Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
SzlobiG #2192 üzenetére
nem feltétlen kell (főleg ha Pi, akkor lehet, hogy samsung-os, ami X58-ban nagyon jo), de hogy veszel melléjük 1db-ot? egyszerűbb eladni és venni rendes tri-ch kitet mint még1 kitet venni és 1 modult a polcon tartani. a dual ch-t ugyanis feleljtsd el, pont a nehalem egyik lényegét ölöld meg vele, a sávszélességet.
-
-
Laraxior
titán
válasz
SzlobiG #1998 üzenetére
őszinte leszek...60ezer fojintért nem kipróbálni akarom. jah nem is 60 hanem 80 a blokokkal együtt
még most sincsen rajta az OCZ blokk... még benne figyel a kingmax,csak lóg a házban
sietős volt a téma
Most figyelem alapon 1066on megy aram CL7-7-7-20, 2.0V uramatyám... ezért ilyet tetű lassú
-
Laraxior
titán
válasz
SzlobiG #1979 üzenetére
ha addig nem sikerülne a 4x1GB diablo én megpróbálkozok vele
hacsak nem jön le feléről az IC amikor szedem le róla a bordákat...masszív fajta
kettő már dübörög a gépezetben, 4 OCZ felx blokk is megvan,már csak a ram kell.
Lesz esély rá hogy mind a 4 menjen 1800 felett? CL8 al mondjuk... -
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #1985 üzenetére
Nálam is ugyanez volt Maximum 2-vel, de a GTL-ek mindent képesek megoldani... írj PÜ-t ha érdekel, és elmagyarázom hogyan kell használni... 450FSB pl. nálam 1,1V VTT-vel is elmegy... (ha auton hagyom, akkor 1,2V kell neki, Wolfdale-nek csak 500-tól kell GTL-el játszani, vagy VTT-t emelni) ramoknál az NB GTL számít nagyon.
-
SzlobiG
félisten
válasz
SzlobiG #1970 üzenetére
Egyenlőre így lőttem be a cuccot: 1600MHz CL7-7-7-18 1T Stronger, PL7 1.9V
Az, hogy játékokba hogy fog menni a 4giga az az elkövevkezendő pár napba kiderül, hogy lesznek kékhalálok, vagy fagyások, de remélem, hogy nem, az se érdekel ha csak 400FSB-n fog menni, csak mennyen a 4giga ram.
-
Overlocker
veterán
válasz
SzlobiG #1949 üzenetére
Nem. Úgy néz ki a proci állt meg..Hiába adtam több feszt NB-nek és RAM-nak is nem ment feljebb..PLL-t állitottam , úgy nyertem még 10 FSB-t, és annyi. LN2 kell a procira, és újra megnézni, azzal nyerhetek még pár FSB-t..
mod: Persze próbáltam CL10-et, ugyanott állt meg..
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #1898 üzenetére
Read-ed nagyon jó (nekem csak 9100), de a Write, Copy nálam is ennyi DDR2-vel. Ha nem jönne a Core i7 akkor már kezdenék is gyűjtögetni DDR3 rendszerre, mert Read miatt megérné... WinRAR is szép!
Mi ez a 4GHz proci, vége a tápodnak?
Mert akkor új VGA-nál nálam is határon fog már járkálni... kéne egy HX1000W...
XP x64-et próbáld ki, hogy ott mennyire stabil...
-
jugeen
addikt
válasz
SzlobiG #1880 üzenetére
azért ennyire nem eszik forrón a kását. a 4GB "tuning" normálisan csak xp 64 bit és win 2008 mellett dolgozik rendesen. vista 64 bit mellet ne nagyon akarj tuningolni 24/7-re. ami most esetleg stabil, az simán lehet instabil 5 perc múlva. nagyobb fossal nem volt dolgom, vetekszik a WinME képességeivel.
-
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #1864 üzenetére
Igazából alapon biztos menne. A gyártó 1600MHz-et garantál a te lapodnál ha jól tudom, ott megy rendesen? DDR2-es lapnál nincs ilyen gond.
Mod: Ja látom, alapon is hülye. (csak 4 órát aludtam!
)
Én a helyedben visszaváltanék DDR2-re, 24/7-re úgy se látsz különbséget... tweakelni persze jó, csak szerintem semmi értelme... akinek hobbi, csinálja, de szerintem te inkább a 24/7-et tartod fontosabbnak...Szatesz: Nekem is kevés, igazából ha megszokja az ember a 4-et, onnantól vége, kevés lesz a 2GB. Oké XP-n még elmegy, de Vistának kevés a 2GB. Meg ne 3GB-os használjon, ha egyszer kifizette 4GB ram árát, és ott van a gépbe, teljesen jogosan várja el, hogy tudja használni... csak ezekkel a mai lapokkal egyre nehezebb belőni normális 24/7-et.
-
SzlobiG
félisten
válasz
SzlobiG #1863 üzenetére
Sajnos ahogy elkezdtem játszania wowwal kb 15percig bírta és fagyott.
Rá is jöttem már, hogy mi okozza ezt mert alapon is ezt csinálja ha a memory remap bevan kapcsolva, akkor kifagy, pedig prime meg megy 7órát. Viszont kéne mert így tudom használni a 4giga ramot.
Más lapokba hogyan viszonyul a memory remap? NF790-es lapba megnézné nekem valaki, hogy vannak-e ilyen gondok? Mert akkor lehet lecserélem egy olyanra, ez így nem állapot, hogy van 4giga ramom és 3gigát tudok használni belőle miközbe szükségem lenne rá...
Rampage Extreme tulajokat is megkérném ha van idejük nézzék már meg, hogy memory remap bekapcsolásával használják a cuccot egy-két napig, de sztem ott is ez lenne mivel szinte uaz a lap...olvastam is xs-en a lapom topikjába, hogy mindenki írkálja kikell kapcsolni, de akkor mi a szarnak lehet 8gigát is pakolni bele mikor nem is lehet használni normálisan?
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #1735 üzenetére
Szép eredmény! Hát igen, a DDR3... kár, hogy nem DDR2 árában mérik ezeket.
Szegény procid...majd 3 év múlva, mikor már 5000ft-ot se fognak ezek érni, egyszer én is megküldöm így.
Laraxior+Szatesz: Menni fog az szerintem, Q6600-nak amúgy se kell sok FSB... 490-ig bírja a lap, akkor már bőven jó... a legtöbb 790i meg se áll 600-ig.
-
Szatesz
őstag
válasz
SzlobiG #1695 üzenetére
Igen 1 kitre azonosakat raknak csak 2x2gb os kit az 2 db kit
Tehat azokon ha peches vagyok lehet kulonbozo chip
De én is azért probalok minnél hamarabb rendelni cuccokat hatha belefogok 2x2gb os kitbe ami JNM....Esetleg valami jo teszt eredmények reszedrol a 4gb os kittel?
-
AirBooms
addikt
-
jugeen
addikt
válasz
SzlobiG #1324 üzenetére
micron terén GTS, GTR mindig is meglepő, kiemelkedő teljesítményre volt képes, akár CL6-ban is. tökéletesen bírják a mags feszültséget is. a JNL már kicsit érzékenyebb, CL6 nem igazán megy nekik és a kint lévő kitek többsége a 2.1v feletti feszültséget sem szeretik nagyon. természetesen ezek között is vannak kivételek, amik kilógnak a sorból. aztán itt vannak az új samu chipek is, amik minden tiszteletet megérdemelnek. úgy tűnik, hogy újra magukra találtak, és újra a tuning RAM-ok között találkozhatunk majd velük. addig is én azt mondom, hogy ha valaki folyamatosan tesztelni akar, akkor GTS/GTR, ha viszont 24/7-es beállítást szeretne, akkor JNL.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ArmA 3 - This Is War
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- PlayStation 3
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óvodások homokozója
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik