Aktív témák
-
Mankó
veterán
válasz
Pietrosz #1376 üzenetére
2.8on full stabil. Dehogy a 3.2 miért nem tetszik nkei, nem értem. Már extrém fesz értékeket is adtam neki, de úgyse megy.
Engem is érdekelne, hogy milyen fesz értékekkel sikerült felhúzni a 6300adat 3.2re!
Kellenének a fesz beállítások az összes és a proc. beállítások is, hogy melyik Enabled, melyik Disabled, illetve hgoy mivel hűtöd.
Köszi -
Mankó
veterán
válasz
Palika71 #1372 üzenetére
A 3.2 nem ugyanolyan feszültségbeállításokkal ment. Már minden fajta beállítást megpróbáltam, hogy menjen az Orthos, de semmi nem tetszett neki.
3.2Gigán simán tudtam vele játszani a Carbonnal, de az Orthos 3 másodperc alatt kivágott a blend tesztnél.
3Gigán több mint 3 órát ment az Orthos, de a Carbon vagdosott ki fél óránként. Erre mondtam, hogy most akkor nem értem az Orthost.
Fogalmam sincs már, hogy milyen beállítással menne stabilan 3.2-őn. Full tanácstalan vagyok. -
Mankó
veterán
Mondjuk nekem is volt úgy, hogy minden ment hibátlanul órákon keresztül, csak az Orthos nem. Meg fordítva is: az orthos ment, de utána 3dmark simán kifagyott.
Most úgy tünik 2.8on megy, de lehet leveszem alapra, s passzívan hagy szaladgáljon.
Szerinted alapon elmegy egy NInja-val passzívan? -
Mankó
veterán
Eljutottam 3.2Ghz-ig, de most már a 3Ghz se stabil, sőt még a 2.8 se. Bármit állítok sehogy se megy az Orthos. Már a 3. másodpercnél leáll. Most már lövésem sincs, hogy mi lehet a gond.
-
Mankó
veterán
Eljutottam 3.2ig. Az NFS Carbonnal lehet játszogatni, nem dob ki mint 3GHZ-nél, pedig ott órákiig szaladgált az Orthos.
Az Ortohs alatt megy a Small FFT - Stress CPU, de a blend teszt már az elején kidob.
Proci: 1,4
Ram: 2,25
FSB T.: 1,45
A köv 3: az auto fölötti beállítás
NB: 1,5
SB: 1,4 vagy 1,2
ICH: 1,057
Most itt mi lehet a hiba? Vagy jól van ez így, ne foglalkozzak az Orthossal? -
Mankó
veterán
Sziasztok!
A következő a gondom. 430on meghajtottam a 6300at hogy elérjem a 3Ghz-t. Orthos több mint 2órát futott, közben hőfok max 62 fok volt. Orthos alatt winamp, net, MSN. Ezekután beléptem az NFS Carbonba játszani. Fél óránként kidobál windowsba. Gép újraindítás után is. Próbáltam több feszt adni a procinak, helyzet ugyanaz.
Visszatettem 2.8ra semmi gond.
Minek adjak még feszt, hogy menjen stabilan a 3Ghz?
Beállítások:
porci: 1.325V
ram: 2.1V
FSB termination: 1.4V
többi auto-n
A válaszokat előre is köszi
Üdv: Mankó -
Mankó
veterán
Bios: 0711. Úgy állítottam be, ahogy a linkelt képen voltak a beállítások.
Kicsit elbizonytalanodtam a tuningot illetően. 400ig jó minden, utána meg sehogy se. Lehet kell egy bios reset és utána menni fog megint.
Ha egy 430as FSB-t akarok beállítani, akkor is kell a hidaknak feszt adni? Mert szerintem vinnie kellene. A 400 már auto beállításon se akart menni, így lett belőle 1.325.
Nem tudom mi lehet a bibi. Próbáltam 430on 1.45V-al úgyse volt jó. Memót 2.3Volton 18-5-5-5-el, az se tetszett. Nekem már nincs 5letem, remélem majd a nagyok ellátnak tanácsokkal! -
Mankó
veterán
de nem viszi s nem tudom, hogy miért. Lehet kellene neki adni valami sb vagy nb feszt. De már azoknak is volt. 1.45-ön nem vitte a proc a 430at. Szerintem nem ott van a gond. A memónak meg 2.3Vot is adtam és 18-5-5-5-ön se ment. Szóval furcsa.
400on meg 1.325 proc, 2.1 mem, többi auton és vígan szalad.
Szerk.:lehet, hogy a 400as táp lesz neki kicsi, vagy hogy nem 24pines a tápom, csak 20.
[Szerkesztve] -
Mankó
veterán
#1200-ra valaki?
-
Mankó
veterán
Nem jutok sehogysem 400 fölé (400on 1.325). Már 430al megelégednék.
Bármilyen fesz értékeket adok neki, az Orthos még egy percig se jut el. Nincs resi, meg hülyéskedés, csak leáll az orthos.
Adjatok 5letet! Mi lehet a gond? -
Mankó
veterán
1.5V-al mennyi az a hőfok ami még elviselhető Orthos alatt?
Bár én eddig még csak Orthos alatt láttam ilyen 70fokokat, win alatt, játék alatt még 60at se.
Szerk: Egyszer már próbáltam de akkor el sem indult.
Akkor procinak 1.5, ramnak mondjuk 2.3V és 18-5-5-5 ?
[Szerkesztve] -
Mankó
veterán
Megjött a Scythe Ninja-m. Orthos megy másfél órája, mellete MSN, 2-3 net, winamp. 400as FSB-vel eddig max 57fok volt. Rendszerhűtés nincs, csak a borda a 12cm-s ventije, meg a táp megy a gépben, levett oldallap (a borda 2-4mm-el kilóg a házból
).
Szerintetek így már túrhető?
Konfig: 6300 c2d 400as Fsb-n 1.325Val
P5B Deluxe
2*1Gb Geil Ultra
500as FSB-hez mennyi feszt adjak a procinak, memnek?
Tényleg elég sz@rul kezeli a memeket a lap, de hát ez van. Alkalomadtán lehet én is lecserélem a P5B Deluxot, viszont egy másik lapban lehet nem vinné a 3Ghz-t sem a proci.
Üdv:
Mankó -
Mankó
veterán
Szerintem a hűtő jól van rajta. Az egyik oldal le van véve, ház szellőzés nincs. Szerintem is nagyon sok ez a hőfok, épp ezért akarok Ninja-t rátenni.
Valahol láttam, hogy lehet meg kellene polírozni a procit és az segtene. Sajnos nem szeretem az ilyen moddingokat. Féltem a procit. Plusz ugrik a gari.
Ti mit ajánlotok? -
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
Van itt valakinek polírozott procija Asus P5B-Deluxe-al?
Elmondhatná, hogy mennyit számít hőmérsékletben. Sajnos nekem 1.325V-on is 52-54fok alapból egy Gigabyte 3d Rockettal (most jön a Scythe Ninja Plus). Sokak azt mondják,hogy lekellene políroznom a procit, csak hát kicsit félek tőle.
Szerk.: 6300-as proci 400on, ez lemaradt.
Bios: 0711
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Medence topik
- Cyberpunk 2077
- E-roller topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest