Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- MIUI / HyperOS topik
- Netfone
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
xy.zsolt
őstag
10k alatt már érdemes lesz btc vételen gondolkodni.
Okokról itt nem engedi a moderátor, hogy írjunk......szóval azért mert CSAK
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
szabi__memo
üzenetére
Gondolom Te akkor átváltotttàl mindened valami usd coinba, hiszen tudtad hogy ez lesz. Grat!

-
B-L-A-C-K
titán
Szépen beszakadtunk reggelre megint…
-
xabolcs
őstag
XLM-kent utaztasd oket, Binance tudja fogadni.
-
zso79
őstag
Szerintetek mi a legköltséghatékonyabb módja, hogy coinbase -ről btc-t és eth-t binance-ra és/vagy safepal -ra mozgassak?
-
janos1988
addikt
válasz
gooool
üzenetére
Ki kell tartani. Ők épp erre játszanak, hogy pánikot keltsenek és lenyomják az árát, aztán meg felpumpálják. Ezt csak politikai erőkkel tudják megtenni, itt nem működik az olyan manipuláció, mint a tőzsdén. Nekem eddig 350 van benne, de ha még jövő hónap első két hetében nem indul meg látványosan felfele, akkor venni fogok 150-ért. Nem nagy pénz, de ha lenne pár millióm fölösbe, akkor bizony gondolkodás nélkül raknám bele, mert mint sokan mások, én is átlátok a szitán, engem nem tudnak meggyőzni arról, hogy itt bizony vége lesz ennek. Ha annyira akarták volna, akkor tuti megoldották volna réges rég, egy tollvonással. Szóval én látok benne szép kis pénzt, itt a lehetőség, nem fogok megint ölbe tett kézzel bámészkodni, aztán meg marad a beletörődés abba, hogy megint nem léptem pedig...
-
-
-
Politikai szálat mellőzzük, thx.
-
Agyrák666
aktív tag
válasz
rozsgyi
üzenetére
Nem haboruznak, csak elfoglaljak azt ami az ovek volt.Majd az ensz, usenka allamok, eu vezetoi picsognak egy sort, mint a Krimnel, aztan elfelejtik az egeszet.
Attol meg csunya bukas lesz valszeg a tozsdeken.. es megy vele egyutt a kripto is. Nem lepodnek meg egy uj low-on.
-
Bubee82
őstag
válasz
gooool
üzenetére
A jatek arra megy ki, hogy az 1 BTC = 1 BTC szabaly ervenyesuljon. A Bitcoin maxik igy latjak miota hitvallasukka valt. Vagyis hogy az atlagpolgar eltekintsen a Bitcoin vagy eppen annak a kriptonak a fiat erteketol, amit a mindennapi eletben fogunk hasznalni, remelhetoleg mielobb. Kivetel ezalol termeszetesen a kulonfele CBDC-k, vagyis az allami kriptopenzek.
Nyilvan jelenleg es a jovoben sem mindegyik kripto alkalmas a fenti szemleletmodra, hiszen a legtobb befektetesnek tekintett. De az amelyikbol az ido elorehaladtaval es a szeleskoru elfogadottsaggal valodi fizetoeszkoz valik, annal lenyegtelen lesz hogy mennyi dollart er.
Mondjuk addigra a dollar, meg velhetoen mas fiat penzek is csak begyujtosnak lesznek jo, vagy seggtorlesre. Gondolom most igy kovid utan, egy haboruva eszkalalodott krizis jo urugy lesz meg par trillio dollar nyomtatasahoz (mint ahogy az lenni szokott ilyen helyzetben), ami nem igazan segiti annak erosodeset.
-
gooool
őstag
válasz
kenwood
üzenetére
Eddig csak olvasgattam, nekem is van Etherem egy kevés, jó nagy buktában is vagyok vele jelenleg, de ezt én sem értem...
Azért tettem bele a pénzem kriptoba, mert így decentralizált, meg úgy független a politikai és gazdasági baromságoktól, aztán most azt látom, hogy úgy rángatják a nagyok, mi meg bukjuk be a pénzt, ahogy az még a tőzsdéken is hajmeresztő lenne.
Erőteljes ellentmondásokat vélek felfedezni az ideológia és a rögvalóság között jelenleg. -
kenwood
veterán
Amugy egy esetleges atom moszkvara, meg a kripto arfolyam miert fugg ossze?
Az arany meg dragulni is szokott haboru alatt. -
B-L-A-C-K
titán
Ukrajnába 2 hete ugyan ez a helyzet, nem hinném emiatt.
-
csaba951
veterán
válasz
golya87
üzenetére
Ukrajna miatt. Plusz hétfőn USA ünnepnap volt, zárva volt a Nasdaq/NYSE, így még nem volt lehetőség reagálni az eseményekre. Nyitáskor valószínűleg egy nagyobb esés lesz. Szerintem erősen túlreagálja majd a dolgot a piac (lefelé), így hamar jön egy korrekció (felfelé).
-
golya87
őstag
Ez most az ukrán dolgok miatt, vagy csak egy átlagos kedd készül?
-
nort_on
senior tag
válasz
Agyrák666
üzenetére
Ha van Binance kártyád, akkor euróra válts a kriptót és töltsd fel a Revolut-ot vele. Ez ingyenes. De nem mindenkinek működik, nem tudom, hogy miért...

Ha nincs, akkor meg BUSD-re válts, azt utald ki FTX pro-ra, ott váltsd át euróra és utald ki Revolut-ra. Ez szintén ingyenes, leszámítva a BUSD>EUR 0.02% maker fee-t.
-
Agyrák666
aktív tag
Binancerol legolcsobban hogy lehet kivenni az aprot?
-
llacee
őstag
félig offtopic kérdésem lenne.
eddig váltóról revolutra küldtem az eur-t ott váltás huf-ra és tovább a huf bank számlámra
a revolutot érintő változás után ez akkor nem lesz elérhető? -
LuckyL
őstag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
én most nem kapcsoltam hozzá a metamaskomat, de feltételezem ez is a cake-hez hasonló dex token és oldal lehet igaz?
ezekben én sok értéket nem látok, amikor megkeresem őket liqudity farmingal általában át is váltom, mert iszonyat az "infláció", rengeteg coint bocsátanak ki
ha ez is iylen akkor a sima hold-al nagy veszteséged lesz, kérdés a staking ellensúlyozza-e ezt -
B-L-A-C-K
titán
Köszi nektek átnézem amit mondtatok, de én konkrétan a Qi-ről való véleményetekre lettem volna kíváncsi.
-
xabolcs
őstag
válasz
lacusht
üzenetére
..., MATIC, ...
Egyre tobb ETH poolnal lehet kerni Polygon halozaton a kifizetest wETH-ben. Orulok, hogy behoztak, mert tenyleg sokkal olcsobb es gyorsabb, persze Polygon halozatot nem ismero Coinbase-ig emiatt bonyolultabban jut el a penz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ellenben eleg volt egy rosszul megtervezett jatek (Sunflower) es maris se nem gyors se nem olcso nem volt a Polygon halozat.
Altalaban 30~60 Gwei egy tranzakcio, de neha volt olyan idoszak amikor tartosan ezer felett volt.
Innentol meg mar csak annyiban kulonbozott az ETH-tol, hogy nem 2~3~4000 dollar volt az arfolyama, hanem csak 1.5~2 dollar. Ha meg csak a Gwei-t nezzuk, akkor meg egyaltalan nem volt olcsobb.Es most mar elkezdtek egetni is.

Azon tul, hogy nekem is tetszik a Polygon / MATIC, nem biztos, hogy hasznalnam (banyaszott coinok mozgatasara) ha felszokne az ara 500~1000 dollarra.
-
-
B-L-A-C-K
titán
Még azóta is agyalok mi legyen...
Most újfent az a tervem egy nagyobb összeget beraknék 2-3 vagy több évre, ami szépen megugorhat (persze le is eshet, de ez a pénz ennek van/lesz szánva).
Olyan crypro-t keresek ami hosszú távon tényleg jól kilőhet akár (és nem 3-5x növekedést tervezek hanem jóval többet, aminek megvan a kockázata is tisztában vagyok vele), SOL-ban gondolkodtam sokáig, de az már amúgy is szépet ment, de még mindig gondolkodom ezen is...
Amit szintén hónapok óta követek, és látok benne jövőt, az a BENQI (QI), ismeritek, mi a véleményetek róla?
-
kenwood
veterán
válasz
6absbulldog
üzenetére
Megvolt. Irtal egy random hulyeseget hasrautesre,majd keptelen voltal megvedeni. Ezt a "nem lassitok,multkor se jottek jobbrol" kategoria

-
MPowerPH
félisten
BTC eleg jol tartja magat az ETH-SOL -hoz kepest.
-
kenwood
veterán
válasz
6absbulldog
üzenetére
Akkor mit jelent az,hogy 100 alatt ajandek ?
-
kenwood
veterán
válasz
6absbulldog
üzenetére
Ha par hete az volt a melypont, akkor a jovoben biztosan nem fog ala menni
-
B-L-A-C-K
titán
Na vajon most érdemes bevásárolni SOL-ból? ~89USD...
-
MPowerPH
félisten
Kivancsi vagyok, meddig tart ez a lefele tarto irany. A haboru eselye ennyire megerintette a kriptokat is? Biden bofogott egyet, es azota minden esik.
-
törölt tag
Én is kezdő vagyok. Én novemberbe ugrottam bele amikor komolyabb esés volt, és úgy nézett ki, hogy utána a holdon leszünk hamarosan, aztán jött az omikron meg a többi.
Kurva nagy bukóban vagyok.
De nekem eszembe sem jut itt bármi veszteséget realizálni, annyit realizáltam, hogy max nem pár hónap, hanem lehet 1 év lesz, vagy akár több is mire profit lesz. -
GERIlla83
tag
Üdv Mindenkinek!
Olyan Metamask problémával találkozott már valaki, hogy a telós applikációban submitted egy tranzakció, a webes bővítményben succes. A polygonscan szerint a fogadó tárcában az összeg, de valójában sehol nincs.
Mit lehet tenni ilynekor? -
Szada85
aktív tag
De egy ilyen idöszakban, amikor a hagyományos és a kripto piac is billeg a millió bizonytalanság miatt, nincs ebben semmi meglepö szerintem.
Én egy kezdö adagot már vettem CRO-ból is, ha nagyon szétverik a piacot lehet még veszegetni késöbb is, aztán ha idövel kiderül az égbolt újra, és visszatér a felfelé irány, akkor majd örülünk, addig pedig élni kell az életet. -
momcrew
tag
Köszönöm szépen. Én kb egy hónapja tettem bele nagyobb, de nem hiányzó összeget, azért, mert egy évig rá se néztem és meglepett amikor láttam, hogy hű ez ilyen sok lett. Megvettem, otthagytam, de azzal nem tanulok, nem gyűjtök tapasztalatot. Tehát az új pénzzel 20% mínuszban lettem, véres verejtékkel, szerencsével, riasztásokkal, szerencsével, váltásokkal, szerencsével mínusz 10-ben vagyok. Próbáltam shitcoinokat, mert azok épp plusz 25%-kal húztak, ismerem már azoknak is a szagát. Elfogytak az ötleteim és a szerencsém és csak érdeklődtem, hogy jó volt-e amit csináltam, más hogy csinálja. Most már látom, hogy mást nem tehet az ember. Köszönöm szépen a sok segítséget mindenkinek.
-
-
válasz
momcrew
üzenetére
+AddyKing

AddyKingMagánvélemény egy másik kezdőtől, aki jelenlegi az eredeti befektetésének 50%-án van (azaz 50%-ot bukott nominálisan is, nemhogy reál-értéken).
Azt a pénzt amit be akarsz rakni, képzeld el, hogy kiveszed KP-ban, berakod egy borítékba és magaddal cipeled egész nap. Hányszor jutna eszedbe napközben, hogy ellenőrizd, hogy megvan-e még? Most képzeld el, hogy este hazamész és nincs meg a boríték. Ha ezt nem tudod elintézni annyival, hogy "b+, ezt elhagytam", akkor túl sok pénzt kívánsz kriptóba fektetni. Kezd kevesebbel.
Ha netán úgy alakul (nem fog), hogy 1 éven belül megduplázod a kezdeti befektetésedet, akkor vedd ki a kezdeti befektetés 110%-át, és csak a maradék 90%-kal játssz tovább. Innentől kezdve minden ajándék. (Ez természetesen abszolút nem a racionális gazdasági szemlélet lenne, de kezdők vagyunk és a legfontosabb, hogy minél kevésbé az érzelmeink befolyásoljanak.)Ezen kívül, ha valami hirtelen megugrott éjszaka 40%-ot, ne vegyél bele. Ha nagy coin zuhant be (bitcoin, eth, bnb), akkor ne shitcoin-ba menekülj, valszeg BUSD-be/USDC/USDT-be se érdemes átlépni. Ha ezek nem mennek vissza előbb-utóbb, akkor az kb. azt is jelenti, hogy vége a crypto világnak. (Nyilván benne van a pakliban, hogy a binance egyszercsak lehúzza a rolót, de azt vagy fogod itt olvasni, vagy pont ugyanannyira meg fog lepni téged is, mint az egész világot.) Ezeket tehát inkább tartsd (hodl).
Ha shitcoin szakad be brutálisan, és kb. alig ér valamit befektetésed, akkor az is hodl. Talán egyszer még lesz egy nagy feltámadása, de ha esetleg teljesen kinullázódik, akkor se vesztettél már azon a ponton sokat.
Ha valami nagyon megindul, amit Te is tartasz, akkor érdemes lépcsőzetesen (jellemzően stabil coinba) kilépni belőle, azaz elsőre csak a felét add el, aztán kicsit feljebb a maradéknak a felét. Így folyamatosan realizálsz hasznot, de a FOMO se fog gyomorba vágni amiatt, hogy túl hamar szálltál ki.
Én hónapok óta hodl-ben vagyok, nem is nézem már az árfolyamokat, csak nagyon ritkán. Ha valami brutál megindulás lesz, akkor úgy is fogom itt olvasni, addig meg az én szememben pang a piac, mert jóval az alatt vagyunk, ahol beszálltam. A befektetésem nagyobbik része BTC-ben és BNB-ben van, minimális DOGE (nem ajánlom), volt SHIB-em is, ami olyan sokáig (hetekig) volt rohadt alacsonyan, hogy meguntam nézni, és kiléptem belőle. Hiba volt, természetesen 2 nappal később megindult brutálisan felfele és másfél hét alatt tízszereződött...
-
AddyKing
tag
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Arról lenne szó, hogy hardveres bányászat helyett inkább befektetnék egy kisebb pénzmagot valamelyik kriptovalutába. De nem igazán tudom, hogy melyikbe érdemes, mivel hosszútávú cél lenne. Nyilván csodák nincsenek itt sem, ahogyan a tőzsde is egyfajta zsákbamacska.

-
Szada85
aktív tag
válasz
momcrew
üzenetére
Mert egyrészt nincs is erre "jó" tanács.
Mindenki másként éli meg, és mindenkinek más az, ami még belefér, anyagilag is. Ezt neked kell tudnod, hogy mennyire tudsz együtt élni, és mekkora mínusz látványával, akár tartósan, hetekre, adott esetben akár hónapokra is.Másrészt pedig márcsak amiatt sem fog senki ilyen "tanácsot" adni, ugyanis a felelösség, és így a döntés is a Tiéd (kell legyen), ha itt azt írja valaki, hogy "maradj benne", és emiatt akár az egész befektetésed elbukod, akkor az lesz benned, hogy "mert XY ezt mondta".
Ha meg fordítva, kiszállsz, de mégis feljebb megy, akkor megint "más miatt maradtál le a nyeröröl". Ez az a felelösség, amit nem várhatsz másoktól.Egyik elv szokott lenni (én nekem egyelöre ez bevált), hogy sávosan kell venni, amit szeretnél, így akkor sincs gond, ha lefelé megy, akkor sem, ha felfelé. De ez függ természetesen, mennyire "komoly" coinba fektetsz.
-
AddyKing
tag
Szép estét!

Még nagyon új vagyok a témában, így csupán érdeklődni jöttem. Melyik kriptovalutába érdemes befektetni, amelynek egész jó a hozama, de veszteség esetén sem dőlök a kardomba?

Előre köszönöm a válaszokat.
-
kenwood
veterán
válasz
momcrew
üzenetére
Elmeleti szinten meg lehet azt csinalni,hogy veszel 3000 dollaros arfolyamon egy ethereumot, 2900-on eladod, majd esik tovabb 2800-ig,ott visszatersz,es csinaltal egy ethbol 1,035-ot,ami 3000 feletti arfolyamnal mar nagyobb haszon,mintha vegig ultel volna a seggeden. Gyakorlatilag ezek a muveletek szinte mindig ugy sulnek el, hogy megveszed 3000-ert,eladod 2900-ert,leesik 2800-ra ejszaka,es mire reggel felkelsz, mar 3100,amibol mar csak 0,935 eth jon ki

-
Kobe
veterán
válasz
momcrew
üzenetére
ha valaki kezdő, akkor ne próbálja meg eltalálni, időzíteni a piacot, hanem üljön a poziban. Kozmikusan alacsony az esélye annak, hogy ő fogja a döntésével elverni a piacot, a tapasztalt rókákat / intézményieket.
Általában (kezdők 90%nál) ez úgy működik, hogy amikor elkezd minuszba menni, átmész USD-be, vesztesz. Látod hogy megindul, visszamész kriptoba, már magasabb áron hiszen már megindult, vesztesz, de mire átmész, megint lefele megy és megint átülsz USDbe és megint vesztesz.
Ezt a kört párszor eljátszod, és 0 a tőke.Nyilván kell a tanulópénz, de nem feltétlen muszáj. Többet ér, ha nem is nézed az árfolyamot és abban a felszabadult fél - 1évben inkább tanulgatsz vagy demo számlával játszol és látod mi lett volna az eredménye a döntésnek.
-
momcrew
tag
-
Kobe
veterán
válasz
momcrew
üzenetére
ha úgy érzed, hogy a normál tőzsdei kereskedéshez (ahova egyébként úgy min. 5-10 év gyakorlati tapasztalatnál kezdődik az "újonc" tudásszint) képest is sokkal volatilisebb és rejtelmesebb piacon van olyan generikus válasz, kell lennie olyan 1-2 mondatos válasznak, ami megmondja a tutit egy teljesen 0 ról induló egyénnek....
itt a topikban bárki megmondja, hogy 1-1 döntést körülbelül 100 tényező befolyásol(hat, és annak a fele szubjektív), te 1 szerint szeretnél aranyigazságot. Melyik 99 másik tényezőt hagyjuk figyelmen kívül ?
pick one -
momcrew
tag
válasz
fireman123
üzenetére
Értem, köszi.
-
-
-
momcrew
tag
Sziasztok,
engedjetek meg egy kezdőláma kérdést. Amikor elkezdenek a százalékok mínuszba esni, akkor érdemes kitenni a coinokat pl USDC-be vagy van jobb megoldás is? -
-
nort_on
senior tag
Nem a cashback-re adózol. Tegyük fel beteszel 1000 eurót kriptóba, lesz belőle 1500, 500 euró nyereség. Aztán egész évben apránként vagy akár egyben ezt az 500-at elköltöd a (kriptó) vagy bármilyen kártyáddal (pl kiutalod Revolut-ra). Az 500 euró minimálbér alatti része nem adóköteles, de a minimálbér feletti már igen, 15%-al. És ugye minden aznapi MNB árfolyamon számolva. De ez már tényleg adózós topic.

-
Kobe
veterán
válasz
üzenetére
Sztem adozasugyileg az a vetelarat csokkento tetelenke minosul (magyarul ledvezmeny) ha hufban veszel es hufban kapsz visszateritest es a HUFon nincs arfolyamnyereseged. De itt ugye nem ez tortenik, CROban kapsz vissza a forintban torteno vasarlasaid utan es annak van arfolyammozgasa
-
kapy
csendes tag
válasz
kenwood
üzenetére
Sose lesz annyi cashback ezen, hogy adóköteles legyen

#14904: Forintos költésekről senki sem beszélt, arra szerintem se éri meg. Én csak eur alapú költésekhez használom.
Szerintem nagyobb vásárlásoknál megéri, pl.: Veszel németből egy videókártyát, mondjuk 800-1000 eur között, amin már van annyi cashback, hogy a szállítás kb ingyen volt.
-
momcrew
tag
Igen, pont ezeket a részleteket nem értettem. Ezek nincsenek leírva, csak ha belemész szembesülsz vele. Esetleg még az alap kék kártya lehet hasznos (talán) azért, mert azzal fizethetek a Penny-ben. Köszönöm szépen a levezetéseket.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Indul a ChatGPT Health
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Motoros topic
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 26
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Apple iPhone 13 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Amikor az ,,alja " helyett ujabb ,,alja " lett, majd a ,, legalja".
Okokról itt nem engedi a moderátor, hogy írjunk......szóval azért mert CSAK

Nyilván ne menjünk le pártpolitikáig, de a világot (tőzsdét) nagyban befolyásoló esemény említése ne verje már ki a biztosítékot...imo