- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
zolko74
tag
-
Zola007
veterán
válasz
arpeen2 #114603 üzenetére
Nincs autóm még, de már tudom ki a kollégám , akivel meg fogom osztani, ha sikerül vennem végre.
No offense...
Ha úgyis arra megyek és 50 méterre lakok, miért ne vinném el.
Benzinpénzt se akarok tőle kérni, mert 2 főre is ugyanannyit fogyaszt.
Ha hazafelé más dolgom van, akkor ia legalább féltávon segítség, ahogyan engem is vittek már többször és igen jól esett ülni a fűtött autóban ahelyett, hogy álltam volna a buszmegállóban - 10 fokban.
De mindenkinek más a preferencia, ez csupán egy lehetőség mindkét irányba. -
bobace
addikt
válasz
arpeen2 #109492 üzenetére
Nekünk is több Whirlpool termékünk van (klíma, tűzhely, mosógép), és jók is, de azért az beszédes, hogy a szervizes is azt mondja, hogy az újabb szériák már nagyon nem azok, mint a 10 évesek. A nagy energiaspórolásban elveszett a minőség, rengeteg az elektronikai hiba. És úgy látszik az itteni hozzászólásokból, hogy akár mechanikai is..
-
válasz
arpeen2 #109473 üzenetére
Azon túl, hogy 95%-ban csak rosszat hallok rájuk, és még a boltban is lebeszélnek róla, saját tapasztalat. Whirlpool 6th sense méregdrága mosógép, fél év alatt magától (!) szétrepedt felül a műanyag burkolat. Garanciális szerviz, szerelő kijön, megnézi, nem garanciális probléma. Egy év után elkezdett rohadni az alja (nem állt vízben, mivel talpakon áll, kb. 1cm-re a padlótól). Meg egyébként a mosógép semmilyen körülmények közt ne rohadjon nedves környezetben, milyen lenne már, ha egy kanál rozsdásodna vagy elolvadna a meleg levesben?
A garancia lejárta után 2 hónappal eltört benne valami, szerelő szerint a csapágy, csak dobbal és motorral együtt lehetett volna cserélni (=új mosógép), de mivel mosott így is, hagytuk a fenébe. Igaz, hogy innentől kezdve minden centrifugálás közben meg kellett fogni, különben szétvert maga körül mindent. -
sto1911
veterán
válasz
arpeen2 #109255 üzenetére
Ahha, világos, tényleg valami hasonló van odaírva, bár lehetne szebben is. Mondjuk gondoltam erre is, csak kicsit elterelte a figyelmemet azok a tények, hogy már nem ennél a biztosítónál vagyok, ill. 9 hónapja történt az eset. Jó sokat ültek rajta. És nyakamat rá, hogy lesz még ebből bajom.
Köszönöm a gyors választ!
@zolko: igen, így történt. Egyébként parkolás közben meghúztam a mellettem álló lökhárítóját.
@bobace: azért neked is köszi!
Egyébként 83-at fizettek ki. Drága a BMW lökös festése
-
customer114
őstag
válasz
arpeen2 #105364 üzenetére
Mérd le a kocsi súlyát tankolás előtt és után. 2 tizedesjegy pontossággal. Majd az aktuális hőmérséklet alapján nézd meg az adott üzemanyagkeverék sűrűségdiagrammját, innentől kezdve pedig gyerekjáték: csak egy kivonás és osztás.
szerk.: probléma ott lehet, ha nincs ilyen diagramm, akkor viszel sűrűség mérésére alkalmas eszközt és pancsolsz kicsit.
-
schulc99
aktív tag
válasz
arpeen2 #104449 üzenetére
"Ehhez nem kell közgazdásznak lenni."
Az nem vagyok, de ha azt feltételezném mindenkiről, hogy amit ár alatt ad el az lopott cucc, akkor nem vennék semmit a neten (ism.).
Van aki azért ad el valamit mert felesleges már neki, vagy gyorsan kell pénz vagy útban van stb.
Igyekszem a jót feltételezni az emberekről pedig nem vagyok már fiatal, de persze azért megnézem, hogy kitől is veszem azt amit éppen veszek.
A tanulópénzt én is megfizettem már.
Egyébként akitől a nyomtatópapírt vettem annak idején, az egy 50+ -os jól szituált hölgy volt, akiről nehezen hihető, hogy lopjon.Azt pedig tudja mindenki, hogy lopni csakis nagyot szabad!
-
Zola007
veterán
válasz
arpeen2 #103791 üzenetére
Azt szerinted honnan tudja majd az eladó, hogy azt az adásvételit tényleg az asszony írta alá?
Ha nincs ott a szerződéskötéskor valamelyik a szerződő fél, az is ugyanúgy okirat hamisítás, ugyanis a 2 tanúnak az lenne a dolga, hogy igazolja az adatok és a felek hitelességét.
Ha kiderült a turpisság, akkor a 2 tanú ugyanúgy megütheti a bokáját.
Látom már, ezt Popes fórumtársnak is szemet szúrt
Én senkinek nem akarok rosszat, de nem gondolom, hogy olyan fontos emberek lennénk, hogy nem megoldható egy autó méretű tételnél, hogy mindkét szerződő fél a helyszínen tartózkodjon 2 percre a szerződéskötés erejéig.
-
Popes
őstag
válasz
arpeen2 #103795 üzenetére
És még kell két tanú is aki úgy írja alá hogy nincs ott az egyik fél. Meg lehet oldani mindent "rugalmasan"(okosba, jó magyar szokás szerint) viszont ha gebasz van akkor már késő bánat kategória.
Egy R5 alpine miatt három városba kellett elmennem +sok sok telefon mire le tudtam jelenteni hogy már bontóba került(három emberből senki nem íratta át és ott találtuk meg) és rég ki van vonva a forgalomból. (a hivatal az elmaradt súlyadót követelte pedig elméletileg tudniuk kellett volna hogy végleg ki lett vonva)
Na ezért én inkább kerülném az olyan helyzetet ahol fennáll a lehetősége hogy megszívjam. -
törölt tag
válasz
arpeen2 #101186 üzenetére
Pontosabban csak a UPC oldotta meg így. A Digi rendesen földcsövezett és az alap felől, kulturáltan kötötte be az épületeket (a belső kivitelezés már más kérdés). A T-nek ott volt a korábbi hálózata, amellé húztak be új kábeleket. A UPC meg... Mondjuk jobb, mint a régebbi légvezetékes hülyeség. De nem voltak képesek elszakadni a tetőfödémen keresztüli bevezetéstől, szóval minden épületnél a földkábelt a falon felvitték a tetőre.
Atomantiii: Az optikai kábelt ugyan itt viszik be. Sőt, sok helyen eleve azt húzták be így. Máshogy nem tudják. A Digi is pl azért tudta az előre tervezetthez képest csak bő fél év késéssel kiépíteni a Dobozi lakótelepen a szolgáltatásást, mert az önkormányzak több irodájának is jóvá kellett hagynia a hálózatlétesítést. Mivel az alapok felől vezették be az épületekbe, azért még a főépítésznek is áldását kellett adnia.
A UPC akkor fogja szívni a fogát ha a városképi bizottság kötelezni fogja őket a rejtett bevezetésre. A légkábelek eltüntetését is ők kezdeményezték anno.
Persze az Újkert és a Tócós más tészta, ott van közműalagút.
-
dewil666
őstag
válasz
arpeen2 #100778 üzenetére
Nem azért kell led a hűtőbe hogy gazdaságos legyen a fogyasztás!
Sajnos jártam már úgy hogy az a kapcsoló amit az ajtó kapcsol nem kapcsolta le az égőt (mert az ajtó kicsit leszállt) és ami 25W égő benne volt az a felső polcot teljesen felmelegítette és ott meg is romlottak az ételek.
Nehéz ezt észre venni mert mikor kinyitod felkapcsolódik és sok mindenki nem figyeli hogy lekapcsol e.
1-2 nap telt csak el.
A lesesnek meg annyira kicsi a hőtermelése hogy nem okozna gondot egy ilyen helyzet. -
törölt tag
válasz
arpeen2 #93062 üzenetére
Ezt írtad: "ÉS MINDEN TALÁLAT "A" AZAZ ALFA LESZ."
Nos, ez nem igaz.
[link] Itt egy konkrét verseny eredménylistája. A PTS a lényeg. Az első pályán pl 60 pont volt a maximum. 367 versenyzőből senki sem érte el a 60 pontot, azaz legalább egy betája mindenkinek volt. Ezen a pályán Max Michael 51 pontot lőtt, és ezzel 31. helyen zárta. Érdekes még, hogy a 6. helyen levő 49 pontot lőtt, de azt gyorsan. Ezzel jóval megelőlegezte a mindössze egy betát lövő legjobban végző versenyzőt, aki a 19. helyen végzett.
De végigbogarászhatod az egészet. Szinte nincs benne hibátlan eredmény.
Szóval jogosan kérdőjelezi meg. Még a profik sem lőnek hibátlanul. A célt minden esetben eltalálják, de nem minden esetben a legértékesebb helyen.
-
törölt tag
válasz
arpeen2 #93059 üzenetére
Jártam már jópár versenyen. Az első 4-5 helyeztett valóban kb csak alfát lő, a többiekre ez nem feltétlenül igaz. Főleg nem olyan pályákon, ahol aránylag messzire is elhelyezték a célokat, és a lekűzdési sorrend miatt folyamatosan változik, hogy milyen távolságra kell lőni. A versenyzők döntő többségénél nem a double alfa volt a tipikus amikor értékelték a céllekűzdést.
-
törölt tag
válasz
arpeen2 #93051 üzenetére
Ez nem igaz. Az IPSC lőlap is több zónára osztott, nem mindegy hol találod el. Emellett szoktak lenni ledönteni való célok is, azokat meg nem mindegy hány lövéssel döntöd le (és ott előfordul bizony mellé, illetve fölélövés is, mert szeretnek a legtetejére célozni a maximális nyomáték miatt). Az így összehozott pontszámot osztják el a pálya teljesítésének idejével, és ez lesz az adott pályán elért eredményed.
Lőlapból van más alakú is, más felosztással. Ennek ráadásul van kisebb verziója is. Az első bekezdésben linkeltet manapság már inkább csak IDPA-ban használják.
hcs57: Köszönöm!
-
diablo1984
veterán
válasz
arpeen2 #93028 üzenetére
és képezni sem kell az embert rá(c-s jogsi és nem illegális feketén lövöldözés), a megfelelő időpont és helyszín és a hatóság is tehetetlen..... ez az erőssége a terrorizmusnak, a kiszámíthatatlanság, nem a face-to-face összecsapások!
ja és pár napja németben egy vonaton késsel egy fickó 5 embert ölt meg, isis-es kapcsolatai voltak, mégsem verték nagy dobra, bezzeg ha lőnek, akkor live-ban megy a party!
-
Laraxior
titán
válasz
arpeen2 #90747 üzenetére
Bizony... Nalunk is elment egy srac ejszakarol. Aztan jott helyette egy masik, de fizetes napja utan nem jott be tobbet... Attettek engem ideiglenesnek, jelentkezett meg egy szakember, hogy elsejetol kezd, felmond a masik munkahelyen...
En kozbe pedzegettem h szivesen atallok nappali melorol ejszakara ha adnak XY ft-ot pluszba.
Nem kell... Szazan allnak sorba... Ez volt a valasz, illetve az en osszegem alá licitaltak h ennyit adnak...
Aztan felmondott meg egy srac éjszaka. Pentek fizetes nap volt, en nem dolgoztam, de már delben csorgott a telefonom h mindenkeppen menjek be, mert beszelnunk kell.
Nem is volt alkudozas, 10 perc beszed utan, amit mondtam, megkaptam.
8 éve vagyok itt...
Lassan muszaj lesz rajonni h a melosnak penz kell nem igergetes, mert mindenhol penzzel fizetünk... -
Fricu
tag
válasz
arpeen2 #89505 üzenetére
Bocs, hogy belefolyok..de már nem álltam meg.
Ha pénzért veszem a szatyrot, akkor nem szennyezi a környezetet?
És nehogy azzal gyere, hogy a termékdíj, stb majd jól bemegy egy környezetvédő alapba,hogy abból aztán kánaán..
Te hol élsz?
Pár éve több, mint egy milliárdot adtunk parlagfű-irtásra (1% adófelajánlás)..
Lett belőle terepjáró (de biztos környezet-barát), meg végkielégítés a haveroknak és így tovább.
lásd: http://hvg.hu/itthon/20140929_Parlagfu_gate_177_ezer_ember_akaratat_vetSzóval hagyjuk a süketelést, ez nem más mint lehúzás. Megint.
Ha a környezetért aggódnának, akkor lebomló anyagból gyártatnák és kész, vagy papírzacsit adatnának, de nem mert akkor az olajbizniszben utazó haverok nem járnának elég jól (TVK).
Esetleg cserélhetők lennének (kötelező, teljes körű visszaváltással) a kólásüvegek, befőttesüvegek, stb., lenne újra tejesüveg és így tovább.
Vagy betiltanák az energiatakarékos izzókat, mert a fénye villog, a gyártásához tízszer annyi káros anyagot kell felhasználni, mint egy hagyományos izzóhoz (és akkor még nem beszéltünk az ártalmatlanításáról), és semmivel sem tartósabb, mint a rendesen gyártott és nem szándékosan csökkentett élettartamú hagyományos izzó (dolgoztam az Izzónak anno).
Vagy az általam szelektíven összegyűjtött szemetet nem UGYANANNAK a teherkocsinak a platójára borítanák fel ürítéskor szépen sorban, mindhármat!!Szóval ez (sem) más, mint parasztvakítás.
persze a véleményed a tiéd -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AliExpress tapasztalatok
- LEGO klub
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Remekül felszerelt, fürge 5K2K monitorral jelentkezett az LG
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Külföldi SIM-ek itthon
- További aktív témák...
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Apple iPad Pro 11" (3rd Gen) Profi teljesítmény, elegáns külsővel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest