- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
paatrick #169157 üzenetére
Én pl ha a nagypiacra megyek sosem parkolok a fórumba. Azért megyek kocsival, hogy a lehető legközelebb álljak meg azért hogy kevesebbet cipeljek. Akkor mehetnék tömegközlekedéssel is, ha kb ugyanannyit kell sétálnom. De ugye persze ez az én szokásom, más lehet simán pont másképp gondolja.
-
válasz
paatrick #169078 üzenetére
Miért? A Fórum meg a Plaza is fizetős már régóta. Hidd el aki ott akar vásárolni és kocsiba ül az ki fogja fizetni azt a 1,5óra/480Ft-ot (Nyilván ha többet van akkor akkor azt is).
Szerintem a másik oldalt is kellene(kellett volna eddig) nézni, pl aki ott parkolt, mert ott ingyenes (és letette reggel a kocsiját, majd ment munkába, ez persze fenáll máshol is pl meteor központ), akkor aki vásárolni megy neki kell messzebb állni meg keresgélni helyet, mert még sokan parkolni sem tudnak (meteornál meg nem talál helyet az aki tényleg ott dolgozik a környező üzletekben).
Lényeg csak annyi, hogy ennek sem csak 1 oldala van, csak most mindenki csak annyit lát hogy fizetni kell. -
bul07
nagyúr
válasz
Visszatérve a Malomparkhoz
Lehet hogy a Praktiker ezért nyitotta meg a Kishegyesi út 13-ban az üzletét(Tesco mellet), kép [link]
Készülve és majd bezárják a Malompark-ban lévő üzletüket ha csökkenne a forgalom.Ha tényleg ez lesz akkor jó sok vásárló a Malompark környékére se megy.
-
KROK640
nagyúr
válasz
"Éljenek az "átgondolt" debreceni reformok..." --- ne is mondd... szerintem egy csapat csak azon dolgozik, hogy minél élhetetelenebb legyen a város. És jól megy nekik
Kicsit visszább beszéltünk a felszámolt zebrákról, de arról is, hogy a város gyalogosként, és autóval is sokkal rosszabb mint 20 éve.
-
mezis
félisten
válasz
paatrick #169080 üzenetére
"...valamennyi jelenlegi felszíni parkolási övezetben (Kiemelt, I-es, II-es) a lakóhely közvetlen közelében , az ott lakó számára lakossági díjmentes várakozási lehetőség lép életbe. Ez a díjmentesség az eddigi 1 helyett lakcímenként legfeljebb 2 személyt illet meg 1-1személygépkocsi vonatkozásában."
Valóban hátrányosan érinti a 3 vagy annál is több autóval rendelkező családokat...
-
válasz
+1
Megnézném én azt a lakossági kérést
Nem tudom merre laksz, de azon a környéken lakó kollégáimtól hallottam, hogy a saját lakása környékén elég nehéz volt parkolóhelyet találni. Szóval egész biztosan volt ilyen kérés.
Van olyan kollégám, aki Józsáról jár be és a Malompark parkolójában szokta hagyni az autót.Más kérdés, hogy megint nem normálisan csinálják, ezt sem. Mert előbb kellett volna P+R parkolókat kialakítani, utána tiltani meg büntetni. Mégis, aki vidékről járt be és ott tette le az autót, mit gondolnak, hogy szórakozásból hagyta ott az autóját?
-
válasz
paatrick #168739 üzenetére
Ez megvan, nem is ezzel van gond. Mint írtam fentebb a hajtóműolaj csere lenne érdekes. Azt már nehezebb itthon kivitelezni.
A márkaszervizt emailben kérdeztem az ajánlott karbantartàsról és akkor írtak árat az alap szervizre. És olyankor is van még egyéb dolog amit elvégeznek, nem csak a pollenszűrőt cserélik.
-
-
zolikaDB
veterán
válasz
paatrick #167189 üzenetére
Húha...
Mindig 3000-ért tankolok, nekem mindegyMár, ha a ló nem bírt eleget legelni
Csak kicsit felszalad a szemöldököm, hogy használtan majd' 20 évesen kb. annyiba kerül egy autó, mint annó újonnan szalonból.
*illetve ennél fiatalabbat (Jazz) kb. 1m-val olcsóbban vettem 2.5 éve -
totron
addikt
válasz
paatrick #164027 üzenetére
Azt el tudom képzelni, hogy más meredekségű felfutást képzeltek el, igen, mint ami a nyakukba szakadt, de akkor is, mire készültek, kanasztára, kifestőzni..? Legyen korrekciója, legyen úgy, de nem kevésszer láttunk már olyat, hogy beleteszünk valamibe valamennyi pénzt, marketinget, kivitelezést, az elindul valahogyan, meg aztán működik valahogy, de többet nem nyúlunk hozzá, majd beleszoknak a népek.
(#164026) bul07, persze, optimum. Csak amíg nem tudsz leadni bármit bárhol addig nem biztos, hogy érdemes frodóskodni.
#164025) Cs1csó, visszavivés oké, cirkuszi mutatványok már nem. Kínosság határán táncol az egész. Kinek a részéről elfogadott?
(#164022) vlevi, ahova eddig is.
Megosztják velünk is talán majd mennyivel több a beérkező így, vagyis a tényleges értelme - környezetvédelmi szempontból - az egésznek. De végül csak az van, hogy nem látunk bele az újrahasznosíthatóságba sem, nem elhanyagolható kérdés, mert lehet, hogy majdnem mindegy hogyan zsonglőrködik az EU. -
-
GIJoe
addikt
-
RandomName
senior tag
válasz
paatrick #163006 üzenetére
Ez így kb ilyen nyúlüreg....
A CATL azért jött, mert a BMW azt mondta, hogy kell. A CATL beszállítói azért jöttek, mert az meg a CATL-nek kell. Az 1000db látszólagos akkugyár, az kb két akkugyár, a többi az akkugyárak ellátási lánca. Fólia, ház, cella, elektronika, stb... Na most itt a CATL-t, is elő kellene venni, hogy tartsa láncon a kutyáját, nem pedig csak azt büntetni aki tényleg csinálta. -
aldebaran
addikt
válasz
paatrick #162528 üzenetére
Hát igen, ez most olyan, mintha egy vadi új tévét venne valaki. Egy tökéletes oled tévét.
Az LG-től számomra annyival jobb/másabb a philips, hogy ez androidos és bármit lehet rá telepíteni. Még ha nincs is benne a google play-ben, de apk-s, akkor is rá lehet installálni, pl. smattube, vagy bármi más...
Így néz ki működés közben. -
válasz
paatrick #161907 üzenetére
Ez a bolt a
szart olcsón és igénytelenül
esete.
Én speciel pont nem az árak miatt járok az Aldiba, hanem mert ott minőséget kapok. Például az édességek csokival készülnek és nem a gépzsír ízű bevonómasszával, jó az az igénytelen magyaroknak felkiáltással.
Egyébként ez az árszint illetve hangulat kb a Metró áruházban is megvan, az is tele van dömping áron olcsó igénytelen szarral, oda se nagyon járok... -
diablo1984
veterán
válasz
paatrick #159791 üzenetére
Ilyen penem van nekem is ebben a méretben, de nekem hasít rendesen, vagyis annyit nem használtam, hogy észre vegyem, hogy lassulna, televertem filmmel és bedugtam a tv-be.
Sandiskem is van a cruser blade(vagy hogy mondják) az is 64 gigásban, az vagy 8 éve megvan(a fiam mikor kicsi volt és fogzott, lenyúlta és megrágta, na ő 8,5 éves) az rémlik, hogy valami tizenakárhányezetért vettem, az is hasít, nincs gond azzal sem. -
hucsikoi
senior tag
-
Shokkolo
addikt
válasz
paatrick #158696 üzenetére
A történet lényege hogy pont nem volt arrogáns, és igazából igénytelen se, mert tiszta volt a ruhája...
csak nem armani feszült a fenekén, hanem egy teljesen alap, no-name rövidnadrág.
Ezt nem nevezném igénytelenségnek...
@mongo:
A 2. eset a tipikus előítélet...
Manapság egyik másik "melós" a kantáros gatya zsebéből veszi meg kilóra a pincért pl... -
válasz
paatrick #158160 üzenetére
Azért nem ilyen egyszerű-bár pontosan én sem tudom, de az emailcímedre jön egy levél, abban általában lesz egy "hivatkozás"-vagy direkt link-na arra nem szabad még kattintani sem, azzal legtöbbször egy komoly kémprogram-vírus-t fogsz a gépedre telepíteni, úgy hogy észre sem veszed. Na ez ellopja minden adatod a a gépről, már olyan okosság is van, a kétlépcsős azonosítást is megkerüli-vay ha ugyanaz az email van a telefonodban, oda is megy egy kémprogram, ami továbbítja az sms-t is.
Szépen le van írva a neten pár helyen, keress rá. Egy ismerősöm a jófogáson szívta meg így, orosz hackereknek dőlt be. -
-
KROK640
nagyúr
válasz
paatrick #157483 üzenetére
Akkor mint ex telefon és számtech boltos elmagyarázom nektek miért van ez így.
Adott egy akármilyen termék, legyen mondjuk 100ft. Leülsz, megrendeled, töltöd vele az időt. Az ilyeneknél általában nincs freeshipping, gyakran a szállítás többe kerül mint maga a termék (ezt sokan mikor jönnek, hogy de Ali Expressen milyen olcsó figyelembe se veszik). Ezután gyakran 1-2-3 hónap még ideér a termék, de nemritkán előfordult, hogy a megrendelt árú egyszerűen csak "eltűnt", sosem érkezett meg, az eladó pedig küld majd másikat, ha minden olajozottan megy, akkor is +1-2 hónap.
Megjön az adott cucc, akkor arra semmi garancia, hogy valakinek majd pont az kell, és meg is fogja venni. De tételezzük fel, hogy igen, akkor is, valamiből az üzlet működési költségét (rezsi, alkalmazottak fizetése) ki kell termelni. Ha ezekután a 100ft-os terméket 300ft-ért adjuk, akkor 200ft-ért kockáztatott, várt stb az ember, miközben az üzletnek működési költségei továbbra is vannak.
Ráadásul ma már nagyon sokan nem bejönnek, csak megrendelik ali expressről, akinek meg azonnal kell, az fizessen felárat.Most azt gondolhatjátok, mekkora tulajdonosi hozzáállású ez a koment, elhiszem, hogy így látszik, pedig nem tulajdonos hanem alkalamazott voltam telefon és számtech boltban, de nyilván az üzlet működését én is átláttam.
A példádhoz visszatérve, elsőre azt mondod a 140ft-os vackon van 2560ft haszna, de valójában nagyon nem, mert ő ebből szállítást fizet, boltot tart fent, kockáztatja, hogy senki sem veszi meg és a nyakán marad, végül pedig biztosítja, hogy 2-3 hónap helyett azonnal ott legyen. És persze nyilván haszon is kell, különben nem foglalkozna vele.
nagyon sokmindent nem tartanak a központi raktárak sem, nem úgy van már mint régen, hogy három utcát autózol a nagykerbe és minden is van amit a neten látsz (sőt nagyon régen nem is láttad a neten, nem is tudtad hogy létezik, mert csak az volt amit a központi raktár nyomán a polcra kitudtunk tenni).
Manapság már sajnos olyanokba bele lehet futni, hogy a weboldalon fent van egy EMAG méretű boltnál mndjuk egy monitor (pl ASUSal jártam nemrég így), és a boltba bemenve kiderült, hogy másnapra tudják lerendelni, mert egy 100 ezer ft-os monitort már nem tartanak készleten mert kockázatos, kicsi az esélye, hogy valaki bejön és egyből elviszi, manapság az emberek inkább megrendelik és várják a futárt.
Átalakulank a fogyasztói szokások, és ez sajnos sok boltot arra kényszerít, hogy egyre kevesebb minden legyen készleten, ami pedig van annak őrült ára legyen
(De ha belegondolok pl alaplapot vagy 20 éve nem vettem számtech boltba, amíg megtehettem besétáltam érte a nagykerbe/lerendeletem a nagykerből, amikor meg nem, akkor futározás webshopból. ) -
Salex1
őstag
válasz
paatrick #157006 üzenetére
A forgalom csökkentésével magyarázták, amikor kikerült. Oda teljesen értelmetlennek látom.
Viszont a Budai - Veres Péter között a 30-as zónát tényleg alig tartja be valaki. Simán 60-70-el kavarnak sokat én meg félthetem a gyerekeket. Már elkezdtem érdeklődni, hogy milyen formában lehetne fekvőrendőrt igényelni, de eddig nem sok sikerrel. -
bul07
nagyúr
válasz
paatrick #156764 üzenetére
Már ha nem kérnek pénzt a sms-ért darabonként
Én akkor mondtam le mikkor egyik haviba csak a sms díja 1000Ft-ba került, és ez nem most volt jó 10-13éve(#156768) Cs1csó
"black friday"
Jó az ha olyan cucc hogy ki lehet várni a vásárlássalRendeltem ismerősnek már emag-os black friday alkalmával 20e Ft-os 32" tv-t, sima tv adásokra híradóra pont elég nekik, és előző héten ment nekik tönkre a régi
Rápróbáltam venni nekik és sikerült, örültek is hogy ennyiből megúszták és még garancia is volt
-
KROK640
nagyúr
válasz
paatrick #156731 üzenetére
Az ilyeneket olvasva, bár egy éve szinte alig használok KP-t kezdek visszatérni oda, hogy biztonságosabb lenne visszaállni rá.
Aggasztóan sok ilyen esetet olvasok, ahol mindegyiknek az a visszacsengése, hogy az illető menjen el a rendőrségre, mert a bank csak a vállát rángatja, aztán a rendőrség meg félév múlva vagy tud valamit vagy nem. A bankok évente sokezer ft-ot levonnak számlafentartásra aztán ilyen esteben meg "tehetetlenek".Egyébként a konkrét esethez : Nekem is CIB + Revo van, és semmi nehézkes nincs benne, volt, hogy hajnal fél 4kor Berlinben, kellett CIBről Revora rakjak pénzt, és egy percen belül megvoltam vele. Eszemben sem lenne használni az auto feltöltést. BTW van szép is, szar mert szedegetni kell ki a pénzt haszánlat előtt, de nem tudják levenni.
Ha Attila "átlagon felül tudatos banki ügyfél", (szerintem nem az), akkor ez egy újabb nyomós érv arra, hogy mindenki visszatérjen a KP-ra.
-
KROK640
nagyúr
válasz
paatrick #155872 üzenetére
Részben az ilyenek miatt áltam vissza pár év előfizu után a feltöltős rendszerre pont egy éve. Rájöttem, hogy az előfizut ki sem használtam, mivel alig mobil netezek, és többnyire engem hívnak. A havi majdnem 10 ezerből visszaátlagolva lett havi ~1500ft éves viszonylatban. Csak azt fizetem ki amit elhasználok (marathon net, évente 1-2× 5000ft-os feltöltés), és most éves szinten megvagyok annyiból, amennyiből eddig 2 hónap volt.
Nyilván a tarifa emelés így is érint, de ha keveset vagy nem beszélek, akkor spórolok. -
Zola007
veterán
válasz
paatrick #155860 üzenetére
nem vagyok oda értük, bakteriális szempontból sem, de sok vizet iszom, ezért sok a szelektív hulladék, illetve gyakran rosszul is tárolják a napon a palackokat
másrészt boltból hozni + tárolni kell, így kipróbálom ezt is
van aki szidja, van aki imádja. Majd megírom nekem melyik lett -
Papaj x
senior tag
válasz
paatrick #154216 üzenetére
Nekem ebből már volt bajom itt a topicban, ergo egyértelműen kell fogalmazzak.
Ezt valahogy nem leltem fel, pedig kerestem erre vonatkozóan a dolgokat, nem tudom hogyan nem sikerült. Olvasom.Aryes: Nézd meg a bevételt, hivatalosan is elérhető. De ez megint politika, ugyh nem mondtam semmit.
-
válasz
paatrick #153962 üzenetére
Hát ezzel az a baj, hogy nem jön ki eléggé a faltól a szekrény elé és a pofám árnyékban lesz.
Ezeket a kompakt LED izzókat akartam teljesen elhagyni az új lakásban, egyszerűen életképtelen a konstrukció, megsüti magát, főleg a linkelt lámpa kis zárt búráján belül.Ebben meg, ami most elromlott, ilyen 200Ft méretű LED panel volt, amibe közvetlenül ment a 230V vezeték. Mikor itthon megláttam, sírva fakadtam.
-
válasz
paatrick #153710 üzenetére
Én voltam szerintem
Kínából rendeltem vagy 14 éve, meg nem tudom már mondani melyik oldalról, de valóban, fresnel lencsét kell keresni.
Itt találsz párat, például ennél látod a képeken, hogy mennyit jelent. -
Cs1csó
titán
válasz
paatrick #153521 üzenetére
Szia, esetleg még a Decathlon: [link]
(ahogy nézem Nike nincs de arra, hogy szétrúgd tehetnél egy próbált pl. a Kipsta-val, 6k-ért már kapható ha beválik akkor válthatsz ha nem akkor mégse 20k-t dobtál ki az ablakon.)(nekem anno kb. 20 éve volt egy Nike-om pár hónap alatt kilyukadt a talpa ezen felhúztam magam - hiszen nem volt olcsó - és vettem egy Wink-et, na az több mint egy évig húzta
)
-
Papaj x
senior tag
válasz
paatrick #153085 üzenetére
Az oli sem rossz, pedig koliban ott volt egy köpésre tőlem, de én mindig mentem az Adriaba, ha ilyesmire volt igényem.. Igen, izlések, ahogyan írtam is..
Spec, ez olyan mint a kínai.. Nálam a zsibis full az én izlésvilágom, mégha nem is "kínai" esetleg. Plus a székrekedéssel néha nincs is baj ezen téren.. -
torcsrent
tag
válasz
paatrick #151650 üzenetére
A videóból úgy látom, hogy szokás szerint mindenkinek telezöld van, a gyalogosnak is a zebrán = akkor minek lámpa, elég lenne a KRESZ is. Ja, ide is elfért volna egy körforgalom, és mindenki boldogabb lett volna (csak zárójelben jegyzem meg).
A telezölddel mindig rosszabb átengedőképességet érnek el, mint az átalakítás előtti állapot. -
vlevi
nagyúr
válasz
paatrick #151650 üzenetére
Néhány éve szüntették meg nyíregyházán a telezoldes lámpát a körút - sóstói út kereszteződésében, mert kb havonta volt ott 1-2 baleset.
Évtizedekig nem nyúltak hozzá, mondván a keresztezodessel és a lámpával semmi baj, az autósoknak kell odafigyelni.
De aztán valami történt, mert kiszélesítették a kereszteződést, és csináltak normális balra kanyarodo sávot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Remekül felszerelt, fürge 5K2K monitorral jelentkezett az LG
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- FOTÓS beárazás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest