- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
Vagy mikor kapott egy kis BSD-injekciót kernelileg pár éve, ott az első, de még a második hivatalos kiadásban is megvolt az, hogy mire a telepítés végére értél, elfelejtette a root jelszót. Az megvan, hogy elfelejti a jelszót, ami nélkül semmi vagy és kezdheted előlről az egészet?
Random szórakozva az időddel és türelmeddel. Minden ugyanaz, egyedül a csillagállás más jelleggel talán a következő egy nemfeledős install lesz. Ilyenekről beszélek...
De térjünk vissza a boldogságos simaműködések nyugodt medrébe nyugodtan. -
totron
addikt
válasz
Apollyon #9215 üzenetére
Nem koca, csak belefáradok már. Nyilván környezetfüggő és megugorható a probléma, de ez a fokú idétlen és önkényes háklisság - mert van kihívás jellegű is, ez valahogy nem olyan - nem a Debian sajátja, vagyis nagyon sokáig nem volt az. Nem ezt várom tőle, ennyi. A tágra nyílt szemű problémakeresésnek is megvan az ideje (ha jut rá). Egyébként az alaprendszer stáció elején akadt el. Azóta DVD iso-val felment. Máskor meg csak netinstallal kúszott fel - alverziók függvényében. Nem a kulcsrakészség hiányzik, mert nem. De ne legyenek komolytalan hibák, leghülyébb pontokon, mikor másra, jobb helyre is mehetnének az energiák, figyelmek. Mintha egy bohém titáncsapat vette volna át a disztrót, otromba hanyagságokat hagyva szerte széjjel. Egy ideje már jelen van ez.
Szerk.: illetve mennyiben háklisság az, ami csak piros képernyőben tud végződni és észszerű idő- és energiabefektetést tekintve nincs megoldása? A kezdetek óta debianos vagyok. "Mindegy".
-
totron
addikt
10.01 - netinstall/CD iso, ugyanaz: telepítés meghiúsult egy bizonyos komponens hiánya miatt. Szépen, türelmesen elő lett készítve, stabil nettel is meg lett kínálva, szokás szerint. Reménykedtem, hogy javult mostanra, kijött a vállalhatatlansági gödörből, de nem. Nem igaz, hogy ennyi verzión keresztül ilyen mértékben masszívan szar. Hogy lehet így kiadni valamit? Mindig magamat tekintem a szűk keresztmetszetnek, de pont az ilyen hanyagság, igénytelenség öli ki a márkával, a névvel szemben belőlem ki ezt örökre, magával szemben mindenképp.
-
totron
addikt
Egy nem túl lélekemelő 9.9 stable(!) telepítésén vagyok túl (karakteres mód, desktop irány).
- ártatlan váltás a folyamatjelző ablak / csomagok letöltését listázó konzolablak között (partícionálás környékén): kidob konzolba.. (egyéb pontokon is, előző verziókban is előfordult, van, hogy nincs gond, olyankor nem tudom épp nem rosszkor nyúltam-e hozzá vagy az adott release nem tartalmazza a hibát).
- tárolóban nem talál valamit: kidob konzolba.. (jó ez a jolly joker-megoldás, valaki kigyomlálta a telepítőkódot? minél kevesebb eshetőségre legyünk felkészülve? jó a szabadkézi lehetőség, de ez már sok)
- folyamatjelző konzolablak (kék hátterű) - vegyük le a fényerőt, ha már bolygatni nem lehet: lefagy..
- 'Tisztítás' stációnál lefagy..
- végül live verzióból felmegy, boot után loginprompt sincs, semmi nincs (konkrétan videójel sem).
Nem szokott bajoskodni ilyeneken a laptop, amire ment (volna). 9.5 még vígan jó volt. Nehéz így hűségesnek maradni.
KDE - Releaseket tekintve nagyjából pepitában jelentkezik: az asztalon a bal felső sarokban nyomorognak igen kis méretben az ikonok, áthelyezhetetlenül, főleg testing verziókban bukkan fel, de stable-ben is lutri.
-
totron
addikt
Keresek Debian-variánst, ami minimalista a 9.3-hoz képest, indokolatlanul nagyon sokat zabál (szerintem). Népi slágerfork (pl. Mint) nem játszik. Más is lehet, mint szigorúan debian vonal, de ez sok ez így.
-
totron
addikt
válasz
CPT.Pirk #8197 üzenetére
A BSD-s kernelházasítás ötlettel bukkant fel ez a jelszó bug. Nem kicsit kiábrándító, nívóromboló, de ez van. Parrotról éles tapasztalat valakinek esetleg? A forkokkal mindig az a baj, hogy amennyivel többet adhatnának, általában pont annyiféleképpen teszik tele hibákkal is a körített scripteket, így a többlet nem többlet, hanem öncélú gányolás csak.
-
totron
addikt
Bocs, nem home-ba mentve, csak már a következőn járt az eszem.
-
totron
addikt
Az fstab dolog rendben is lenne fix meghajtók esetén, de időnként van, hogy többféle külső, rendszer számára ismeretlen winyóra szeretnék menteni, egyből.
Nem áll szándékomban root könyvtárba menteni, ezt nem miből olvastad ki.
Miért nem indítunk root terminálból guit? Ha egyszer a gparted akkor és ott úgy áll kézre. Mitől eretnekség? Igyekszem minimalizálni a monoton ismétlődő jelszópötyögéseket.
Szinte biztos, hogy ebben, most nincs (8.2 netinstall), pedig végignéztem, amit furcsállok. Autologin is lehetne loginmanager nélkül de 1db autologin kellene több jelszavas fiók mellé. -
totron
addikt
Cél, hogy az utólag csatolt meghajtók (partíciók) eléréséhez ne kelljen rootjog. Transmissionnal is érdekesen nemműködik együtt a 8.2: nem rootba mentve a letölteményt menet közben, úgy ~100 Mbyte letöltése után ő rájön, hogy mégsincs jogosultsága sdax-re menteni. Gondolom jobb, ha nem is próbálom megérteni. Érdekesség még, hogy root terminál emulátorból indított gui nem tud konnektálni szerinte az X szerverrel, több alkalmazás esetén is - ez is új. Autobejelentkezésre vonatkozó beállítás Mate alatt nincs - alternatív módja?
-
totron
addikt
Én is biztos vagyok benne, hogy meg lehet csinálni, ezért sem hülyeség alapértelmezettként azt beállítani, hogy az user a szűk keresztmetszet, persze ismerünk kivételeket.
De, egyszerűbb lenne, de most erre van lehetőség, meg aztán mit érne az egész, ha meghátrálna az ember fia? Valaki kipróbálhatná, hogy expert install esetén USB storage-t becsillagozva le lehet-e művelni arról úgy egy komplett telepítést vagy az a funkció abban a stációban csak drivereknek, kiegészítő pakkoknak van fenntartva? (akkor működhetne az ajánlott 2 pendrive-os megoldás) -
totron
addikt
Vágom amit írsz, csak nem tudom kivitelezni. Különben telepítőből nem is menne a továbblépés, mert csak netinstallra vagy optikai meghajtóra van felkészítve, tehát tegyük fel sikeres a mount, utána mi a következő lépés? Feltelepített rendszer alól apt-be beintegrálni egy lokális forrást, winyóról tiszta sor, de itt meg nagyon nem tudok eljutni idáig sem.
-
totron
addikt
válasz
spammer #7080 üzenetére
Ez logikus, bár másik pendrive nincs most. Winyón viszont ott van kibontva az egész telepítő, természetesen egy külön kis partíción. Hova kellene mountolnom konkrétan? Én itt akadtam el, meg hogy fstabból eleve hiányolja a felmountolandó partíciót. Lehet, hogy evidens, de számomra - ebben az esetben - nem. Ebben kérném a segítséget.
-
totron
addikt
Nem tudom, szerintem a "régi", nekem még ez a fajta boot is újdonság. UnetBootinnel írattam ki a pendrive-ra. Ezzel a részével nincs is gond, rendben elindul és fut a telepítő, csak a
nem túl rugalmas(?), sikerült megtalálnom a vakfoltját, illetve nem értek hozzá ennyire. Van megoldás?
Ubdate: pendrive átminősítette magát névleges 32GB-ról és az eddigi ~8GB adatvesztés nélküli terhelhetőségről 150MByte-osra, szóval mostmár ez az opció is korlátozottan játszik.Soha ne vegyetek vagy fogadjatok el ajándékba Kingston klónt. Mindegy, winchesterre kibontott telepítőre kellene valahogy hivatkozni a boot után...ami boot belefér 150MB-ba.
Érzi, hogy pingvines területen kell helytállnia és kedvesen halmozza a kihívásokat.
-
totron
addikt
Telepítés: netinstall nem játszik, ahogy optikai meghajtó sem, marad az USB boot. Telepítő viszont cd-romot keres. Hogy lehetne megadni pendrive-i vagy merevlemezi tartalmat számára?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gyúrósok ide!
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest