- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Második bétánál jár a One UI 8
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FecoGee
Topikgazda
En azt vettem eszre, hogyha GNS3 indulasakor nem egybol adom meg a projektnevet neki, hanem csak cancel es elkezdem csinalni, majd utana Save-vel mentenem a projektet, es megadom neki a nevet, akkor nem menti ki a konfigot. Ezert mindig mar a GNS3 inditasakor megadom a projektnevet es mentem is az ures projektet.
-
Cyber_Bird
senior tag
Van nekem is fizikai eszkoz is, vissza is alltam most arra a ccnp tshoot-hoz, de sokkal gyorsabban at lehet kabelezni a Virtualisat, mint a fizikait
meg pl egy 15 routeres mpls cloud-ot is gyorsabban osszerak az ember igy. (mar ha mukodik es nem a debugolassal sziv)
Egyebkent elvileg a CML az, ami mogott van support, de azt cegeknek szantak, ceges arazassal, TAC supporttal, 15-os node limit nelkul.
Mindenesetre megvarom az 1 eves licenszem lejartat, es ha az akkor elerheto legfrissebb verzioban is talalok hasonlo bugokat, akkor nem vasarolok tobbet ilyen szart
Routerekhez meg limited L2-hoz ugyis ott van a gns3+ IOU, sokkal tobb bug abban sincs, de az legalabb ingyenes.
-
FecoGee
Topikgazda
Ha hiszitek, ha nem, tudtam, hogy lecsapjatok
. Mar mikor irtam gondoltam, hogy magas labda
. Persze hogy nincs harag
Megcsinaltad a masodik vizsgat is? Ahhoz meg nincs kint az OCG. Ha igen, mibol keszultel? Az elso vizsga eleg lazanak tunik, ugy emlekszem, irtad is hogy konnyu volt.
-
Cyber_Bird
senior tag
A zsebkendot is kirakattak, mondtak, hogy adnak sajatot. <1st world problem> De az nem Zewa volt
</1st world problem> Bezzeg az utlevel maradhatott, abba kell belepcsetelni a puskat
Mondjuk ha az ilyen sales-es otthonrol/melobol neten nyomkodosra gondolt, akkor azokon gondolom lehet. Hogy szabad-e az mas kerdes.
-
tusi_
addikt
-
-
-
Gesztiboy
tag
Köszi az infót!
Azt tudtam, hogy a TSHOOT topológiája publikus, azt viszont nem, hogy kell-e konfigolni vagy sem. A demó vizsga szerint csak be kell határolnom, melyik eszköz okozza a hibát, azon belül mivel van hiba és milyen paranccsal javítanám ki. Jövő hónapban minden kiderül.
Elgondolkodtam azon is, hogy CCNP után CCIE-be kellene belevágni, viszont azon is, hogy Voice vagy Security ágba kellene (mindkét ág érdekelne, viszont nem tudom, melyikre van nagyobb kereslet) és idővel abból is egy CCNP szint. Ezzel kapcsolatban a tapasztaltabb Ciscosok válaszát örömmel várom
-
-
FecoGee
Topikgazda
Nem erzem hasznosnak. Tul sok ujat nem tudtam irni soha. Nem hiszem hogy barki tanult volna belole. Masreszt folyamatosan kaptam a negativ visszajelzeseket ra. Harmadreszt egy ideje nem frissitettem, es nem is nagyon fogom, mert 1,5 honap mulva megszuletik a kislanyom, es vele szeretnek foglalkozni. Meg a CCIE-val (mivel jo esely van a bukasra, ezert folytatnom kell a tanulast, de mar nem az lesz a legfontosabb. Bar most sem az. Fontosabb a csalad. Azon kivul nagyon rakaptam a kettlebellre
. Probalta mar valaki?)
-
jerry311
nagyúr
R1(config)# interface Loopback 3
*Nov 20 21:09:22.871: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface Loopback3, changed state to up
R1(config-if)# ip add 40.40.40.40 255.255.255.0
R1(config-if)# exit
R1(config)# ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 40.40.40.41
R1(config)# endHmm?
De ha ennyire fáradt vagy szerintem nem érdemes folytatni ma már. -
FecoGee
Topikgazda
!
interface Loopback0
ip address 8.8.8.8 255.255.255.0
!
router eigrp 1
....
network 0.0.0.0ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 Loopback0
R1#sh ip route | i 0.0.0.0
Gateway of last resort is 0.0.0.0 to network 0.0.0.0
10.0.0.0/30 is subnetted, 1 subnets
S* 0.0.0.0/0 is directly connected, Loopback0
R1#R2#sh ip route | i 0.0.0.0
Gateway of last resort is 10.10.10.1 to network 0.0.0.0
10.0.0.0/30 is subnetted, 1 subnets
D* 0.0.0.0/0 [90/409600] via 10.10.10.1, 00:01:54, FastEthernet0/0
R2# -
zsolti.22
senior tag
Kérlek szépen, a teljesség kedvéért:
Implementing Cisco Switched Networks Volume 1, 2 (ezeket olvastam)
Implementing Cisco IP Switched Networks (SWITCH) Foundation Learning Guide (ezt még nem olvastam)Ahogy bele-belekukkantottam a ROUTE Foundation Learning Guide-ba, nagyon megtetszett, többek között a NAT-PT is benne van(!), meg szájbarágósan csomó minden.
Ezért is fogom átírni a PDF-emet egyszer majd valamikor.
Ezeket érdemes elolvasni először, ezek adják meg az alapot, utána az OCG megmondja, mi kell a vizsgára.Így jó, FeRkE? -
tronic
tag
Cisco szinten 1921-SEC, ha tovább is akarsz majd lépni (go Ebay). Sajnos pontosan emiatt is jön az első porbléma, azaz a licensz kérdése az ISR2-es "kütyükkel": 12.4(x)Ty vs. 15.xy
Témába vágó sebesség boncolgatás 891 vs. 1811.
Bár ezért kövezés járna.... már várom, hogy kezem közé kerüljön egy Ubnt EdgeMax Lite
-- Tolly report vs. Cisco/Juniper
-- Tolly report vs. MikroTikTény és való, hogy más a "célközönség" és a tudás, de otthonra 100 EUR-ért.....
Mivel 3 portja van, így a dual wan-nak is mennie kell. V1.1.0 -
Wolfy999
tag
A 1812-esnek az adatlapja szerint 100 Mbps az IOS Firewall teljesítménye. (Ha tényleg tud 100 Mbps-et, szerintem elég jó a 120-as nethez, az a 20 Mega nem számít már sokat.)
IPSec 40 Mbps, nem tudom ez mennyire fontos neked.
Dual WAN-hoz is jó, mert 2 10/100-as portja van, plusz van benne egy 8 portos switch (az is 10/100-as). -
crok
Topikgazda
A sávszélesség probléma ennél összetettebb itt:
NAT-olni is kell, egy CBAC de inkább ZBFW is kell.
A csomagok egy része így nem lesz CEF switch-elve,
hanem el lesz küldve a CPU-nak. És nagyban függ
a csomagok nagyságától is - a platformnak is van
egy vége. Tisztán CEF switchelt forgalmat 64byte-os
csomagmérettel 38.4Mbps -el nyom át (75000pps).
De ebben nincs benne se a NAT, se a firewall, semmi.
Most megosztok egy dolgot, ezt nem sokan ismerik:
www.miercom.com - ők tesztelnek eszközöket. Pár
ilyen tesztet most linkelem is (ez pont idevág):http://www.cisco.com/web/partners/downloads/765/tools/quickreference/routerperformance.pdf
http://www.cisco.com/en/US/prod/collateral/routers/ps5853/prod_white_paper0900aecd801738fa.pdf
http://www.miercom.com/tag/cisco/
http://www.miercom.com/pdf/reports/20090710.pdf
http://www.miercom.com/pdf/reports/20091028.pdf
http://www.miercom.com/pdf/reports/20100528.pdf
http://www.miercom.com/pdf/reports/20100110.pdf
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Synology NAS
- Matematika topic
- Tőzsde és gazdaság
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- iPad Pro 11 gen 2 + magic keyboard magyar makulátlan új állapot
- AMD Radeon RX 6700 XT 12GB
- X13 Yoga Gen2 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- HP Elitebook Folio 9470M laptop (14/i7-G3/6GB/256SSD)
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1 hónap gar./Akku 100%/p4303
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged