- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DNReNTi #152808 üzenetére
Szia! Ki lehet menni, parkoló is van, de egy rémálom kocsival az út, főleg ha sár van, mert földút van majdnem végig, ráadásul 1 sáv, fent pedig össze lesz karcolva az autód a belógó ágak miatt. Jobban jársz, ha kisvonattal mentek. Ha ragaszkodsz az autóhoz, küldök neked térképet.
-
SOAD19
addikt
válasz
DNReNTi #152716 üzenetére
Szóval azt mondod, hogy nem értesz egyet Kövérrel, és hogy jogos a tanárok követelése: "Kövér László: A tisztességes pedagógusok nem a fizetésüktől teszik függővé teljesítményüket"
Napi pár óra munka, 3 hónap nyári szünet, őszi, tavaszi szünet... Pénzéhes, telhetetlen banda.
Mondjuk ennyi erővel a kormánytagok, parlamenti képviselők fizetését is le lehetne csökkenteni 2-300k-ra, a fizetsén felül elégedjenek meg az erkölcsi megbecsültséggel a nép részéről.
Gondolom számukra hivatás a politizálás, a fizetés, az csak másodlagos...
-
-
-
zolikaDB
veterán
válasz
DNReNTi #150852 üzenetére
Kutyavilág?
Miről beszéltek, basszus?
Nem látjátok, h milyen brutális költekezések mennek? A 90nm-es újépítésű házakat a környéken 3-4 éve 40m alatt adták. Most kb 60m (agglomeráció). Gombamód növekszenek, már a szántókat is építik befele.
Nincs eladó épkézláb autó... 23 éves Passat 1.3m Ft.
És minden szart megvesznek.
Nem hiszem el lassan, h a kutya f.sza is hitelre van. Ennyi törlesztőt kikeresni, eltartott anyu + 3 kölyök + 2 tankolt újautó mellett, háááát....
Itthagyom ezt mellékesen. Pár éve ez egy lebontandó, max néhány százezres telekalapnak számított, és nem akartak ide költözni, mert uncsi volt izgulni, h mikor rámolják ki a nyárit:Újfent kérdem: miről beszéltek?
Itt jóvilág van.
-
vlevi
nagyúr
válasz
DNReNTi #150855 üzenetére
2000-es évek devizahiteleinél senki sem számított rá, hogy az a frnak, vagy jen, ami nagyon régóta egy szűk sávban mozgott (pl. a svájci frank 140-150 körüli szinten, azelőtt sose volt 160 fölött), egyszercsak kilő a g...be. Nem csak a forinthoz képest, hanem az euróhoz viszonyítva is...
Akkoriban tizenszázalék volt a forinthitel kamata, 2-3% körül a devizáé, hát, persze, hogy ott is azt választotta mindenki.
Akkoriban tényleg nem volt olyan piaci szakértő, aki gondolt volna arra, hogy a frank árfolyama elszabadul.
De a mostani, elmúlt 10 évben már illett volna számítani a romló helyzetre -
vlevi
nagyúr
válasz
DNReNTi #150847 üzenetére
Hát, úgy könnyű
Ha ésszel vettél fel hitelt, beleszámolva azt is, hogy bármi történhet.
De nagyon sokan vannak, akik az utolsó fillérig hitelt vesznek fel, és éppen ők azok, akik a változó kamat mellett döntöttek, mert akkoriban azt mutatta olcsóbbnak a hitelkalkulátor...
Amikor pedig jön egy kamatemelés, vagy bármi más (pl. csökken a fizu, a megemelkedett élelmiszer, ... árak miatt kevesebb marad a törlesztő befizetésére), akkor ezek az a családok ezt már nem tudják megoldani... -
vlevi
nagyúr
válasz
DNReNTi #150842 üzenetére
"ez lesz a sajat "devizahitel" valsaguk. "
Már így is az, szerintem.
Eleinte 0.9% volt a jegybanki alapkamat, ahhoz igazíttották a lakás, és minden egyéb hitel kamatyát is.
Tegnap este a jegybank 10% környékére emelte az alapkamatot...
Természetesen ezt a hitelek kamata is követni fogja, aki változó kamatozású hitelt vett fel, az folyamatosan észreveszi ezt, aki fixet, az csak később, amikor a kamatperiódus lejár, de akkor meg majd nagyonnnnn.... -
bul07
nagyúr
válasz
DNReNTi #150842 üzenetére
Jó de sokáig ilyen fix 2-3%-al is fel lehetett venni hitelt, az már határeset szerintem is mert azzal azért lehetett tervezni
Na igen kamatstop, de akik benne maradtak annak ellenére hogy fizetni is tudták volna megérdemlik
Más kamatstop elején minden tanácsadó elemző az szajkózta hogy váltsák át fix kamatozásúra, nem tették, így jártakDe a nem fix, és főleg ilyen harácsoló cégektől felvett 15-20% na azokat akik felvették meg is érdemelik
Én egyáltalán nem tudom azokat sajnálni akik túlságosan túlvállalták magukat, mert nekik kell sok sok milliós kocsi, meg nekik kell a 30-40milliós ház nem elég egy panel, meg kell a legújabb csúcs telefon mert hú az milyen menő
Én ha vettem is fel hitelt azért tettem mert 0% volt, tehát csak a cucc árát kellet visszafizetni, de amúgy egybe is kifizethettem volna de minek(volt hogy ilyennél az utolsó 3csekket egyszerre be is fizettem mert bosszantott hogy van hitelem)
És nem vagyok gazdag, sőt. De tudom hogy mit engedhetek meg magamnak. Ezért se veszek 2-300e Ft-os telefont
Mikkor néztem 2018-ban kocsit pontosan tudtam hogy én olyan 4-500e Ft-os engedhetek meg magamnak, sokáig is kerestem
Majd túlvállalva magamat megvettem öcsémét 950e Ft-ért, de legalább tudtam hogy mi volt cserélve milyen állapotban van. Az már a piac alakulásának köszönhetem hogy most olyan 1.300.000Ft körül el lehetne adni. -
-
mghltm
addikt
válasz
DNReNTi #150730 üzenetére
esetleg kulso diszkret vga atalakitoval?
-
válasz
DNReNTi #114525 üzenetére
Ma reggel vittem a gyerekeket suliba, és nevetséges, hogy 3 nap arra nem volt elég, hogy a belvárosi nagy forgalmú és az 1számjegyű főutakat (pl. Szoboszlói) megtisztítsák a jégbordáktól. Miközben kb. két hete lehetett tudni, hogy nagy havazás volt várható. Hülye impotens banda.
-
-
iscsu
tag
válasz
DNReNTi #114427 üzenetére
Az már úton van - mondjuk Kínából, EU raktárra nem is gondoltam. Viszont kedden lelépek, addig onnan sem érne ide sajna, ezért vadászok így.
Az aláírásod meg most veszem észre, egyik kedvenc NUfaN dalom.
Mikulásbá: hu, köszönöm, a probléma, hogy usbvel nem megy a progi, aminek kéne. De nagyon köszi!
-
Dan-szan
senior tag
válasz
DNReNTi #114343 üzenetére
Hogy is mondjam... Szóval még nagyon zöldfülű voltam autós ügyintézésben akkortájt mikor hozzá vittem műszaki vizsgára. Nem volt gond egyébként az autóval mégis mélyen zsebbe kellett nyúlnom... De még egy alkalommal vittem hozzá akkor viszont nagyon korrektül megoldotta az ablaktörlő motor gondomat. Szóval 1:1, ebből aztán azt szűrsz le amit,azóta nem voltam nála.
-
Laraxior
titán
-
7Sony7
addikt
válasz
DNReNTi #113975 üzenetére
Ezen a ventillátor dolgon már gondolkoztam én is, de nem tudom, hogy kéne kialakítani. Csőbe, lyukacsos csőbe, cső nélkül?
diablo1984: Nekem jó lenne a venti, mert a szekrény mögé nem tud bemászni a gyerek, de ettől függetlenül valami vékony csíkban lerakható "fűtőszőnyeg" szerűségre gondoltam, már csak azért is, mert akkor már tennék a másik szobába, és a konyhaszekrény mögé én is.
Vagy ha ez a fűtőkábel jó lenne, esetleg eltakarva valami (műanyag) lyukacsos profillal....
-
válasz
DNReNTi #113950 üzenetére
Belső sáv fétis: általában több sávos úton az ember arra számít, hogy az egyik sávban akadálytalanul tud előre haladni, csak a lámpára, a követési távolságra, meg esetleg a szabálytalan sávváltókra kell odafigyelni, és kevés kivétellel ez mindig a belső sáv, illetve a középső. De nem Debrecenben. Ebben a városban tök megszokott dolog, hogy az egyenesen menő sávok a kereszteződésekben a szembe jövő sávokba torkollnak, métereket, teljes sávokat kell kanyarodni, hogy "egyenesen" mehess tovább. Pl. a Füredi úton a Bem térnél. Vagy újabban a Szent Annáról a Miklós utcára (mindkét helyen két sávval is arrébb kell kormányozni).
Meg, hogy szlalomozni kell a sávok közt, ha az ember haladni akar (pl a Széchenyitől a Mester utcáig). -
Borosz
őstag
-
7Sony7
addikt
válasz
DNReNTi #113187 üzenetére
Hát ez van. Trutyis az út. Hátha most az eső lemossa. Holnapra ígérik. Szívóból is van ami jól megy, meg ahol hirtelen jön meg az erő.
local1: Áldás tud lenni egy jó kis autómata a csúcsforgalomban. Sokszor már kész vagyok az állandó kuplungozástól.
Na meg az sem mindegy, hogy hátul vagy elöl hajt, és hogy milyen szélesek azok az új gumik...
-
Zola007
veterán
válasz
DNReNTi #113177 üzenetére
A "lehetőleg " szó azt akarta tükrözni, hogy a potenciál legyen meg benne a nyugodt közeljövőre
Úgy is mondhatnám, hogy amin nyilvánvalóan látszik, hogy törzsvendég leszek a szervizben, azt kihagynám.
Tisztában vagyok vele, hogy ezért a pénzért kompromisszumokat kell kötni, de igyekszem inkább ezt a küllem vagy felszereltség oltárán megtenni. -
Atomantiii
addikt
válasz
DNReNTi #113105 üzenetére
Nekem egy cuccom már tavaly húsvét óta készül az egyik helyen, már vagy ötször voltam, hogy akkor mi van, mindig megy az ígérgetés persze semmi sincs belőle.
Már kedvem sincs érdeklődni, hogy mi van. Szóval nem biztos, hogy ráérnek ilyen kis apróságokkal szórakozni, mint amiket mi szeretnénk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- E-roller topik
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- Bluetooth hangszórók
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- SUSE Linux
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest