- Nem nyílnak a Foldok?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorcsi
veterán
nem rossz,d e azért egy győr-szeged távolságot csak úgy nem tennék meg. próbálok közelebbieket keresni
már van egy dízelünk, pont elég.
a pözsók meg ott kezdődnek ahol én befejezem ár ügyileggiigz:
nézegettem ezt is...elég vállalható a formája és a felszereltésge is
no igen...milliót meg egyet meg kell nézni, hogy normálisat találjak..ez már biztos.
tx -
madgie
titán
-
Zola007
veterán
Ha kis cégnek kell nyomtató, akkor nem a használtpiacon fog nézelődni, hanem megveszi garival és költségnek leír + áfa vissza ha adókörös.
Kérdem én, mi baja lenne egy normálisan töltött tonertől? Az egész lézernyomtató toner nélkül tulajdonképpen egy futószalag lézernyalábbal, műanyag dobozban.
Én még 2008 táján vettem egy ml2010-et és egy 3117-et, kifogytak a gyárik, majd 3 utángyártott, most meg lett töltve 4 kazetta, ebből 1 van használatban.
de ebből 2 + 3 + 1 tonerből eddig a 2 nyomtató kiköpött több mint 15000 oldalt ~10.000 ft ráfordítással (na jó, a papír ingyér' volt). Azért az nem olyan rossz szerintem házi használatra.
(#37009) giigz: havonta egyszer nekifucc a pudingfőzésnek csak a hecc kedvéért?
-
vlevi
nagyúr
Azert irtam, hogy nekem arra, hogy 5 eve megvan es meg a gyari tonert hasznalom, arra tokeletes. Majd utananezek, de allitolag van hozza utangyartott toner. De ez majd csak akkor fog erdekelni, ha latom, hogy fogytan van. A tintassal az a baj, ha evente csak nehanyszor hasznalod, beszaradhat.
-
ddanger
aktív tag
-
zolikaDB
veterán
-
Engineer086
Modder
Vályog házat csak kőzetgyapottal szabad hőszigetelni, így biztosított lesz a megfelelő páradiffúzió! Ha polisztirolba csomagolják be a házat, akkor többet ártasz, mint használsz. A pára nem tud a szerkezetből kijutni, a harmatponti hőmérsékleten lecsapódik, onnantól kezdve örök ellenséged lesz a penész, valamint a falazat károsodása is megtörténhet.
-
pockhome
senior tag
Ez a baj az itthoni futballal, hogy ebbe verik a penzt, helyette csinalnanak uszodakat, stb amiben jok vagyunk es sikeresek azt meg kb le sem sz@rjak, csak a focit penzelik amiben siralmasan teljesitenek....
De le kell igazolni xy jatekost mert tud egy egyeneset loni, aztan meg csak a f@szukat logatjak, a romanoktol kikaptak, az eszteket megvertek 5-1-re; vertek is a melluket...elotte kellett volna bizonyitani.
Vicc az egesz -
KőkorSzaki
tag
1. Nem tudom, megbízható-e az a CO érzékelőd, de ha igen, akkor elég nagy zűr van náluk. Szerintem hívjatok minél előbb szakembert kéményhez ÉS kazánhoz, ha még ez nem történt meg. Rossz esetben lezárják a gázt, de legalább megmenekül a család.
2. Az a fogyasztás 120nm-re nagyon sok. Ha egyébként a kazán nem rossz, akkor azt a pénzt inkább a szigetelésre költeném (de azért arra vigyázni kell, hogy nyílt égésterű kazán mellett nem lehet "telibe szigetelni" az ablakokat).
3. Amit írsz kazáncsere, az egy alsó hangon is "félmisis" történet, és ahogy írtam és vlevi is írta, nem a kazán lesz a legnagyobb tétel. Mindaz áll rá, amit írtam, tehát ez engedélyköteles (és tervköteles) munka lesz (ez nem tudom, hogy mennyi) + a kémény 50-100k (2 cső, mindenféle idomok és végződések + munkadíj), aztán a fűtésszerelő munkája (hasraütve 20-40k), plusz a kazán (220-400k), plusz a kazán üzembehelyezése (a Kal... kezdetű, Aristont szerelő társaságnál azt hiszem 38k + kiszállás kondenzációs kazánra, de szerencsére Ariston szerelőből van egy halom Debrecenben, lehet próbálgatni. VALAKI TALÁLT MÁR JÓT?). Bármit is vesztek, olyat válassz, akik JOGOSULTAK lepecsélteni a garjegyet, mert néhányan szerelik ugyan, de nincs is rá felhatalmazásuk / képzettségük, és nem lesz garid, ahogyan egy fenti kolléga is írta saját tapasztalatát.
4. Nem tudom, hogy mennyire olvastad a fenti hosszú posztomat, no az is egy Ariston Clas-ról szólt (bár nem kondenzációsról, de a vezérlőpanel UGYANAZ). Ettől még nem mondom, hogy rossz az a típus, állítólag rengeteg van belőle és nincs velük sok gond, de a fenti történet akkor is megtörtént és látszik belőle, hogy probléma esetén mire számíthat az ember.
-
Engineer086
Modder
Ilyen magas gázszámla esetén már sztem nem csak a kazán lehet a ludas, hanem maga az épület is. érdemes lenne elgondolkozni egy alapvető energetikai korszerűstésen (falak hőszigetelése, nyílászárócsere)
Az új kazán se fog kevesebbet enni egy rossz energetikai jellemzőkkel rendelkező házban. -
KőkorSzaki
tag
Kazánügyben, kicsit hosszabban a szokásosnál.
Nem tudom, hogy lesz-e akkora mázlink, hogy ezen a fórumon igazi kazános szakember is megfordul, én nem vagyok az, de elmondom, hogy erről mit gondolok.
Szerintem legjobban járunk el, ha előre alaposan utánaolvasunk, és akkor fordulunk "szakemberekhez", amikor már tudjuk, hogy mit akarunk.
Egy kazáncsere a tudtommal így megy:
- beszélni egy víz-gázszerelővel, olyannal, akinek van engedélye, ha tervet kell készíttetni a kéményseprőknek; árajánlatot kérsz szerelésre (anyag és munkadíj, nem megfeledkezve a kéményről és a terv elkészítésére, ha olyan a módosítás, ami miatt az is kell - neki ezt tudni kell);
- ezután az ő segítségével megtalálni a megfelelő kazánt (120-140k sima turbo-kombi nagyjából alap ~24kW, min. 200k kondenzációs, min. 300k márkás kondenzációs hosszabb garral); sok minden számít majd, pl. a turbósnál fontos paraméter a kémény magassága is, mert van olyan kazán, aminek a 4-5 m kémény már sok;
- kivitelezés: kéményseprőktől engedély, fűtésrendszer átalakítás kazán felszerelésével és beköttetésével (ezt csinálja a víz-gázszerelő), kazános beüzemeli és átadja (ez sem olcsó, és ha nem érdekeltésébe tartozó a szerelő és maga a kazán, átvételnél borítékolhatóan szigorú lesz), kéményseprő kijön és ellenőrzi, és végül mindenki happy, mert hát "így mulat a magyar".És felkészülhetünk arra is, hogy mindenki csak a legszűkebb területhez ért, amihez muszáj neki, és ahhoz is csak jó esetben sajnos. Így is 2x annyit keres, mint más egyetemi diplomákkal, de ez már csak a sluszpoén, hogy jobb legyen a kedved. És egy újabb bónusz hahotázási opció, ha a vadiúj kazánt átadás után 1 hónappal savaztatni kell, mert a fűtésrendszer vegyszeres átmosatása és inhibitorral feltöltése is 80-100k munkadíjjal, és így mifelénk azt is mindenki passzolja.
Egyébként volt egy debreceni gázos társaság, nevükben az energia mértékegysége szerepel, amit nemrég még ajánlottam volna bizalommal (tőlük vettem, ők szerelték, őket hívtam karbantartásra). De nemrég elromlott a néhány éves kazánom, kivonultak (2.6k kiszállás +2k a hiba felderítése, javítás nem történt), az ítélet panelcsere volt, 60k + munkadíj 10k. Nem kevés időmbe telt, amíg rájöttem, hogy kezdeti állításuk ("panel nem javítható") már elnézést, de vaskos hazugság és megtévesztés. Újabb néhány nap alatt kiderítettem és kimértem, hogy mi a hiba a panelen, szereztem alkatrészt (300Ft) és egy műszerésszel beforrasztattam (900Ft), hogy még szép is legyen. Az 1200Ft. Megoldottam, ennyi, de nem kevés szívással és időráfordítással. Alternatívák a projekt elején: egy 120k-s, már nem garanciális kazán javítására költsek 70k-t, hát nem szívesen. Vagy cseréljem ugyanennyire 120k-ért, és akkor legalább van rajta egy kis garancia. Vagy cseréltessem az egész cuccot jobbra, kondenzációsra fél misiért 4-5 év garral, khm, khm, persze. Hozzáteszem, hogy a kazános cég által javasolt legolcsóbb megoldáson 16k hasznuk lett volna csak a panel eladásán, plusz 10k a beszerelésen, gyakorlatilag 10 perc alatt (kiszállást külön kiszámlázzák, azon +2k haszon). Értem én, hogy ebből sok éhes szájat etetni kell, de nekem is, meg hogy ez bruttó, de csak ha szlát is ad, egyébként ebben korrektek voltak, de csak hozzátettem ezt is azért... Nos, így is a projekt messze legdrágább része volt, hogy ők kiszálltak, szemrevételeztek majd elhúztak. Mondjuk erre 1x kaptak lehetőséget, és mindezt azért írom le, hogy más már ebből okuljon.
A fenti egyébként egy Ariston kazán, amire lehet fújni ("digót ne"), de amikor döntesz, akkor az ár/érték bajnok olasz kazán 100k-val olcsóbb, mint a német, és 200k-val, mint az 5 év garis holland. És egy jó szerelővel nem is biztos, hogy rossz választás, csak pont a jó szerelő maradt a kérdés a sztori végére is...
-
vlevi
nagyúr
Ha nincs rá 50, akkor nincs 30 se egy wayteq, prestigiora sem 30-ért. Az alá pedig semmi esetre sem szabad lemenni, mert az ennél olcsóbb, egymagos, 512 memóriás, 800x480 felbontású vackokat nemhogy táblagépként, de poháralátétnek sem merném ajánlai.
De keresni kell, pl. Edigital 0%THM-es akcióit, (talán van most valami iskolakezdési akció ) és akkor talán belefér egy normálisabb eszköz."10" a preferált méret, vagy inkább azt mondanám, hogy a 7" az kicsi."
Igen, tényleg aprócska. ebookozni, levelezni még oké, de netezni már nem.
Nekem kínai 10"-osom van, Cube U30GT2, az már rendben van méret szempontjából.
Főleg a nagyfelbontású (1920x1200, ezzelszemben a 22" monitorom is csak 1680) kép miatt, mert így a nagyonapró szöveg is olvasható, ha valakinek jó a szeme hozzá.
Nemrég jelent meg a Cube-nál a 9"-os, szintén FullHD táblagép, az se lehet rossz.
Vagy, a 4:3 képerányúak között is van már többféle 2028x1536 felbontású, 9.7"-os. Itthon is, már asszem a myaudio is árul ilyet, de kínai webshopból olcsóbban elérhetőek is vannak. -
Teejay83
tag
Semmi probléma
ha valaki nem hiszi el jöjjön el és kipróbálhatja,semmi akadozást nem vettem észre chrome-al(persze nem volt megnyitva 20 ablak), már csak az hiányzik,hogy valaki megkérdezze,hogy youtube-on lehet e vele HD filmet nézni
érdekes 45K-ért ott van az IBM T60-om SSD-vel (ennyiért az életbe nem vesz senki ilyen gépet) még is nagyobb erre a kereslet
-
törölt tag
Viszonyítás kérdése. A torrentnek nem igazán van erőforrásigénye, a seedelés tudja a vinyót rendesen igénybe venni. Winamp sem eszi meg a gépet reggelire (még azt sem). Kérdés kinek mi a netezés. 512MiB RAM-mal lehet kellemesen netezni.
Azzal sehogy, de nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy nem lehet.
-
ati012
őstag
Üzletrontás part2:
pár ezerrel drágábban valamivel /jóval/ drágább laptopot is ki lehet fogni, persze nem egy órás akkuval.
De szerintem az én kis Albacomp-m tökéletes választás netezésre.
Intel 2450
2GB RAM
80GB HDD
DVD-RW, wifi, táska, töltő29.900 Ft!!
zolikaDB: szerintem kell. Ezek a direkt szűrök kevésbé szűrik meg a levegőt, az olaj pedig felfogja a port.
-
Laraxior
titán
Nincsen korlát
Annyi adatot mozgatsz amennyit bírsz. Régebben sosem kapcsoltam ki a gépem, és 24/7 ment a torrent, bár akkor csak 120/10-es net volt, de állandóan 1,1-1,2MB/s ment felfelé az adat. Se korlátozás, se figyelmeztetés, se email nem jött, hogy túlléptük a keretet.
-
vlevi
nagyúr
Ezt nem mondanám.
Nekem van rk3066-os gépem (mk808 androidos stick), és rk3188 táblám (cube u30gt2).
Érezhető a különbség. Nem csak antutu tesztben (9000 helyett 14-15000pont), hanem használat közben is.
Amúgy a Cube-t érdemes megnézni (kár, hogy most szedtem szét a gépemet), mert aug. 10-n jött ki a legújabb fw frissítés hozzá, többablakos módot támogat. Dejólennekipróbálni -
vlevi
nagyúr
Janigen, kozben nezegettem.
Ott van pl. Ezen az oldalon az m350 nevu haz is, amiben picopsu tap van, kivulrol kapja a 12v-ot, es abbol allitja elo a szukseges feszultsegeket.
[link]
Ilyenkor latom, mennyire le vagyok maradva ezen a teren.
Raadasul az az m350 haz nem is extrem draga.Csakhat sokkal jobb lenne, ha ezekbe az apró alaplapokba már csak 1db 12V-os csatlakozót kellene dugni, nem azt a disznónagy ATX tápcsatit, mert az alaplap méretének jelentős része csak a táp
-
vlevi
nagyúr
Nem lenne jobb ezekre valami másfajta táp? Mert egy ilyen eszköz fogyaszthat teljes terhelésen mittudomény húszegynéhány vattot, beleértve a HDD-t, egyebet is. Egy normál ATX táp ekkora terhelésen marharossz hatásfokú. Egy paneltáp, vagy noti tápegység sokkal jobb lenne hozzá.
Persze, értem én, mivel Mini ITX, ezért gondolom kell rá a tápcsatlakozó. -
vlevi
nagyúr
Úgylátom, a Kabini még új (legalábbis az itthoni boltokban).
Brazosra vannak már lapok (meg persze atomra is), az iponnál pl. van ECS alaplap [link]DE megjelent már az iponnál a cikk erről a lapról. [link], igaz a prohardveren is . [link]
Csak ki kell várni
Mini PC-t viszont vehetsz rengeteg félét, 40-50 dollár körül van a kétmagos rk3066-os, és 60-tól felfelé az rk3188-as 4 magosak.
[link]Én használok ilyet, egy kétmagos MK808-ast. tízegynéhány torrent töltögetése közben levelezni, netezni lehet vele (flasht ki kell kapcsolni, mert attól megpusztul). 720p filmeket gond nélkül viszi, de ha jó kedve van, és nincs leterhelve, akkor a fullhd-t is, igaz a kimeneti felbontás vissza van vége 1280x720-ra.
-
Gercsa
senior tag
Látom nem akarsz beszélgetni.
Neked kiemelem direkt:
"Akkoriban nem igazán volt"
"Ettől függetlenül ma már"Mind1...
Ha valóban lett volna szükséged egy kis mobil eszközre ezelőtt 4-5 évvel mint nekem, és végigzongoráztad volna akkor az összes lehetőséget akkor tudnád miről beszélek.
Ez így csak meddő gugliturkálás.
-
Gercsa
senior tag
Olvasd el légy szíves végig a hozzászólásomat, amire reagáltál, mert így nem tudunk szerintem érdemben eszmét cserélni.
Szó sem esett asztali platformokról, ég és föld.
Ha nagyon tesztelgetni akarsz, akkor odaadom egy hétre a netbookom, ami fullra járatva fogyaszt 12W-ot.
-
Gercsa
senior tag
Egy Celeront sem tudtál úgy alulfeszelni, hogy 5w alá kerüljön a fogyasztása, ráadásul méretre is 3-4-szer akkorák voltak mint az atom.
Az Eee Pc 900 szériában szállított celeron is max ugyanazt a teljesítményt bírta hozni mint az atom, viszont még így is többet fogyasztott jóval.
A brazos meg évekkel jött az atom után...
-
csizs
aktív tag
Ha vállalkozó lenne és nem fizetené be a dolgokat érthető lenne, amit ide írtok, de itt inkább aról van szó a papír esetében, hogy valaki alíg várja, hogy elvigyék a papírját és van egy olyan ember, aki ezt megteszi részére ingyen, de azt, hogy ő mit kezd vele elvileg nincs hozzá köze senkinek, mert lehet begyújtani viszi el, vagy más dologra, mivel magánszemély ez kis tételben nem gond.
-
ati012
őstag
Drága
Viszont kaptam egy 30W-s mikrofon erősítőt, elvileg azt is fellehetne használni ilyen célra.
Csatlakozóknál elakadtam, képeket majd publikálok segítség kérés képen.Pockhome: a 2.0 leginkább csak 1.0, mert a fele nem szól
Van ugye az a kábel ami az erősítős részt össze köti a másik pár hangszóróval.
Elvágod és rákötsz egy tetszőleges hangszórót. Előtte az erősítős részt megszabadítod a hangszórójától, ott is van 2 kábel arra is mehet a nagy hangtechnika.Nekem az a hangszóró nem szólt ami az erősítős részbe volt. Másik hangszóróval se szólt sajnos. Az átvezető kábel megy az 1. hangszóróba, ott van egy kis toldás megy a 2. -ba és szintén toldással a 3.-ba
-
mghltm
addikt
-
XtremLor
őstag
Adott tracking numbert, vagy be scannelte a lapot? a vatera futarhoz az is jar, elvileg ha megadta a te valos email cimed meg is kaptad a levelet meg aznap este vagy masnap reggel, mikor adta fel etc! Amugy ha hetfon feladta legkesobb szerdan megkellet volna kapnod nekem az esetek 99%-aban mar masnap megerkezett a vevoknek.
-
XtremLor
őstag
Nekem is ki fog kellenem talalnom valamit kb 20m-re vannak a hazak egymastol, az a gond ahol a router van a masik hazfeloli reszen nincs ablak, es kivezetni se tudom....igy lehet raprobalok egy hasonlo kulso antennara en is a fogado oldalon hatha...esetleg homemade megoldas...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! LG 32GR93U-B 144Hz 4K UHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest