gránátvető a legegyszerűbb megoldás, mert az első gránát után stunlockot kap. mivel nincs stealth, szerintem ez a legbiztonságosabb megoldás. vagy addig dobáni fragmentation minevel, ami hal.
-KP-: ez így igaz, viszont normál esetben ott vannak az inventory upgradek, amik jelentősen egyszerűsítik a helyzetet, 4-5 fegyver lazán elfér (sima lethal végigjátszásom már volt). teljes inventoryval egy minigunt is lehet cipelni a fél játékon át bossharcokat megoldani, ebben az esetben ez nem állapot. ez is volt a kihívás ebben a végigjátszásban, hogy csomó dolog, ami a játékot egyszerűbbé teszi, egyszerűen nem működik. pancheában konkrétan a gránátvetőt kellett használnom pár nehezebb cucc mozgatására, amikor ez normál esetben egy praxispontból elérhető. másik oldalról viszont az első Deus Ex hangulatából is visszajött valami, avagy néha tényleg "out of the box" kellett gondolkodni.
másik meg lethal végigjátszásnál ott van a hackelt turret + muscle upgrade kombó, ezzel a kettővel az egész harvester hidoutot ki lehetett irtani
. turret /bot hackinggel pl panchea nevetségesen egyszerű (bár run silent+stealth upgradekkel is nagyon egyszerű).
-
proci985
MODERÁTOR
végigtoltam a játékot augmentációk nélkül (tehát semmit nem upgradeltem), give me deus exen.
a két fegyveradó dlc nekem megvan (gránátvető és automated hacking device miatt volt érdekes), illetve lethalt játszottam. pontosabban ez a játék előrehaladtával eléggé átment stealthbe, később részletezett okok miatt. gyakorlatban valszeg nonlethal módon, dlck nélkül is mehetne (ami kell, az feltörhető), de szerintem már így is épp elég problémás volt. takedownt használtam, lőszerspórolási okokból.
bossok meglepően egyszerűek voltak, igazából a legnagyobb probléma végig az inventory szűkössége volt. mind a négy véget unlockoltam, illetve egy kivételével az összes mellékküldetést megcsináltam.
enyhe SPOILERek lehetnek a továbbiakban, technika és konkrét helyzetanalízis szerintem érdekes ennél a fajta végigjátszásnál.
a legnagyobb probléma, hogy az inventory szűkös. gyakorlatban három fegyver, kötegnyi aud (nincs hacking), lőszer, gránátok (aknaként stackelve), egy stack stimuláns, és már be is tellt. empből folyamatosan kell pár, fegyverből viszont cserélgetnem kellett.
namost, úgy gondoltam, hogy alapvetően a páncéltörő pisztoly megoldás lesz. nem az, a játék második felétől kb nincs lőszer bele. szingapúrban kidobtam az inventorymból, pedig majdnem maxra volt fejlesztve. addig még valamennyire ok volt, mert 8 helyet foglalt lőszerrel (később hatot minimális lőszerrel), és sniperkedni jó volt. lézerre váltottam.
a submachine gun megint megoldásnak tűnt, visszagondolva talán a sima gépfegyverbe több volt a lőszer. jönn pancheába is, bár a boss előtt cseréltem plazmára. amit meg nem használtam.
stun gun a második boss ellen kellett (20-30szor kellett stunnolni, hogy kiterüljön), a játék elejétől detroit2ig volt nálam, utánna kidobtam, inkább betáraztam smg lőszerből (a pisztolyba ott már kezdett fogyni).
hengsha2ben felkaptam a gránátvetőt, utánna szingapúrban a lézert. a gránátvető jó nehéz dolgokat mozgatni és ajtót/repedést nyitni (majdnem olyan univerzális, mint a gep gun), illetve az utolsó két bossharchoz kell (utolsó előttinél evidens, utolsónál az ágyúk ellen). a lézer meg simán a legjobb fegyver pancheába, illetve a bossharcot is nagyon lerövidíti (átviszi a biztonsági üveget).
kábítópuskát és pepset nem használtam... jónak jók, de túl sok helyet foglalnak az inventoryban. snipert pár spec esetben, pl a belltower docksban tisztogatni.
bossok:
- első boss: az MCB hideout tetején van 6 fragmentation mine. ezeket le kell szerelni, majd sorban fejbevágni velük. gyorsan hal
- második boss: stun gun. 20-30 töltet elég bele
- harmadik boss: gránátvető, 5-6 lőszer. valszeg az aknás megoldás is működne
- negyedik boss: gránátvető a turretekre, be a kódot, majd lézer.nehezebb pillanatok:
- picus bázis, illetve a végén a két robot. egyikre volt egy empm, a másikba viszont mindhárom rakéta belement, amit a közelében találtam. ez leírva lehet egyszerűnek tűnik, gyakorlatban viszont minden rakétára gránátclusterrel válaszolt.
- szingapúr: ott gyakorlatilag annyi a trükk, hogy nagyon nem vehetnek észre (az első területen járőrözők kivételével). addigra már nem igazán volt lőszerem a pisztolyba, lézerre meg csak a pálya végén váltottam. heavy+sneaker ops augmentáció nélkül necces.
- malik: gáz és emp gránát, illetve a mesterlövész pisztoly. nem volt akkora szívás, mint a nonlethat a robbanó robot miatt, de majdnem.
- tai yong medical: a belépőkártyát nem lehet elérni, szóval beljebb csak a brute force megoldás marad. igazából olyan nagyon bujkálni se lehet. ellenben miután a hölgy kizárt, egy szem gázgránáttal terítettem le az összes őrt
- panchea picit trükkös, de gondolkodva (elején a bejutásnál)/lézerrel egyszerűbb
- a tongmentő bónuszmisszión gyakorlatilag végigrohantam és hátulról mentem be, frontális támadás kivitelezhető, de baromi nehéz lett volna.ami miatt necces volt, hogy se stealth, se nagyobb inventory, se hacking, se emg/gáz/damage védelem, se visszarúgásgátló, se célzássegítő, se ugrás, se óriáserő, se falátütés, se multiple takedown, se gyorsabb visszatöltés, se több energiacella. szóval hiába van általában eléggé sok megoldás minden problémára, végül általában maradt egy. ami főleg a vége felé stealth/sniper hibrid taktikában merült ki. erre jött még az említett probléma a lőszerhiánnyal (amennyire lehet, spórolni szoktam pedig), és hm, tényleg nehéz lett.
ja igen, a casie hiánya miatt pár dolgot az ember eleve nem tud megcsinálni. pl a magándetektívet nem lehet meggyőzni, hogy akarjon élni, Jensen gyerekkoráról se derül ki minden, ladies man achievment se elérhető (panchea projekt kapcsán), Darrownaak se lehet olyan keményen nekimenni (bár casie nélkül is ugyanoda el lehet jutni a beszélgetéssel). más apróbb eltérések is vannak, de azok annyira nem érdekesek.
a kihagyott mellékküldetés a bar tab volt: mivel három arrayt kell az elején meghekkelni, így inkább spóroltam az audokkal. főleg, hogy 5000ret kellett volna a végén fizetnem egy praxis kitért, amit amúgy se tudtam volna használni. egyébként a végére maradt 4-5 audom, szóval belefért volna. pénzem meg majdnem 40k.
érdekességek:
- a MCB banda telephelye alatt kilőttem mindhárom tagot (észrevettek), viszont ennek ellenére a cloacks and daggers misszió szerint nem vettek észre.
- Haas nem feltétlenül fog támadni. casie nélkül kell bemenni, utánna pedig ha az ember jó arc, nem lesz hostile
- sarif szomorú lesz, ha nem vesz Jensen praxis kitet az elején. más hatása viszont nincs a sztorira a ténynek, ha az ember nem upgradeli a praxisait. valszeg a fejlesztők úgy gondolták, hogy senki nem olyan hülye, hogy így próbálja meg végigtolni.
- ha a menüben az ember bekapcsolja a célzóontot, pcn csak akkor rajzolja ki a fegyver célkeresztjét a program. ez egy bug pcn, pancheában pedig eléggé fontossá válik.összefoglalva: kihívásnak tényleg kemény kihívás, egyébként sajnos a sztorira sok hatása nincs.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
polonic #1247 üzenetére
én tavaly játszottam végig mindkettőt. grafikailag már nincsenek a toppon (unreal tournament szint), viszont az irányítás, a logika és minden más még rendben van. grafikai tuninmodok vannak hozzájuk, viszont azokkal se lesznek gyönyörűek.
cserébe az első rész még a HRnél is hosszabb. a másodiknál pedig az ember sokkal szabadabb a történetben, kb mintha az ember a játék felénél átállhatna a pro-human activistekhez. ha nem zavar a grafika, szerintem mindenképp megérnek egy próbát, pár szempontból eszméletlenül előremutatóak voltak.
ollie: raget még nem próbáltam, de szerintem jobban jártál. ati oldalon már állítólag 11.11el játszható is lett a rage.
-
proci985
MODERÁTOR
na, remek.
az első részt is imádták a kritikusok, lehetett többféle stílusban játszani, szerintem az utóbbi 20 év legjobb fpse volt (játszottam párral, bár a CoD/MoH/Battlefield vonal nekem kimaradt egy gyors kipróbálást leszámítva). ennek ellenére azért nem volt akkora pénzügyi siker, elég kevesen játszottak vele. szóval emiatt voltak kétségeim, hogy oké, még mindig az év egyik legjobja, de ez látszott e az eladásokon.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
polonic #1240 üzenetére
tényleg, nyereséges lett a HR? topik alapján úgy tűnt, hogy nagyrészt olyanok játszottak vele, akik még anno az első résszel is tolták. többször is
.
egyébként nem tudom hogy lehetne folytatni. a HR elvarrta a szálakat (bár nekem a vége mai napig nem jön be, ld lejjebb), Deus Ex után jött a sötét kor, mire pedig magához tért minden, jött az Invisible War. aminek nincs kanonikus vége, és öt kimenetele volt: vagy nyertek a ludditák, vagy az illuminati, vagy a közös tudat, vagy a háborúval tarkított közös tudat. illetve a buli, de az nem hinném, hogy jó ötlet lenne alapnak
.
illetve lett volna még a "Clan Wars" (Project Snowblind), de az a játék közelebb állt a Crysishez, mint a Deus Exhez. más kérdés, hogy egyik barátom szerint a HR egy az egyben Metal Gear Solid.
más: úgy néz ki a játék letolható augmentációk nélkül, legnehezebb fokozaton is.
SPOILER:
detroit2ben vagyok, első bosst aláaknáztam, második pedig a stungun általi halált halt. bar tab missziót kihagytam, túl sok AUD kellett volna a megoldásához. felváltva lopakodok és lövök, augmentációk nélkül hardon nagyon ésszel lehet csak rambozni. viszont pl a tai yong medicalban más megoldás nagyon nem volt (se icaros landing, se hacking, se stealth, se nagyugrás, se nagy erő). ú és kiderült, hogy Haas ajtóstiszten három appeassevel át lehet menni. szóval megoldható, hogy ne lőjjön az emberre. a construction site misszió érdekes lesz, egyébként nem hinném, hogy bármi is meg tudna állítani.végével kapcsolatban
Sarif kihasználta Jensent, és elég sok esetben ferdített/hazudott (pénz miatt csinálta, a többi csak maszlag... Detroit2ben az apartmanban szólta el magát). Taggart egy köpönyegforgató (ld hogyan varrna mindent Sandoval nyakába, később azonban bevallja, hogy tudott mindenről), Darrow pedig egy irigy, megsavanyodott vénember (casieval megtörés után derül ki). és akkor marad a teljesen felesleges önpusztítás: Panchaea magától is összeroppanna a struktúrát figyelő "neurális háló" nélkül. Jensen megy hiába áldozza fel magát, Reed már ismeri a kulcsot.az első Deus Exnél mindhárom befejezésnél volt valami pozitív, az önfeláldozásnak/újjászületésnek (merge Heliossal) is. másodiknál pedig a Denton ending szerintem mindenképpen annak minősül, még ha eléggé utópisztikus is.
-
proci985
MODERÁTOR
ez igaz, én is használtam rendszeresen a stunt lethatl végigjátszásnál is: több xp, meg egyszer lenyomni egyszerűbb, mint nyomvatartani. szóval egyezik a véleményünk. viszont a stunhoz közel kell menni, az pedig nem minden esetben megoldható. hasonló a dolog, mint a prod az első deus exben, ami azért hasznos volt akkor is, ha az ember alapvetően ölt is.
szóval lethal alatt nem agyatlan lövöldözést értettem, hanem az összes elérhető eszköz használatát.
-
proci985
MODERÁTOR
szerinted én mennyire voltam boldog, amikor a végén nem lett achievmentem, pedig végigküzdöttem a játékot becsülettel?
másképp: szerintem a pacifist kb olyan, mint volt az első deus exben. alapvetően az ember a sokadik végigjátszásra, extraként szokott pacifistnak menni, amikor az extra nehézséget kereste. végigtoltam lethalként és pacifistként is, lethalként teljesen más élmény a játék és szerintem élvezetesebb is. pacifistként végig bennem volt az érzés, hogy a fél arzenállal nem csinálok semmit.
-
proci985
MODERÁTOR
hm, megvan a 6950 2gb, először deus exet próbáltam. lehet olyan, hogy ssaoval, AFel, dx11el és tesszalációval is szinte semmi különbség nincs detroitban a grafikában? ok, a ruhák icipicit részletesebbek, a fények szebbek, Jensen szemüvege meg reflektál, de egyébként olyan túl sok különbség nekem nem tűnik fel...
-
proci985
MODERÁTOR
elkezdtem az augmentáció nélküli végigjátszást.
enyhe spoilerek
amire lehet számítani, hogy mindenhova nem fogok tudni eljutni, de a pacifist foxynál is ez volt a helyzet. érvágás, hogy nincs hacking, nagyugrás, emelés, emp és stealth, viszont egyébként mennie kéne.
- ami tényleg fontos, hogy meg legyen hackelve, arra ott az AUD.
- első bossnál lehet számolni az időt, harmadiknál pedig a gránátvetővel gyakorlatilag azonnal hal. marad a második boss, ezért kellemetlen, hogy nincs emp shield. a negyedik bossnál nem lehet probléma
- nem vihetek akármennyi cuccot magammal. rakétavető, machine gun gyakorlatilag kilőve. valszeg fegyver cserélgetés lesz menet közben.
- nincs casie, tehát a teljes történeti szálat nem lehet felgöngyölíteni. emiatt biztosan bukom a hyron project előismeretét (ladies man achievment), valamint a little Adam szálnál sem lehet tényleg szépen mindenen végigmenni (kevorkian complex achi). mivel minden achievment megvan már, ez nem probléma. az örsre vicces lesz bejutni.
- elvileg egy stealth/pacifist kombinációban kivitelezhető lenne, a gyakorlatban viszont augmentációk nélkül szerintem az már a mazochizmus szintje.ami miatt működhet:
- zajcsillapított lézeres páncéltörő pisztoly of ószomnesz (ezért nem pacifist)
- lopakodás, gránátok, aknák, taktikaami kérdéses:
- construction site @ hengsha2. zajcsillapított mesterlövésszel, hypostimekkel és emp gránáttal talán mehet, egyébként necces.
- második boss, mivel nincs emp pajzsami miatt érdekes lehet:
- xp, praxis lényegtelenné válik, tehát a játékstílust erőteljesen változtatni kell, teljesen más a nyerő stratégia, mint augmentációkkal
- történetben változások: Sarif meglepődve fogadta, hogy nem vettem praxist magamnak. pár helyzetben úgy éreztem, hogy elvileg a készítők gondoltak erre az eshetőségre... na meglátjuk
- I never asked for this -
proci985
MODERÁTOR
meg
. utolsó végigjátszásra összejött a foxy+pacifist+doctorate hármas. szóval már legalább ketten vagyunk foxyval a topikban
. valamint megvan az összes achi.
szóval úgy néz ki hostile ellenfél lehet (ez ugye fontos a stun gun bugja miatt, avagy amíg összerogy az ellenfél, addig is hostile lesz), tehát valszeg a beriasztáson múlik a dolog. ez valszeg azt is jelenti, hogy a foxyt már pancheától csak hackeléssel lehet bebukni.
-
proci985
MODERÁTOR
azt hiszem sikeresen félreértettem a foxyest küldetést... avagy nemhogy egy alarmot nem sütöttem ki, hanem összesen négy ellenfél vett észre, amiből egy egy robot volt, a maradék három pedig a legvégén [spoiler után], mert ugye azok is alarmedek. ez a gyakorlatban azt is jelentette, hogy a takedownt kellett használni a stun gun helyett (az alarmolt). másrészről meg a gyakorlatban kettőnél több őrnél kerülni kellett. a vicc az, hogy így is kb annyi xpvel zártam (nagyon sok helyet kellett kihagyni, mivel biztosra mentem), mint az első végigjátszáskor. ja igen, ez volt megtoldva a pacifisttel, meg mellette a doctorateval. és a legnehezebb nehézségen, bár egy helyen a tizensokadik újrakezdésre leszedtem easyre... persze könnyebb úgy se lett. ghost meglett minden pályán, ahol ezt kiosztotta a program.
gyakorlatilag felülbíráltam a meglátásomat, a halk futás igenis számít pacifist/ghostnál, sok energiát lehet vele spórolni, az meg ennél a játékmódnál elég fontos. azt pedig fenntartom, hogy ghostolásnál tényleg érdemes tudni az útvonalakat, utolsó két pálya enélkül súlyosan nehéz. azt viszont fenntartom, hogy a mark and track felesleges.
és akkor két körkérdés:
1.: ld spoiler alatt
2.: szerintetek egy antiaug végigjátszás kivitelezhető lenne? automata hacker eszközök rendelkezésre állnak, xp meg úgyse számít.SPOILER
a hyronban az utolsó három elengedett őrült mellettem szabadult ki, azok hostileok lettek. úgy döntöttem ha véletnelül mégse kapnék achit, akkor azt a pár percet visszamegyem, egyébként már nagyonelegemvolt. a tizensokadik újrakezdés meg ingen, Malik volt.és akkor a kérdés: jól érzem, hogy vannak nüansznyi különbségek az utolsó videoban? pl pacifistnél nem csak próbált ellenállni a hős, hanem ellen is állt a kísértésnek?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
polonic #1191 üzenetére
SPOILER
be lehet menni social enchancer nélkül is, csak random, és necces. meg a végén ki kell mondani, hogy nem, nem a te hibád. na én ott mondtam azt, hogy akkor kerülök. egyébként meg kétszer negatív válasz, aztán meg omega a drága...
gondolkodtam egyébként mass homocide megoldáson is, de aztán végülis anélkül mentem. egyébként érdemes előről menni, másképp eléggé necces az a küldetés.
nyunyu:
én egy teljes harvester bázist kiirtottam egy darab őrtoronnyal. majd távoztamkor odaraktam a főnök ajtajához, nehogy elmeneküljön. tömegre egyébként gázgránát a megoldás, esetleg villanó, vagy láthatatlanság és typhoon. elég hülye az AI, szóval bekeríteni nem fog, gránátozni is csak ritkán.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
polonic #1174 üzenetére
SPOILER:
Forgotten quest:
amikor az ember visszaér a bull utáni csatából (első boss), Pritchard szól, hogy backdoor van. ezután jön a yes boss achi, majd mielőtt az ember másodszorra is beszél Sariffal, le kell menni és meg kell nézni az emaileket. ezután lehet továbbhaladni Hengshába.ha ez megvan, akkor Detroit2ig nem történik semmi a szállal. visszaérve Detroit2be Pritchard megint szól, hogy megvan a detektív, ha az ember beszédes kedvében lenne. itt indul be a forgotten quest, ami a kevorkian complex achievmentet is adja (el kell menni a detektívhez). illetve a végén az ember találkozik egy idős ápolónővel, aki még karácsonyi ajándékra valót is akar adni a most kábé 12-13 év körüli kis Adamnek.
gyakorlatilag itt derül ki, hogy kicsoda Jensen, miért nem kell neki a neurovalami gyógyszer és mit is akart a volt nője az elején... ha gondolod kifejtem bővebben is, de ez tényleg eléggé spoiler
mire jó a stealth
amikor lelövik Maik gépét Hengsha2ben. stealthel gyakorlatilag futás előre, mindkét heavyt lekaratézni, aztán pepssel/kábítóval maradékot. mivel nem látnak, sebezni sem tudnak, Malik meg jó ütemben aprítva túléli. Stealth nélkül ez tényleg eléggé nehéz rész. egyébként stealthel lethal végigjátszásban kb másodikra már össze is jött hardon, szóval taktikailag a stealth mindenképpen ajánlott.ollie: na az szép menet lehetett.
-
proci985
MODERÁTOR
tippre: elsőre a lopakodó (amíg nem ismered a pályákat/nem tapasztalod ki a játékot) nagyon kemény, főleg ha pacifist és foxiest achievmentekre is rámész. főleg az eleje, bár mint a topikban volt rá példa, nem lehetetlen. szóval szerintem érdemes a három irányvonalat keverni, messze úgy lesz a legerősebb Jensen.
picit jobban bontva:
létfontosságú, legyen:
- minimum hármas szintű hack ha van automata hackelőd (előrendeltél), egyébként ötös ajánlott. hengsha1nél még hármas elég, detroitban kettessel is el lehet lenni (főleg automateddel)
- maxos hacking stealth: igazából stealth nélkül már a kettes hack is nehéz tud lenni, hármastól felfele meg garantáltan szórni kell a stop/nuke wormokat.nagyon hasznos:
- stealth: eszi az energiát, hármas ajánlott. pacifistához gyakorlatilag kötelező, egyébként is ajánlott, színesíti a taktikai arzenált (crysis valaki?)
- enrgiatöltő: igaz csak az utolsó egységet tölti, de stealthez kell, egyébként nagyon lassan regenerál. takedownhoz is kellemes
- 4 lyuknyi energia: hogy a hármat visszatöltő nagycsomag se vesszen kárba. öt viszont felesleges. pacifistre ajánlott
- ha nem pacifist, akkor elsőre érdemes kitolni az armourt, majd a recoilt és a futásból akadó modifiereket.
- emp armour: van két rész a játékban, aminél eléggé fontos a megléte. mire picushoz jut az ember érdemes befejleszteni.
- multiple takedown: avagy az egymással beszélgető ellenfeleket gyorsan és hangtalanul ki lehet szedni. több xp, opportunist/túlértékelt tudat achievmentekre ajánlott
- első radar (tehát ami automatán jelöli az ellenfeleket), az upgradejei kb feleslegesek (lézerhez falonátlátás jó lehetne, ha lenne hozzá lőszer)hasznos:
- extra erő: cuccokat mozgatni jó, illetve telepített ágyúkat is, pl lőszert spórolni. mellé ajánlott a hack turrets képesség. pacifistre kevésbé jó, de jól jön.
- hack turrets/bots: lethal végigjátszásoknál nagyon jól tud jönni, főleg, hogy már nincsen scramble granade
- extra ugrás: bizonyos helyzetekben nagyon megkönnyíti az életet.
- icaros landing system: doctorate achievmenthez mindenképpen kell, egyébként hengshában nagyon jól jön.
- faltörés: mert a gránát ritkább, mint az első részben
- typhoon: csak lethal végigjátszáshoz, de oda upgradestül. bár nagyobb robotokat én empzni szoktam
- rebreather: pár helyzetben nagyon jól jön, gáz undorítóan erős lett.
- hosszabb sprint: ez bizonyos esetekben jól tud jönni... márcsak a gyorsabb mozgás miatt is. közelharcosoknak ajánlott, bár nonlethalra a hangja miatt kevésbé jó
- cones of vision: mérsékelten hasznos, bár centizős pacifistának jól jöhet, ugyanígy a hangosság (bár az már megkérdőjelezhető)értelmetlen:
- halk mozgás:gugolva kell közlekedni, ugrálni meg ellenfelektől távolabb is lehet
- alertness számláló ellenfelek feje fölött
- követés: ott a radar
- falonátlátás: ott a radar, hacsak nem lézerágyúzni kell -
proci985
MODERÁTOR
válasz
polonic #1133 üzenetére
én is úgy kezdtem... achim is azért nincs, mert elején a laborban egy szál géppuskával úgy gondoltam, hogy talán nem kéne a behatolókat hagyni a cégben garázdálkodni.
nem azt mondtam, hogy nem lehetetlen úgy végigmenni (nekem is ment legnehezebben), viszont a második, igényvezérelt végigjátszás sokkal de sokkal nagyobb élmény volt.
daa-raa: egyébként így második pacifista nekifutásra kijelenthető, hogy nem is kell telepakolás, gáz/villanó/emp gránát meg egyébként is kelleni fog. első bosshoz konkrétan vittem magammal a detroitban talált aknákat, meg kábítófegyvereket. elsőre nálam volt egy fullra upgradelt machinegun 100-200 lőszerrel (amennyi belefért, extra muníciót nem cipeltem magammal) bossot ölni, bár elvileg a lézerágyú/plazma effektívebb volt.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#65675776 #1131 üzenetére
mondjuk azután, amit az ember olvasott az illuminaty bázison, lehet sejteni, hogy az az upgrade nem kóser.
bossokkal kapcsolatban annyi, hogy villanógránát, akna, remote bomb és fekszenek. gyakorlatban most harmadik, pacifista menetre az első bosst sikerült így kiütni elsőre (maxos stealthem volt). más kérdés, hogy jópár percig püföltem, fegyvert cseréltem (ideiglenesen bénítópuska le, shotgun fel), meg úgy teljesen megvolt a Final Fantasy (Square Enix) bossfight fíling: aránytalanul sokáig tart, aránytalanul nehéz és megfelelő taktika/cuccok nélkül esélytelen. final fantasy 8 két órás végső bossharc valaki?;Đ
továbbra is fenntartom, hogy a human revolutiont NEM szabad elsőre pacifista módon tolni, ha az ember nem ismeri a trükköket/pályákat (villanógránát és gázgránát leginkább), mert az inventory kiegyensúlyozatlan, a nehézség meg emiatt a laza és a nightmare között hullámzik, a skilleket pedig nagyon nem mindegy, hogy milyen sorban osztja ki az ember.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#65675776 #1118 üzenetére
igen, egy helyzetről beszélünk
. pacifisttel hardon kb a játék legkeményebb része.
or better then kings... gods
.
első DX 10+ éves, szóval szerintem annyira nem spoiler. főleg, hogy nagyon úgy néz ki, azok játszanak a harmadikkal, akik anno még az elsővel is tolták.
igen, IW ilyen szempontból eléggé jó volt.
SPOILER
tényleg, tudja valaki mi történik, ha Sanders az első misszióban kinyírja a tanút és az ember leüti? akkor is kiengedik a börtönből detroit2re? -
-
proci985
MODERÁTOR
jó, de azért annyira sok helyre nem kell, mellette meg működik a sima dupla takedown is, ha nincs tömeg. mellette meg ott a frag gránát, a gránátvető, a shotgun és a pisztoly.
Ilsyde: hdtpt próbáltam, de nagyon félkész volt (talán a shifterrel/namelessel együtt). new vision viszont jól néz ki.
-
proci985
MODERÁTOR
na, végeztem másodjára is, immár terminátor módban.
tapasztalatok:
- három achievment maradt: doctorate, foxy, nonlethal. utóbbi kettőre evidens módon második vévigjátszásban meg se próbáltam rámenni, első megint kimaradt
- picinek érződik a hátizsák, teljesen feluppolva is. fegyverek hátizsákban elfoglalt mérete kiegyensúlyozatlan (nem is használtam mindet)
- úgy néz ki a fegyverfizika is eltérő: míg érzésre a mesterlövész lejt, a nyugtatópuska nem. innentől a mesterlövész ráközelítve használhatatlan, lézerirányzékos pisztoly is pontosabb.
- a pisztoly van annyira jó, mint a DX1ben. különbség csak annyi, hogy itt még az utolsó előtti pályán is gond nélkül használható volt (játék második felében DeusExben már kicsit keveset sebzett)
- mellékküldetések jóval kevésbé szórnak morálisan, mint ez történt az első Deus Exben. gondolok itt pl a dílerkedésre Párizsban.
- a történetben pedig kisebbek az eltérések, mint a másodikban
- nonlethal nagyobb kihívás, lethal viszont jóval érdekesebb
- az AI hülyébb, mint az első Deus Exbenszóval nem rossz, de egyre inkább úgy érzem, hogy megint inkább előveszem az elsőt. valaki próbálta már a HDR modot hozzá?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
polonic #1089 üzenetére
másodjára én is terminátor vagyok, teljesen más élmény. megkockáztatom sokkal izgalmasabb úgy a játék, nonlethalnál végig bizergált a tudat, hogy nem használhatom a teljes arzenált.
vicces, de sikerült is visszajutnom a DX1 szintjére, avagy egyik pályát kb 10mmes pisztollyal irtottam végig (voltak body armouros gépágyús fazonok is szép számmal pedig)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
polonic #1028 üzenetére
SPOILER
beengedett engem is, azon nem múlott... csak éppen detroit2nél kiléptem a hallba Jensen lakásánál, és pisztolyt hadonászva nekemugrot... szerencsétlenségére point blank távolságról, szóval áldozatul esett egy takedownnak. az előző napi notesze az asszonnyal már nem volt nála, lehet az is kidobta.
ollie: tényleg, Te mint foxyest of the ph!, talán tudod, hogy akkor mi számít alarmednek, illetve tényleg csak akkor bukik e az achi, ha vörösek lesznek a figurák/megnyomják az alarmot.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
KubanitoS #1016 üzenetére
SPOILER
Malikot megölik. vagy küldött rádióüzit, hogy innentől egyedül vagy, vagy ha elég gyorsan másztál be a liftbe, akkor még lehetett látni a kivégzését. de meg lehet menteni, achievmentért.
kínában bugosak a mellékküldik, rosszul jelzi ki őket.
más: Haas közlegény megpróbált lelőni, de takedownoltam
. próbálta már valaki pozitívan meggyőzni beengedéshez?
-
proci985
MODERÁTOR
jaja, elsőre itt is ugyanez volt, másodikra már jobban ment.
SPOILER:
vakítás poroltóval, gázpalackot és hordót neki, illetve villanógránáttal (vagy gáz, frag) is érdemes megszórni, aztán pl amíg a villanó kiüti, addig shotgunnal/géppisztollyal le lehet amortizálni. elsőre hatalmas szívás volt, másodikra halál nélkül is sikerült vakítógránátos taktikával -
proci985
MODERÁTOR
hm, végülis első volt relatíve kemény, második kettő már nem volt nehezebb a DX1 bossfightjainál. és ott is megvolt, hogy kellett valami, ami nélkül kemény volt a csata. killphrase, poroltó, automata shotgun robbanólőszerrel, illetve a dragon tooth. Walton Simons nonlethat kiütése azért volt annyira kemény, mint az első boss.
integritással kapcsolatban meg annyit mondanék, hogy most másodikra elkezdtem úgy játszani, ahogy az eredetivel: szép dolog a nonlethal, de akkor mire használná az ember az automata shotgunt?
. tapasztalat az, hogy ez nem a thief, hogy ez a megoldás ne múködjön. és nem is a Crysis, hogy az AI ügyesen kezdjen neki bekeríteni/kifüstölni (cloak, nagyugrás, nehéz cuccok dobálása, gyorsfutás? mintha csak a deus ex augjait láttam volna viszont).
SPOILER:
másodikra halál nélkül kiütöttem a bullt is, második két boss meg elsőre is lement halál nélkül/1-2 halállal. a kulcsszó villanógránát, valamint palackdobálás volt. meg az automata shotgun. automata shotgun >> gépágyú.egyébként az még, hogy csak fpsekkel játszott... nekem ez inkább emlékeztetett a final fantasy 7-8 bossharcaira (amiben bennevolt pár női karakter dizájnja is). fpsek között utóbbi években a szigorú értelemben vett bossharcok kihaltak, ld crysis, stalker, fear 1-2... deus exben ugyan volt ilyen, de Anna és Günther killphrasevel kiüthető volt, a Simons elleni harc pedig általában 2mp alatt ért véget: az mkár eléggé a játék vége felé volt ahhoz, hogy mind Simons, mind Denton nagyon tápos -és dragon tooth karddal felszeretl- legyen.
chungee: azzal tudod aktiválni, hogy mindkét csövön lőjjön egyszerre.
-
proci985
MODERÁTOR
grat! nekem elsőre sikerült az elején kiirtani a laborban mindenkit, szóval kimaradt.
harmadik boss egyébként szerintem a legegyszerűbb, nincs sok épsége. cloak kell hozzá, sokkolófegyver, meg remote bomb/frag grenade, meg shotgun/minigun. az volt az első boss, amit elsőre, halás nélkül letoltam hardon.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #851 üzenetére
SPOILER
igen, sejtettem
úgy nézett ki a laborban nem igazán érdekelt senkit aminőségvédelem, szóval inkább nem próbálgattam. tényleg, az antartktisznál is jönnek a hangok, ha az ember uppolta a rendszert?
ollie
falakon szekrényeket szétlőttem, onnantól meg az emp szétszedte. emp pajzs kell, meg én még minigunból beleeresztettet egy tárat.
-
proci985
MODERÁTOR
SPOILER durvän
namost, elvileg a játéknak van négy vége, amiből nekem sikerült kettővel találkoznom (Darrow féle broadcast és megsemmisítés). elvileg többen is írták, hogy az utolsó döntésnél dől el, viszont nekem csak ez a kettő választható... hm, viszont úgy néz ki a nagy pacifizmusban kimaradt a plusz két beszélgetés a pályán.
foxy és pacifist nem lett meg (előbbi valszeg szingapúr miatt, utóbbi meg a kevorkian és fall missziók, na meg az eleje okán). 37 achi meglett azért.
szingapúrban a nonlethal végigjátszás kb új értelmett nyert szívás szempontjából (legnehezebben tolom), lehet a stealthet segítő implantátumokat ki kellett volna nyomni?
szóval mire a végére értem, már kb totál kivolt mindenem az ellenfelek tömegétől. meg persze attól, hogy próbáltam minimális feltűnéssel menni, de úgy meg mindent képtelenség felderíteni.
az utolsó pálya innentől felüdülés volt, végre nem kellett hatvan őr között navigálni ismeretlen terepen.
utolsó bossharc viszont nevetséges volt (nem upgradeltem az augomat, lehet azért?), "boss"ot mesterlövésszel és a végén sokkolóval intéztem el. bull még mindig aránytalanul szívás volt elején, snakenél már nem is haltam.
így lefekvés előtt összefoglalva a negatívumokat:
- problémák a kiegyensúlyozottsággal, ld első boss, augok egy része, energy barok, fegyverek és lőszerek eloszlása (plazmát, lézert és gránátvetőt egyszer nem használtam)
- pár bug, főleg alvó ellenfeleket tekintve
- néha illogikus mi használható/mi nem (tiszta final fantasy 7...)
- a final fantasy jellegű karakterek néha kevéssé illenek bele, 7-8at imádtam, de ettől még ebbe a világba idegenen hat pár dolog
- hát még a végén, amikor a játék átmegy left for bioshockba
- ai néha eléggé random módon viselkedik
- változatosság szempontjából visszalépés a Deus Exhez képest, ott tényleg a fél világot bejárta az emberés a pozitívumok:
- 35-40óra játékidő tényleg megvan minden sidequesttel
- soksok quest, kidolgozott világ, jelenlegi fps mérvécével mérve nagyon masszív
- valahol félúton a DX és a DX:IW között összhatás tekintetében... és szerettem az IWt isa DX meg szerintem a valaha volt legjobb fps, és anno a wolf3dvel annak kijövetelekor kezdtem fpsekkel játszani
további tervek: nonlethal végigjátszás tervben, de majd később, és easyn (foxyval együtt). viszont hardon lehet megyek mégegy kört, feszegetni a rendszer határait, használva mindent, ami csak elérhető a játékban. pont, mint ahogy az elsőben szoktam
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #797 üzenetére
ismerem a PK3mat, jóféle.
xbit egyébként összevetette őket. a TY átmérője picit nagyobb, mint egy átlag méretű 140esé és picit vastagabb is (28.5mm).
nade tényleg nagoyn offban vagyunk
-KP-: kb egy 4670 CF hozná azt tudásban, mint Neked a kártyád egyedül. meg a procid se olyan eszméletlenül limitáló: 30%alatti CPUterhelést én még Deus Ex közben nem nagyon láttam. tehát szerintem kizárt, hogy olyan 25fpsnél többet a proci ki tudjon magából préselni. bár mégegyszer lehet, hogy a postprocess/shadow kilövésével lehet még nyerni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #793 üzenetére
TY140 se rossz ám
300-1300rpmes fordulat, indul 5vn 300rpmen, spec csúszó variáns, és tandemben hozott nálam egy SFlex 1900 tandemet, csak sokkal halkabban. noctua 140eseknél jobb. ja és külön öröm, hogy mind ez, mind a prolimatech blue vortex megáll 3kból.
ollie: valszeg kinullázott mindent, pl postprocess, shadows... vidkarija kb az enyém szintjén van, viszont itt 720p nálam sem megy 30-40fps fölött. procifoglalást meg közben néztem taskmanaggerrel, 60-80 között szokott mozogni általában. kommentet néztem is, hogy ez így hogy lehet
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#65675776 #781 üzenetére
pedig meghallgattam a beszélgetést, csak a Death By Vending Machine rész maradt meg. köszi.
TESCO-Zsömle: tényleg két szintje van, de nem úgy, ahogy gondolod.
Ghost: nem láttak meg
Smooth Operator: nem riasztott be semmi hekkelés közben.hekkeléskor megy a riasztás is mindenki felé.
ollie: szerintem robotot lehet kilőni, de javítsatok ki. egy helyen a játékban legalábbis egyet ki kell lőni, mert sokkolástól felkel, emptől meg robban.
-
proci985
MODERÁTOR
SPOILER
hengsha 2ben ugye jól érzem, hogy a limb klinikában nem szabad upgradelnem az augmentationjaimat?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #749 üzenetére
SPOILER
konzisztenciáról annyit, hogy khm, egy nyamvadt közelharci fegyver sincs. pl ládákat vagdosni, vagy akár a jó öreg ólmosbot. tudom, hogy ez már nem menő így 2011ben, de engem zavart. főleg, hogy máshol meg megmaradtak a ládák, utat blokkolónak használva. aztán a legrosszabb, hogy a kinyitható szekrények és a nem kinyitható szekrények kb egyformán néztek ki. a bioshock féle fióklesegetésnél márpedig szerintem az eredeti Deus Ex megnyomom is kinyílik a fiókja jobb volt.
másik bug(?), hogy az energiavisszatöltő csak egy pontot tölt. csak akkor az ikonja miért mutatja, hogy felmegy maxig?
DXben a pisztoly működött mini sniperként, szerettem. meg nem foglalt sok helyet, szóval egy ideig szoktam használni. IWben már kevesebb értelme volt, de még működött... nade itt?
lézert, gránátot még nem találtam. a gránátvető meg tökjó fegyver lenne boss ellen, ha nem csak az utolsó bossnál lehetne megkapni.
EMP pajzs egyébként van, a csaj bosst én ropogósra sütöttem. nekem nem lett bajom
lemenetelnél emiatt kell a csoki, végig stealth.
bónusz: vicces, hogy pár szereplő mintha az FF8ból lépett volna ki
.
namost, ami kérdés marad: patchel javítanak e valamit, illetve lesz e valami olyan mod, mint a shifter, ami egy alapból is remek játékból zseniálisat csinál.
egyébként egy végigjátszásból összes achit nem lehet megszerezni, the fall/kevorkian complex achikhez mindenképpen ölni kell.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #747 üzenetére
válasz lejjebb... kicsit belegondolva kiegyensúlyozotlan picit a program. pl a csokis megapackba elfér három csoki, foglal 4 helyet, nem stackelhető, csoki foglal egy helyet, egymásra fér öt. ugyanígy, a világ legnagyobb pisztolya és sokkolója is kicsit necces. persze, lehet így akarták megakadályozni, mint a deus exben, hogy az ember tényleg egy nagyobb fegyverraktárral futkosson, de ez a félmegoldás a DX és a DX:IW között az idő előrehaladtával egyre kevésbé szimpatikus. akkor már inkább csináltak volna súlykorlátot, ld Stalker, az még reális is. minél kisebb a hely, annál jobban kell tudni, hogy a következő pályán mire lenne majd szükség felszerelés szintjén, az meg nem jó. az upgrade rendszer miatt meg azt se lehet, hogy az ember azt használja, ami éppen eléesik, mint a fear/crysis párosban (hasonló okok miatt lett pár helyen nevetségesen nehéz harcolva a metro2033, csak ott lopakodni is kemény volt).
ja, beszéltük anno a célzási augot: kb annyira félrehordanak a fegyverek, mint sima deus exben 1-2 pontos skillekkel, szóval lehet az segítene, hogy a kábítópuskával valamit el is lehessen találni. vicces, de a sokkolóval takedown távból szoktam támadni, mert annyira lehetetlen vele bármit is eltalálni.
másik: feluppoltam 3masra a golyóállást, azóta sokkal egyszerűbb az élet.
SPOILER!
tényleg, beltoweresek, de harvester alatt a minigunos heavyket értettem. gázgránátdobót nem találtam meg, de cloakolva besprinteltem a két heavyhez, 1-1peps+sokkoló, aztán utánna meg körbelőttem mindenkit.
heavy rifle
nekem az a bossölőm, remélhetőleg most, hogy kapott hűtést, már nem lesz az, mint a második bossnál.
simán: felső szinten lévők mellett hordók vannak (bumm!), egyébként meg szerintem a peps ott is a leghatékonyabb fegyver lenne a machinegunos különítmény ellen. vagy rakétavető, de annak gyász a helyigénye, meg lőszer sincs bele.
-
proci985
MODERÁTOR
SPOILER:
give me deus exben, nonlethalon is meg lehet csinálni malikot. kell hozzá peps, sokkoló, meg esetleg kábítópuska, ja meg egyetlen egy szem emp/frag gránát (bár robotot is elvileg be lehet sokkolni). és jó sok energia, hogy ne lőjjenek ki (cloaknak aktívnak kell lennie).
első két célpont a két harvester, őket leviszi a peps. jól célozva a közelben lévőket is. mire ez megtörténik, ledobják a robotot, arra emp. utánna célpontok a katonák gépfegyverrel, őket vagy sokkolóval, vagy kábítóval lehet kiszedni. utolsó két célpont a mesterlövész, a gépre ők jelentik a legkisebb veszélyt.
namost, keménynek tűnik, de az első augmented bosshoz képest könnyű délutáni séta volt, negyedikre össze is jött -és harmadiknál jötem rá, hogy cloack+peps kéne-. elvileg kábítógránát is segít, azom nem volt épp.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #736 üzenetére
SPOILER
csak nem Te is ledobtad a maffiafőnököt a tetőről? egyébként azért is jár az achievment elvileg, mmint ha dobják.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#65675776 #733 üzenetére
na igen, de emlékeim szerint mintha még ott is meg lehetett volna a dolgot oldani (utolsó végigjátszásom Heliosos volt, előtte lévőkre meg már nem emlékszem, hogy pontosan mennyire volt necces átállni). nekem a Helios ending volt mindig is a szimpatikus.
Omarral meg szerintem elég egyszerű a végéig jóban lenni, főleg, hogy géprombólokat sosem kedveltem
. és Leo, illetve Leo@omar a döntések függvényében mindig ott áll. más kérdés, hogy a végén a Templarok azért kemény ellenfelek.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#65675776 #729 üzenetére
jaja. amiatt emeltem ki az illuminatit, mert pl ha az ember denton/templarra megy, akkor addigra már az illuminatisok nagyon idegbajosak lesznek. úgy meg eléggé nehéz beszélni a vezetőikkel (ami megoldáshoz szükséges), bár nem megoldhatatlan.
Denton emlékeim szerint felajánlja, hogy álljon át az ember hozzá, illetve mintha a templar is. mivel Alex kulcsfontosságú minden frakciónak, szerintem ez rendben van: részemről hihető, hogy az utolsó pillanatig próbálják Alexet az oldalukra állítani, hiszem ő az, aki eldönti a történet végkimenetelét. ld pl a Templar is, akikhez még korábban poénból be lehet állni, és nagyon egyszerűen fogadják eme tényt annak ellenére, hogy elvileg az augmentációk ellen vannak.
az Omar végnél meg kb mindegy, hogy addig mi történt. gyakorlatban pedig annak ellenére, hogy negatívnak szokták tekinteni, nem áll messze a Denton endingtől (mindkettőnél közös tudatot hoz létre az emberiség), illetve a gyakorlatban Asimov utópiájától sem.
TESCO-Zsömle: ha ez csalódás volt picit, próbáld ki a Nameless Modot az eredeti Deus Exhez. az alapsztori kicsit khm... szóval fura, viszont a megvalósítás zseniális. a döntések folyamatosan visszaköszönnek, illetve attól függően, hogy az ember kit szolgál, gyakorlatilag két, egyenként kb 15 órás végigjátszás van. namost, ha az ember túlteszi magát a forum citys enyhén belterjes alapszitutól, akkor kb mindent tud, amiért a deus exet imádtuk: 3+1 megoldás annak függvényében, hogy az ember korábban mit döntött, és ebből van, ami közvetlen a játék elején dől el, de annak függvényében, hogy az ember mit csinált, nagyon változatos a játékélmény. lehet rambozni, lehet lopakodni, tudja az eredeti deus ex konspiratív hangulatát és televan apró, felfedezésre váró dolgokkal. grafikája ugyan nem sokkal szebb, mint az eredeti DX, de melegen ajánlott, megérdemelten kapta tavaly modDBn az év modja díjat 2009ben, 7 évnyi munka után.
Mukorka: ok, tehát akkor valami változás van
. de ne spoilerezz, még a Jangce gyöngyénél vagyok
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #723 üzenetére
izé, nagyon rosszul emlékszel: a sima Deus Exben pont, hogy minden Area51ben a bunkerben dőlt el. egyetlen fontosabb különbség az addigi játék függvényében az volt, hogy Paullal vagy Tonggal beszélgetett az ember a bunkerbe lépve, de kb ennyi (meg persze augok és skill pointok). emiatt elég sok kritika is érte a programot. kb az utolsó 2-3 óra volt befejezéstől és játékstílustól számítva, ami döntött.
az Invisible War pont, hogy sokkal konzisztensebb volt ilyen szempontból: ott annak függvényében, hogy az ember mit csinált, a különböző frakciók eltérően viselkedtek. mindhárom választás nyitva volt, de pl ha az ember az utolsó pillanatig gyilkolta az illuminátusokat, akkor nagyon fel kellett kötni a gatyát az illuminate endinghez. de, meg lehetett csinálni.
pár fps volt, aminél a döntések függvényében változott a végeredmény: a Stalker Shadow of Chernobylben a "hamis" eredmények játéktól függöttek, illetve a "jó" befejezésekhez kellett a dekóder: onnantól meg már egy döntésen múlt, hogy melyik véget kapta az ember. a Stalker: Call of Pripyatban az összes döntés visszaköszönt a mi történt utánna videoban (azt hiszem ezt vártad volna), de maga a végkifejlet ettől még nem változott (pl nem lehetett beállni a monolithhoz
). a Metro2033nak is van egy második, rejtett vége, ahhoz is végig küzdeni kell. Bioshock-Bioshock2nél megint a teljes játékban mutatott dolgoktól függ a végkifejlet, bár alapvetően megint csak a videokban van eltérés a végén.
namost: ezek közül magában a játékmenetben a két Stalker tér el (annak függvényében, hogy melyik küldetések mentek le és ki van még életben eléggé változnak a pályák, pl Army Warehouset ellepik a szörnyek SoCben), illetve egész minimálisan a Bioshock, de ott az extra interakció kimerül a Little Onesek macipakolásában, újra végigjátszani meg kislányt öldökölve talán nem szeretnék. Metroban csilingelés van, de érzésre egyszer is bőven sok lesz végigtolni.
tisztaszesz: ok, próbáltad DXet lehúzott grafikával?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
tisztaszesz #708 üzenetére
stabil a rendszer? prime95 smallFFT+furmark kombót bírja együtt 15percig stabilan? ez lehet furán hangzik, de a játék nálam 60-80%on terheli általában a procit (q6600@3.0, gyakorlatilag q9550 teljesítmény) úgy, hogy durván GPU limites vagyok valszeg.
próbáld meg alacsonyabb beállításon, aztán ha úgy megy, akkor lehet növelni a dolgokat, ameddig kiderül, hogy min is akad ki.
memóriát nagyon nem terhel (szerintem giga alatt van), viszont cpu és gpu intenzív.
automata beálítás fura, nekem is felajánlotta az 1080pt olyan beállításokkal,hogy még 720pben is szaggatott
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #699 üzenetére
egyébként érdekes lesz pár év múlva visszanézni, nem vagyok benne biztos, hogy akkorra is a crysis lesz a szebb. pl az Invisible War se öregedett meg annyira, mint a Far Cry, pedig amikor kijöttek, utóbbi volt a szebb. jelenleg ez pont fordítva van. egyrészt ugye a Crysis már négy (!) éves, másrészt pedig textúranehéz a mostani shadernehéz megoldásokkal szemben. vicces, de a metro2033 mediumon néz ki majdnem annyira jól bizonyos szempontokból, mint anno a crysis high/very highon.
más: nonlethal végigjátszásban nem biztos, hogy rakéta/gránátvetővel akarok szétcsapni ellenfelek között
apropó: foxyba alarmed nem szabad lenni, vagy csak akkor van gáz, ha mindenki bepirosodik a környéken?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #692 üzenetére
akkor nem tudom, lehet az volt a baj, hogy beriasztottam mindenkit, és összesereglettek.
-
proci985
MODERÁTOR
újabb easter egg: forever alonet találtam
ha valaki tudja, hogy hogy csinálok screent (printscreen feketeséget ad csak), akkor lövök képet is.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #684 üzenetére
a derelict row végén a durva méretű csoportosulás minden tagját is?
-
proci985
MODERÁTOR
hackelés 5 pont, két pont a hacking stealthre, megerősítésen egy. kamerákat és turreteket még nem birizgáltam. van pheromon tasak is beépítve, jól jön.
maxos az inventory, falat ki tudok ütni, illetve van egyes lopakodásom. kérdés, hogy innen hogyan tovább. detroit után, távolkeleten vagyok.
give me deus ex, lopakodó hacker nonlethal végigjátszás.
-
proci985
MODERÁTOR
tényleg, Ti mire fejlesztitek az augokat? van valami fontos, vagy ti hogy látjátok? későbbiekben van értelme a kamerák/ágyúk controlljának?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#65675776 #676 üzenetére
lehet, de az is lehet, hogy simán csak fáradt vagyok
. mondjuk Günther és Anne elvileg feltűnhetett volna, ahogy a csapos is a hotell mellettt.
mondjuk így is jó, elvileg azoknak is élvezhetőbb, akik nem játszottak az elsővel. bónusz: hugom tegnap lejött, és kérdezte, menne e a gépén. mert jól néz ki, meg pasija dícséri.
viszont van egy olyan érzésem is, hogy nagyrészt olyanok játszanak vele (lkegalábbis a fórum/képzés alapján), akik anno végigtolták az első kettőt is (project snowblindről nagyon kevesen tudják, hogy eredetileg deus ex lett volna, és kb hasonlóan kevesen játszottak vele).
-
proci985
MODERÁTOR
az EUs verzió steames (topikban szinte az összes augmented angol kiadás -felismerni az eltérő korhatárbesorolásról-, illetve van egy svéd -ez EUs 18+- is). tehát ha nem kellett aktiválni és lemezt kér, akkor valszeg haverod lévén lehet szoftverkalózkodás áldozatává váltál.
"OK, nem én fizettem, de 1 gépre telepítési jogot adtak hozzá"
mondjuk szerintem innen tényleg túl van tárgyalva, hogy melyik verziód van. mégegyszer: a topikban te vagy az egyetlen, akinek problémája van a játékkal.daa-raa: a HR 2027ben játszódik, a DX 2052ben, a DX:IW talán 2072ben. Leo pedig trainee a tharsuson kb 20 évesen, tehát a DX idején is max keltetőben lehetett. mondjuk szerintem elég erős a kötés előbbi részekkel, így még azoknak is érthető marad, akik nem játszottak vele. meglepő, de a mostani 20 körüli korosztály a nem reprezentatív felméréseim alapján (senior vagyok IT vonalon, tehát webfejlesztő/játékprogramozó gólyákat is kérdezgettem) annyira nem ismeri. aztán persze ott a másik véglet, amikor a családos diszkrét mat előadó az állítást az IW elején lévő idézettel szemlélteti.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#65675776 #669 üzenetére
pontosan, "the more advanced model". ő volt egyébként a fema vezetője is az első részben, bob pagenek dolgozott. agressive defense drone, cloak, gas resistent, valamint szerintem volt látás augja is. durva volt
tetejében dragon tooth sworddal és plazmaágyúval volt felszerelve, szóval eléggé ronda ellenfél volt.
czundermák: mivel ő volt a harmadik prototípus a denton testvérek után nem meglepő, hogy nem tűnik még fel
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
czundermák #659 üzenetére
egy is elég volt neki
elvoleg shotgunnal is ki lehetett volna iktatni, de robbanékony volt a hölgy. célozni mesterlövész remek volt, talán harmadik szinttől már egy lövéssel vitte a versalifeos combat armouros ellenfeleket. géppisztollyal/shotgunnal is ment, de ahhoz vagy jól kellett célozni, vagy közel kellett menni.
közben kiiktattam az első bosst. három rakéta (kettő rárobbantotta a hordót is), aztán emp+shotgun kombó lett a megoldás. shotgunt lehet találni a helyszínen is, kelleni fog...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
czundermák #652 üzenetére
simonsnál anno EMPvel kellett kezdeni, mert volt agressive defense droneja és láthatatlankodott is. na ő tényleg kemény volt, de mivel ő volt az egyik utolsó boss, ezért addigra volt idő teljesen felfejleszteni a karaktert. pl vesd összes az anne navare elleni harccal valahol a játék harmadánál/felénél.
jó, a rakétás zsoldosok bírták, de azoknak meg full testpáncélja volt
.és azért mesterlövészpuskával azok is egy lövés-egy halál módra hullottak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC) (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest