Új hozzászólás Aktív témák
-
qfm
őstag
Annyira jók ezek az elpida hyperek?
Vehetnék esetleg ilyet: OCZ3RPR1866LV6GK, ddr3 ram list, és fórum egyik topicja alapján is elpida hyper van rajta. Vajon jobban bírná még biztonságos feszültségen (valami jó ram kezelésű lapban) mint az a trident amit végül is javasoltál?
Köszönöm
-
Molnárka007
tag
Én is ilyen 2000mhz-es Diablót szeretnék venni csak elbátortalanított h a többi 2000mhz-es ramokat jóvaldrágábban adják...
Egyesek biztatnak-egyesekszerint kerüljem a CSX-et
Szerintetek?....
Sry,ha off-nak számított volna,de benéztem és pont erröl volt szó nekem meg pont útbaesett...
Üdv!..mindenkinek/Molnár Richárd és előre is kösz az ezen mrákát "tapasztaltak-nak"segítségében... -
Chrys_
addikt
Mostanra kipróbáltam:
3 modullal kiírja az osztott DC-t, 1600-n XMP-vel már nem fut le a memóriaösszeg ellenőrzés.
Egy kis Manual állítgatás után (RAM típus az adataimnál: 9-9-9-24 7-7-7-18 helyett, fsb akármi (strap?) 266 és 333, 2N, 1,9V) már eljut a Vista64 indításáig, de ott meg a zöld futó csíknál egyszercsak lefagy.
1333-on indulna (asszem), de azon nem hagytam (fagyás utáni restartnál ezt állította be, és az ellenőrző összeget is kiírta, ezért gondolom így).Van ötleted, mivel kellene még esetleg kipróbálni?
-
HSM
félisten
Úgy néz ki a lap volt a ludas.... F5-ös BIOS-al már bootolt 1450@CL8-on, de még nem stabil... Na, majd talán az F6...
De nem félreérteni, ilyen mix szettel ez is tökély, ne bántsuk már a lapot...
De még azt se tartom kizártnak, hogy valami subtiming üt be.... Majd még próbálkozom. A lényeg, hogy 1333-on, CL7-ben 1,5V teljesen stabil.
-
HSM
félisten
Az nem hinném, hogy flame, inkább tény, hogy minden lap más ramot szeret, mással megy jól, sőt van amelyik egyszerűen jobb, mint a másik.... Amúgy nem rossz ilyen téren a Giga, 3 modullal nagyon szépen megy, lehet, hogy a DFI se ment volna annyit, ha betett volna a srác még 3 teljesen más csippel szerelt modult....
Annyira sajnos nem érdekel a dolog, hogy kiszedjem mind a 6 modult, és a JNM-eket betegyem az elpidák helyére...
(Hülye I7, hogy nem indul 3 modullal, csak ha a megfelelő helyre teszem...
) Na mind1, azért valahogy megpróbálom elviselni ezt a hibát....
Majd még kipróbálom valami friss BIOS-al is, hátha azzal.... Ami van F4, már kicsit öregecske.... -
HSM
félisten
Köszi, átnéztem.... Az az érdekes, hogy a srácnál simán ment 1,65V-on 1750-en CL8-on, a VTT meg gyanítom azért annyi, mert az egekbe húzta az Ucore-t.... Az az érdekes, hogy nálam szépen megy a cucc 1333@CL7-en 1,5V-on, viszont az 1450@CL8 még 1,6V-on is kifog rajta, valahogy az az érzésem, hogy nem a ram ereje fogy el, hanem valami más... Lehet az tesz be neki, hogy 3db elpidás Kingmax mellé tettem be??? Vagy az UD5 lapom nem komálja? Pedig az elpida-kingmax 1750@CL8-at vidáman ment benne, és nem is a QPI/VTT fogyott el, bőséggel adtam neki a megadott leglassabb Ucore-hoz képest.... És elvileg a lapnak is jónak kéne lennie 6 modullal legalább 1600-ig...
-
Oliverda
titán
Még mindig $245.99-en áll, igaz most éppen nincs raktáron. Viszton találtam 2GB-s Crucial-t amin jó eséllyel olyan Micron-ok vannak mint a linklet XS-es kiten. [link]
Már van egy 2x1 gigás OCZ Platinum kitem, tehét a következő lépés a 2x2 lesz majd valamikor. Amúgy nem néz ki rossznak a Kingston T1 sem.
-
jugeen
addikt
íme egy átfogóbb teszt egy 3x1GB-os JNM kitről.
-
HSM
félisten
Szerintem teljesen jó.... Letesztelte a ramom 2/3-át, és közben használható maradt a gépem, és a sebesség is rendben volt így. De csináltam még egy kört ezen a beállításon, így ~5-10MB szabad ramom maradt, sajnos 800 volt a max, amivel engedte indítani.[link] Amúgy szerintem teljesen 100%-os a több kicsi teszt is... (Az meg hogy 750 megát teszteletlenül hagytam, nem azon múlik....
)
Sajnos most nem volt időm tovább futtatni, de így is több mint fél órát ment.... -
-
HSM
félisten
MCH 1,4V-ot kapott, a hűtés megoldott. (Még újra is pasztáztam a csipszetet jófajta pasztával, bár nem lett jobb...)
Igazából nagyobb VMCH-t nem nagyon szeretnék adni a lapnak.... De meglesem majd mégegyszer, mit bír. És amúgy számold bele, hogy Quadom van, ami lényegesen jobban terheli az NB-t, mint egy sima C2D.... (Az előző P35 lapomban ez a Quad proc ~435-ig volt működőlépes, de inkább 400-ig, míg a korábbi E6550-em lazán elment a walljáig, ami ~475 volt....)
-
rootkiller
őstag
Jaja, ennek leadó felülete sincs, csak átvenni tudja a hőt, de 2,6V/400mhz/2-3-3-6-on erre nincs is igazából szükség, bár ha elkezdenénk komolyan túlhúzni (szar táp, intel hűtő, az utsó biossal 12,5%on se megy mint régen, szal ezt megnyaltam, de nem gáz). Majd a következő géppel (valszleg P55). Akk jövök.
-
HSM
félisten
-
AirBooms
addikt
Na, tehát:
a DRAM SKEW CONTROL alatt lehet állítani a következőket:
DRAM CMD Skew on Channel A és B
DRAM CLK Skew on DIMM A1, A2, ... és B1, B2, ...
DRAM CTL Skew on DIMM A1, A2, ... és B1, B2, ...Mindenhol alapból AUTO a beálítás, a NORMAL a középállás, ettől lehet felfelé és efelé eltérni a franc tudja milyen mértékegységben...
Szóval?
Én csak úgy belepróbáltam, de nem értem el vele semmit...
-
AirBooms
addikt
Hali!
Nagyon királyok a mushkin ramok
, csak az a gondom velük, hogy 2000 MHz-en CL8-ban sehogy sem tudom őket hajtani. Korábban a fekete Cellek mentek pedig így.
1800-on CL7 PL6-on 1T-ben Strongeren vígan szaladnak!
A cikkedben megadott feszültségértékek valós (mért) értékek, vagy a biosban beállítottak?
Esteleg mihez nyúljak még.Köszi!
-
Laraxior
titán
nekem a lappal sem lenne gondom.... egyedül annyi hogyha Crysis Warsnál szerver vagyok állandóan *.exe hibával kidob... De ha csak úgy egymagam lépek fel és úgy gamelek,nincsen semmi gond..érthetetlen... és akkor honnan tudjam hogy mit basszak a cuccal... lap,memória,proci..vagy mit is kellene állítani
P35 jóval egyszerűbb volt...és jobban is ment
mindegy még kínlódok..
-
SzlobiG
félisten
Mostmár igen.
Annyit eltudtam vele érni, hogy bejött a win nem fagyott ki boot közbe meg tudtam mérni everestel, de prime egyből fagyást okozott.
Mind2 csatornának -2.5mV-t állítottam és ha már mást állítottam be neki, akkor el se jutottam a win-ig mert boot közbe kékhalál vagy el se kezdte tölteni a wint, ha emeltem neki ugyanez a helyzet.
Lehet, hogy belehetne ezt konfigolni, de nagyon sokat kéne vele szarakodni meg így, hogy jóformán nem is tudom még is mennyit kéne neki esélytelen, de valóban ez miatt nem megy mert akármilyen időzítésen/feszen van a ram ugyanúgy kékhalál. Majd azért még utána nézek XS-en, hogyan működik ez.
-
Laraxior
titán
ennyit ment nála. Nem tudom hogyan,vagy honnan vannak ilyen cuccai,de vannak. ezelőtt amikor leakasztottam tőle a Q6600ot,aszongya van fennt QX6850 egy X38-DS5 lapba 4G rammal..stb. ehh elsőre látszott köze sincsen a dologhoz. Bakke,tényleg ott volt...aszongya nyugodtan menjek fel és chekkoljam.Beszarok,lehet valaki NASA computert épit otthon nekünk meg tudomásunk sincsen róla. Ennyit Speed egyetlen QX9770éről
de ezt már meséltem asszem....és pókerezik a gépen,semmi más,csak online póker...eldobom az agyam.
szerk.: a 3 videokariról már szót sem ejtek,és a 8GB ramrólÚtközben meghozta a futár Szatesz E8500ét. 1óra múlva megyek az alaplapért,meg a Diablokért
Már be vagyok sózva...sorry a sok fecsegésért...mint egy tizenéves gyökér
-
SzlobiG
félisten
Sajnos nálam is ugyanez a hiba mint Szatesznél én már megse probáltam ilyen 1670-neket azonnal 1800 CL8-8-8-30-al probálkoztam ami jó volt a P5e-vel itt a win be se tölt azonnal kékhalál fesztől függetlenül.
Azt hol lehet állítani a biosba? Mert nem találtam.
Viszont érdekes, hogy 1600CL7-7-7-18 simán megy valami a lapnak nem tetszik az tuti mert a p5e-vel ment.
-
-
Szatesz
őstag
Igen az
Nem akar menni 1650 felett cl8 ba sem stabil....nem értem hogy lehet....Probaltam 1T-2T vel minden strapal.....Automatan....és manualisan mindent...Már raktam 1-3- slotba is de abba mégrosszabb....az a remapot is probaltam kikapcsolni de az se segitett.
Probáltam kis FDB vel naggyal is...0403 és 0601 es biossal is....de 1650 felett semmivel nem stabil...Pedig szerintem az 1800cl8 min.megkéne lenni...nemmintha sokkal gyorsabb lenne mint 1600cl7...
Laraxior: Kérdezz Privibe ha tudok segitek neked....
-
Laraxior
titán
ezekhez a száraz jeges dolgokhoz piszkáltok mást is lapon, vagy csak bios ügyileg. úgy értem mint anno a P5K-n drótok lógtak jobbra-balra
2. száraz jeget honnan lehet mószerolni? ill. az is kicsapódik annyira mint a nitrogén? Lenne még pár kérdésem,ha valaki megválaszolná örülnékkit zaklathatok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ArmA 3 - This Is War
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- PlayStation 3
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óvodások homokozója
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest