Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

Az i5-1235u és 1335u masinák teljesítményével nincs valami látványos gond?

i5-1135g7 és i7-1165g7 procis vostro és latitude gépek után valahogy laggolósabbnak tűnik a windows rajtuk. Pedig azok is a takarékos szériásak és sebességben nem kéne rosszabb legyen az újabb 1335u. Azt értem, hogy 2p 8e magos, de használok n100as minipécét is, ami csak 4e magos és az nem olyan döcögős.

Van 3 és 5 ezres szériás ilyen latitude is néhány és amikor néha eléjük ülök, hogy valamit supportáljak a kollégáknak, akkor sokszor olyan, mintha elgondolkodna indokolatlanul a win11, mielőtt reagál, megnyit mondjuk task managert és hasonlók. Neten keresve is olvastam panaszokat ilyen procis gépekre úgy általában.

Esetleg valami energiagazdálkodási beállítás, vagy hasonló segíthet rajtuk? A biosban a hűtést egyiken ultra teljesítményre váltottam, win alatt balancedről performace-ra, de nem tűnt jobbnak. Az órajele 3-4.x GHz-ig felmegy, szóval az okésnak tűnik. Dell support assist, driverek fenn vannak, friss win11 pro, de nem előtelepített.

Esetleg ócska fajta ssd-re is gondoltam, de mintha ezekben wd 740 és más elfogadható szintű lenne. A régebbi szériásokban sem voltak jobbak. Ja és 32GB ram van bennük, szóval nem kéne semmilyen szűk keresztmetszetnek lennie.

Talán több napra megkapom az egyik ilyen gépet hamarosan és akkor jobban tudom tesztelni, próbálgatni.

Új hozzászólás Aktív témák