Hirdetés
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lmh
őstag
közben ugy beállt a gépem, h ujra kellett raknom az egész windowst
kb 2 éve nem konfigoltam 1.6ot és már csak az van hátra, h azt a fránya homályosságot eltüntessen amit két törésvonal után látok magam elött a játékban :S:S kb 3-4 méterig látok élesen, utána két kis határvonal és utánuk totál homályos... sokan igy játszanak, nem zavarja öket de én eddig mindig be tudtam ugy állítani, mindenhol éles legyen! ha vki vágja miröl beszélek és tudja a megoldást, az segítsen plz!
köszi szépen előre is -
c41r0^
őstag
örülök, hogy segíthettem
de a CPL mouse fix reg és a noforcemaccel indítási paraméterek alap dolgok egy hardcore CS-s számára, meglepő, hogy nem tudtak segíteni CSHU-n sem

asound - VGA driverben kapcsold ki a vertikális szinkront (vsync off), és ajánlott 640x480, 800x600 vagy 1024x768-ban futtatni a CS-t, "sajnos" ezekre a felbontásokra van jól optimalizálva a játék és ekkor jobban is "adja" a hitboxok miatt (én is 37"-os LCD TVn 800x600-ban játszom 1.6-ot
), valamint írd be a konzolba, hogy "fps_max 101", így 100 FPS-re maximalizálod a játék motorját, ez az optimális nekiés talán a legfontosabb: mindenképp OpenGL API-val futtasd a játékot (video settings), ne D3D-ben vagy Software renderingben
még megnézném notebookon a proci energiagazdálkodását is, lehet, hogy alacsonyabb órajelre kapcsol játék alatt (Intelnél EIST, AMD-nél C'n'Q, bár ezek notinál a BIOS-ban nem igazán kapcsolgathatóak), de a Win-ben átkapcsolhatsz más energiasémára
Win7 és Vista alatt (ha az van) kevesebb FPS-re számíthatsz sajnos a megújult Win driver model miatt (WDM), régi a játék motorja, de nem igazán éri meg emiatt régebbi VGA drivert feltenni, ha mással is játszol, de egy próbát megér, ha a fentiek nem segítettek... igazából elégnek kéne lennie a VGA-nak, mert a játék inkább procifüggő, a lényeg, hogy ha 64 bites memvezérlős a VGA-d, akkor füstben leeshet az FPS, egyébiránt tökéletesen játszhatónak kéne lennie
-
kutga
félisten
Üdv!
Kössz a szerverlistát.
Ezzel az FPS dologgal lehet vmit kezdeni? Kicsit bosszant, hogy az UT2004 stabil 30 fps-sel megy, igaz minimum grafikán, de akkor is nagy a különbség a kettő között.
Visszaolvasva azért látom nem csak én találkoztam ezzel a problémával, vki talált már rá megoldást?

-
Lmh
őstag
C41rO^ !!! a 3. pont megoldotta a problémát! nagyon nagyon köszönöm!! zseniális vagy!! 3 napja szenvedek vele, itt prohardveren 5 forumban érdeklődtem, de senki nem tudta megoldani! irtam cshu-ra, ott is totál köd! annyira kilátástalannak tünt, h már tegnap több helyen elkezdtem hirdetni, h eladó a DA-em
és ezzel párhuzamosan elkezdtem uj egér után - az eddig jól bevált 3.0 - nézni
1 szó mint száz, nagy ász vagy
nyugodtan legyél büszke magadra
na nem nyalok tovább, még1szer köszi, csocsija és jól jöttek a magyar szerverek is

-
c41r0^
őstag
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Én tegnap vettem meg a játékot (1.6).
Létezik valami lista a magyar szerverekről? Én vmi csehen toltam és a ping nem volt az igazi.
Mondjuk az is érdekes, hogy a gépemen (T3000 CPU X4500VGA Win7) nem hasít túlságosan, pedig ez a gép újabb játékokat is vígan elvisz.
Allseein Eye használható a steames verzióval?
-
c41r0^
őstag
én ezekkel próbálkoznék:
1. - firmware frissítés, Razer-ék viszonylag sűrűn adnak ki újat
2. - 500, 250 és 125 Hz USB rate próba
3. - CS indításánál mouse acceleration off
4. mouse smoothing kikapcsolása CS-benha ezek után sem OK játék alatt, akkor hibás az egér szenzora... DPI-től függetlenül sosem szabadna produkálnia ilyen hibát, mint amit leírsz
szvsz elég az 1000 DPI is, 125 Hz USB rate-en, a rántásokat jól bírja az egér, kb. ennyi... a többi marketingfogás és "földműves szemébe túlzott mennyiségű fotonok juttatása"
(én win 3/11, 1600 DPI, USB 500Hz, 2.5 sens-en játszom, ez kb. közepes sens, egy teljes csuklómozdulattal fordulok kb. 100-110 fokot)
kicsit off - az USB rate Hz már csak azért is marhaság, mert azt írják ugye a marketinganyagban, hogy 1000 Hz-en 1 ms (1/1000 másodperc) alatt jut el az egértől az infó a gépig. Namost akkor vegyük azt, hogy a CS-t max. 100 FPS-el játszák, azaz 10ms-onként váltakoznak a képkockák, ennyi idő tehát minimum eltelik a nem lövés és a lövés közt (egérgomb megnyomása), tehát ha az egér 10ms-en kívül marad reakcióidőt tekintve, csak az lehet gáz, mert 1 fps késés után fog csak megjelenni a valódi lövés. 125 Hz USB rate esetén is 8ms (1/125) a reakcióidő, 10ms-en belül van, tehát megintcsak kiderül, hogy ez az USB rate emelgetés is egy nagy marhaság

-
Lmh
őstag
próbáltam, alacsonyabban még rosszabb
azt nem értem, h nyomulnak ezekkel az 3500+os DPI-kel és ha leveszem a windowsban minimumra, meg a játékban is minimumra, még ugy is baromi gyors egy low senses játékosnak és hogy a francba tudom még lejjebb állitani a senset, h tudjak játszani...? márpedig azért a komolyan fps játékosok ( cs1.6, source, cod...) alacsony sensekkel játszanak... nem értem az elképzelést, de biztos én nem tudok vmit...-.-
a lényeg, hogy 900al is akad az ív ( olyan a játékban, mintha cseszne rá, h ki van kapcsolva az acceleration, amit ha on-olok és leveszem 1esre akkor produkálja az xp ugyanezeket a tüneteket ) -
Lmh
őstag
Na közben tovább probálgattam, h meg tudjam fogalmazni ,h mi a furcsa és megtaláltam ,megpróbálom elirni! nagyon bizakodo vagyok, mert csak játék közben csinálja, az asztalon nem.... (most egy 1000hz, 1800dpi-s beállitás van a driverben, 3500dpi nem is érdekel, elég ez is böven sztem)
Szóval: elinditom a játékot (cs1.6) és már a menüben érezhetö az alábbi probléma: huzom oldalra szépen lassan ovatosan az egeret és elkezdem közben icipicit lefele is huzni, de ezt a lefele mozgást nem követi le azonnal hanem csak oldalirányban mozog tovább és csak nagyobb eltérésnél kezd el lefele is mozogni a kis nyilacska de ezt asztalon nem csinálja, asztalon gyönyörü iveket tudok huzni, bent a játékban meg szaggatottan, szögletesen követi csak a mozgásomat a kurzor. szoval az elözö kommentben leirt felvetéseim egy része tárgytalan ( gondolom a 3500dpi-s panaszom ennek a problémának a felnagyobbodása volt, h ugy éreztem mintha ugrálna, közben csak szaggatottan követ és nem tudom ráhúzni a kurzort pontosan a célra, mert annyira szögletes a mozgása ) erre a problémára keresek választ
remélem érthető voltam, plz segítsetek! Köszönöm!! -
Lmh
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Razer Deathadder V2-t, és iszonyatosan szenvedek vele, nem birom bekonfigolni, vmi nagyon nem kóser vele és nem tudom, h micsoda...
nagyon furcsa, 3500dpi-n kb használhatatlan mert iszonyat pontatlan és kezelhetetlen, össze-vissza csúszkál a kurzorom, nem találom el a windowsban sem az ikonokat, konkrétan olyan mini íveket ir le a kurzor, h kikerüli amire rá akarok kattintani -.- .Egy razer mantis control egérpadom van ami szövet egérpad. Elképzelhetö, h a szövet apró (azért minimum 1-2 millis kis hálós réteg van a tetején) egyenlőtlenségeit érzékeli és ezért csúszkál el? Kb 3 éves a pad, le volt már öntve ezzel-azzal, de látszolag semmi baja, a tenyeremmel ha nagyon lágyan simogatom érzek1-2icipici dudort itt-ott, de nehogy már ez okozza...:S:S De ez ugyanigy másnál is elöfordulhat, furcsa, h erről a problémáról mástól nem hallottam -.-
Szóval én egyenlőre nagyon szenvedek vele, sehogy sem akarja azt csinálni amit én akarok, pedig fogását totál megszoktam mert egy az egyben az előző egerem (ms 3.0) aminek az optikai szenzora tökéletesen müködött.
Ha vkinek van vmi jó konfigötlete (sens, dpi, hz....) az irja meg plz illetve vmi diagnózisa a problémára!
köszi szépen elöre is!!! ( több commentet is várok, ne fukarkodjatok
örök hálám, csocsi all -
törölt tag
Másik kérésem valaki részletesen leírná mi a dedicated server???
-
törölt tag
Tgf-et keresek főleg mert admin szeretnék lenni. Deadrun szerveresek kíméljenek lőre is kössz.
-
törölt tag
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
Köszönöm szépen.
-
Nendi007
csendes tag
Kristóf, ezen van zombi szerver: connect 79.172.211.29:27015

-
törölt tag
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
Kössz 48-as protokolú és nem tudod véletlenül hogy az ASE-ban lehet keresni zombi szervert?
-
[pod]Diablo
őstag
válasz
üzenetére
Nem tudom hol tudod megnezni,de fix hogy ha steames,eredeti,normalis cs-d van akkor frissitette mar.Mondjuk probalj meg felmenni erre a serverre: 78.24.190.101:27016.Ha sikerul akkor mar 48as protokollu a cs-d,ha nem,akkor nezdmeg hogy mit ir ki consoleba a sikertelen csatlakozas utan.
-
törölt tag
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
Azt hol tudom megnézni, hogy a steam frissítette-e már?
-
romero28
senior tag
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
a csíterek mellett...
-
Nendi007
csendes tag
Közben találtam egy használható leírást, amivel nekem jó:
Menjetek erre az oldalra: http://tutorialecstrike.com/index.php?option=com_remository&Itemid=95&func=fileinfo&id=2
Szedjétek le a SWDS patcher-t, de ne a cs mappába. Futtassátok, majd a kibontott fájlokat másoljátok át a CS főmappájába. Rá fog kérdezni, hogy felülírja-e, mondjátok h igen. Ezután nyissátok meg jegyzettömbbel a "cstrike" mappán belül a server.cfg fájlt. Másoljátok ezeket az exec listed és exec banned sorok elé.
setmaster add 69.28.151.162
setmaster add 72.165.61.189
setmaster add 207.173.177.11
setmaster add 68.142.72.250
setmaster add hlmaster.jolt.co.uk
setmaster add 65.73.232.251:27040
setmaster add 65.73.232.253:27040
setmaster add 207.173.177.12:27010
setmaster add 207.173.177.11:27010
Ezután már el is indíthatjátok a játékot, és ha minden igaz műkszik. -
Nendi007
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is az a problémám, hogy console-ba beírom a szeró IP-jét (már fél éve mindig így lépek be a szerverre), és kiírja, hogy a szerver átált a 48as protokolra, nekem meg 47-es van.
Rákerestem neten, angol oldalakon találtam 48-asra frissítést, feltelepítettem a CS főmappájába, de utána meg amikor elindítom a játékot, megjelenik a főmenű fél másodpercre, majd kilép.Valaki tudna segíteni abban, hogy hogyan kell 47-ről 48-ra frissíteni? Előre is köszönöm!
Nendi -
-
NaNorbert
aktív tag
Sziasztok..
Counter Strike 1.6-al játszom kB 5 éve.
Az idén megrendezésre kerül az Infinity Lan.
Szeretnék rajta részt venni, de keresek magam mellé még 4 biztos embert.
Várok emberek jelentkezését hogy megkezdjük a felkészülést és majd a babérok learatását. -
törölt tag
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
Google-ből és vettem egyet game-monitorból is de egyik se volt jó ugyanazt irta ki nem tom mi a baja.
-
törölt tag
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
A consolba beírom connect 80.249.173.39:27204. Retrying conection server van egy ideig aztán pedig kiírja, hogy faild conect to server. (Lehet,hogy hibásan írom le de valami ilyet írk ki) Előre is kössz a választ.
-
[pod]Diablo
őstag
válasz
üzenetére
nemreg volt protokol valtas 1.6ba.47-rol attertek 48-ra,updatek veget.Igazabol teljesen pontosan ensem tudom hogy ez a valtas mit takar,de az a lenyeg hogy vannak meg regebbi serverek amik 47-es protokollal futnak,es azokra nemtudsz felmenni,mert te mar a 48-as protokollszamu verziot hasznalod.De akkor tobbet tudok majd segiteni ha megmondod hogy a console mit ir ki 1 ilyen sikertelen csatlakozasnal.
-
gsc73
aktív tag
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
Hali!
Köszi a tanácsokat, ötleteket!
Próbálkoztam ezzel-azzal (mod, stb...), de végül is úgy döntöttem hogy keresek egy másik programot, ami meg is lett....
(Urban Terror) Ez ingyenes is, egyszerű is, nem veszélyes a gépigénye sem....és nekünk pontosan megfelel, illetve meg fog felelni.Üdv: g.
-
törölt tag
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
Szerintem nem az ipvel van probléma, mert néha mikor felmegyek egy másik szerora az egyik gyerek hirdet egy szervert, kimásolom az ipt és nem történik semmi. Ui: Nem néztem meg mit ír ki a console majd megnézem és megírom. A régebbi protokolu szerver alatt mit értesz??? Én nem értek hozzá csak a játék élvezete miatt játszok. Kössz a segítéget!!
-
[pod]Diablo
őstag
Amennyire tudom,nincs erre lehetoseg:/ Legalabbis nonsteamesbe nemvaloszinu.De lehetseges hogy lelehet tolteni hozza valamifele dm(deatmatch,mindenki mindenki ellen)-modot,es azzal inditani 1 servert,de abba nemvagyok biztos hogy van.De tdm(teamdeathmatch,2 a csapat egymas ellen) et lehet talani konnyen.Ezeke a mode-ok ugy neznek ki hogy belepsz a serora,valasztassz fegyvert,mesz,lossz,ha lelonek,rogton feleledsz es lohetet tovabb az embereket,azt meg belehet allitani hogy mikor erjen veget a map.Ha elert valaki x olest, ami ugyebar pontot jelenti,vagy 1 meghatarozott ido lejarta utan erjen veget.
vkristof: mit ir ki a console mikor nemsikerul felmenni a megadott ip-hez tartozo serverre?En igy latatlanba arra tippelnek hogy rossz,regebbi protokolu serverre probalsz felcsatlakozni.
-
törölt tag
Valaki tudna cs 1.6 alien vs predator szerver ipt!!!! Valaki megmondaná, hogy a steam mért nem fogad el minden ipét amit beírok?? Előre is kössz!!
-
gsc73
aktív tag
Ja-ja, csak úgy lazán egymás ellen lövöldözni.
Ahogy olvasgatok a játékról, kezd tisztulni a kép, hogy csapatjáték, különböző célokkal.
Lehet hárman-négyen egymás ellen játszani?
Üdv: g.
-
[pod]Diablo
őstag
-
LucifeI2
őstag
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
Steam-et lehet offline mode-ban is használni. Egyszer kell csak internet hozzá, amíg a játékot letölti.
-
gsc73
aktív tag
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
Köszi a választ!
Csak a tudatlanságom okozta, hogy olyat kérdeztem, ami ütközik az alapelvekkel, nem volt szándékos, és nincs is szándékomban semmi olyasmi......
(ha lesz konkrét kérdésem, élnék a lehetőséggel, és megkereslek privátban)
Üdv: g.
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Olyan játékot keresek, amit haverokkal (max 3-4-en) tudunk egymás ellen játszani helyi LAN-on, olyan "lepuffantjuk, keresgéljük egymást" stílusban. A gépek között lenne egy Tua 1.1 GHz-es P3 is.
Így került a látókörömbe a CS 1.6! Korábban is olvasgattam róla dolgokat, és alapvetően szimpatikusnak tűnt a játék, de se időm, sem lehetőségem online játszani.
Tehát a kérdésem: a játékkal meg lehet csinálni, amit fentebb részleteztem?
(ha nem, esetleg tudnátok ajánlani valamit? egyszerű, "életszerű" nem űrfegyverekkel...stb.)Üdv: g.
-
-
ko9
addikt
Am ja... Manapság mindenki Source-on tolja, de az megint más... Inkább maradok a jól megszokott 1.6-on... Részrehajlás nélkül mondom, hogy sokkal jobb élmény ezen játszani, mint olyan játékokon, ahol "nem látom a grafikától a playert"

Ugyan ez van az UTvel is (legalábbis véleményem szerint). UT2003 a kedvencem, a 2004 még elmegy... Leszedtem az UT3-at, és annyit mondtam, h haggyámá
Téleg rohattjó a grafó, meg hát CUDA-s a vidikarim, és rohattjó annak a pár pályának a grafója/fizikája ahol ezt kihasználja, de meggyönyörködöm, és ennyi... Vissza a 2003ra.... -
romero28
senior tag
hali
hogyan lehet 1.6-ban a célkeresztet egészen kicsire szűkíteni ? ( az optionsban a small beállítás még nagyon nagy nekem )
source-ban egy konzolparanccsal : cl_crosshairscale xxxx -el kell , de 1.6- ban ez nem működik . -
slyie
csendes tag
Egy picit halott a topic...

-
slyie
csendes tag
Sziasztok!
Mi az optimális videókártya beállítás CS 1.6-hoz? (tiszta textúrák, minimális utánhúzás stb.) Köszi!Ui: 22''-es monitorral játszok; 640*480-as felbontásban ( ezt szoktam meg
; Ati HD4890-es videókarim van. -
ko9
addikt
Hali!
Lenne egy gyors rövid kérdésem! CS 1.6hoz annó volt egy olyan modom, ami ha AWP volt nálam, akkor berakott a képernyő közepére egy piros pontot célkeresztenek, és amikor lőttem, úgy lőtt, hogy egy pillanatra rázoomolt, és akkor csattant a golyó. Elég nagy hatásfokú volt... Viszont nem találom ezt a modot, a neve se jut eszembe... Remélem tud nekem valaki segíteni!
Köszönettel: Ex -
Snooker
senior tag
Hát megtudtam csinálni, az xfire fel ismeri (legalábbis a telepített játékok között ott van) de mikor xfirebol inditom akkor frissítené a steamet, és ez erroral végződik... ha pedig asztalrol inditom el akkor nem is ismeri fel .. :S
-
Snooker
senior tag
Próbáltam manuálisan, valami steam apps vagy hl.exe-t hiányol... amúgy gondolkodtam már a megvételén, csak mindig elvetettem az ötletet, mert igazából nem túl sokat játszok..
-
birno
addikt
válasz
Snooker
üzenetére
Maximum az Options->Games fülön ha manuálisan meg tudod neki adni, akkor van rá esély, de szerintem bizonyos fájlokat hiányolni fog, max azt tudod megpróbálni, hogy létrehozol olyan nevű kamu fájlokat, akkor lehet menni fog, mert szerintem csak a fájl meglétét ellenőrzi, a méretét meg hasonlókat nem.
Amúgy most komolyan nincs 2000Ft-od arra, hogy megvedd ezt a játékot?
Egyik szombat este csak félig iszod le magad és máris megvan.
-
Snooker
senior tag
Megvan a cs1.6 de sajnos nonsteames verzió
és azt szeretném megkérdezni, hogy ezt hogy tudom beállítani Xfire-be, hogy felismerje ? -
birno
addikt
válasz
LucifeI2
üzenetére
Én úgy emlékszem pedig, hogy szoktak írni ékezetes betűket, de nincs kizárva, hogy keverem Source-al.
Viszont pl. a L4D-be tuti használnak ékezeteket.
Mondjuk szerintem majd megkérdem a Steam topikba, mert így már inkább da tartozik.Még egy kérdés, tudom, hogy szubjektív a dolog, de azért hátha van valami jótanácsotok.
Egér beállítások nálatok hogy néznek ki?
Érzékenység, DPI, Hz stb.
Razer egerem és egérpadom van, de egyszerűen nem bírok ráérezni, hogy milyenre állítsam be.
Ha kis érzékenységre rakom jobban adja a headshotot, meg a távolra pötyögtetés könnyebb, de a hirtelen mozdulatokat meg úgy elég nehéz kivitelezni, pl. ha szembejön egy ellen és elkezdünk keringőzni.
Most 3500DPI-on és 1000Hz-en megy s 2.0-ás az egér érzékenység, talán még ezzel tudok a legjobban bánni jelenleg, de érzem, hogy valami nem az igazi, csak nem tudok rájönni, hogy mi. -
Jazz
veterán
Sziasztok!
Alap Cs1.6-al megy a játék (de nincs bot_add_ct, se server list...), majd a V-pach felrakása után meg nem indul a játék. Lefagy rögtön a főmenüben, a menüt sem látni, csak a zene szól.
Ugyan ezt csinálja egy full-ra előre elkészített verzióval. :/Remélem érthető voltam. Köszi a segítséget

-
birno
addikt
Miért lehet az, hogy több szerveren is angol kiosztású lesz a billentyűzetem?
Némelyiken meg marad magyar.
Az oprendszer angol, meg a Steam is arra van állítva, de ha a Steamet átállítom attól nem javul meg, a rendszer miatt lenne?
Lehet valamit csinálni, hogy mindig magyar kiosztású legyen?Amúgy más játékoknál is előfordul, de random.
-
LucifeI2
őstag
válasz
fintagyuri
üzenetére
Kiír valamit? Eredeti a játék?
-
fintagyuri
csendes tag
vagyis a játékba beenged de a pályát nem engedi elindítani akkor lép ki.
-
fintagyuri
csendes tag
Counter strike 1.6
-
fintagyuri
csendes tag
sziasztok amikor el akarom indítani a játékot akkor kilép miért?
-
Tompo92
senior tag
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
Jaja köszi..

-
Tompo92
senior tag
Hali srácok!!
Tegnap volt CSMSZKI-lanon és egy olyan konfig volt betéve mindenkinek
mint ez itt------>Lásd
ezt hogyan tudom megszerezni? esetleg megcsinálni vagy valami..
Üdv:Tompo92 -
mgenya911
csendes tag
Hali! Elég jó konfigon (1.6 hoz képest) /p4 3.0, hd3650, 1GB ram,/ a játék tökélétesen szaladgál kivéve a füstben! Füstben lemegy 25-30 fps re, a másik meg hogy a menüben hiába teszem LOW ra a füstöt mindig vissza állitja magát HELP plz elöre is köszi!
-
p1h3
csendes tag
jaja 800x600 adja.
xp vel stabil 99 fps, még ha füst van nagy tér és 8an rohangálnak se mozdul onnan
zsííír...mivel lehet konzolban állítani, hogy mikor fegyvert akarok váltani ne jöjjön be fönt a sárga menü hanem egyből másik fegyvert vegyen elő? rég volt és nem vágom már

p -
LucifeI2
őstag
Régen abban kezdtem, és megszoktam. Próbáltam 1024-et de egyszerűen nem adta annyira a fejest.
Valamiért 640-ba mindig jobban ment a játék. Az összes top player amúgy 640-be vagy 800-ba játszik, nem tudom az okát, de egyszerűen nekem is jobban megy alacsonyabb felbontásban. -
p1h3
csendes tag
Köszi. Szereztem egy kiswinyót (éppen) megy rá az xp próbának és meglátom azzal hogy viselkedik majd. 800x600 amivel én is játszottam anno tényleg teljesen jó. Jövőhéten sztem intézem a saját serialt.
Igen Kalmi megjárta a FOP ot is
Sőt fop Ziti, Morte, No Mercy (régebben Ice), Killerke és még egy két fopos és jobb játékos cimborák, van akivel még mai napig is tartjuk a kapcsolatot és nem csak neten.p
-
c41r0^
őstag
még esetleg annyit megpróbálhatsz, hogy a hl.exe-t a feladatkezelőben a folyamatoknál magas prioritásra teszed, mikor már fut a CS, más ötletem sajnos nincs
nekem x64 Win7 alatt futott az 1.6 is tökéletesen (nem kellett kompatibilitással vagy egyébbel trükközni), én más ok miatt játszom XP-n: Ati driverben XP alatt lehet csak beállítani, hogy a képarányt megtartsa nem natív felbontás esetén, Win7-ben pedig ez ki van szürkülve. Igen, 800x600-ban játszom 32"-os LCD TV-n kétoldalt fekete sávval, tudom, nem vagyok normális, de ezt szoktam meg
semmi pénzért nem állnék át 1920x1080-ra, a hitbox katasztrófa úgy 
a géped Source-hoz bőven elegendő lesz FullHD felbontáshoz 8x élsimítás mellett is

én azt tanácsolom, hogy a Steamen keresztül vásárold meg elektronikus vásárlás keretein belül, különállóan a CS: Source-ot nem is lehet másképp beszerezni ha jól tudom...
ismerős a klánnév, Kalmi neve meg főleg, ő még a FoP-ot is megjárta ha nem csal az emlékezetem

-
danesz88
csendes tag
sziasztok az lenne a kérdésem hogy a cs2-őt ugy tudom letőlteni hogy előtte letőltőm a steaminstall cs(2)exe programot és azon keresztül tudom letőlteni a counter-t?akárhogy probálkozok sehogy nem jőn őssze mondjuk én csak felhasználoi szinten értek a géphez sajna.előre is kőszőnőm a segitséget!
-
p1h3
csendes tag
Szia c41r0^ !
Ez egy szép kerek leírás volt, köszönöm!
A beállítások stimmeltek azzal amit leírtál. Lebutítottam a grafikát driver és játék szinten is, de sajna még mindig az van, hogy amint többen vannak a szerveren és mozgás van előttem az FPS lemegy 10-20 ra is akár, így én is a játékra magára gyanakodok mostmár (warez, de már 4 különbözőt próbáltam ki és mind ezt produkálja?). Ma kaptam egy (jó komámtól) source accot hétvégén próba és ha ok akkor meg is rendelem egyből a sajátomat. Bízom benne, hogy Q6600 ,HD4870, 4GB ram elegendő lesz neki
Tipp van e honnan érdemes megrendelni és van ebből több verzió?
"[NosztalgiaCS]pihe" nem én vagyok, de én anno 5-6 évig az első béta verzióktól kezdve pihe (PsYcHE felváltva) névvel játszottam CS-t. Még tán a honlapunk is megmaradt a helyén

Még 1x köszi, hogy időt szakítottál rá!
p
-
c41r0^
őstag
egyébként véletlenül nem [NosztalgiaCS]pihe vagy ?

Az előbbiből kimaradt, hogy a Source azon kívül, hogy más motorra épül, teljesen más játék is, egyáltalán nem garantált, hogy ha tetszik az 1.6, akkor a Source is fog.
Egyébként meg néhány tanács 1.6 konfiggal kapcsolatban:
developert ne kapcsold 1-re, maradjon 0-n. azért, mert ez a fejlesztők számára hasznos parancs csak, attól, hogy 600 FPS-t ír ki a CS, hogy annyival megy, nem lesz semmivel sem jobb, sőt rosszabb lesz, mert a karaktered akár késsel is lassabban fog futni, mint bárki más a szerveren deserttel vagy gránáttal a kézben, tehát maradjon csak a developer 0-n
fps_max 101 legyen, a szoftver max. 100 fps-re lett fejlesztve! de még akkor is, ha pl. 120-160 Hzes CRT monitort használsz!
vsync off (természetesen)
cl_shadows 0 - ezzel a karakterek alatti soft-shadowt kikapcsolod, felesleges amúgy és a teljesítménytre kihat
cl_weather 0 - az időjárási effekteket kapcsolod vele ki, természetesen szintén felesleges (de_aztec eső off pl.)
mindenképpen OpenGL-ben futtasd az 1.6-ot
ha gyengébb a VGA, akkor a driverből beállított (mivel a szoftverben nem lehet) élsimítás (FSAA/MSAA) is visszafogja az FPS-eket, célszerű a CS 1.6-ot 16x anizóval, de 0x-os élsimítással futtatni, nézd meg a VGA driverben, nem ez okozza-e az FPS esést... bár természetesen pl. egy általad is írt 6600 GT elbír 1024x768ban egy 2x-es élsimítást is, megmarad a fix 100 FPS emellett, de ha 8-16xosra van véve, akkor már nagyon nem
kb. ezek a beállítások hatnak ki a teljesítményre közvetlenül
-
c41r0^
őstag
A CS azért volt "ingyenes", mert "csak" egy Half-Life modként indult. Tehát megvetted a HL-t és letöltötted a CS-t, mint free modot, egészen az 1.5-ös verzióig így működött.
Aztán kijött a Steam és ezzel együtt az 1.6, ami szintén továbbra is ingyen letölthető volt azok számára, akik rendelkeztek HL liszensszel, de manapság a CS 1.6-ot már külön, HL nélkül is meg lehet venni a Steamen keresztül. Tehát gyakorlatilag sosem volt ingyenes a CS, egy keresztkapcsolt termék volt, ma már pedig akár egy önállóan értékesített termék is.
Az FPS ingadozásról: ha warez verziót szedsz le, sajnos ilyenekkel számolni lehet. Az eredetivel nem lesz semmi gondod, hacsak ez az akadozás nem a gépre (hardver vagy driver) vezethető vissza. Az pedig pláne igaz, hogy ne 1.6-al próbálkozz, ha a Source-ot akarod megvenni, mert a CS: Source teljesen más motorra épül, erősebb gép is kell hozzá és mások a beállításai is.
De alapvetően igaz, hogy az 1.6nak akadásmentesen el kell futnia egy 2.4-es Celeron gépen 1024ben is élvezhetően, kb. 60 átlag FPS-sel. Azt még tudni kell az 1.6ról, hogy a VGA nem igazán számít, viszont a proci nagyonis (ez igaz egyébként a Source-ra is, persze oda azért már egy közepes DX9 VGA sem árt). Az 1.6 egy vagy több füstgránát esetén tud belassulni drasztikusan (jelentős FPS csökkenés), ennek két oka lehet: 1., gyenge proci (Barton 2500+-tól már talán elegendő a proci hozzá), 2., 64 bites membusszal ellátott VGA
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- iPad topik
- Yettel topik
- Hálózati / IP kamera
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Sorozatok
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- Lenovo LOQ 15ARP9 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7235HS - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 1,5 év gari
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 Ryzen AI 7 PRO 350W Radeon 860M 32 GB RAM 7500 MT/s 512 GB 3év gar
- Xiaomi Watch 2 2027.04.09-ig Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
kb 2 éve nem konfigoltam 1.6ot és már csak az van hátra, h azt a fránya homályosságot eltüntessen amit két törésvonal után látok magam elött a játékban :S:S kb 3-4 méterig látok élesen, utána két kis határvonal és utánuk totál homályos... sokan igy játszanak, nem zavarja öket de én eddig mindig be tudtam ugy állítani, mindenhol éles legyen! ha vki vágja miröl beszélek és tudja a megoldást, az segítsen plz!

), valamint írd be a konzolba, hogy "fps_max 101", így 100 FPS-re maximalizálod a játék motorját, ez az optimális neki
nyugodtan legyél büszke magadra

Téleg rohattjó a grafó, meg hát CUDA-s a vidikarim, és rohattjó annak a pár pályának a grafója/fizikája ahol ezt kihasználja, de meggyönyörködöm, és ennyi... Vissza a 2003ra....
cfg-ben esetleg nem lehet átírni a méretét ?

és azt szeretném megkérdezni, hogy ezt hogy tudom beállítani Xfire-be, hogy felismerje ?
Valamiért 640-ba mindig jobban ment a játék. Az összes top player amúgy 640-be vagy 800-ba játszik, nem tudom az okát, de egyszerűen nekem is jobban megy alacsonyabb felbontásban.