- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti.22
senior tag
Két grafikon nem jön be, tessék javítani!
-
zsolti.22
senior tag
Szólj, ha kell ember, aki csapkodhat
Mondanám, hogy hagyd abba és térj rá az ASÁ-ra, de tán nyáron jár le a P-d.
Én is csak mondogatom, hogy telepítem az ISE-t, de még rá sem googliztam, hogy hogy kell. Azon kívül, hogy elküldöd a let-me-search-that-for-you linket, megírod, hogy honnan dolgozol, milyen leírásból (aztán ha és se haladok vele, akkor legalább nem leszel egyedül). -
zsolti.22
senior tag
Az mi, hogy a Nexus 7700 egy FEX portját konfigurálva automatikusan berakja a portot olyan vpc range-be, ami nem konfigurálható?
switch(config)# sh run int eth109/1/47
!Command: show running-config interface Ethernet109/1/47
!Time: Thu Mar 24 13:45:37 2016version 7.3(0)D1(1)
interface Ethernet109/1/47
vpc 4655switch(config)# default int eth109/1/47
switch(config)# sh run int eth109/1/47 | i vpc
vpc 4655
switch(config-if)# no vpc 4655
^
% Invalid command at '^' marker. -
zsolti.22
senior tag
SENSS lesz az.
A SISAS nem is vastag, az ASA könyv 2× akkora (bár nem biztos így az 5. fejezetet olvasva, hogy elég lesz a SENSS vizsgához). Én most az ASA-s könyvet olvasom e-book olvasóval és sokkal gyorsabban haladok vele. Kevesebb oldal a tördelések hiánya miatt, jó nagy betűk, szinte élvezetes már.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
metrion #10422 üzenetére
A törlés után a sh flash mit mutat? image neve [deleted]? Ha igen, akkor squeeze flash:. Nézted már a format flash:-t?
A No such file or directory az valóban az, amit jelent, szimplán csak nem úgy adod meg neki az elérési utat, ahogy ő akarja. flash:image_neve (szóköz nélkül), vagy flash:/image_neve.
Erdemes lenne megnézni 1024-es tftp block-size-n; mtu-ra ennyiből nem gyanakodnék, szerver oldalon timeout.
Egy tftp debug többet elárulhat.Szerk.: király, már megérte megírnom a választ.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #10419 üzenetére
Jó, most már eleget vártunk..
Más: új bug:
Unable to copy the configuration using IPv6 via TFTP on 1700 AP
CSCuy88225
Description
Symptom:
Unable to copy the configuration using IPv6 via TFTP on 1700 APConditions:
copy the running-config from AP the TFTP server over ipv6Workaround:
use ipv4 -
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #10411 üzenetére
+1 most már.
Viszont a lakóhelyed szerintem rossz kérdés; gondolom a munkahelyre akartál rákérdezni, nem? Mert én vidéki lakóhelyű vagyok, de Pesten dolgozom.
Azon akadtál már ki, hogy egy HR-es mennyit keres? Tudása kb. semmi (csak jól néz ki, jól tud dumálni), és szórják neki a lóvét, kis túlzással. -
zsolti.22
senior tag
válasz
toyta3 #10358 üzenetére
az hogy fel tudsz configolni egy site-to-site IPsec VPN-t CLI-ből az senkit nem érdekel
Pedig azt hittem, hogy ezzel bárkit le tudok nyűgözniJa, az ASDM-est elqrtam, de én a munkám során nem használok semmilyen Cisco-made GUI-s akármit (nincs rá lóvé), úgyhogy nézd el nekem
De ez is végülis béna, mert csak 1 eszközt tudsz menedzselni vele, ha jól tudom; ezt oldja meg (többek között) a CSM, ha jól tanultam (mert látni még sose láttam).
Igazából gyúrni a CCP-re nem hiszem, hogy kell, mert beszédes gombok vannak, így egy NTP beállítást valószínűleg nem a Security menüpont alatt fogsz keresni és ahogy írták is, csak azok a gombok működnek, amik kellenek a feladatok végrehajtásához. Szóval aggodalomra semmi ok. -
zsolti.22
senior tag
válasz
DrojDtroll #10344 üzenetére
Akármelyik vizsgaközpontban, lásd vue.com
-
zsolti.22
senior tag
válasz
metrion #10321 üzenetére
Szia!
Ez nem cryptos image még ehhez a switchhez, használd ezt: 12.1(22)EA1 (gugliban rákeresve meglesz!) 7 év különbség van eközött, meg aközött, amit írtál.
A meglévő és az új nem fog elférni a flashen, ezért a régit törölni kell!
Ha már csak az új IOS lesz a switchen, akkor mehet a switchnek a reboot és utána az újjal bootolva max. 2048 bites RSA kulcsot tudsz generálni (crypto key generate rsa modulus 2048 general-keys), ennek előfeltétele viszont az, hogy legyen domain neved konfigurálva: ip domain-name XYXYXY), ha ez megvan, akkor mehet egy ip ssh version 2 parancs is és nem árt a vty-ken is meggyőződni, hogy transport input ssh telnet van engedélyezve [(vagy kizárólag csak ssh, semmi telnet!) transport output csak akkor kell, ha a switchről is akarsz kifelé vagy telnetezni, vagy ssh-zni).
Ha trönköt szeretnél a Gi0/2-re, akkor
default int gi0/2
interface gi0/2
switchport mode trunk és megvagyunk, majd egy do write le ne maradjon! Ezeket mind conf t módból. -
zsolti.22
senior tag
-
zsolti.22
senior tag
ZBF kérdés.
Adott két SVI, egyiknek 1.1.1.0/8 a másiknak 2.2.2.0/8.
Mindkettő ugyanazon zónához tartozik, viszont nincs azonos zóna közötti inspection. Mi a default működés az intefészek között? Drop vagy Pass? Én a drop-ra tippelek (olyan ez, mint amikor L2 környezetben adott VLAN-on belül különböző IP tartományok vannak...az sem megy router nélkül). -
zsolti.22
senior tag
Na megvolt ez a Techtorial is és szerintem a tavalyinál rosszabb volt.
Az előadások között volt rettenetesen izgalmas és ennek a reciproka is, de ezen nem kell meglepődni.
Az egész végül is csak a virtualizásról szólt: APIC-EM, NFV...
Nagyon erőltetve van ez az irány, úgyhogy ez lesz a jövő mindenképpen. Jön az IOS16 beépített, külön mini linux-szal és persze ennek a kombónak minden betegségével (kb. mint az IR8XX routerekben az IOx), gatyát felkötniMindjárt az elején a "Full Range is The New Hack – A kibertámadások új frontjai, motivációi és védelmi praktikák" volt szerintem az aznapi legjobb előadás, fantasztikusan jól volt elmondva minden, hogy miért is jó az NGFW, alias ASA-55..X. Leginkább az AMP volt kiemelve.
Aztán jött a "Lábnyomok a levegőben – a vezeték nélküli nyomkövetés lehetőségei", érdekes volt a téma, de nem győztek annyira meg, hogy vegyek 37XX AP-t hyperlocation modullal meg irányérzékeny antennával
A lényege az volt, hogy több AP-vel az előbb megnevezett cuccokkal akár 1 méter pontossággal is meg lehet mondani, hogy adott épületen belül valamelyik wifi/rfid/bluetooth tag hol van és hogy miért is jó ez (célzott hirdetés, ki kivel, mikor, hol mennyi időt töltött, stb...stb...már-már ijesztő.
Következő: "Ipari felhasználás, vagy okos város? Mit kezdjünk még 1 maggal az IR809/829 routerekben". Ez szintén érdekes előadás volt, hogy mit lehet kezdni az ipari ágazatban (ipari szabványokkal) egy Cisco routerrel; sok nem maradt meg belőle, de jó volt.
Aztán: "Hálózati hozzáférés-szabályozás határok nélkül (ISE esettanulmány)", mivel ezt fogom majd tanulni, erre mindenképpen be akartam ülni. Az első előadó nagyon jól érthetően elmagyarázta általában, hogy mire is való egy ISE, majd jött a második felvonás, hogy a Telenor hogy valósította meg a hálózatában a NAC to ISE átállást. Ez annyira halk volt, hogy rendesen sasolni kellett, mit mond az ürge.
Majd: "Programozhatóság és automatizáció Cisco ASR 9000 eszközökkel". Hát nagyon nem arra számítottam, ami az előadáson volt. Azt hittem, hogy arról lesz szó, hogy hogyan kell ezt vagy azt TCLSH-ban vagy bárakármiben megcsinálni, én kis naív....dehogy. Itt a BGP Link State-ről volt szó (hogyan viszem át mondjuk az OSPF RIB-ben található mindenséget BGP-n keresztül akárhová: új afi és safi: link-state, bár hülyén néz ki: address-family link-state link-state
), meg példaként az, hogy hogyan valósítom meg mondjuk azt abban a programban, aminek elfelejtettem a nevét, hogy kihúzzon egy X sávszélességet biztosító tunnelt két A9K között. És ez, amit amúgy bekattintgatok ebben a programban, az a router running-configjában nem jelenik meg
A kérdésre azt, hogy ez miért jó, az volt a hivatalos Cisco válasz, hogy: "Nem jó, hanem ez ilyen" Valaki meglepődött? Ha a doboz újraindul, akkor bukta a kihúzott tunnel. Szóba jött az MPLS TE, control-plane kiküldése más, virtualizált környezetbe...meg lehet majd mondani, hogy egy 3750-esnek mondjuk X portját az IOS vezérli, Y portját meg én állogatom a virtualizált környezetben.
Humorista most nem járt a kaja mellé, mint tavaly, a kaja meg szerintem sz@r volt: íztelen konzerv vegyes gyümölcsből, félig megkent tonhalkrémes szendvics, nagyon kevés rostos innivaló, javarészt kólafantasprite, de azok sose fogytak ki.
Vagy keveset fizetett a Cisco, vagy eleget fizetett, amiből java része zsebbe ment (ha már télen kong az ürességtől a hotel, akkor legyen már kiből megélni) és/vagy a dolgozók is igyekeztek menteni minden kaját, hogy maradjon otthonra is és/vagy ezek kombinációja. Szégyenletes volt szerintem, de majd megmondja más is a saját véleményét. Meg aztán egyik csajszi se jött hozzám promózni és a tavalyi Dimension Data-s fulljóképű csajt is lecserélték...Szóval tök béna volt.Nem beszélve arról a Willendorfi Vénuszról, aki a portán adta a szobákhoz a mágneskártyákat. Bunkó liba, pedig én tök aranyos voltam, de úgy látszik, nem ezt kajálják
Ja! Jut eszembe, ez a mini linux az IOx-ben, meg majd ebben a mini linux-az-ios-ben jövőnek az a lényege, hogy mindenki megírhatja majd a saját kis appját a routerre, amilyen nyelven akarja (netconf, perl, python...) amit bárki letölthet és használhat majd, azaz lesz majd (van?) ilyen, hogy ciscostore; devnet.cisco.com
Ilyenkor mindig rájön az ember, hogy mennyire is nem tud és nem ért még semmihez. Nálunk 0 Cisco-s felügyeleti rendszer van, nekem új mindegyik és ilyenkor azért dobok egy hátast, hogy mennyi mindenről lemaradok/nem tudok. A tavalyi után gondoltam, hogy nahát, van ISE, UCS, NAC, SDN, aztán majd idénre jól nem tudnak újat mondani...áh, százszor több új dolog van...Szerintem aki nem lóg a gép előtt napi 25 órát, az felejtse el, hogy képben lesz
Kár, hogy 40 percbe tellett megírni ezt a kommentet
Ja, meg minden az automatizációról szól: hogy lehet akármit megoldani úgy, hogy ne kelljen egy embernek a buta munkát csinálni (=leépítés on).
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #10279 üzenetére
Fentebb? Nekem pont a legfrissebbek vannak felül, minden más alatta
Amúgy mi is 5.3.3-at használunk a 9K6-okon, a 9K10-en meg egyelőre nagy-nagy szopó van a 5.3.2 -> 5.3.3 átállással...csak a BGP szivat, ami végül is nem olyan nagy probléma
-
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #10265 üzenetére
Jó volt olvasni. Jövőre bejelentkezek én is egy ilyenre
Más: múltkor meséltem, hogy nincs minden rendben az itthoni wifi-vel. A napokban megint elkezdett cseszekedni a net. Wifin keresztül csatlakozom egy tp-link routerből csinált AP-re, az meg megy a 871-be. Érdekes, hogy windowsról mindig jelentkezett a probléma mindjárt indítás után: kiesnek csomagok random mód, 200-1800-as pingek már a routerig! Van linixom is, azon meg az ég adta világon semmilyen ping nem esik ki, a pingek 2-4 ms-ek átlagban. A routeren és az AP-n interfész-hibák nincsenek, a szémszéd wifi-s routerekkel nem lapolódnak át a csatornák.
Korábban úgy gondoltam, hogy beállítom az AP 8dBi-s antennái miatt az adóteljesítmény 8dBm-re, na ez volt a hiba (vagy csak valaki más kikapcsolta a zavaróját). Most visszavettem 0 dBm-re és most a windows is 2ms-es pingeket produkál az átjáróig. Néha beesik egy ~120-as ping, de az átlag most nem 3-400 körül van
Többek között az ilyen bénázások miatt is kéne egy ccna wireless -
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #10261 üzenetére
Ejjha, jó régi XR
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #10248 üzenetére
A baj az, hogy az US billentyűkből is az a hulladékabb fajta van a központokban (gondolom egységesen hasonló eszközök vannak, de majd crok kijavít), én legalábbis nem tudtam rajta normálisan írni, meg olyan retkes is volt az egér is, hogy ... Igazán lehetne takaríttatni ezeket.
-
zsolti.22
senior tag
Yeah, működik a split tunneles SSL VPN-em, kicsit lassan tölti be a VOIP teló felületét, de működik
Csak hogy jó hír is legyen. Köszi Hedge! -
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #10215 üzenetére
Jaj, ingyen kaja, műsor, csinos tukmálós lányok, Balaton-part...
-
zsolti.22
senior tag
Lesz valaki innen még a Techtorialon?
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Hedgehanter #10203 üzenetére
Pont olyan kell nekem
Az elméletére volna szükségem. CLI-ben szeretném csinálni, de eddig 3 oldal háromfajta parancssorozatot dobott. A firewall.cx-en pl. semmilyen interfész-konfig nincs, már ott bukó. A CCP túl egyszerű, hogy csak úgy kattintgatok, aztán megy...
Szóval ha van egy melyik parancs miért kell és mi micsoda leírásod, vagy el tudod magyarázni, akkor annak nagyon örülnék. -
zsolti.22
senior tag
Van valakinek tapasztalata full tunneles ssl vpn krealashoz zbf-es ios eszkozon?
-
zsolti.22
senior tag
Vannak elméletek...de miért ne higgyen az ember el ilyet...
Egyébként sikerült megoldani a policy-nat-os dolgot és működik is frankón
Működött korábban is (távolról), csak éppen otthon senkit se lehetett rávenni, hogy adjon hozzáférést a telefon webes felületéhez, hogy mit ír ki, vagy nézegesse a telefont, hogy mit ír ki/történik-e valami, ha hívok bizonyos számokat.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
zsolti.22 #10171 üzenetére
Mégsem jó, az csak a NAT volt, de a session maga nem nyílott ki.
Az ide vágó konfig-részlet a következő:
ip nat inside source route-map VOIP int Virtual-ppp1 overload
ip nat inside source route-map MAS int Fa4 overloadip route 0.0.0.0 0.0.0.0 Fa4 dhcp
ip route 1.1.1.1 255.255.255.255 Fa4 dhcp (L2TP-t termináló eszköz IP-je az 1.1.1.1)
ip route 2.2.2.2 255.255.255.255 Virtual-ppp1 (SIP szerver IP-je a 2.2.2.2)int Vlan700
desc - VOIP
ip policy route-map PBRroute-map PBR permit 10
match ip address PBR_ACL
set interface Virtual-ppp1
route-map PBR permit 20
set ip next-hop dynamic dhcproute-map VOIP permit 10
match ip address VOIP_ACL
match interface Virtual-ppp1 (set-tel is próbáltam)route-map MAS permit 10
match ip address MAS_ACL
match interface Fa4 (set-tel is próbáltam)ip access-list ext PBR_ACL
permit udp host 3.3.3.3 host 2.2.2.2 eq 5060 (3.3.3.3 a voip telefon privát IP-je most)ip access-list ext VOIP_ACL
permit udp host 3.3.3.3 host 2.2.2.2 eq 5060ip access-lst ext MAS_ACL
deny udp host 3.3.3.3 host 2.2.2.2 eq 5060
permit ip any anyOdáig eljutottam már, hogy a 3.3.3.3-ról a 2.2.2.2-re kinyílik a session és abban is marad, ám a telefon a SIP source porttal az L2TP-t termináló IP 1701-es portjára még akar valamit, de azt nem tudom, hogy merre irányítsam, vagy egyáltalán miért kell az neki?
Teljesen egyszerre jelenik meg a ZBF-ben az, hogy a VOIP telefon SIP-en keresztül kapcsolódni akar a 2.2.2.2-höz és hogy az L2TP-t termináló szerverrel is akar valamit beszélgetni.
Valakinek van még valami ötlete? (Remélem jól írtam a konfig-részletet, mert csak emlékezetből tettem). -
zsolti.22
senior tag
Jól értem, hogy a split-tunneling a vpnnél arra van, hogy hozzáférj vpnen keresztül, amihez hozzá kell, plusz még netezni is tudsz a vpn-en kívül?
Anno nem értettem, amikor otthon összehegesztettem egy ilyen full tunnel VPN-t, hogy a net miért ment el, hát akkor azért, mert nem split-tunneles volt -
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #10173 üzenetére
Ha kell a CCDP papír, akkor előfeltétel, hogy legyen CCDA-d, ha nem kell a cert, akkor nem előfeltétel. Ugyi?
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Hedgehanter #10125 üzenetére
Eddig jónak tűnik (match interface helyett set interface van a route-mapemben és egyelőre még csak távolról piszkálom):
router#sh ip nat tra | i 192.168.20.2
udp 79.121.X.Y:3478 192.168.20.2:3478 77.72.X.X:3478 77.72.X.X:3478
udp 79.121.X.Y:4XXXX 192.168.20.2:4XXXX 77.72.X.X:50XX 77.72.X.X:50XX
udp 79.121.X.Y:4XXXX 192.168.20.2:4XXXX 77.72.X.X:50XX 77.72.X.X:50XX
udp 79.121.X.Y:4XXXX 192.168.20.2:4XXXX 82.150.X.X:50XX 82.150.X.X:50XX
udp 193.Z.Z.Z:4XXXX 192.168.20.2:4XXXX 195.X.X.Y:50XX 195.W.W.W:50XX
router# -
zsolti.22
senior tag
válasz
toyta3 #10162 üzenetére
1.) nem kapsz új papírt a megújított vizsgákról, csak az eleve új vizsgádról küldik a certet, de szerintem fölösleges 15$-ért újat kéretni.
2.) IOS-ból már mindenhol 15.x kellene, a 12.4 már nem aktuális. ASA-ból meg szerintem a 9-es (ASDM verzió meg mindig 2-vel kevesebb, mint az ASA verziója).
-
zsolti.22
senior tag
válasz
baake05 #10160 üzenetére
70% subnetting vizsgán? Ne már, az úgy vicc lenne.
Itt le van írva, mit kérnek, de ez a CCNA vizsga és nem az ICND1 vagy ICND2, ami együtt szintén egyenlő a CCNA-val, ki hogy érzi, hogy szerzi meg.
Putty: terminálemulátor, alias konzol vagy cli (command line interface és nem a clito..s)
A GNS3 meg pont arra jó, hogy routerekkel lehessen játszadozni.
@kowika: csak gondoltam, hogy jobban néz ki, ha aktiválva van
Az a 100 kbps labkörnyezetben elég lesz
Egyébként most adtam a QEMU VM-nek 2G-t az ASA-nak, hadd örüljön, most meg azért rinyál, ha nincs meg a 8G-ja
-
zsolti.22
senior tag
És 2 óra szívás után az ASA 9.3(2) 200 ASAv-image is működik GNS VM-ről, hardveres proci-virtualizálással, linuxon.
Már csak ez nem tetszik:
Warning: Memory resource allocation is less than the minimum requirement limit of 4096 MB. If this condition persists, the performance will be lower than normal.ASAv Platform License State: Unlicensed
-
zsolti.22
senior tag
Kipróbáltam a Gns3 VM 1.4.1-et c7200 15.2 IOS-szel, meg ASA 8.4.2-vel, bárajánlják az ASAv 9-et, de egyelőre így is nagyon gyors
Biztos az SSD meg a core i7 miatt
-
zsolti.22
senior tag
Jön valaki ismét a siófoki cisco techtorialra?
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Hedgehanter #10125 üzenetére
Én úgy gondoltam, hogy az L2TP-t termináló szerver IP-je lesz az egyik route:
ip route L2TP_TERMINATOR 255.255.255.255 Virtual-ppp1_IP
Emiatt tudja a router, hogy ha arra akar menni, akkor nem a Fa4-felé küldi a csomagokat és ezen felül ha még az ip route SIP_SZERVER_IP 255.255.255.255 Virtual-ppp1 is be van állítva, akkor szerintem nincs szükség semmilyen match interface vagy set ip next-hop parancsokra, bár IOS-nél nem tudni
A többi forgalom majd a default útvonalra matchel, utána jöhet az egyik nat route-map, abban a nem-voip forgalom miatt nem lesz találat (voip-os route-map), jön a következő nat és route-map, az matchel, natolódik és ennyi szerintem. -
zsolti.22
senior tag
válasz
Hedgehanter #10123 üzenetére
Igen, de csak ha a bizonyos SIP szerver felé akar menni, akkor megy arra, amúgy megy szépen a default routeon.
Az fix IP-t majd radiuson kapom ip address negotiateddel, így a túloldalon lesz felém egy per user route, én meg kirouteolom a megfelelő paranccsal a Vi1 felé. -
zsolti.22
senior tag
Álmodtam egy álmot.
Van egy routerem, amin csüng egy voip telefon. Mivel nincs fix IP-m, ezért az az ötlet jött, hogy L2TP-t kihúzva ez a része megoldásra kerülne. A feladat az, hogy amennyiben a VOIP-telefon egy bizonyos cím felé küldözgeti az UDP-ket, akkor az L2TP-n keresztül NAT-olódjon, de mivel másik 4 provider van még rajta bekonfigurálva, ezért minden más a fizikai Fa4-en keresztül natolódjon arra az IP-re, amit az ISP ad.
Erre gondoltam egy ilyet (kihagyva az L2TP konfigot):
access-list 100 permit udp host VOIP_TELO_IP host SIP_SZERVER_IP
access-list 101 deny udp host VOIP_TELO_IP host SIP_SZERVER_IP
access-list 101 permit ip any anyroute-map VOIP_NAT permit 10
match ip address 100route-map MINDEN_MAS permit 10
match ip address 101ip nat inside source route-map VOIP_NAT interface Virtual-ppp1 overload
ip nat inside source route-map MINDEN_MAS interface Fa4 overloadEz így 1-10 között mennyire ok?
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Hedgehanter #10120 üzenetére
4G ramjával szerintem is
-
zsolti.22
senior tag
Bezony
És már a weboldalon sem 4600-ért van kint, hanem 25880-ért. Hjuj, de boldog vagyok, hogy kihasználtam eztet!
Aha! Megvan az az áremlekedés! Az én könyvem hátuljára még 79.99 $ van nyomatva, akkor valóban emeltek 3 $-t(Megnéztem ciscopressen, valóban 82.99$ a bolti ár).
Jujjjj de jól jártunk -
zsolti.22
senior tag
Cisco Prime, az meg micsudi?
-
zsolti.22
senior tag
-
zsolti.22
senior tag
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Hedgehanter #9973 üzenetére
j
-
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #9941 üzenetére
Ezt már annyira nem kéne használni szerintem, hiszen már 15-ös IOS-t kérnek a vizsgák is asszem, ahhoz is van GNS3-ban használható image, c7200-ra. Konkrétan nem jegyeztem meg, hogy melyik, de egy jó google kereséssel megvan az is. Több ram is kell neki, de legalább a legújabbak közül való.
-
zsolti.22
senior tag
Hát látod
Nálunk a fizikai uplink VRF-es és ezzel az új magic image-dzsel csak akkor működik, ha leveszem a fizikai ifről a vrf-et, de az meg nem járható út, ám működik. Ha felrakom a virtuális if-re is a vrf-et, akkor picsog az ios, hogy nem gyóóó, mert mindkettő interfész ugyanabba a zónába tartozik, ezért tessék szépen azonos VRF-be is tenni. Berakom neki ugyanabba a VRF-be, akkor meg azért nem megy
A jelenlegi IOS-nél ez nem gond, viszont szar a sávszél lefelé... ördögi kör
Visszaadtuk Abduléknak fejlesztésre. -
zsolti.22
senior tag
Sikerült a TAC-kel 9 (!) hónap után orvosolni a 100M-NIC-LAN-oldalon hibát (letöltési sávszél ilyenkor harmada a link sebességének, de csak 100M NIC-nél)
BugID-k: CSCur14893, CSCup91439 -
zsolti.22
senior tag
Jó csúszást!
Hülye németek -
zsolti.22
senior tag
4500 Ft-ért kihozták az ASA könyvet a Prosperótól, holott a könyv értéke 20K körül van
Furcsamód a számlán értéknek 14.99 USD van írva, a könyv hátulján pedig alig szúrja ki az ember szemét a 79.99 USD... -
zsolti.22
senior tag
Emlékeztek még erre a hozzászólásomra?
Erre az lesz a válasz, hogy a CRC/input error=throttles hibák miatt néha pont a DHCP csomagok valamelyike nem ért célba, ezért maradtam IP nélkül. Most, hogy a wifit kinyomtam a cisco-n, és openwrt-vel egy 1043ND tplinket állítottam be arra, hogy ne routerként működjön, hanem bridgelje a wifit a többi porttal, így most egyrészt gyorsabb is a net és IP-t is mindig kapok -
zsolti.22
senior tag
Mostanában furcsán viselkedik a 871w. Azt vettem észre, hogy bizonyos időközönként atom lassú a net és már a routerig (!) felszökik a ping 1300-2-3000 ms-re.
Körbenéztem, nincsenek átlapolódó csatornák és ugyanott netezek a házon belül, ahol szoktam. A sh int dot11r0-nál meg aztán látom, hogy egyetlen egy gép rácsatlakozásával már növekszik a CRC hiba, van throttles, input queue-nál 6 drop és ezek lassan, de folyamatosan nőnek. Tegnap még output errorból volt iszonyat sok, azután kezdtem állogatni a csatornákat és akkor egyszerre 3-an lógtunk rajta.
Döglődik a wifi vagy ez így teljesen rendben van?@quby: melyik OCG, mert van egy csomó
De amúgy pár nap, ha az ember tényleg azzal foglalkozik és csak hümmög, amikor új dolgot olvas.
-
zsolti.22
senior tag
-
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #9700 üzenetére
Az első videóban tényleg nagyon lassan beszél a CCNA-s videóihoz képest, de a másodiktól már tűrhetőbb.
Nekem nincs bajom a stílusávalAnthony nála pl sokkal lassabb és iszonyat artikulálós, a száját szerintem teljes szélességben használja beszédkor. Na az ő stílusa "idegesítőbb" nekem, mint Keith-é.
-
zsolti.22
senior tag
tusi_! Nézd meg a postát, nekem megjött a cert
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Starlink
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Luck Dragon: MárkaLánc
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged