Hirdetés
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Új olcsó Redmi telefonnal bővült a Xiaomi magyar kínálata
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Volt szabad partíció, így a nagyszülők gépén ki akartam próbálni egy friss Debian telepítést, Gnome helyett Lxde-vel, hátha gyorsabb lesz egy kicsit.
A gép egy P4-es, benne egy RV100-as régi radeon:
Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RV100 QY [Radeon 7000/VE], ami nem lenne baj, mert támogatott a "radeon" driverben.Leszedtem live nonfree Lxde-s hybrid telepítőt, de a live rendszer nem indult el, valamilyen xorg hibája volt de nem lehetett elolvasni, mert nagy sebességgel pörgött a hibaüzenet képernyője és az is csak akkor látszott, ha failsafe módban volt indítva.
Aztán telepítettem mivel jelenleg is jól fut a gépen a Wheezy, gondoltam nem lesz gond. Végül persze lett, a telepítés után villogó prompt volt csak. Átváltottam konzolra, aztán kiderült, hogy nincsen xorg.conf fájlom. Próbáltam konfigurálni, de azt adta vissza, hogy:
"number of created screens does not match detected devices" [link], de erről nem találtam semmi érdemi infót, a xorg wikiben is csak mint kérdés szerepel.Végül átvittem a mostani xorg fájlomat az új telepítésre, majd startx paranccsal bejött az Lxde. Magától még persze nem tölt be.
Mi lehet a xorg gondja?
Új hozzászólás Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Bibliai bőség a Tesla negyedik mestertervében
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- Cyberpunk 2077
- Linux Mint
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ford topik
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest