- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
IkszIpszilon
aktív tag
-
csotresz
csendes tag
válasz
premete #17555 üzenetére
Saját készülék!!!!!De nem azért vettem,h tanulmányozzam a rendszerét hanem mert tudom,h a dell jó és nekem 1 megbizható gép kellett!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nekem a szabadidőm nem abból áll,h tanulmányozzam melyik gép mit tud stb...A válaszodból sem vettem ki a kérdésemre a választ.Azért kösz a negativ választ!Ha valakinek értékelhető válasza lenne a kérdésemre azt előre is köszönöm.
-
csotresz
csendes tag
válasz
premete #17518 üzenetére
Szia! Az Everest elhasználódásra 15%-ot ír ki,töltés mértéke 11mw és 33mw között ugrál.Aksi állapotra 0% alacsony szint feltöltés alatt ezt irja ki.Az aksi 2.5 éves nem sokat volt használva csak ha utaztam de arra mindig oda figyeltem,h ne merüljön le,tehát Tehát havonta volt azért használva és töltve is....Van vmi ötleted???Előre is thx
-
Avicularia
veterán
válasz
premete #17505 üzenetére
Ez a garancia dolog amit írtál érdekelne,mert én is Svédországban élek.Tehát akkor nem lehetett itt gariztatni,Magyarországon kellett leadni?
Én az aaz infót kaptam ez egyik nagyker dell szakemberétől,hogy ezen az oldalon [link] be kell jelenteni a lakcímváltozást és ezután másik országban is érvényes lesz. -
nightshadow
veterán
válasz
premete #17505 üzenetére
Azt megtudod mondani, hogy notebook-ok esetén is létezik olyan, mint a tévéknél, hogy a webshop „szürke” importból szerzi a notebook-ot, ezért ha érvényesíteni szeretném a garanciát, akkor az itteni hivatalos szerviz nem foglalkozik vele, ezért a boltba kell visszavinni, és ő majd külföldön megjavíttatja, ahonnan beszerezte.
Mert a tévéknél létezik ilyen, cserébe viszont olcsóbb, mint a hivatalos magyar képviselet által forgalmazott készülék. -
nightshadow
veterán
válasz
premete #17483 üzenetére
Megnéztem a Dell honlapján az akkumlátorra vonatkozó garancia infót: [link]
E leírás szerint az akkumlátorra 1 év garancia vonatkozik. E garancia kiterjeszthető 3 évre Dell Precision, Dell Latitude, és Dell Vostro esetén. Ez a szolgáltatás Dell Inspiron és Dell XPS esetén nem vehető igénybe:
„This Service is available on select Dell Precision™, Dell Latitude™ and Dell Vostro™
portable computer systems that are entitled with a Limited Warranty and service contract. This Service is not available on Dell Inspiron™ or Dell XPS™ portable computer systems.”Tehát az alapgarancia 1 év, ami pluszpénzért meghosszabbítható a fent felsorolt típusoknál, csak nem az én esetemben, mert én kizárólag Inspiront nézegettek. Normálisabb webáruházban fel is hívják az 1 évre a figyelmet akku esetén:
„Garancia
Időtartam: 3 év (1 év az akkura és töltőre)”
forrás: [link] -
Avicularia
veterán
válasz
premete #17483 üzenetére
Ezt nem egészen értem.Akkor most azt cserélnek 3 évig amit ők úgy gondolnak?
Mert az ok,hogy az akksira és a töltőre 1 év gari van,ezt elfogadom,mert így vettem.De az én olvasatomban a 3 év garancia azt jelenti,hogy 3 évig minden meghibásodást amit normál felhasználás mellett előfordulhat,azt ingyen és bérmentve javítják. -
nightshadow
veterán
-
Chaser
legenda
válasz
premete #17426 üzenetére
Majd meglesem
nightshadow: Játéknál szaggathat is, mert ez csak egy alap intel HD integrált, kb amd-ben hd4200, nem mostani játékokhoz van, lehetne mellette core 9 is. A video viszont nem szaggat, mondjuk 1080p-hez már nem árt olyan playert használni ami ki tudja használni a vga dxva gyorsítását. Tegnap megnéztem fHD monitoron, ott volt pici lagg, de 99% sw hiba, nem használtam még huzamosabb ideig W7 x64-et, xp-n meg x86 W7-en meg régebbi géppel is működött a gyorsítás. A hang meg tényleg jó, átlag gépekhez képest és a touchpad is
-
Chaser
legenda
válasz
premete #17409 üzenetére
Nem a fejlődést kifogásolom, hanem a visszafele fejlődést
Megint csak a 1525-ös inspiront tudom megemlíteni, minden cserélhető benne, extraként hdd keretben 2 csavarral, optikát 1 csavar fogja. Most ott tartunk, hogy hdd cseréhez az új vostrokat és xps-eket is bontani kell, na meg az inspironokat is. Én úgy látom ettől nem lettek kisebbek az inspironomnál, az akuidő se több...
No vettem is egy n5010-et, minden ok vele, de a venti folyamatosan pörög. Nem hangos, de megy, cpu-ra everest 40 fok alatt mondja a magokat. Látom van egy új bios friss, vajon feltoljam-e?
P6200+2GB ram+320GB kiépítésű gép. -
Bsony
tag
válasz
premete #17334 üzenetére
Egy dell XPS 1730-ról van szó tegyük fel. Kifutó model. Van rá több mint másfél év garancia, de USA ban vásárolt ergó oda szól a service tag. Honosítom és akkor elvileg már itthon is fogom tudni garanciáztatni. Ez eddig világos.
Hol tudok garancia bővítést csinálni?
Melyik szervizbe van értelme bevinnem? mert van egy pár.
Ha a 3-4 alkalomkor is elcsesződik, elvileg fel kell ajánljon a dell egy másik konfigurációt. (másik gépet)
na most ezt a szervizek mennyire szokták kérvényezni? USA-ban működik ez, de itthon is? Mennyire húzzák le az embert? küldenek e usaból másik konfigot, Mo-ra, van e erre példa?(bocsi ha nem voltam túl érthető)
(honositani kell a garanciát, megkérdeztem a dunaelektronika kft-t, és ők mondták, ha máshol értelmesebbek, szoljatok)
-
-
mario28
csendes tag
válasz
premete #17214 üzenetére
Kinézetre tök egyforma. Szerintem még egy helyen is gyártják, max az egyikre ilyen a másikra olyan matrica kerül. Ez 15e volt, nem hinném hogy gagyi illetve nem biztos hogy az 5530 jobb.
Amugy ennek a drivere a network vagy a communication alatt található? (Dell web)
Nagyon köszönöm a véleményed/segitséged.
Tamás
-
rizso
addikt
válasz
premete #17152 üzenetére
Nem tudom, hogy arra van-e lehetőség, hogy én megveszem 1 év garanciával, azt itthon érvényesítem, és ha a későbbiekben lesz egy kis pénz, azt szintén kint veszem hozzá (bár lehet, hogy kint is drága lesz az utólagos garanciakiterjesztés). Csak hogy itthon is módosul a rendszerben a gép garanciája? Vagy megint külön kell egyeztetnem a Dell Magyarországgal?
-
McLaca
őstag
válasz
premete #16771 üzenetére
Papírforma szerint pedig gyorsabbnak kéne lennie, de gondolom, az iX procik idióta memóriakezelése a bootolásnál ütközik ki hátrányként.
De összességében a teljesítményt, használati élményt figyelve is lassabb a gép, vagy úgy azért érezhető a plusz?
Amúgy tervezem a vinyó SSD-re cseréjét a későbbiekben, tehát nem azzal rendelném egyelőre a gépet, de az sokat dobna a programindítások sebességén.nagyito88: köszi, gondolhattam volna az intel oldalára
.
Még valami: E6xxx és E5xxx Latitude-ok közt a lényegi különbség a műanyag-kontra fémház, és az alaplapi chipseten (HM55 konrta QM57) kívül van még? Mivel az E5xxx lényegesen olcsóbb, erősen gondolkodom, hogy alább adom az igényem, és megelégszem műanyagházas géppel, mert annyira sokat nem cipelem, hogy feltétlen kívánná a fémházat.
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
premete #16768 üzenetére
De ez sokkal inkább lehet a vinyó miatt, mint a proci miatt. Lehet, hogy az előzőben egytányéros volt a vinyó, ebben meg kettő. Komoly különbséget jelent 2,5"-en.
Máshol is észreveszed amúgy a különbséget? Mert látom, neked is E6410 van, és most erre pályázok, egyelőre i5-tel akarom, bár abból is van egy csomó féle, még nem jöttem rá, mi a különbség a különböző i5-ök között az órajelen, és a "gyári túlhajtás mértékén" kívül.
Neked a hűtés mennyire hangos? Úgy értve, hogy ha épp megy nem túl gyors sebességen, akkor van-e motor "vonyítás", vagy csak szélzaj?Üdv!
-
Attila75
tag
-
nkmedve
őstag
válasz
premete #16624 üzenetére
Nem az E6400ból indultam ki hanem abból amit ti irtatok:
"Bár láttam én is delles leírásban, hogy a bal oldali, felső usb lenne ez, de **szik tölteni, és a többi sem, ha be van dugva a táp, ha nincs."
Csak leirtam, hogy a régiben hol kell keresni az opciót, hátha az újban is ott van. Ha nincs, akkor ez van. De valahogy furcsa, hogy odadobják a PowerShare-es logót és benne van a dell-es leirásban is, hogy tudja, és akkor ne lehetne valahol engedélyezni.
Ahogy irtam nálam is le volt tiltva az elején és azt hittem hogy csak kamu, amig meg nem találtam a BIOS-ban az opciót.Közben találtam választ a kérdésre:
"After a few email exchanges with Dell support including an escalation, the final answer is that powered USB is not the same as PowerShare, and the 6410 does *not* support PowerShare."Tehát az a port valami más, valószinűleg több ampert képes leadni mint a standard USB 2.0, annyi a különbség.
-
Rocko007
aktív tag
-
Rocko007
aktív tag
-
Rocko007
aktív tag
-
Rocko007
aktív tag
-
-
nagyito88
aktív tag
válasz
premete #16555 üzenetére
Vettem bele kingstone 1333mhz-4gb-s modult ebböl értelemszerűen 2 db-t Rendesen számlásan, ingyen futárral, 36 hónap e-digital garival 17900ft-ért darabját.
Eredeti is Kingstone 2gb volt 1333mhz
Everest adat a gyári 2gb-s modulról:
DIMM1: Kingston KF073F-ELD 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz)Én is úgy gondoltam hogy a 8gb ram-ra a bolt illetve a kingstone felel a gariért ramhiba esetén. A többiért meg a dell.
Ja és olvasgattam most a topicot.
i3 350m-el,2gb- rammal 64 bit win7-el. Kiváloan vitte a assassin's creed 2-t(full grafika), valamint mafia2-t(visszakelett azért venni, de szépen ment,s erős mediumon akadás nélkül).
Nem vagyok gamer de egyszer egyszer egy egy nagy nevű játékot én is kifogatok.
Igy egy rosszindulatu megjegyzést, hogy nem valo game-ra igy megcáfolnék....
Mert alap konfiggal is tökéletesen elegendő...
i5 520m-s 8gb-rammal meg már nem is emlitem meg hogy mennyivel jobb. S i5 el az aksi is tovább bírja!Kacérkodó kedvűeknek. i7 720qm.et egy bios update után simán megette... Csak teljes terhelés melett már tulmelegetedtt a gép. Sajnos. Alapventilátor fordulat a 4 mag miatt nagyobb volt,s sajnos teljes terhelés mellett lekapcsotla magát...
-
-
Attila75
tag
válasz
premete #16141 üzenetére
Nem...
Még fiatal vagyok és bohó.
Kocsival közlekedek, így nem végülis akár 17" is lehetne.....
De a viccet félretéve, cipeltem is már km-eket, nekem nem okozott gondot, pedig szoktam mellé pakolni ezt-azt is (mobil HDD, lemezek, táp, stb...). De ez csak szokás kérdése... -
McLaca
őstag
válasz
premete #16104 üzenetére
Notebookcheck szerint az i5 nyers teljesítménye jobb az SP9400-asénál, de a TDP-je is magasabb, viszont kisebb a csíkszélesség, így elvileg számottevő többlet hőt nem termel.
Még az sem dőlt el, hogy studio, vagy latitude (esetleg vostro), szóval elég tanácstalan vagyok.
Üdv!
-
lapa
veterán
válasz
premete #16071 üzenetére
ilyen kilógósom már van, köszi (pcmcia). azért gondoltam egy belsőre, hogy ne lógjon ezerfelé.
szóval azt mondod ha belerakok egy lenovos 3507g-t, az nem fog elindulni a dellben? nem csak szoftveres probléma? lenovonál például a saját wines csatlakozó szoftver figyeli milyen szolgáltató simje van benne, de a dell szoftvert telepítve műx. nem valami ilyesmi galiba van itt is?
-
-
Evilangel
tag
válasz
premete #15984 üzenetére
E6410-t használok kb 2 hónapja, nekem bejön. Korábbi Latitude-modellekhez nem tudom hasonlítani, mert nekem ez az első. Gondom nincs vele, bár az egyik processzormagot kikapcsoltam, így halkabb, kevesebbet eszik, bár elsősorban a TurboBoost miatt jobb nekem így, mivel egy magot használó alkalmazásból kell kihoznom a legjobb teljesítményt. (540m, 2 magnál 2,8 GHz, 1-nél 3,066 a plafon). Én ajánlom.
-
harry
veterán
válasz
premete #15979 üzenetére
Arra gondolok, hogy én eddig 6 cellásokat láttam 24e körül. Avagy eleve az aksik nem arról híresek, hogy olcsók. Honnan tudjam, hogy eredeti, vagy utángyártott? Ugyanolyan megbízható, mintha a Delltől venném? Ha egy éven belül nagyon csökken a kapacitása, vissza lehet vinni? Vagy mit jelent a garancia?
-
Chaser
legenda
válasz
premete #15893 üzenetére
Az én telómról nem lehet hívni, már próbáltam.
SzaboZE: Mit takar az RD kiterjesztés egy magyar garis gépnél? Egy xps-ről van szó. Ha te se tudod akkor berakom x-aktába
szerk: Én papírral szoktam "bélelni" a csavarokat is mikor kiszedem, így nem karcolódik, ha bármit pattintani kell azt is így oldom meg, az avatott szemek is megtéveszti
-
Chaser
legenda
válasz
premete #15890 üzenetére
"én is csak egyszerű felhasználó vagyok pár géppel.
" höhö, én meg Teréz anya
Dellnek ha jól tudom nálunk nincs kirendeltsége, kitől/mitől lehet megtudni, hogy mit jlelent ez az RD? Küldjek mailt Michael Dellnek?
szerk: SzaboZe-vel kevertelek
Az előbbi kérdést neki címeztem volna...rég jártam itt, meglátszik.
-
Chaser
legenda
válasz
premete #15887 üzenetére
Ha jól értem akkor nem tudod megmondani egyértelműen mit takar az RD? Értem én hogy USA-s az RD, de akkor mért magyar lokalizációs gépen van? Ti pl ez alapján nem tudnátok -illetve nem lenne jogosultságotok/nem fizetnék- kijönni elvinni a gépet majd megjavítva visszahozni?
-
-
-
Drughi
addikt
válasz
premete #15738 üzenetére
Most szétkaptam megint a gépet.
2 kis kábel megy bele, de hogy hogyan rögzül azt nem tudom.
Ki lehet venni, megoldható.
A full képen van egy rész, amin látszik egy üres slot. fekete ilyen műanyag fóliával van letakarva és az van odaírva, hogy wwan. Oda nem lehet beilleszteni?
Mert a képeket amiket láttam erről az intel 5300ról elég nagyok és nemhiszem, hogy beférne a helyre.
Az kb egy 3x3 cm-es kütyü (talán picit nagyobb)szerk:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LEGO klub
- Airsoft
- iPhone topik
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- Google Pixel topik
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest