Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: Nem folyt ki a szemünk a TCL papírképernyőit bámulva
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bruce.lee
csendes tag
Sziasztok!
nekem lenne egy Dell Latitude D610 1.6 ghz notebook,nagyobb memóriát szeretnék bele venni,kérdés az,hogy jó lenne-e ha bele vennék egy 1gb 800mhz ddr2 ?mert most samsung 2db 256mb van csak nem tudom meddig lehet bővíteni,ha valaki tud ebben segíteni,megköszönném!

-
G-StaR
csendes tag
Hello
tudna valaki segíteni?! Windows XP-t Win 7-re szeretném leformázni ..
hogy kell?! F2 F12 nyomtam de nem jó boot menü jön be(PC)
DELL optiplex 320 -
attiati
veterán
válasz
SzaboZE
üzenetére
köszi
És mi a különbség a Next business day és a NBD ProSupport között?Illetve a dell honlap miért figyelmeztet, hogy:
"Notice about your Warranty:
Warranty contracts for your Latitude E4300 have expired or will expire within 90 days."Elég a service tag a garancia érvényesítéséhez, vagy kell valami más papír is?
-
premete
veterán
válasz
somasz
üzenetére
Nem hiszem, még a technikai 7/24 Supportot is visszautasították a service tag alapján.
"Laut unseren Informationen ist für Ihr Latitude E6230 Produkt kein Chat-Support verfügbar."
De hétfőn megkérdezem őket telefonon, a kislány, akivel legutóbb beszéltem, eléggé kezdő volt, ő azt mondta, csak a NBD dátum játszik javításhoz, + 3 hónap. -
somasz
addikt
Ez akkor nem hivatalos? ProSupport Service
Én úgy tudom, ha garihosszabbítás van, akkor ezt az NBD ProSupport garit adják, de megkövezhettek, ha tévedek.
-
-
attiati
veterán
latitude laptopnál az alábbi garanciák vannak, ha a részletező warranty fülre megyek:
Services______________Start Date________End Date
NBD ProSupport_______6/22/2010________ 6/23/2014
Complete Care________6/22/2010________ 6/23/2013
Next Business Day____ 6/22/2010________ 6/23/2013Mit takar pontosan a prosupport és a next business day szolgáltatás? (A kettő lejárata között egy év eltérés van). Csak mert a warranty fülre lépve kiír egy figyelmeztetést, hogy 30 napon belül lejár a garancia.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Micha3l
üzenetére
Mint írtam, nem tudom ki volt a cég.
Nem tűnt nagyon rutintalannak egyáltalán, nem is nagyon bénázott, csak mint írtam darabokra szedte szét a notit, ezért tartott ennyi ideig. Persze volt 1-2 rész aminél megakadt, de nem azért mert nem tudja, hogy most mit kéne kiszedni vagy valami, csak egyszerűen a pattintós dolgok nem akartak lejönni.
Micha3l:
De írt, de nekem nem adott semmilyen lapot mielőtt elment volna, de szerintem nem is kellett volna. Munkalapon meg nem a cég nevét figyeltem, hanem az adatokat.
-
Micha3l
tag
Ez erdekes, nyilvan a kollega nem allt a helyzet magaslatan, masfel ora az eleg sok egy ilyen munkara. Azert ha kimegy egy hivasra, de nincs eleg rutinja?! azert illik legalabb EZT a manualt atfutni!

Most mar engem is erdekelne melyik ceg volt Nalad, persze ha publikus, koszi. -
Kari1
aktív tag
válasz
Vasinger!
üzenetére
Az a 1.5 óra tényleg soknak hangzik mikor nálam kellett zsanért + palmrest-et cserélni e5430 esetén kb 1 óra volt úgy hogy közben beszélgettem a szerelővel és még ő kért elnézést hogy ennyi ideig eltartott, mivel 1-2 csavart keresgélni kellett de pl nálam nem kellett semmi hűtőt leszedni csak a kijelzőt kellett kiszedni mivel a zsanért teljes fedlappal együtt cserélték.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
SzaboZE
üzenetére
Passz, nem tudom mi volt a neve.
Egyébként én is szakmabeli vagyok és én is úgy tartom korrektnek, hogyha lekerül a CPU hűtő a CPU-ról akkor azért illik újrapasztázni, még ha nem is kötelező, mert ki tudja, hogy levételkor hogy milyen mértékben jött le jól a paszta a hűtőről, hátha levételkor kicsit elmozdult a helyéről, ami talán szemmel annyira nem is látható az a pár mm-es vastagságkülönbség. Amúgy is, fél percig se tart a művelet, ártani meg nem árthat vele az ember, egyébként is ajánlott néha újrakenni, még a jó minőségű pasztákkal kent procikat is. A másik ok amiért nem ellenkeztem az újrakenés miatt, hogy eléggé rászáradt kinézete volt a pasztának, ami nem volt túl bizalomgerjesztő. -
SzaboZE
addikt
válasz
Vasinger!
üzenetére
Attól, hogy a hűtőt leszedte (nem kell leszedni se wifi, se zsanér cseréhez) nem ugrik az "ideális kenés". Alaplap cserénél sem kell pasztázni, hiszen ugyanazon felületek fognak ugyanúgy találkozni. A delles szervizutasításban is ez áll, hogy alaplap cserénél nem kell újrapasztázni (tényleg minek!). Melyik cég ment ki?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
SzaboZE
üzenetére
Csak tudom a saját notim típusát
E6430 természetesen.A pasztát azért szedte le, mert a hűtőt is kiszedte a helyéről, onnantól meg ugye ugrik már az ideális kenés. Igazából azért volt ennyi idő, mert nehezen akartak kipattanni a helyükről az alkatrészek. Pl. a kijelző körüli keret is eléggé rá volt operálódva a fedélre, meg gondolom nem akart semmit se eltörni azzal, hogy kapkod.
-
Vasinger!
nagyúr
Na ma, 5 munkanapra rá mikor bejelentettem a hibát, kijött a szerelő és megjavította a notimat.
A wifi kártya kicserélése gond nélkül zajlott, pik-pak, úgy néz ki ez volt a hiba, viszont a zsanér kicserélése...na az egy 1.5 órás projekt volt. Nem viccelek, az utolsó csavarig szét kellett szedni hozzá a laptopot. Lehet, hogy meg van erre is magyarázat miért így kellett összerakni, de azért kicsit sokkolt a dolog.

Legalább láttam szétszedve a notimat teljesen. A szerelő rendes volt, megkérdem, hogy AC MX2 pasztával kenje fel a hűtőt, ne az övével, remélem jobban fog teljesíteni a hűtés is ezek után.
-
válasz
matolcsida
üzenetére
szia..
Én innen töltöttem le 64 bitest és simán megy vele, próbáld meg..
-
matolcsida
csendes tag
Sziasztok!
Adott az alábbi Laptop dell vostro 1015 feltettem rá egy 64 bites op rendszert(32 es nem volt nálam éppen)
minden drivert telepítettem kivéve az integrált vga driverjét mert amikor raknám fel akkor azt írja ki hogy a rendszer követelmények nem fellelnek meg neki ez miért lehet ?
Vagy ez lehet azért is mert 64 es rendszert tettem fel és azt meg nem bírja úgy? -
air
nagyúr
Sziasztok!
Tudna valaki arról infót adni, hogy az 5521-es Inspiron az alábbi konfigban elérhető lesz mondjuk a Laptopszalonnál:
Dell Inspiron 5521_148333 (Piros) (Core i5-3337U/4GB/500GB/ATI Radeon HD 8730M 2GB/15.6"/Ubuntu Linux)Képernyő átmérő: 15.6"
Felbontás: 1366X768 16:9
Processzor: Intel Core i5-3337U
Memória: 4GB
Merevlemez:500GB
Videokártya: ATI Radeon HD 8730M 2GB DDR3
Optikai meghajtó DVD-RW
Akku: 6 cella
LAN: 10/100/1000, WLAN802.11a/b/g/n
Bluetooth:4.0,D-Sub + HDMI
Súly: 2.76 kg
Piros szín
Op.rendszer: Ubuntu Linux
3 év garancia160-ért találtam több "noname" webshopban.
Előre is köszi. -
szaszapi
őstag
válasz
SzaboZE
üzenetére
Külön a win7 driverek alatt a chipset kategórián belül van az usb 3.0 drivere.Win8as drivereknél viszont nincs,de a win7-sel nem megy meg se nyikkan.Külföldi fórumokon is jelen van a hiba,egyáltalán win8-al hajtja valaki a lapfost és működik az usb 3.0-ás foglalata valakinek?
-
kiskaktusz
addikt
válasz
attiati
üzenetére
A: Igen
B: A Humansoftnál igen, a CHS (c-szerviz) szerviznél tőlem kértek számlát, de nem NBD garim van... NBD-nél lehet ott sem kérnek.
C: Az SSD-re csak akkor él a garancia, ha az volt a gyári konfigban, ha nem, akkor nyilván nem a dell vállal garanciát az SSD-re, hanem a háttértár gyártója. -
attiati
veterán
A) service tag alapján csekkolható, hogy meddig él az NBD garancia?
B) service tag alapján mindenféle garanciajegy és bármilyen papír nélkül lehet garanciáztatni?
C) beszerelt SSD-re is él a garancia?csak a biztonság kedvéért kérdezem, mivel a szememnek jobban hiszek

adott két kijelző:
1. gyári dell, 2009-es gyártás aida szerint
2. cserélt auo panel, 2008-as gyártásAUO-nak szemmel láthatóan jobb a fényereje, betekintési szöge (színét nem néztem). Gondolom egyértelmű, hogy az auo-sat vigyem (?).
-
air
nagyúr
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a mostani Inspiron-okban például ebben a CPU-ban lévő HD4000-es és az AMD 7670M grafikus vezérlők között lehet-e - vagy automatikusan a Windows, a VGA driver vagy a BIOS tud-e - kapcsolgatni?
Vagyis van-e "Switchable Graphics" funkció?
Korábban egy 1564-es Inspiron-om volt, aminél a CPU-ban lévő grafikus egység le volt tiltva, és csak a dedikált VGA-t használhattam.
Előre is köszi. -
somasz
addikt
válasz
szepsuti
üzenetére
Nekem a sentinel 93%-os vinyóra (1000+ nap jósolt működés) dobott a delldiag hibát... Ne vedd szentírásnak a sentinelt.
Denyboygod:
C-szerviztől eddig egyszer jöttek hozzám hangszórót cserélni akkor, amikor én akartam, ki is cserélték. A szerelő srác rendes volt, de foglalkozni kellett vele, beszélgetni, úgy meg eltartott egy óránál tovább is. Én hamarabb cseréltem volna
Az összes többi tapasztalatom mind Humansoftos és az mind csak pozitív! -
szepsuti
aktív tag
-
Denyboygod
csendes tag
Nemrég válaszoltak, és mondták, hogy kijönnek házhoz, vagy a munkahelyemre, és ott helyszínen javítják! Ez mind a C-Szervizbe! Elvileg már pénteken...
Nekem eddig bejön a dolog, remélem nem csalódok bennük!
-
SzaboZE
addikt
válasz
Denyboygod
üzenetére
Pár nap alatt el szokott készülni a gép. Ez mondjuk függ attól is, hogy milyen garanciád van. pl egy NBD-vel 1-2 napon belül megvan minden.
-
Denyboygod
csendes tag
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Mondjuk ez elég nyomós érv!
Most akkor megkérdezem tőlük, hogy mennyi idő alatt garantálják a javítást. Nagy valószínüséggel LCD csere, gondolom mire megrendelik az LCD ha nincs náluk készleten akkor kb. 3-4 nap lehet javítással együtt.Ha ennél többet mondanak akkor marad a HumanSoft, nem akarom 2 hétig nélkülözni a munkaeszközöm!

És köszönöm az infókat!
-
kiskaktusz
addikt
válasz
Denyboygod
üzenetére
14 munkanapig tartott egy HDD csere, ráadásul egy valagnyi mocsok volt rászáradva a gépemre, amikor átvettem. Ezzel szemben a humansoft 1 óra és másodikra fél óra várakozási idővel megcsinálta, de igaz, előtte várni kellett 1 napot az alkatrészre.
-
Denyboygod
csendes tag
válasz
kiskaktusz
üzenetére
És mi volt a probléma a C-nél?
Nem akarok feleslegesen oda menni. De e-maileztem velük és eddig teljesen rendben vannak. -
kiskaktusz
addikt
válasz
Denyboygod
üzenetére
Én egyszer vittem a C-hez, többször nem is fogom, a HUMANSoft Kft.-nél eddig 2* jártam, és legközelebb is oda fogom vinni, ha esetleg valami történne.
-
Denyboygod
csendes tag
Sziasztok,
2 helyszínt néztem garanciális javításra (Dell 3521)
Az egyik a C-szerviz a másik a HUMANSoft Kft.Még nem voltam egyik szervizben sem, a C-szerviz közelebb van nekem egy picit, de itt a forumon sokkal többször látaom a HUMANSoft nevét.
Melyikbe érdemes vinni?
Az ár nem számít, mert garanciális a probléma) -
szaszapi
őstag
Hello!
Adott egy Dell 5110-es lapfos.Win 8 került rá de az istenért sem akar működni a 2 3. USB.A chipset driverből hiába telepítem a win7-hez való drivert nem megy.Más nem futott bele ebbe a hibába,és mi a teendő?
-
sdombi
tag
válasz
Vasinger!
üzenetére
Azt hiszem hogy csak a zárlatos vagy cellahibás akksi esetén ír ki ilyesmiket a win/dell diag, a wear level az akksiknál sajnos normálisnak számít még ha gyorsan is történik akkor is... Persze nem azt mondom hogyha egy év alatt 60% elmegy belőle akkor az normális de évi 10-20%-os leépülésre nem fog cserélni sem a dell sem senki más.
-
sdombi
tag
válasz
Vasinger!
üzenetére
hát a parts only még a dokkoló lehet meg ilyesmi kiegészítők szerintem, viszont ami nagyon jó, hogy a töltőre 3 év gari van (legalábbis ha jól emlékszem SzaboZé ezt mondta korábban)
Akksit akkor cserélnek ha windows vagy a dell diag azt írja, hogy cserélni kell. Amúgy nekem épp most volt egy éves és 18%-os elhasználódás van sajna, köszönhetően a kiváló minőségű szamszung celláknak...... -
attiati
veterán
Ez az NBD gari egyébként hogy működik?
Megvehetem egy lejárt garis gépre is? (vagy olyanra is, amelyikre mondjuk nem is volt?)
Mennyit ér egy év NBD? -
Repsol600
addikt
Sziasztok!
Dell E6410 laptopon hogy tudok BIOS frissítést csinálni?

Letöltöttem az .EXE fájlt elindítom, akkor írja hogy ne kapcsoljam ki frissítés közben stb... Ok, után tölt egy pillanatra egy kék színű csík és utána semmit nem csinál.
-
schlecker
tag
Sziasztok.
Studio 1558-nál mi okozhatja hogy egyszer csak elment a kép,és azóta amikor bekapcsolom 4-et vagy ötöt sípol,elindul,de nincs kép.HD 5470-es vga van benne. -
Chaser
legenda
IPS glow ott biztos nincs, mert az nem IPS. 17-esben nem tudok IPS panelt, lehet van. 15.6"-ban dellnél csak precisionoknál van IPS FHD, de gyakorlatilag bármilyen modellbe szerelhető IPS panel ebben a méretben, ha az adott gépet kiadták FHD verzióban is. Keresgélj kinti oldalakon ha maradnál a gépnél, de gyanítom ha van is IS 17"-ban az ára is olyan lesz. 15.6-osok is 30k-nál kezdődnek kinnről.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Akinek UEFI-s BIOS-al rendelkező Dell laptopja van és UEFI bootmgr-es Linuxot telepített már rá, tapasztalt-e már olyat hogy nem lép be a BIOS-ba? Mondjuk úgy, hogy csak az elem ki-be vételével jött vissza?
Előre is köszönöm!
-
Qbász
aktív tag
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Élőben nem láttam még az említett panelt. De akkor ezek szerint megéri rá kiadni ennyit?
-
Qbász
aktív tag
Üdv!
Pár hónap használat után meguntam a Dell 7720-as notebookom gagyi kijelzőjét. (1600x900 true life bla bla)
Egy deka betekintési szöge nincs illetve a fekete kép fényesen világit. (IPS glow?) Dell szerviz azt mondta ez így normális a bolt ahol vettem azzal védekezett hogy mindegyik ilyen kijelzővel szerelt gépnek ugyanilyen a képe.
Kérdésem az mire lehetne kicserélni? Honnan érdemes panelt vásárolni. Dell szerviz 38000 forintért kínálgatta az állítólag nagyon jó panelt. Olcsóbb alternatíva nincs?
-
-
szepsuti
aktív tag
Sziasztok! Decemberben vásárolt 5520 notiban az 500gb-os vinyó 70% kondicioval rendelkezik a sentinel szerint. Lehetséges a garanciális csere? Válaszokat előre is köszönöm!
-
soldi3r
veterán
en gyakran vasarolok (foleg angol) ebayrol, ha eleg korulteinto vagy, akkor nem lehet gond
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Robotporszívók
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- Videószerkesztés
- További aktív témák...
- G15 5530 15.6" FHD IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe új akku gar
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- i5 7gen HP 250 G6 laptop dedikált GPU-val!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S27D850T 27 75Hz PLS QHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Azért figyelmeztet, mert a Complete Care szerződés le fog járni és valóban, de ez az NBD-t nem érinti
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)