- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem nyílnak a Foldok?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
Aryes #143818 üzenetére
ezt nem is írtam, mármint az okot, de biztos okkal tűnt el a kínálatból MINDEN gyártónál. Valószínűleg JÓ okkal. Lehet ez az ok olyan, hogy költséges, nehézkes gyártás, gyors meghibásodás stb. tehát nem lehetett rentábilisan gyártani és az OLED mellett értelmetlen volt.
Az előbbi felsorolást saját kútfőből hoztam, és csak utána kerestem rá és találtam ezt a cikket:
Miért nincs már plazma TV? Mi a baj velük?Itt a lényeg összefoglalva a cikk végéről:
Hol a plazma?
Eltemettük. A plazma TV gyártásához szükséges technológia, a felhasznált anyagok, a súly miatti drágább szállítás, a gyakori hibák, a magas áramfelvétel és a rövid idejű élettartam miatt a gyártók megszüntették a gyártást.
A plazma TV nagy előnye, a tűéles és fényesen is színhű kép az OLED tévékben születik újjá. Már lehet is kapni néhány prémium kategóriás OLED TV-t. Aki vágyik erre a minőségre, megveheti, igaz egyelőre borsos áron. -
iscsu
tag
válasz
Aryes #143799 üzenetére
Most jelentkeztem be, tegnap pont az egésznek a közepe kapott el. 9 perc alatt értem fedett helyre, de így is tele van sok pici horpival az autó
.
Fentebb linkeltek közül értékelések alapján én jeg-kar.hu-t választottam. Telefonon elértem, elsőre felvette. Csak ma kb. 400-an hívták. E-mailben kérte az adatokat, beérkezési sorrendben dolgoznak. A javításra annyit mondott, hogy az sem biztos, hogy idén meglesz (de ugyanezt kapta válasznak ismerős másik cégtől is).Ja: telefonban nem volt türelmetlen, nem siettetett. E-mailre 15 perc alatt jött (ugyan már a besoroláshoz is türelmet kérő, de) válasz.
-
hentes555
senior tag
válasz
Aryes #143766 üzenetére
Amikor megláttam, milyen felhők jönnek, + az időkép radarját (nagy piros folt közeledett Deb. felé) akkor fogtam pár ruhát és lementem a Suzihoz, beálltam itt a szomszéd társasház előtti parkolóban egy nagy fa alá, aztán mikor elkezdett esni a jég is, akkor 2 db ilyen ezüst napárnyékolóval együtt feldobáltam őket a tetőre+szélvédőre. Szerencsére így nem lett baja első ránézésre. Párszor fejen talált, hát nem volt kellemes
Az egyik parkolóban állt egy fekete kb. full új Lexus terepjáró szabad ég alatt, hát nem lennék a tulaj helyében, de hátha nem lett semmi baja.
-
bul07
nagyúr
válasz
Aryes #143761 üzenetére
Na ez nem hiányzik ide, de egy kis eső jöhetett volna, tegnap meg ma volt összesen 1mm csapadék
Legborzasztóbb az volt hogy múlt éjszaka csak hajnalban lett 26-27fok, majd meg őrültem mellegtől, égész éjszaka néztem ki a fejemből és még a tarkómon is csurgott az izzadsság(dolgozóba)
Ha nem sajnáltam volna a kocsit tuti járattam volna egész éjszaka a klíma miatt -
szotyika77
aktív tag
válasz
Aryes #143692 üzenetére
Igen erről lenne szó. Köszi, akkor felejtős, figyelni fogom az Aldis újságot, hátha lesz a közeljövőben akcióban.
Tényleg! Van a családban egy Xiaomi M365 elektromos roller. Még nem volt használva egyszer sem. Mennyire használható lengéscsillapító nélkül városi használatra? -
Calogero
addikt
-
válasz
Aryes #143620 üzenetére
Mikor nem volt hűtönk kölcsön kellet kérni 1-et (220V és szivargyújtós), és az kiderült, nyilván, hogy nem 24 órás működésre van, de tökéletes volt, jégakksi nélkül használtuk. Ha elviszed egy űtra és jégakkut is eszel bele, úgy mégjobb lesz és tökéletes. szrintem sokkal többet ér, mint a sima. Persze drágább is.
-
szotyika77
aktív tag
válasz
Aryes #143455 üzenetére
+ zeon #143467
Köszönöm a segítséget, 11-kor indultunk, és 13:40-kor már a Westendben parkoltunk, sikerült 14:30ra odaérni a dokihoz.Visszafele pedig 5kor indultunk, és 19:05-kor már otthon voltunk Bocskaikertben.
Felfelé kicsit nagy volt a forgalom, rengeteg kamion, viszont visszafele nagyon szuperül lehetett jönni, nagyon jó forgalom volt. -
-
-
bul07
nagyúr
válasz
Aryes #143428 üzenetére
Ha véletlen élsz a Lidl ajánlattal kérlek majd oszd meg a tapasztalatodat
Olyan szempontból érdekkel hogy kupon használat miatt nem voltak e lekezelőek, kuponos jó lesz neki így is dologSajnos volt már ilyen tapasztalatom hogy kuponozás miatt nem is az a szolgáltatást nyújtották meg bunkók is lettek
-
RandomName
senior tag
válasz
Aryes #143404 üzenetére
Minden olyan esetben amikor nincs ablak a mellékhelyiségen kötelező kiépíteni szellőzést.
Ennek nem kötelező, hogy motoros legyen, sőt, ahol (mint sto1911 esetében is) közös csőre dolgozik a rendszer, ott kifejezetten tilos, az egyedi motor, csak a központi elszívás engedélyezett. És már gyakorlatilag a Libakerti kohósalak házak is így épültek valamikor a '60-as években.
Sőt arra is külön szabály van, hogy a wc ajtaja nem nyílhat direktben életvitelszerűen, vagy munkavégzésre használt térbe. Ezért nyílik a legtöbb wc folyosóra, vagy wc előtérre ahova akkor már a kézmosó is kikerülhet. -
mezis
félisten
válasz
Aryes #143413 üzenetére
Most néztem távolból egy (Hunyadi utcai ?) házgyári épület tető ventilátorait. Talán 4 is van rajta. ebből 3 forgó csillogó volt, egy meg állt.
Vannak olyan konstrukciók, amikor a kültéri szelet használják az elszívó ventilátor lapátok forgatására, aztán ha nincs szél, indul a villanymotoros elszívás?
-
simonzé
addikt
válasz
Aryes #143404 üzenetére
Pedig tilos lezárni, mert tűz esetén füstelvezető szerepe is van.
Fapados megoldásnak javaslom egy 25 méteres slag használatát. Amikor a fürdőben/wc-n van dolgod, a slag egyik végét kidobod az ablakon, a másik végét a szádba veszed, és igyekszel természetesen lélegezni. Ezzel semmi gond, amíg nem jön mondjuk egy darázs. -
Cs1csó
titán
válasz
Aryes #143399 üzenetére
Lehet nem jó példa, de az utóbbi link már jobb ott szellőzőrendszerről van szó.
Ami ZÁRT tehát nincs ablak ott mindegyikben van szellőző HA nincs akkor még az egy klasszikus megoldás, hogy ennek a zárt helyiségnek a lakás felé néző falán lyukacsos szellőző van esetleg az ajtó alatt is van. A lényeg hogy valamilyen szellőzésnek kell lennie.
Magyarán ez a helyiség nem teljesen zárt hanem akár több szomszédos helyiség, folyosó felé van légáramlási, szellőzési lehetőség. -
-
dew28
aktív tag
válasz
Aryes #143332 üzenetére
lakastol fuggo, egy ujabb epitesu, (vagy felujitott) nem 1950es megszakitokkal szerelt halozaton altalaban nem szokott gond lenni, (persze az az elmeleti max sebesseget nem tudja hozni szinte sosem, de egy kamera stream-nyire eleg.)
alapvetoen az egy AVK alatti kismegek kozott atmegy. (az esetek nagy tobbsegeben.) -
atike
nagyúr
válasz
Aryes #143257 üzenetére
Nem lakossági piacra dolgozunk (kivéve a vezetőség ismerősei persze
) hanem nagy cégeknek (Krones, Thyssen, Teva), stadionoknak, fürdőknek. Ellenben tanultam biztonságtechnikát.
Akinek komoly értékei vannak otthon annak nem csak kamerája lesz, hanem riasztó, megfelelő zárak és ami a legfontosabb - széf...
Amit én tudok - a tanultakon kívül - azt más szakmabeliektől és a rendőröktől, nyomozóktól. Tudom, sok mindent meg lehet találni neten, sok hasznos infó is van, sok kevésbé hasznos és sok álokoskodás - tényleg minden.
Ami saját tapasztalat a témában az annyi, hogy az egyik rokon nyaralóját évente kétszer törték fel, rakott rá kamerákat és ez megszűnt...
Szintén saját tapasztalat, hogy felvételt kimenteni még senkinél sem kellett betörés miatt, de olyan volt már, hogy rendőrök azért kérték ki a felvételeket, mert az utcában pár házzal lejjebb betörtek és kíváncsiak voltak a mozgásra az utcán. És bár tényleg nem lakossági piacra dolgozunk, de azért céges szinten is csinálunk évi 20-25 ilyen telepítést, a kollégáim meg maszekban nem keveset.
Ennyit tudok mondani a témához...
-
nrg_52
addikt
válasz
Aryes #143247 üzenetére
Manapsag szerinem nem olyan nagy cucc egy kamera, mint regen, eleg sok helyen van mar. Speciel nalunk is, pedig nem tartok itthon milliokat, sem kp, sem ekszer, sem kiemelkedoen magas erteku muszaki cikkek. Biztonsagerzetet ad a felesehemnek es viszonylag keves penzbol megvolt, ennyi. Komolyabb betoro nem random fog betorni, tudja hol talal erteket, a hulye meg beprobalkozik kamera mellett is.
-
atike
nagyúr
válasz
Aryes #143242 üzenetére
Ez butaság.
Pont, hogy elrettentő / visszatartó ereje van.
Legalábbis így tanultuk...
Nagyon nem tetszik a betörőknek ha már egyből úgy kezdenek, hogy felvételek készülnek róluk...
De a fent nevezett ál"kamera" az kimeríti a full gagyi kategóriát - még nevetés visszatartó ereje sincs...
-
Cs1csó
titán
válasz
Aryes #143080 üzenetére
Na igen kizárásos alapon én is arra tippeltem volna, de azért hoztam saját példát, hogy megerősítsem azt.
Ha szerencséje van akkor csak meg kell takarítani a gyertyát esetleg az érintkezőt egy kicsit megcsiszolni. Sajnos sokszor nagyon macerás kiszedni pedig nincs más megoldás. -
Shokkolo
addikt
válasz
Aryes #143040 üzenetére
Van egy pici csalás, már nem ott kell bemenni ami a fotón van.
Tőle balra van a "főbejárat", ahol a mentők is bemennek (10m),
ott fogsz tudni bemenni, ha bementél a jobb oldalban egyből ott az ajtó,
onnan már el se lehet téveszteni, jól láthatóan ki is van ragasztva ugyan így az ajtóra.
(hétfő reggel voltam)
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Eladó karcmentes állapotban levő Xiaomi 14T 12/256GB / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest