- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ratio
újonc
válasz
FecoGee #14186 üzenetére
A programozás nem csak arról szól, hogy az ember kb. ismeri a nyelv szintaktikáját és meg tud írni pár sor kódot az adott nyelven (legalábbis azon a szinten, amiről szó van). Nem ritkán kell hozzá még algoritmuselmélet, adatbáziselmélet, lineáris algebra, analízis, szoftvertechnológia... Továbbá a jó programozó tud megfelelő adatstruktúrát tervezni, optimalizálni, óriási inputokra is hatékony algoritmusokat írni, ismeri a fordítók működését, stb. Szóval elég komplex dolog ez, aminek nem minden eleme tanulható. Amúgy a felsorolt témakörök nagyjából a mérnök informatikus egyetemi képzésnek felelnek meg, amit a fejlesztők legnagyobb része el is végzett. Míg a hálózatos világban simán lehet valaki úgy CCIE, hogy középiskola után elkezd Cisco OCG-ket olvasgatni meg GNS3-ban/PT-ben laborozni, aztán pár év alatt összeszedi a megfelelő tudást. Ami mondjuk nem kevés, ez tény - de lássuk be, ennek a tudásnak elég nagy része a parancsok, protokollok és technológiák bemagolása, debug technikák begyakorlása, stb.
Ja és írom mindezt úgy, hogy 2012-ben még technikusi képzésen szerettem meg ezt a hálózatos témát, azóta pedig meglett a CCNA R&S / Security / Cyber Ops, JNCIA-Junos és a CCNP egy része is (igaz a könnyebb része, tehát a SWITCH vizsga; valószínűleg a többi már soha nem lesz meg). Mindezt egy mérnökinfó képzés mellett a kb. nemlétező szabadidőmben hoztam össze és még országos hálózati versenyen is kétszer végeztem a top3-ban. Aztán tavaly próbáltam ezen a területen munkát találni - sikerült is (a kétbetűs multinál), és ott jöttem rá, hogy ez nagyon nem olyan, mint amilyennek én elképzeltem. Lehet hogy máshol mást tapasztaltam volna, de amúgy is nehezen tudom elhinni már, hogy el tudok helyezkedni olyan hálózatos munkakörben, amit legalább olyan szívesen csinálnék, mint amennyire lelkesen toltam a netacad kurzusokat meg a versenyeket. Szóval jelenleg ott tartok, hogy szinte teljesen feleslegesen öltem bele ennyi időt ezekbe az önképzésekbe, mert úgy néz ki, hogy mégis fejlesztő leszek (mint ahogy az egyetemen végzettek nagy többsége is az lett/lesz). Pedig elég sokáig kitartottam amellett, hogy hálózati mérnök leszek, aztán mégsem. Ezzel nem szeretném senki kedvét elvenni attól, hogy ezt a területet válassza, de a kezdőknek azt tudom javasolni, hogy járjanak utána, pontosan milyen munkát is szeretnének végezni a tanulást követően, nehogy úgy járjanak mint én...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged