- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Specifikációjához képest meglepően olcsó router, ami AC1200-as Wifi-t és gyári firmware-val is több hasznos szolgáltatást ígér (fájlmegosztás, dlna, nyomtató megosztás, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
válasz
Payskin #2096 üzenetére
ha nem nyúlsz a routerhez alapértelmezetten biztos be van kapcsolva, nem véletlenül. Ha meg nem tudod mi az ne kapcsold ki elvet kéne követni leginkább.
bevett szokás, hogy ha nem releváns az adott konfigban akkor nem jelennek meg, egyszerűen túl bonyolultak/átláthatatlanok lennének.
-
válasz
Payskin #2093 üzenetére
a nyitott 22-es port ilyen. pár napja a qnap supportnak kellett megoldania valamit a gépemen, kérték, hogy tegyem már a 22-es portra az ssh-t. nem egészen értettem, a webadminra is ráláttak, de meg is kérdezhették volna, hogy hol van, de oké, átteszem. volt, hogy pár percenként jöttek a próbálkozások.
-
Payskin
tag
válasz
Payskin #2088 üzenetére
Szóval, igen, tárva-nyitva volt minden, hatalmas "IDE LŐJETEK!" neonreklám villogott hívogatóan. Pár hálózatos ismerős ránézett, mondták, hogy ajajaj, nagy a baj. Nem emlékszem, hogy piszkáltam volna a Padavan alapbeállításait, de simán benne van a pakliban, hogy én voltam hülye, és állítottam el ezeket, csak nem látom okát vagy értelmét, miért piszkáltam volna.
Először is kiderült, hogy a 80-as porton feljött a WebUI login, tehát az IP-címem ismeretében bárki próbálkozhatott. Nagyon sokáig nem találtam, hogy ezt hol a francba lehet letiltani -- míg rábukkantam egy bitbucketes ticketre, ahol pont ezt reklamálták, hogy miért nincs ilyen beállítás. Erre az a válasz érkezett, hogy ők (a fejlesztők) ezt nem így képzelik el, hanem tűzfal. Elmentem hát megnézni, hogy mi a fene az a tűzfal (mert én mást értek tűzfalon), és ekkor derült ki, hogy ott vannak az olyan biztonsági lehetőségek, mint a WebUI (meg a minden is) tiltása a WAN felől. Sóhaj. Már csak a telnetet és az SSH-t kellett letiltani, és el is tűntem a "térképről", reggel 9 óta nem jött invalid password a logba.
Boldogság, öröm. Szóval, tűzfal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged