- One mobilszolgáltatások
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 10-es szám és ismeretlen telefon a Google előzetesén
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Nem nyílnak a Foldok?
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung SmartTag2 teszt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
wwhy
veterán
válasz
Aryes #153211 üzenetére
Én tisztán a kíváncsiság kedvéért tartok egy 32MB-os Kodak CF kártyán és egy 2GB-os Panasonic SD kártyán (anno a fényképezőgépekkel együtt kaptam őket) pár képet, lassan 15 éve. Minden szökőévben megnézem őket, és lőn csoda: mindegyik kép olvasható, és mindkét kártya írható. Mentéseim persze 2xfelhő + 2xHDD, de az a 4 kép csak nem akar magától eltűnni a kártyákról
-
KROK640
nagyúr
válasz
Aryes #153201 üzenetére
"Soha az életben nem bíznék fontos adatokat flash alapú adattárolóra.
" - na egyébként ez meg a másiki, hogy én is jobban bízok a HDD-ben.
Munkára egy 2-4TB-os (még szerkesztek ilyesmi) nem lenne rossz, de ennek még nagyon nincs itt az ideje, talán jövő nyárra lecsökennek annyira az árak, hogy ilyesmibe kezdhessek gondolkodni. -
Papaj x
senior tag
válasz
Aryes #153199 üzenetére
Nekem ez fura, ezért kértem tanácsot, máshonnan nem tudok..
A " komoly pénzügyi dolgokról van szó", az meg relative..
Nyilván, ha sárba lépek cipővel, az sáros lesz, de ez nekem új, ezért kértem tanácsot, hátha van valakinek tapasztalat. Ergo, nem azt kérdeztem, hogy esőben ki szabad-e menni, hanem ha kimegyek, s sáros lesz, az természetesnek mondható. -
KROK640
nagyúr
válasz
Aryes #153185 üzenetére
Lehet, de én azt tapasztalatam, hogy a 4TB-os 5400-as HDD-m még a 7200-as 1TB-ostól is érezhetően gyorsabb, legyen szó keresésről vagy másolásról. De ha belegondolsz ebben van logika is, nagyobb adatsűrűség, ugyanakkora területen, a fejnek kevesebbet kell mozognia és kissebb távokra.
A másik, ami szerintem még sokat dob és a kisebb fileokat is gyorsabban elérheti (pláne ha gyakran használt), hogy sokkal több cache memória van benne (32MB VS 256MB).
A másik nagy előnye, hogy nyugalomból is mintha hamarabb térne magához, és a jellegzetes felpörgés hang sem nagyon van meg (bár engem nem zavart).
programok futtatására SSD-t használok (illetve pár játék a HDD-n van, de jellemzően a régebbiek vagy kevesebb töltésigényűek), viszont sok adat miatt nekem kell a nagy tárhely is. Dolgozni nem mindig ideális, de sajnos mg nem állok úgy anyagilag (és az SSDk ára sem áll úgy), hogy 4TB-os SSD-t is vehessek adattárolni (a legolcsóbb 4TB-os SATA3-as SSD 193 ezer fttól kezdődik, ugyanakkor 4TB-os HDD 40 alatt is van, sőt, én ezt tavaly márciusban 25-ért vettem vadi újonnan 3 év garral). -
Papaj x
senior tag
válasz
Aryes #153195 üzenetére
Nyilván, akár.
Bemásolom, kérem ugorja át akit zavar.. Ez nekem kicsit sok kiadott infó, s nem tudom mennyire "szabad" kiadni, mégha ez kritérium is..
"Személyi igazolványának, vagy útlevelének, esetleg a jogosítványának másolata (mindkét oldal). A dokumentum mind a négy sarka illetve, a lejárati dátuma és a személyes adatai jól láthatónak kell lenniük a küldött másolatokon.
6 hónapnál nem régebbi, közüzemi számla másolata (gázszámla, telefonszámla, villanyszámla stb.) vagy bankszámlakivonatának másolata amelyen látszik az Ön teljes neve és postai címe.
***XXXX számú bankkártyájának első oldali másolata. (a másolaton takarja ki a középső számokat. Csak az első 6 és az utolsó 4 számjegynek kell látszódnia)
***XXXX számú bankkártyájának hátsó oldali másolata. (a másolaton takarja ki a háromjegyű biztonsági kódot, CVV kódot) kérem győződjön meg róla, hogy a kártya hátsó oldala legyen aláírva.
Amint, ellenőriztük a dokumentumok másolatait, számláját hitelesíteni fogjuk és e-mailben értesítjük Ön-t. Ameddig, a hitelesítési folyamatot nem végeztük el, a kiutalási kérelmét töröltük és a kiutalásra szánt összeget jóváírtuk az Ön játékos számláján." -
Papaj x
senior tag
-
diablo1984
veterán
válasz
Aryes #153185 üzenetére
sata2-es 7200as 1 tb-os után gyorsabbnak érződik ez a sata3-as 5400as wd red és főleg kevésbé hallható. Mikor tölt persze ennek is van hangja, de az 5400as fordulat miatt nem hallik az a tipikus vinyópörgés hang. Én elégedett vagyok vele, a másik meg a tárhely, 1 tb után 3 tb az érezhetően több, ebből kevésbé érzem, hogy kifogynék!
-
-
Dan-szan
senior tag
válasz
Aryes #153128 üzenetére
" A "tanári" pedagógusi végzettség mindig is egy menekülő út volt azoknak akiknek kellett valami végzettség de nem volt túl sok elhivatottságuk."
Tudom kiragadtam egy mondatot, de ez ezért így eléggé egy kalap alá vesz minden pedagógust és számomra egyértelműen negatívan.
-
mongo
tag
válasz
Aryes #153123 üzenetére
A pomorski által leírt matek feladat megoldására egy jó pedagógus nem ad "pontot", vagy csak felet! Nem erre volt "kíváncsi" a tanár, nem ez volt a megoldás az általa leírt példára.
DE! utána szól a szülőnek, hogy kezdeni kellene valamit a gyerekkel, mert nagyon penge.... -
Cs1csó
titán
válasz
Aryes #153123 üzenetére
Gondolom ezek az iskolák megfizethetetlenek. Csak zseniket vagy gazdagokat vesznek fel. Pont azt a két réteget akiknek kb. mindegy hol tanulnak:
- a gazdag ha extrém hülye is berakjak akárhová. ( Pl. Borkai Zsolt pici fia kezdett el "dolgozni" valami olyan cégnél ami teljesen kamu csak kvázi kifizetőhely volt a fiucskanak havi talán 1 milla nettóval)
- a zsenikre pedig minden komoly cég vadászik -
-
Papaj x
senior tag
válasz
Aryes #152960 üzenetére
Pont az, amiért nem veszik majd már át a megtermelt energiát a napelemesektől..
Morgal: Igen, DrBubo77 írta is, de ha jól tudom lehet "egyedi" csomagot is kérni, bár én ezzel nem vagyok tisztában.
Nekem a korlátlan net és telefon 7000 HUF új előfizetéssel, hordozással még olcsóbb. Sokkal elégedetteb vagyok velük, mint a telekommal, használhatóbb, s hálózat is stabilabb, jelenleg.. Adótornya meszebb van a yettelnek mint a telekomnak, mégis erősebb a jelem, s kis térerőnél is használható, még a másikat nem.. -
Cs1csó
titán
válasz
Aryes #152954 üzenetére
Ok, csak ahhoz - úgy tudom - egyfajta "kapcsolt szolgáltatás" címen kell valamilyen egyéb előfizetés pl. műhold, kábel. Nálunk egy helyi szolgáltató tolja az FTTH netet - SZIP programos - és DIGI csak tányéros tévé van amiből nem kérek - volt - vagy meg lehet ezt kerülni van valami opció erre?
-
bul07
nagyúr
válasz
Aryes #152857 üzenetére
Csináltam pár képet lopva
[link]
Pár homályos lett mozgás közben sokszor szembe nappal fényképeztem, és a A70 telefon se kamerájáról híresÉn csak egy cipzáros kapucnis felsőt vettem a hátsó részen, 5e Ft, egy telet vagy ha más nem munkába járni jó lesz
Édességeknek volt ára 500Ft/10dkg volt a legolcsóbb hely, de inkább a 700Ft volt a jellemző
Amióta csak járunk mindig vettem, most nem, ma már minden forintot meg kel nézni mire megy elKürtős egy helyen vettem volna szívem szerint 1200Ft élő parázson és elég nagy is volt, Másik helyen volt még 1500Ft 3db de az kisebb volt meg hosszú sor
Amúgy engem inkább emlékeztet a régi Komádiba megrendezett nagyvásárra
-
bul07
nagyúr
válasz
Aryes #152857 üzenetére
Inkább lesz 20-30 román roma árus, akik bárhonnan beszeret mindent szoktak árulni
De ki lehet fogni igen jó függönyöket szoktak árulni olcsón, van hogy igazi cérna zokni van nálukDe lesz sok már árus is
Sőt szokott lenni gyerekeknek dodzsem, körhinta, póni lovaglás, ugrálóvár
És úgy néz ki még ma jó idő is lesz mert az elmúlt pár évben cseperkélő esős szeles saras voltMajd csinálok pár képet ha nem felejtem el
-
-
Papaj x
senior tag
válasz
Aryes #152686 üzenetére
Pedig mi jó lenne, ha annyit bírna.. Némely..
Nem, nem mennek annyit- van kivétel-.
Nekem 2 más márka van, ami a szívemhez közel áll, kis-nagy elégedetlenséggel, de mennek..
Van annoi 360 ezres lista áron tv-m, de sokol rádió hangja van, de még megy.. Nyilván, nem annyiért vettem,de nem vagyok elégedett, képe jó,s múködik.Én, mint "kereskedő" is, több márkát kerülök.. Mikor jó, az jó, de ha nem jó, azon csak a mágus segíthet, körülbelül. S van 2-3, ami jó, s javítható is, plusz amit nem kell gyanúsan.
-
lorcsi
veterán
válasz
Aryes #152652 üzenetére
Kosz a tippet, kiprobalom
Más:
hasznal valaki tv okosítót ?
Apple tv-t szeretném használni és ehhez keresek média lejátszót
telefonról, tabletről lőném át a tv-re (a tv régi, nem támogatja gyárilag az apple tv-t)
nem vagyok benne biztos, h hosszabb távon is használnám ezt az előfizut, ezért a legolcsóbban szeretném megúszni a közvetítő eszközt
mit ajánlotok ?
a legolcsóbban a fire tv lite-ot láttam
van esetleg valami más is ? -
-
Papaj x
senior tag
válasz
Aryes #152597 üzenetére
Nem akadékoskodnék semmin - ha igazam van, ha nem-, ha másik két gyártónak kérdés nélkül sikerült ugyan ezen feltételekkel a ténylegesen hibás terméket javítani is/cserélni-, itt meg erről még szó nincs.
Minden esetre felkeresem a külföldi supportot is, hátha rugalmasabbak lesznek, de egy biztos, hogy ezen márkát semmiből nem fogom választani, mindentől függetlenül.. -
-
wdcuccok
újonc
válasz
Aryes #152458 üzenetére
Én nem rosszindulatból forgatom ki mások írásait (izé, nem is emlékszem másik esetre azon kívül, amire most gondolsz). Ez egy társalgó topik, van itt egy társaság, akik többé-kevésbé ismerik egymást, ha úgy tetszik baráti társaság, egy ilyenben előfordul, hogy az emberek viccből ugratják egymást.
Akiket én ismerek személyesen, vagy a fórumból, azok meg azt írják/mondják, hogy inkább nem kérdeznek a fórumban semmit, mert ha kérdeznek, akkor általában kicsúfolást, kigúnyolást kapnak a fórumbejegyzésük kapcsán.
-
wdcuccok
újonc
válasz
Aryes #152450 üzenetére
A reakciód nem értem. Nem tartom indokoltak a felháborodást, hisz jellemezően te vagy az az ember /az egyik/, aki általában kiforgatja a fórumtagok bejegyzéseit, illetve direkt félreérti, elvicceli. Látod milyen könnyű a te írásaidat is félreérteni?! Pláne szándékosan, mint ahogy te szoktad.
-
wdcuccok
újonc
válasz
Aryes #152446 üzenetére
Asszem értem. Keresel pedikűröst, aki házhoz megy. Keresel takarítót, aki nem megy házhoz. (Hiszen ha házhoz kijáró takarítót keresnél, akkor ezt jelölted volna a 'hirdetésedben'.) Akkor te végülis olyan takarítót keresel, akihez te el tudod vinni a takarítandó cuccokat: szőnyeg, függöny, stb. Ugye jól értem, erről van szó?
-
-
-
-
-
nagyfejü
őstag
válasz
Aryes #152111 üzenetére
Jó hogy elviccelitek!!!!Gondolom párotok nem rákos és még sokáig fog szeretni benneteket!!!!
TANÁCSOT KÉRTEM!!!!!!!
Olyat keresek akinek lehet adni a szavára!!!!
Nekünk 3 orvos 4 félét mondott!!!
Na ezért keresek megbizhatót!!! Legalább ha nagyúr vagy ilyennel ne viccelődj!!!!!! -
dobolan
senior tag
válasz
Aryes #152059 üzenetére
Én 14 m3 diktáltam be, arra számláztak 2450 Ft-ot. Gondolom "nem csak fűtésre használom" kategóriában vagyok... 2017-ben épült a ház, megnéztem a szerződésem, semmi ilyen nincs benne, és soha nem is nyilatkoztam.
Logikátlan az egész rendszer. Aki csak fűtésre használja a gázt, annak feltételezik, hogy nulla a gázfogyasztása augusztusra. Ez eddig oké, de az már elég agyrém, hogy aki diktált akármennyit, vagy átalányt fizet, annak meg nem nulla, vagyis fizessenek piaci áron??? Mert hát mégis mire használta??? wtfVagy szerintük mivel nincs fűtési szezon, az a jó ember palackba töltötte a gázt, és elcserélte 20 liter benzinért?
Ez a számlázási rendszer biztosan belekerült pár milliárd forintba, hogy ilyen szuper legyen. -
Zola007
veterán
válasz
Aryes #151881 üzenetére
Nekem most kellene Wc és fürdőt burkolni., Pontosabban komplex fürdőszobát újítanak fel és WC t.
Ehhez keresnék mindenből ajánlást, járólap csempe fürdőkád WC kagyló, csap, mosdókagyló.
Wc 1m2 fürdő 4m2, szóval pici, így jelenleg azt mondom hogy nem spórolni rajta, egy jó közép kategóriát szeretnék mindenből.
Nekem alapvetően a kicsit retro sabb krémszínű vagy famintázatú dolgok jönnek be.
Tudtok ajánlani valami szép összeállítást?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch 2
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- Gumi és felni topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Megkímélt Lenovo Legion 5 15,6" I7 10750H/GTX 1650 4GB/32GB/512GB/HU Bill/Win 11 Pro
- Iphone 13 Pro Max 128 GB Graphite garanciás, újszerű
- Asus A15 FA506NC 15.6" FHD IPS Ryzen 5 7535HS RTX 3050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- ASUS TUF Gaming Monitor
- 16" Macbook Pro M4 Max 48 GB RAM, EZÜST, HU keyboard- 1 TB SSD 2025.11.11-ig gari
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest