- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ripper17
tag
válasz
szallasi007 #15542 üzenetére
Szerintem a "T" formájú tudás (egy területen mély tudás, más területekre rálátsz) ma már kevés, ha jó szakember akar lenni valami. Inkább a "π" (két, egymást kiegészítő területen mély tudás, más területekre rálátással) ami nyerő lehet. Tipikus példa erre talán a devops trendek, de a magam részéről a wifi-only rendszermérnökök is félkarú óriások: a klasszikus wifis tudásból bármilyen, mai enterprise hálózati projektból nagyon hamar kiesel. Egy jó routing-switching vagy AAA+riporting tudással ezt megfejelve viszont már jó lehetsz.
Ha minden nálad köt ki az lehet indikátora, hogy kevesen vagytok, vagy annak is, hogy alapvetően nincs annyi feladat, ahol megéri specializálni, több embert foglalkoztani. sajnos itthon én is ezt látom: több szerep, egy gázsiért. A minap kaptam olyan network engineer pozi ajánlatot, ahol aztán mindenhez IS kellett volna értenem a desktoptól kezdve a szervereken át a storage-ig, kivéve a networkhöz. -
Ripper17
tag
válasz
szallasi007 #15542 üzenetére
30. BSc alatt gyakornokként kezdtem. Gyakornoksággal együttvéve 4. munkahelyem, különben a mai napig junior lennék (ez is egy érdekes téma, mi volt előbb: a meglévő, jó szakembert nem megbecsülő HR és vállalatvezetési politika, vagy a "jobhopping"). Országos távközlési szolgáltató cégek. Nagyvállalat/multi szinten kevés bullshit van, amit ne láttam volna
-
Yeffy
veterán
válasz
szallasi007 #15415 üzenetére
teljes mertekben egyetertek.
kulfoldon is hasonlot latok/tapasztalok, ertelmesebb cegeknel elony, de nem feltetel a diploma vagy felsoiranyu vegzettseg. tapasztalat gyakran tobbet er. hozzateszem, teljes joggal.
en is, ahol dolgozom egyetemnel, aktivan fektetnek treningekbe, vagyte is igenyelhetsz ra budzset, ha az hozzaad a tudasodhoz, es nekik is javukra valik. es hat mondjuk egy CCNP miert ne valna.500 netto gondolom meg Pesten is korrekt osszeg, videken meg aztan foleg. felette meg ne is beszeljunk.
-
suomalainen
tag
válasz
szallasi007 #14915 üzenetére
Sokat segítenek az OCG-hez adott vizsgafeladatok. Ha azok mennek, a vizsgán sem tudnak megfogni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest