Új hozzászólás Aktív témák
-
Lokii
aktív tag
Én megértem mind a kettő oldalt , én 22es LVD T 22S monitortol 1,5 méterre ülök kb általában , Ulefone Power Armor 13 0,6 meter 6,82
-
CRTs
aktív tag
Valami oka csak van hogy korábbi PC csúcsjáték Path of Exile most már inkább konzolos "couch coop" favorit és ahhoz adják az arcukat nevüket nem kuporgáshoz. Érdemes megnézni a múlthavi couch coop bemutatót hogy hogy gondolják a gaminget.
Nem is hiszem hogy túl sokáig vállalható volna a monitorosdi. Streameresek elkezdik emezt és kb helló leó.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Értem én, hogy divatos szókapcsolat manapság az echo chamber, de semmi köze a témához.
Nem mindenkinek állnak rendelkezésére méterek, hogy kényelmes legyen a 75". Ahogy Tyrannosaurusnak sem születik mindenki, hogy a pilóták 20/20-as látását lealázva kényelmesen tudjon dolgozni ekkora kijelzőn. Ha meg jelentősen feltolod a méretezést, kb. okafogyott az egész, arról nem beszélve, hogy van, akit zavar, ha a perifériás látómezőjében is a kép van, távolabb ülve pedig a fél szoba.
Játéknál maradva meg szörnyű az ilyen hodály kijelző, ha nem valamilyen szimulátorral (vagy konzollal, kanapáról), esetleg TPS-sel nyomod. Különösen kiemelve a nem casual FPS/MOBA plüttyögést (amihez ezek az ASRockok valók), ahová már gyakran a 27" is sok, mivel a lényeg az lenne, hogy a célkereszthez/kép közepéhez minél közelebb legyen a két szélső káva, hogy a lehető legtöbb dolog történjen a fókuszpontodhoz közel.
tl;dr: Ezeket a monitorokat nem a kanapéról konzolozó játékosoknak szánták. Almát hasonlítasz marhahúshoz. Profi grafikai munkára sem veszel TV-t, hiába olcsóbb, mint a negyedakkora, 10 bites Eizo.
-
CRTs
aktív tag
Felmerülő negatív hatások
A buborék kialakulását és „felfújódását” azonban nehéz érzékelni, hiszen benne vagyunk, jól érezzük magunkat az ismerős környezetben, ahol rengeteg “információs táplálékhoz” juthatunk. A probléma azonban pontosan ezzel van, vagyis az információk látszólagos gazdagságával… jobban végig gondolva ugyanis kiderül, hogy ténylegesen az információ-és véleménykínálat beszűküléséről van szó. A szűrőbuborék-hatás ugyanis olyan “buborékba” zárja a felhasználót, ahonnan egyre kevésbé érzékelhető az események és a vélemények sokszínűsége
... -
CRTs
aktív tag
Egy normális monitoros setupban megoldott hogy kitudj nézni mellôle távolabbra mondjuk az ablakon, ez általában nem áll fenn. Ezért vannak laptopok elônyben jó ideje. A 75" öt meg lehet elég távol tenni hogy ne legyen zavaró a közelsége. Ezt konzolosok meg is teszik pc-n meg lehet kuporogni tovább az információs echo chamber buborékban.
-
CRTs
aktív tag
Nagyon ki kellett valamit találni hogy ne legyen szembeötlő hogy LCD-ből 450dollárért 75"-et kapsz , ennél meg kuporoghatsz 70 centire hogy képátló is legyen. Ami a hülyeség elég magas foka.
Nagyon nem örültem hogy LCD-vel is eljátszották a quantumdotozást rendes kontraszt helyett azt is azért hogy legyen mire fogni hogy drágább nagy szálka ez. De a kontraszt majd kiszorítja a faszba. -
ledgeri
nagyúr
válasz
Komplikato #7 üzenetére
Meg kéne nézni, hogy nem fogyasztói, hanem tudományos felhasználásra mi a mai csúcs.
Ha consumer kamerák tudnak pl 1000-2000 kép/sec-et, és a profik akár milliót, akkor ez lehet, hogy monitorban is megvan valamilyen célra... Ez valamelyest lehet ránymutatást, mert ha RnD-ben elszámolható a tech, akkor van minek szivárogni, mert létezik, de ha a consumer a globális csúcs akkor léyegében minden látunk -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Van, de sok körülménytől függ, hogy ténylegesen profitálhass belőle (kezdve a 4000/8000 Hz-es egérrel), és ha fel kell tenned ezt a kérdést, akkor valószínűleg számodra nem sok.
-----------------------------------------------------------------
(#3) ledgeri: Erre vannak a mindenféle Sync-ek, bár azt nem tudom, hogy ilyen felszorzás van-e, de bevallom, nekem szinte soha semmi problémám nem volt képtöréssel max Hz/max fps@no sync of any kind mellett.
-
ledgeri
nagyúr
Hmm elgondolkoztam: az ilyen képfrissítéses monitorok tudnak "felharmóikusokkal is játszani"? Arra gondolok, hogy pl egy adott játék nem fut a paneltech minimum képfrissítési frekvenciáján, akkor a panel falkapcsol valami magasabb egész képet képet megjeleníteni tudó frekvenciára, hogy megakadályozza a tearinget?
Pl a panel tud 54-540 Hz-et, így ha az fps 37, akkor igazából 370-et villan? -
tibaimp
nagyúr
4K@240 Hz/1080p@480 Hz -- ezt a panelt már kb. mindenki is megvette az LG-től. Kíváncsi vagyok, jön-e még ki valaki ilyen monitorral.
-
.LnB
titán
Meddig van értelme ezeknek a magas képfrissítéseknek a felhasználok szempontjából? Vagy ez mehet a végtelenségig? Gondolom a profi esportolók örülnek ennek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged