- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zé_Mester
őstag
asszem Scythe Ninja, de nem vagyok benne biztos. a lényeg az hogy ez a proci nem egy energiazabáló állat, így kevés fesszel is (1,4V) simán megy olyan sebességen (4000MHz) amennyin egy átlagos proci jóval "többet"
követelne.
képet most nem tok küldeni mert itthon vagyok, nem Miskolcon az albiba, de ha felérek holnap, akkor megkeresem.
-
Zé_Mester
őstag
ameddig jónak tartod, és persze amennyi időd és türelmed van.
sztem ha 3 óra ment le eddig hiba nélkül akkor mostmár abba is hagyhatod, mert ennyi idő után már stabilnal tűnik a rendszer.
emeld meg az FSB-t 350-re és megint kezd el tesztelni. ha 1 óra után se fagy ki, akkor emelheted még feljebb.
-
Zé_Mester
őstag
4300MHz 1,45V-tal teljesen atomstabil volt, van róla egy 3 óra hosszás teszt képem.
4500 1,47V-tal szintúgy teljesen stabil, a srác akitől vette a mostnanu tulaj kitesztelte 4500-ig, és minden bench, stress és egyéb fincsiség hibátlanul megy.úgyhogy már nagyon várom hogy végre itt legyen a kezem között, mert sztem simán menni fog akár 4,8GHz, de lehet hogy 5GHz-et is. (és akkor sztem subaruwrc-nek lefagy a szemöldöke is az arcáról
) -
Zé_Mester
őstag
most beszéltem vele msn-en.
enyém a proci.
elküldi nekem jövőhéten, letesztelem, aztán megveszem, csak először látni szeretném hogy mi a max amit bír.
4500MHz megy 1,5V-tal (vagyis 1,473-mal mivel ennyit droppol a lap) úgyhogy nagyon komoly cucc. kíváncsi leszek mit megy 1,65V-tal.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
a srác aki hideti már jóideje fent van nekem msn-en, már legalább 1 héttel előtte tudtam hogy lesz neki egy ilyenje.
róbáltam rábeszélni arra is hogy nézze meg mennyi a vége, de hajthatatlan.
úgyhogy megveszem tőle, aztán megnézem én (persze ha tényleg eladja).ha megvettem azonnal írok

-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
akkor gratula az űbertuningos procihoz LoL nebasszááföl
- DEHOGYNEM !!!!amúgy most csináltatom a procira azt a nagy réz-torony-palack-magas-bigyót
, amibe bele lehet pakolni a szárazjeget, vagy beletölti a folyékony nitrót.
ha kész lesz, vége a dalnak, elgurul a gyógyszer és Isten irgalmazzon. meglesz a DQ6 is addigra, és akkor 1,8V simán megy majd a procinak.

-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
jááááj te kis szépszemű.

ramot most nem tok tesztelni, mert most itthon vagyok, a gép meg Miskolcon van az albérletbe. úgyhogy most nem fog menni, majd vasárnap megnézem. tutira.
márcsak azért is, hogy még azzal is idegesítselek
akkor gratula az űbertuningos procihoz LoL

-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
heee srác ???? ez az agyonajnározott űberbrutál procid amit emlegettél a múltkorába hogy majd leveri az én eredményemet????
nem akarlak elszomorítani de még igencsak messze vagy tőle. úgyhogy összeszedhetnéd magad, és ahelyett hogy ide firkélgatsz elhúznál tesztelni, meg szarráhajtani a kis E6700-asodat
de mintha élnél LoL

-
Zé_Mester
őstag
a P5B lap jó választás lesz, a 965 chip szereti a tuningot, azzal nem lesz baj.
a táp viszont nagyon necces lesz. nekem is volt 400as Codegen tápom és nem akarlak elszomorítani, de nálam alaplapcsere lett a vége a mókának, és a videókarin is hazab@sztam a ramokat, amik később nem mentek csak 50MHz visszavétellel (9800Pro volt akkor ami 378-on hajtotta a ramokat. namost a táp meghalása után a kari csak 320as ram sebességgel tudodd működni.)
nem akarlak elszomorítani, de ha nem akarsz mégtöbbet költeni a gépre, akkor próbálj meg valami jobbfajta tápot, mert ezzel a Codegennel hasonlóan járhatsz mint annó én.
elhiszem hogy nehéz rá összeszedni, mert nem pereg az égből a pénz (most biztos azt gondolod hogy csak beszélek itt marhaságokat, mert nekem ilyen meg olyan cuccok vannak, de hidd el, én is 4 hónapig voltam gép nélkül amíg összeállt a mostani. úgyhogy tudom mit jelent az hogy spórolni. és ezt mind magamnak gyűjtögettem, a világon senki 1 fillért se adott mellé).
egy 6-8e között már lehet kapni 350 vagy 400as márkás tápot (CoolerMaster, Coolink, Chieftec) ezekkel menni fog a konfigod és nem áll fent annak a veszélye hogy esetleg a táp miatt az egész gajjra megy.
segítek egy kicsit, itt nézz utána, sztem ennyit megér :
- Cooler Master eXtreme Power 430W
- CHIEFTEC HPC-360W
- FSP NOISE KILLER 350Wremélem segítettem valamit.

-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
ui:- Sorry,de ebbe nem lehet ezt meg ezt tuningolni, így ne is írjuk oda a listára azt a procit, mert úgyis csak szívás lesz a vége. Ezt meg remélem viccnek szántad mert egyszerűen röhejes...
jó ok, #5214 első felébe kicsit eltúloztam dolgokat. de mint utána írtam is :
(de amúgy az is lehet hogy csak valami hibás szar lap volt, és azért nyikkant meg. akár ez is lehet. lehet hogy egy másik ugyanilyen lap vígan ment volna. na de ez mind csak feltételezés.
)
lehet hogy pont 100/1 lalpot fogott ki, ami éppen más procival is gajjra ment volna.
jó kis lapocska, raktam már össze ilyet is, és teljesen korrekt volt, ami egy "átlagos" ember számára kell, az rajta is van.láttan már én is befuccsolni annó még régebben IC7-MAX3-as lapot úgy hogy zsír új lap volt leragasztva, lefóliázva a doboz, én raktam össze (egy sima P4 2400MHz-es proci ment bele, átlag samsung ramokkal) és a lap meg se nyekkent --->> gyárihibás volt, ennyi.
de ugyanígy láttam 965 chipes lapot is megdögleni XP telepítés közbe is, és az se a felhasználó miatt ment gajjra. egyszerűen szar példány volt, és ennyi.Én már alapon nem értem minek teszteltek full butított lapban Quadot?!
ezt mondjuk én sem értem.
-
Zé_Mester
őstag
jaaa, ok.
és aki csórikám, és mondjuk csak ilyenre futi ???? és tegyük fel a procit meg kitudja honnan szerzi be ajándék áron
???de mondjuk most hülyeséget beszélek úgyhogy lelövöm magam
jó proci alá jó lap kell, ez valóban így van, úgyhogy igazatok van

(de amúgy az is lehet hogy csak valami hibás szar lap volt, és azért nyukkant meg. akár ez is lehet. lehet hogy egy másik ugyanilyen lap vígan ment volna. na de ez mind csak feltételezés.
) -
Zé_Mester
őstag
De sok lett megint, sorry
no problem, idő mint a tenger
8x460FSB - BIOS 1,425V
8x480FSB - BIOS 1,450V
8x490FSB - BIOS 1.475Vnkeme ennyit mennek, a lapon persze meg van csinálva a cerkás mod. úgyhogy az eltérés a biosban beállított érték és a OS alóli érték között szinte minimális, és ez nem változik Orthos alatt se.
ramoknak sztem nem ártana legalább 2,05V vagy esetleg 2,1V és akkor mennek majd FA-SAN !!!!

-
Zé_Mester
őstag
jójó, oké ezt értem, csak azt nem hogy akkor miért írják oda hogy ezt meg azt támogatja.
az emberek 99%-a aki ilyen procit vesz, az tuti hogy tuningolni akar (igaz hogy akkor vegyen normális lapot is
) na de azért kérem : a mérnökök akkor miért nem mondják azt hogy :
- Sorry,de ebbe nem lehet ezt meg ezt tuningolni, így ne is írjuk oda a listára azt a procit, mert úgyis csak szívás lesz a vége.
-
Zé_Mester
őstag
pedig gyártó szerint itt a támogatott CPU lista :
- 1. Supports Intel® Core™2 Extreme Quad-Core / Core™2 Duo / Intel® Pentium® Extreme/ Intel® Pentium® D processors
2. Supports1333/1066/800 MHz FSB
Gyártó oldala
bele se merek gondolni mi lenne ha egy ilyen lapba tennének bele egy vacsi új 45nm-es procit
mondjuk azt a tápot se dugnám be többet másik gépbe, az is tuti

-
Zé_Mester
őstag
válasz
mynameis?!
üzenetére
wááááááááááááááááááá
ez tetszik.

na de nem röhög, elmagyarázom : a bios az oprendszertől független. hiába nyomsz ott PrintS. nem fogja betölteni neked a paint-be. max akkor tudod elmenteni a bios-os képet, ha lefényképezed. máshogy nem fog menni.
más : ma nagyon lusta vagyok kipakolni a gépet, egyszerűen nem megy, sorry
holnap majd tuningolok, ma nem is megfelelő az idő, mert nincs olyan hideg kint, meg esik ez a szaros ónoseső. úgyhogy majd holnap alkotok.amúgy lehet sikerül cserélni a lapot egy olyanra ami tud 1,725V-ot is asni a procinak. úgyhogy lehet azt megvárom.

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Blackmate
üzenetére
egyértelmű hogy a magasabbb órajelű amivel jobban jársz ->> E6750.
sztem azt vedd meg, jó kis proci. aláírásombaqn láthatod hogy mit megy nekem.
nem tom az E6420 miért olyan drága, jobb helyeken legalább 4000 ft kül van közöttük.
úgyhogy részemről 1 pirospont az E6750-nek.

-
Zé_Mester
őstag
tudom hogy nem ártana rá valami értelmes hűtés (compi, szárazjég, vagy valami nitró) de sajna azt nem adnak a sarki éjjelnappaliba, úgyhogy felejtős.

az alaplapcserén viszont nagyon agyalok, mivel ez a Deluxe nem tud 1,7V felett adni a procinak.
nagyon agyalok egy Gigabyte P35-DQ6
-on, vagy egy ASUS Blitz Formula-n
. a DFI-n is agyaltam, de sajna 58e pénzért
nem akarok lapot venni.vagy azon is agyaltam hogy megcsináktatom a lapon a teljes VMod-ot és akkor ezzel se lenne akadály a tuning.
de ez még csak elmélkedés........
-
-
Zé_Mester
őstag
válasz
mynameis?!
üzenetére
Nekem ez tuning nélkül is orthos alatt 60-61fok
ember te mit hűtessz ??? bazz ennyi meleget még a paksi erőmű se termel, pedig az se kutya.
az a terheletlen 60-61 fok kbszott durva, sztem valami nem stimm azzal a hűtővel.
vagy rosszul van felrakva, vagy szar alatta a cucc, de nem létezik hogy normál esetben ilyen meleg legyen. sztem javasolt megnézni, mert ez így nem OK !!!!!!!ha tuningolsz és teljes terhelésen van a proci (Orthos, Prime) akkor max 70-75 fok a megengedett, de az már nagyon a felső határ. inkább csak 70 fok.

-
-
Zé_Mester
őstag
hát ha nekem is ez lesz a helyzet, akkor sajna 520 lesz a csúcs
de akkor idegbajt kapok (mostmár jól bemagyaráztam magamnak hogy ez a vége, úgyhogy mostmár pörgök mint állat hogy mi lesz vajon
)na megyek aludni, addig se agyalok hogy mi lesz a vége
jóccak mindenkinek, reggel majd re
-
Zé_Mester
őstag
természetesen.

a múltkor amikor 8x520-at ment, akkor akartam a 7es meg a 6-os szorzót is megnézni, de hajnal 4-kor valahogy már nem állt rá a kezem

de megnézem és rakom fel a képeket !!!!

WÁÁÁÁÁÁÁÁ, SENIOR TAG LETTEM !!!!!!!!
de miért
a FANATIKUS TAG SOKKAL JOBBAN HANGZOTT

-
Zé_Mester
őstag
dehogy , szigorúan csak teszt jelleggel. a Dunát rá kellene akkor vezetni hogy meghűtse.
de amúgy nagyon b@ssza a csőröm hogy csak 1.7V-ot tud adni a procinak ez a köcsög lap.
úgyhogy lehet hogy csere lesz egy DFI-s szépségre. vagy megcsináltatom ezen a teljes V-Mod-ot és akkor bika lesz minden.
subaruWRC :

-
Zé_Mester
őstag
na jólesz már
le van mindenki lőve 
8x520FSB
én nyertem LoL

-
Zé_Mester
őstag
válasz
mynameis?!
üzenetére
valszeg be van kapcsolva az energiatakarékos szarság.
vagy
régebbi VPU-Z van fent (1.40 vagy révebbi) ami nem írja ki pontosan a feszeket.tegyél fel egy 1.42est, meg kapcsold ki az energiatakarékos szarokat biosba (EIST, CI1)
-
Zé_Mester
őstag
válasz
mynameis?!
üzenetére
nem kell besz@rni, legrosszabb esetben ki kell venni pár s-re az elemet, amúgy elég ha táp lekapcs vagy fél percre, aztán visszakapcs és megy minden.
de még ezt se kell, mert ha esetleg nem kapcsolna a moncsi,akkor nyomsz egy restartot és közbe folyamatosan INSTERT gomb, addig amíg be nem kapcsol a monitor, utána meg del, és újra bent vagy a bios-ba.
nem nagy ügy, menni fog ez pár próbálkozás után csukott szemmel is

-
Zé_Mester
őstag
válasz
bogyó73
üzenetére
a cpu-z nek a hivatalossá tétele ott van szépen a progiban. a legutolső fülecske alatt szépen ottvan lépésenként hogy mit kell csinálni. nem nagy ügy.
viszont 3,5ghz már nem tetszik neki :
biztos keves volt a fesz. adj neki legalább 1,55V-ot és úgy nézd meg hogy mit megy. lehet hogy nem fog többet menni ,de ezt majd meglátod úgyis.
próba cseresznye
-
Zé_Mester
őstag
válasz
mynameis?!
üzenetére
óóóóóóó ügyike vagy, ha ezek megvannak, akkor nem is vagy fogyi (ahogy korábban írtad)
naszóval.tünés a bios-ba, Overclocking részleg, és ott FSB-t feltolod 400ra (kezdetnek), és elvileg lennie kell egy olyan résznek a fesznél hogy CPU voltage vagy valami hasonló (alapból 1.3500V-on, vagy akörül kell lennie). na ott beállítassz neki 1,375 vagy esetleg 1,3875öt.
és F10 aztán Enter. és várod a szebb jövőt hogy mi fog történni.
ha mákod van akkor semmi feltünő, csak szépen elindul a gép és teszi a dolgát.
haaa nem ..............ezt hagyjuk most
na hajrá,

-
Zé_Mester
őstag
válasz
mynameis?!
üzenetére
bekapcs után DEL gomd, és már van is programod a tuninghoz. BIOS a neve, ismerkedjetek meg
nade most komolyan, ne mondd már hogy nem tudod mit kell ott állítani, még a könyvébe is be van írva hogy melyik menürésze a tuningopció. utána meg már csak emelni kell az FSB-t, és ennyi. sok sikert, 400as FSB simán mennie kell a procnak alapfesz körül. 
bogyó73 : az az 510 egész korrekt, nekem is volt tesztre egy E6300-am de az istennek nem ment, pedig még a terasznak is bemutattam, hogy összemelegedjenek, de semmi
úgyhogy visszaküldtem a kazdájának, hogy csináljon vele amit akar

-
Zé_Mester
őstag
a VDrop-ot megoldhatod, google...... aztán találsz ott mindenféle képet ahol össsze lehet firkálni a lapot cerkával, és akkor nem lesz dropp.
először nézd meg 475-ön aztán szépen 5-ösével felfele.
de először csináld meg a dropp dolgot.a ramot nem tod majd visszaosztani, vagy 1:1-be járatod, vagy felszorzod az FSB-hez képest. visszafele nem fog menni a dolog.
sok sikert, várom az eredményt

-
Zé_Mester
őstag
válasz
mynameis?!
üzenetére
ha kitöltöd az adatlapod, akkor mi is okosabbak leszünk, és akkor talán tudunk valamit mondani. úgyhogy hajrá

a többit majd utána

-
Zé_Mester
őstag
-
-
Zé_Mester
őstag
nincsmit. menni fog az szépen felfelé.
ha jól emlékszek akkro nekem 8x450FSB-hez (3600MHz) kellett 1,45V, 8x475FSB-hez (3800MHz) meg 1,5V. és is azt a beállítást használtam, amit korábban belinkeltél, úgyhogy ha minden ok, akkor neked is mennie kell. (aláírásomban látod a konfigom
)
ramok : hááát nemtom hogy 4-4-4-12-be hajlandóak lesznek-e menni 900MHz-et vagy esetleg felette,de próba cseresznye.
ha proglem van, megtalálsz.
-
Zé_Mester
őstag
de a feszültség ne haladja meg 10%-al az alapot afölött csak vízhűtéssel vagy nitrogén
könyörgöm hagyjuk már az ilyen marhaságokat.
nem hülyeségekre van szüksége, hanem tanácsra.
ha számolnál, akkor tudnád hogy az 1.3500V (E6750-esetében) + 10% nemtöbb mint 1,485V.
és ez sajna még igencsak keves.ha te így gondolod a tuningot, akkor nagyon tudom sajnálni a QX6850-edet, mert akkor megvan az ok, hogy miért megy csak 3700MHz-et.

KiriK : a 400as FSB-hez sztem adj a procinak 1,3875V-ot, nálam is annyival megy stabilan. megy kevesebb fesszel is, de néha megfagy.
az energiavédelem meg ilyenek meg maradhat bekapcsolva, ha nem akarod hogy folyamatosan maxva járatva menjen. én kikapcsolom alapból, de nem vagyunk egyformák.ha problem van, írj nyugodtan.

-
Zé_Mester
őstag
megnézném azt a quadot ami léggel bir 528at stabilra

jó ok, lehet hogy kicsit túkoztam,de ezekszerint nincs igazság.
Murena-nak is Q6600 van, és ha jól tudom 3,7 körül hajtja.namost akkor hol van itt a különbség ????
mert az csak 50-55e körül volt, egy ilyen QX6850 meg 200e körül.
hát ilyet se vennék, ha futna rá akkor se.

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Kriking
üzenetére
mondd mi a probléma. segítünk.

de ahogy látom az adataidnál (ha az a konfigod) akkor a tuningot sztem felejtsd el azzal a lappal. nem épp egy tuninglap. nem tom milyen procid van (ha Prescott,akkor felesleges a tuning, ha E6850, akkor meg nem értem hogy egy ilyen proci mellé hogy lehet ilyen szar lapot tenni.
)
írd meg hogy pontosan mik vannak, aztán ha lehet, akkor megoldható egy kis tuning.
-
Zé_Mester
őstag
BUÉK !!!!!! minden fórumtársnak !!!!!
sikeres tuningot 2008-ban is (hasonló nagyságó FSB-t
) -
Zé_Mester
őstag
válasz
Ketyegi
üzenetére
az időzítések mehetnének 5-5-5-15 CR2-re 2,1V-tal.
proci nekem megy 3400MHz-et alapfesszel,de ahogy Gorneck23 is írta, ezt meked kell kitapasztalni.subaruwrc : azt se bánnám ha havat kellene lapátolni tuning előtt, de itt egy deka hó nem van
most boltolok magamnak egy Gigabyte GA-P35-DQ6-ot.
azzal kicsit más lesz a helyzet, de megnézem még hogy mit alkot a Deluxe-al.
és a DQ6-tal nem csak 1,7V-ot fog kapni, ezt garantálom

am kérdés : voltam lent ma korizni a jágpályán, ott volt egy nagy kupac letakarított hóféle. az szerintetek szárazjég ???? vagy csak ilyen fagyasztott trutyi ?
mert ha szárazjég, akkor viszek le egy rohadt nagy táskát
-
Zé_Mester
őstag
Soak :

subaruwrc : jobb is

más : feltettem most az új bios-t a P5K Deluxe-omra. eddig nagyon tetszik, kicsit okosabb lett mint a korábbi 0603-as. kíváncsi leszek hogy tuningba mit segít így, mert láttam hogy kibővült a beállítás lehetőség a feszek körül.
na ezt majd megnézem
kellemes -7 fok van kint, lapátolom kifele a cuccot

-
Zé_Mester
őstag
válasz
JockeyEwing
üzenetére
hát nem tom miért jó neked az a 667-es ram. miért nem 800as vagy 1066-os ????
amúgy fog vele menni, de a tuningot sztem elfelejtheted ezzel a rammal.
a proci 333FSB-vel megy alapon, ha ezt szorzod 2-vel, akkor megkapod a ram sebességét. és így 666~667MHz lesz. úgyhogy pont passzolni fog.
de javasolt lenne egy gyorsabb ram (min.800as)
-
Zé_Mester
őstag
válasz
realm15
üzenetére
milyen okosok vagytok!
ha így állunk hozzá akkor te meg milyen buta vagy !!!!!semmi rossz szándék nem volt abba amit írtam, csak épp nem értettem hogy hogy lehet FSB emelés nélkül is tuningolni a procit. mert én nem tudok más módszert, ha te igen akkor oszd meg velünk.
de már más segitett! - örülj nekinah cső KOCKÁK! erre most írnék neked sok szépet és jót, de inkább kussba maradok. a lényeg hogy kicsit fogalmi dugóba vagy. kéretik utánanézni hogy mit jelent a : KOCKÁK.
meg fogsz elpődni, de a tuningosokhoz semmi köze. na bye
-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
válasz
vincent4000
üzenetére
szia
véleményem szerint E4500 legalább kell, legfőképp hogy karit szépen ki tudd hajtani.
mondanám azt hogy E6750, de írtad hogy lényeges az ár, ezért úgy gondolom hogy az E4500 is megfelel számodra.
ramokból Kingmax Mars 1066-ot javaslom, árához képest nagyon jók, ha ügyes vagy és persze szerencséd van, nagyon korrekt eredményeket lehet kiszedni belőlük.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
afterburner_
üzenetére
LoL !!!!
az a problémám hogy ez a retkes lap csak 1,7V-ot tud
pedig nem kellene sok plusz, elég lenne 1,725 és minden menne fa-san
úgyhogy most épp egyeztetek egy sráccak, eladná az ASUS P5E lapját (ami végülis egy Maximus Formula, csak le van matricázva hogy P5E, meg persze pár extra nincs rajta)
na az már egész komoly lesz, simám ki tud osztani akár 1,8V-ot is, és nem droppol annyit mint ez a Deluxe. azzal már el tok majd mókuskodni
Larry303 - a határok a gyáváknak vannak

Soak : bízok benne hogy nem

-
Zé_Mester
őstag
nem gyári coolerem van már
tengapi nap

úgyhogy mostmár nyomulhatok kint a minuszba LoL

Larry303 : nem számít
, nincsenek határok ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Szatesz
üzenetére
a tesztekben van ahol csak 500as FSB-t értek el a P5K Deluxe-al is.
de itt nem emelnek semmi mást, csak a proci feszt, meg esetleg a ramét. alaplapnak nem emelnek semmi feszt, úgyhogy ezek annyira nem mérvadók.
a Gigabyte P35-DQ6-ról láttam neten képeket, 610-es FSB meg hasonlók, úgyhogy annyira nem is rossz.
de a DFI az álmom, nekem kell egy olyan lap

Soak : 520-ig néztem 8as szorzóval. 521-en már megfagyott a Vista betöltés közbe, hiába emeltem feszt még az alaplapnak. de majd meg akarom nézni hogy visszavéve a szorzót mennyi a max FSB. eddig 525FSB a rekord 7es szorzón, de majd megnézem mit alkot az új hűtővel.
Amugy meg -3 fokban ne nagyon tolj neki ilyen 1,8V-ket mert csunyán járhatsz
miért???
-
Zé_Mester
őstag
hehe, mert bután csinálod. ezért jó a hosszú kábel. szépen kimegy az ajtó alatt, te meg ücsöröghetsz bent a melegbe

na de én is teszteltem ám
kedves -3 fok van kint, nagyon kellemes volt a kis E6750-nek. láttam rajta hogy marhára odavan érte

ezeket alkottam így ma hajnalba

8x - E6750@4120MHz 515FSB 1-1 5-5-5-15 CR2 (BIOS 1.700V - CPU-Z 1.696V)
8x - E6750@4160MHz 520FSB 1-1 5-5-5-15 CR2 (BIOS 1.700V - CPU-Z 1.696V)
Super PI - 8x - E6750@4152MHz 519FSB 1-1 5-5-5-15 CR2
Super PI - 8x - E6750@4160MHz 520FSB 1-1 5-5-5-15 CR2
értékelés képp csak annyit hogy örülök magamnak, hisz 520-as FSB azért nem olyan rossz, sőt.
ami viszont elszomorít hogy ez a köcsög lap nem tud 1,700V-nál többet adni a procinak, és sajna ez volt a korlát, amúgy ment volna még szépen felfele
valaki ha megunná a kedves DFI P35-ös lapját vagy esetleg a Gigabyte P35-DQ6-ot, akkor szívesen elbeszélgetnék vele

de mindegy, most virul a búrám, örülök itt magamnak. de kíváncsi lennék mi a vége, de azt nem ezzel a lappal fogom megtudni

-
Zé_Mester
őstag
így állítsd be a biost. BIOS beállítás
utána pedig csak az FSB-t és a pproci feszt emelgesd (a ramokat persze úgy ahogy kell. legyem elsőnek 5-5-5-15, utána majd ráérsz vele foglalkozni.)
nekem is eszerint van beállítva és szépen megy 4100MHz-et a proci. úgyhogy ez jó beállítás.menni fog az szépen felfele, csak állítsd be jól. feszt meg ne sajnáld, adj neki gazdagon

ajd neki 1,5V-ot , aztán góó, utána majd szórakozol vele hogy mennyivel lehet kevesebb. -
Zé_Mester
őstag
nagyon tetszik ez a mai nap
(van házam
, van normális hűtésem
)
kihajintottam végre azt a retkes gyári hűtést, úgyhogy mostmár egy
Asus Silent Square Pro
zúz az új házban
Silent Knight-et akartam, de azt elvitték az orrom elől, és mivel már nagyon beleéltem magam, ezért úgy döntöttem hogy nem jövök haza Cooler nélkül.
úgyhogy megvettem
nagyon tetszik, csöndesen teszi a dolgát, és még a narancssárga is nagyon tetszik benne
úgyhogy este irány kifele, kíváncsi vagyok mit alakít majd

-
Zé_Mester
őstag
válasz
salytmasztor
üzenetére
így van, ahogy sgergi kollega mondja. egyre több játék lesz ami ki tudja hajtani magát a 4 magon.
de ha mégse szánsz rá annyit akkor egy Core2Duo E6750 is igencsak jó választás.
van benne kotta, 3500-3700MHz-et simán megy, de akár 4000 felett is (pl nekem).
úgyhogy én ezt javaslom, kérdés hogy mennyit gondolsz érte, de az E4300-hoz képest mindenféleképpen jobb teljesítménye lesz akármelyiket választod.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
ház az így járt hogy?
mit nem értessz ezen ??? jó ok, a ház helyett HÁT akart lenni, ezt elírtam.
de nem értem ebbe mit kell beleszólni
aki nem mer az gyáva és így nem lehet tuningolni. --->>> így járt

ettől jobban nem tom kifejteni, max annyit tok hozzátenni hogy :
ha nem emelsz feszt, akkor nem megy a tuning, EZT DOBTA A GÉP, így jártál

-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
de kis aranyos vagy
vártam ezt a megnyilvánulást, szinte éreztem hogy nem úgyom meg komment nélkül
de nem baj, és ha tényleg így is van, az elszántságom kimagasló.
ha kérdeztek megmondjuk a biztonságos határt nem fog felrobbanni semmi nem kell parázni.
így van, kérdezni bátran lehet, nem fog senki se a gépével együtt az égbe röpíteni fél megyéket vagy városokat. aki meg nem meri, ház az így járt, de akkor ne akarjon tuningolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Energiaital topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Háztartási gépek
- PayPal
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Filmvilág
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- További aktív témák...
- Dell XPS 13 9300 i7-1065G7 8GB 1000GB FHD+ 500nit! 1 év garancia
- Bontott 0perces STARLIGHT MacBook Air 15" M4 10C/1G 16GB 256GB Gar.: 1 év APPLE gar
- darkFlash CF8 Pro
- Apple iPad Pro 13 M4 256GB Wi-Fi használt, szép állapot 98% akku (113 ciklus)
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
követelne.

de még agyalok rajta.

nem akarok lapot venni.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)