- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
- Képernyőmentes aktivitáskövetőt mutatott be a Google, ez a Fitbit Air
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Android szakmai topik
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Csendben befutott a Poco Pad C1
- Samsung Galaxy S7 edge - a tökéletesség határán
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
growler
őstag
-
pawee
tag
-
mobal
nagyúr
-
Lomos
aktív tag
-
zrubi
senior tag
Hi,
Gnome2 nincs a woody-ban! csak az 1.4-es. Vagy van a Ximian féle ez az 1.4-re épül, kicsit kicsicsázva, még ''user brátabbá'' téve
Én ezt használom.
Ehhez be kell tenni a sources.list fájlba a következőt:
deb http://red-carpet.ximian.com/debian stable main
ezután:
apt-get update
apt-get install task-ximian-gnome
ez feltesz mindent, ami kell neki... -
Lomos
aktív tag
-
zrubi
senior tag
-
Lomos
aktív tag
Na már megy a csomagtelepités. Viszont a passwordöt nem jegyzi meg még mindig, szóval mindig pppoeconf-fal kell játszanom kapcsolódás előtt.
Egyenlőre nem akarok windowmanagert feltenni, tudtok javasolni egy-két konzol módban futó progit? Pl. mp3player, irc-kliens, stb...
Lynxet és Midnight Commandert már tettem fel.irc kliens:
konzolos - bitchx
x-felulet - xchat-gnome
x alatt mp3 lejatszas: xmms
video: mplayer (http://www.mplayerhq.hu <- kivalo hazai termek
)
ezek mind csomagnevek...hajra -
Lomos
aktív tag
-
zrubi
senior tag
-
zrubi
senior tag
Na már megy a csomagtelepités. Viszont a passwordöt nem jegyzi meg még mindig, szóval mindig pppoeconf-fal kell játszanom kapcsolódás előtt.
Egyenlőre nem akarok windowmanagert feltenni, tudtok javasolni egy-két konzol módban futó progit? Pl. mp3player, irc-kliens, stb...
Lynxet és Midnight Commandert már tettem fel.Lynx helyett: links ez sokkal jobb...

zene lejátszás: mpg123, play, sox
video: mplayer
ltöltögetés: wget
Én inkább X alól nyomulok, szóval mást nagyon nem tudok... -
Hacked_4093
csendes tag
Na az volt a baj, hogy elfelejtette a jelszót. Hogyan tudom beállítani, hogy ne felejtse el és ne kelljen mindig beírni?
Amúgy sikerült frissiteni a csomagok listáját dselectben. Viszont kaptam hibazenetet is:
E: Could not get lock /var/lib/dpkg/lock - open (11 Resource temporarly unavailable)
E: Unable to lock the administratory (/var/lib/dpkg/), is another process using it?
Na ezek ellen mit lehet tenni?>Na ezek ellen mit lehet tenni?
Egyszerre csak egy dselect futhat...
Ha egy sem fut mar, akkor torold le /var/lib/dpkg/lock file-t. -
zrubi
senior tag
Ez aztán az online help!
Na sikerült beirni a dolgokat a sources.list-be.
De van egy kis gond. A dselectben csak a már meglévő csomagokat látom. Ez gyanús lett és próbáltam pingelni, de nem talál semmit. Vagyis nem tom mivan a netkapcsolattal. Elvileg a rendszer indulásakor kapcsolódik nekem, de először azt kirta hogy mennyi fogadott és küldött bájtom van, most meg már nem. Nem értem... nem tudok csomagokat instalálni.
Hát éleszd fel a kapcsolatodat, aztán:
dselect
1. menüpont frissíti az elérhető csomagokat
2. kiválasztod a kellőeket
....
és így tovább, hajrá
-
zrubi
senior tag
-
zrubi
senior tag
ird be ezeket a sorokat az /etc/apt/sources.list fájlba:
deb ftp://ftp.hu.debian.org/debian/ woody main non-free contrib
deb ftp://ftp.hu.debian.org/debian-non-US woody/non-US main contrib non-free
A többi sort töröld(vagy kommentezd) ki!!
utána:
dselect -> 0 :apt (nem kell változtatni!)
dsellect -> 1 ez frissíti a csomagok listáját
dselect -> 2 itt kiválogatod, hogy mit akarsz
de előtte olvasd el a dselect leírását!! -
Lomos
aktív tag
apt-get install csomagnev
csomagnevek kereshetok:
http://packages.debian.org oldalon, vagy az apt-cache search/show paranccsal... Ez utobbit kevesbe ismerem, en mindig a weben keresem hogy mi kell
Amugy legtobb okos leiras: http://portal.fsn.hu/howto.php -
zrubi
senior tag
-
zrubi
senior tag
Persze, kell hozzá hálókártya...
Nem tudom pontosan melyik kell neked, de előtted a lista, ott van közöttük a megfelelő, paraméterek nem kellenek... -
zrubi
senior tag
''hogyan tudom az adsl kapcsolatomat beállítani?''
Nagyon egyszerű:
apt-get install pppoe pppoeconf
aztán:
pppoeconf
ez meg pofon egyszerű...
aztán már van is ADSL, jöhet a többi csomag... -
zrubi
senior tag
''De a LILO-tól kicsit félek''
Nyugi, nem harap
Menni fog, nyugi, én mindenhol lilo-t használok.
Alapból nem biztos, hogy benne lesz az XP-d, de elindítod a Linuxot, módosítod az /etc/lilo.conf -ot, majd azt mondod: lilo
És kész is...
Milyen rossz tapasztalatod volt?? -
zrubi
senior tag
''De most nézem zrubi neked nincs is swap driveod. Hogy lehet ez?''
Van, csak kimaradt
hda3 256MB
De méd eddíg csak akkor swappelt, amikor ~300Mb grafikus fájlokkal dolgozom
van 500Mb RAM, így nem feltétlenül szükséges, de ajánlott a swap terület... -
Hacked_4093
csendes tag
Ne parazz mar annyira
hogyne mukodne.
Ennekem igy van:
/dev/hda1: /boot 10MB
/dev/hda2: WinXP 2GB
/dev/hdb1: /home 5GB
/dev/hdb2: / 3GB
/dev/hdb3: swap 200MB
/dev/hdb5-7 fat32 maradek
Azert ilyen, mert regi alaplapom van, ami nem latja a 40GB-os (hdb) vinyomat, ezert csak kis vinyorol (2GB, hda) tudok bootolni. Szoval LILO hda MBRjeben talalhato, kernel a hda1-en van. Miutan betoltodik kernel linux latja nagyvinyot. XP eseten is ez a helyzet.
Szoval tanulsag, hogy siman elfel ket oprendszer egymas mellett, meg ilyen zord korulmenyek kozt is!
-
Hacked_4093
csendes tag
-
zrubi
senior tag
-
Superman
nagyúr
Mandrake vagy Suse alól is, azon kívül, hogy grafikus felületről beállítható minden, vagy majdnem minden, lehet parancssort használni. Ezért nem értem, amikor azt mondják, hogy ez parancssoros, az meg grafikus, stb.
-
Hacked_4093
csendes tag
Hali!
Ha ennyire kezdonek erzed magad, akkor miert nem vmi ''user-friendly'' disztribbel kezdessz ?
Ha kesobb mindenkepp Debiannal akarsz foglalkozni, akkor a SuSE-t javaslom, talan az all file-elrendezesben a legkozelebb Debianhoz...
Ja es olvass sok doksit, ne az ilyen forumokban bizz, mert igy egy ev alatt se fogod feltelepiteni, ha minden kerdest felteszel itt
Kitartas!!! -
zrubi
senior tag
-
Bozz
tag
-
zrubi
senior tag
-
The_Tom
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
- BMW topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Jelentősen ronthat a memóriahiányon egy holnap kezdődő sztrájk
- Mesterséges intelligencia topik
- Óra topik
- DJI topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Autós topik
- Ingatlanos topic!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 7th - i5-8365U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 11 64 GB Fehér 1 év Garancia 100% akkumulátor Beszámítás Házhozszállítás
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600XT / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) Jól jönne egy kis segítség...