- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsc
nagyúr
válasz
Retroboy88 #3472 üzenetére
A sok paszta sem jó. egy tubus túl sok, amiatt is melegedhet. Egy vékony réteg kell a procira.
-
lsc
nagyúr
TX2 Model RR-CCH-L9U1-GP
Socket Type Intel LGA 775/ AMD K8/ AM2
Heat Sink Dimensions 90 x 44 x 136.5mm
Heat Sink Material Aluminum Fin/ 3 heat pipes/ Copper base
Fan Dimension (W / H / D) 92 x 92 x 25mm
Fan Speed 1800 R.P.M.
Fan Airflow 41.76 CFM
Bearing Type Long life bearing
Fan Life Expectancy 40,000 hours
Fan Noise Level (dB-A) 22dBA
Connector 3 pin
Weight 482 g
Voltage 12 V
Warranty 1 year [link]TX3Model RR-910-HTX3-GP
CPU Socket Intel Socket LGA775/1156,
AMD Socket 754/939/940/AM2/AM3
Heat Sink Dimensions 90 x 51 x 139 mm
Heat Sink Material Aluminum fin + 3 heatpipes
Heat Pipes 3 pcs
Fan Dimension 92 x 92 x 25 mm
Fan Speed 800 - 2800 R.P.M. (PWM)
Fan Airflow 15.7 - 54.8 CFM
Fan Air Pressure 0.35 - 4.27 mm H2O
Fan Life Expectancy 40,000 hours
Bearing Type Long life sleeve bearing
Voltage Rating 12 V
Noise Level 17 - 35 dBA
Weight 1.04 lbs; 470g [link] -
lsc
nagyúr
válasz
UzsiDoboz28 #2881 üzenetére
Kikapcsolt áramtalanított állapotban először a venti csatlakozóját húzd le az alaplapról, majd a műanyag burkolatot finoman húzd le a hűtőről ventilátorostól . Ezután hozzáférsz a 4 csavarhoz a burkolat belsejében, mehet a csere . Tehát a hűtő rögzítését nem kell bántani . Az enyémen egy scythe kama pwm 92-es venti van, jól megy vele, a lap is jól szabályozza .
-
lsc
nagyúr
-
lsc
nagyúr
-
lsc
nagyúr
válasz
sirdond #2776 üzenetére
Nekem sima f-2 volt, az sem rossz, viszont az is 3 tűs, tehát az előtét ellenállás kell, akkor nálam 1700 körül ment állandóan, az még tűrhető . Ha ilyet veszel akkor nem is kell cserélni a ventit, csak a hozzá kapott előtétet beraknod, az is jó . Én kicseréltem pwm-es ventire, azt már szabályozta a lap, de alapon is magas fordulaton ment, easy tune-val sikerült megoldani a pwm-es vezérlését .
-
lsc
nagyúr
válasz
sirdond #2773 üzenetére
Zalman zm-f2, a fotón látszik az az előtét . Vagy egy pwm-es venti 92 mm-es, vagy amit írtak előttem .
-
lsc
nagyúr
Keresés ciripelre . Részemről ennyi .
-
lsc
nagyúr
Kár hogy ezt :szóval sem írtam hogy hangtalan, viszont a sűvítéstől is messze van a 4830-ra írtam, igaz nem írtam oda, azt hittem érted, tévedtem .
Akkor miért kell kattogást írni hibának ha azt csak Te hallod ? Mindenki helikopter csak Te hallasz jól ? Ilyen helyzetben azért elgondolkodnék arról hogy talán nem mindenki más a hülye .
-
lsc
nagyúr
-
lsc
nagyúr
Mondjuk ha att-vel szabályozod a ventijét 2d-ben akkor nem olyan bonyolult a profilban a 3d-t is szabályozni .
hogy hangos. Mert az [pont]. Ez azért elég gyenge érv, inkább nem is írok rá semmit .akkor hallható egy "kattogás szerű" hang belőle Mondjuk ez meg úgy igaz hogy Te hallasz ilyet, a többiekről várom a linkeket .
Mod : szóval sem írtam hogy hangtalan, viszont a sűvítéstől is messze van . Egyébként nem velem kell vitázni, meg kell csinálni ennyi . A harmadikra még mindig várok linket, elég szelektíven olvasol . -
lsc
nagyúr
Ha valaki nem tudja a 4830 ventijét leszabályozni arról nem tehetek, nem az én szegénységi bizonyítványom . Abban igazad van hogy a legegyszerűbb valamire ráfogni hogy sz@r, neked megy is . Azt egy szóval nem mondtam hogy hangtalan a tx2, viszont kattogást sem hallottam még egyiknél sem . Mondjuk ha egy vezeték belelóg akkor valószínűleg kattog, de ez szerintem nem a hűtő hibája . Egyébként ezt a kattogást linkelhetnéd mástól is, mert én még nem olvastam, ha meg csak Te "hallod" akkor azt hiszem az nem mérvadó .
-
lsc
nagyúr
Lehet hogy a Te füleddel van baj, a családban van az enyémen kívül még 2 tx2, azokon gyári venti van, semmi hangjuk nincs /egyik abit ip35e a másik giga 74gm-s2h /, nem igazán értem a gondodat . Egyébként meg nem tudom miért kell a másikra ráerőltetni a véleményed, neki és sokaknak jó a gyári, neked nem, akkor cseréled, vagy nem ilyen hűtőt veszel, ennyi .
-
lsc
nagyúr
válasz
AXisBOLD #2685 üzenetére
Egy scyhte kama pwm ventit tettem rá, 92 mm-es, a gyári csavarokkal . Amennyiben az eredeti ventit szabályozta a lapod /nem hiszem, szerintem azért tört el / akkor jó, az én lapomban az a baj hogy szabályozza de alapon is elég magas fordulaton hajtja . Esetleg olyan 92-es pwm-es ventit próbálj rárakni amelyik max fordulata 2000 alatti, az jobb és a légszállítása is elég .
-
lsc
nagyúr
válasz
AXisBOLD #2682 üzenetére
Én már cseréltem ventit, ráadásul ha valamiért kiveszem a hűtőt akkor a visszarakáshoz le szoktam venni a burkolatot ventistől, úgy sokkal könnyebben hozzáférni a rögzítőkhöz . Ha rögzítve van a hűtő akkor csak felfelé le kell húzni érzéssel , lehet érezni mikor jön . Esetleg előtte a venti csatlakozóját húzd le, nehogy amikor teljesen lejön akkor elszakítsd . Feszegetni nem kell semmit, a műanyagnak vannak rögzítő karmai, a bordákban meg van nekik egy "sin" marva .
-
lsc
nagyúr
válasz
AXisBOLD #2679 üzenetére
A műanyag burkolatot egyben le lehet húzni a bordáról, ha jól megnézed kis "körmök" csúsznak a bordán kiképzett "vájatban" . Le kell szedni mert a csavarok feje belülről van . Maga a borda maradhat a procin, le lehet úgy is húzni finom ide.oda mozgatással .
Mod technoboy19 : Ha a tx2-re gondolsz akkor olyan lapban ami szabályozza abban igen .
-
lsc
nagyúr
Ep 35 ds3 lapom van,akármit állítottam nem vezérelte a 3 pinest . Ezt a pwm-es ventit vezérli, csak alapon feleslegesen járatja magas fordulaton . A giga topicban olvastam hogy lapon belül bioszokban is lehet eltérés /tehát ugyanabban a lapban egy újabb biosszal már nem jó vagy akkor lesz jó /. Tudom hogy valamelyik giga lap vezérli, mint írtam asszony amd-s lapja tökéletesen vezérli a 3 pines gyári tx2-őt . Olyat is olvastam hogy valamelyik p35 vezérli, nekem nem volt szerencsém, ezért meg nem fogok a biszokkal sakkozni, amúgy stabil a lap . A giga programja semmit nem csinál a ventivel /vagy csak én voltam béna/ .
-
lsc
nagyúr
A venti hangja az abitban is megjön 1700 körül, csak az alapon nem annyin hajtja . A venti alapvetően nem rossz/még a gyári sem/, az alaplapgyártók írhatnának jobb bioszokat, mint az abit mutatja nem olyan nagy dolog az . Az is érdekes, az asszony munkagépében egy giga 74 gm-s2h lap van egy 4050e procival, abban a tx2 a gyári hűtővel hangtalan. Tehát a gigának is menne, csak akarni kell .
-
lsc
nagyúr
Igazat is adnék neked ha nem lett volna abitom . A gyerek gépében ip35e-ben csendesebb a gyári ventivel mint az enyém a scyhte-val . Az 1000 körül megy alapon, a gyárit a giga 1700 körül hajtotta . Egyébként szabályoz a lap, terhelésnél 2000 fölés is megy, csak alapon feleslegesen pörgeti . Az viszont érdekes hogy az ugyanolyan scyhte házventit 500 körül hajtja alapon .
-
lsc
nagyúr
Bioszban be van állítva, de ez a minimum, megy feljebb is ha melegszik a proci . Mondjuk egy alacsonyabb fordulatú ventivel lehet jobb lenne, de nem variálok már . A speedfant néztem, de a videokártya miatt már fent van az att, még egy vezérlőt nem akarok . Mondjuk azt nem mondanám hogy ordít /csendesebb mint a gyári venti/, de hallható .
-
lsc
nagyúr
válasz
killer1203 #2649 üzenetére
Én lecseréltem egy scyhte kama pwm-re, nem lett sokkal jobb, a lap ezt is 1800-on pörgeti, egy ugyanilyet házventiként meg 580-on, úgyhogy gigáék kinyalhatják. Visszasírom az abitot, az a hűtő 3 pines ventijét is szépen szabályozta .
-
lsc
nagyúr
válasz
grabber #2245 üzenetére
Én ezt a ds3-ban úgy oldottam meg, hogy egy zalman-zm f-1 ventiből az ellenállást beraktam a hűtőcsati és a lap közé, így a tx ventije 1300 körül megy, ott még nincs hangja és jól hűt . Amennyiben egy zalman zm-f2 ventit veszel akkor abban is van ez a közbetét és még van is egy 92-es ventid tartalékba ha a tx ventije megadná magát .
Mod Cheesy :Az F2 jó rá, a méret egyezik, felrakás meg fordítva mint a képen .
-
lsc
nagyúr
Üdv
Segítség kellene, lehet a tx2-őmön ventilátort kell majd cserélnem, 4 tűs kellene,melyik menne rá ? Esetleg bolt linkje is jöhetne . -
lsc
nagyúr
válasz
Lespaulka001 #1863 üzenetére
.
-
lsc
nagyúr
válasz
--Disztroj-- #1859 üzenetére
Amennyiben abit lapod van /cuccaid alapján/ akkor semmi nem kell hozzá , a lap szépen szabályozza , ha a biosban beállítod .
-
lsc
nagyúr
AM2 -höz nem a négy pöcök kell , hanem a hőcsövek közt átmenő "kar " .
Tehát így néz ki . -
lsc
nagyúr
A szabályozás megoldódott , a biosban be kellett állítani , hogy csak 3-as pin , így szépen szabályozza . A hőfok másnak is ennyi , terhelten 69-70 fok ?
-
lsc
nagyúr
Üdv
Ma beszereltem egy tx 2-őt , a proci/2180/ 2,8-on hajtva everest stabilitásteszttel 2 perc után felmegy 70 fokra . Ez normális ? A tx 2-es csatlakozója 3 pines , az alaplap /IP 35E / így nem tudja szabályozni , 1700-on megy a ventilátora . Van valami megoldás , hogy lehet lecsendesíteni ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Apple asztali gépek
- Medence topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- EA Sports WRC '23
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest