-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tronic
tag
Igaz nem mai hír, de minap futottam bele. Nekem új volt, ezért postolom
Cisco IOS Release 12.2(55)SE kell hozzá és van "routing", de "Static routing is supported only on witched virtual interfaces (SVIs) and not on physical interfaces. The switch does not support routing protocols.".
-
tronic
tag
Cisco szinten 1921-SEC, ha tovább is akarsz majd lépni (go Ebay). Sajnos pontosan emiatt is jön az első porbléma, azaz a licensz kérdése az ISR2-es "kütyükkel": 12.4(x)Ty vs. 15.xy
Témába vágó sebesség boncolgatás 891 vs. 1811.
Bár ezért kövezés járna.... már várom, hogy kezem közé kerüljön egy Ubnt EdgeMax Lite
-- Tolly report vs. Cisco/Juniper
-- Tolly report vs. MikroTikTény és való, hogy más a "célközönség" és a tudás, de otthonra 100 EUR-ért.....
Mivel 3 portja van, így a dual wan-nak is mennie kell. V1.1.0 -
tronic
tag
válasz
attila199207 #2968 üzenetére
Megkérdezhetem, h miért értékeled az 1 év egyetemet fölöslegesnek? Anno mikor elkezdtem a vegyészképzést, kellett vagy 3 év mire kikristályosodott, hogy merre is tovább.... Lehet, hogy most máshogy értékeled ill. máshogy látod, de ha az esély már adott, ne dobd el ilyen hama. Persze mindezt az alapján írom, hogy nem tudom mi van a háttérben és lehet emiatt fullra mellé is "lövök"...
Továbbá egy szolid nyelv(angol)tudással mind privát, mind szakmailag csak jól tudsz járni.
btw, Kis kitartással suli mellett is abszolválható a CCNA. Lehet nem 4 hónap alatt, de járható!
-
tronic
tag
igen! Náluk vettem a Skeletek C16U-t
bár lehet a 20-as jobb lett volna....
Cégek vannak előnyben. Ha ezt meg tudod oldani, akkor ok, mert különben nem nettó áron kapod a cuccot. Ebayen összevásárolt árukat tolnak, de teljesen megbízhatóan. DPD-vel küldik a cuccokat. A kapcsolódó ebay bolt.
-
tronic
tag
válasz
FecoGee #1652 üzenetére
Minap az egyik este volt időm picit játszani
. Gondoltam frissítem a 3560-as switchen az IOS-t (web admin felülettel > c3560-ipservicesk9-tar.150-2.SE.tar). Sajnos ami a routereken megy "archive tar /xtract tftp://...." az a switchen nem megy
. Kis kutakodás után találtam az alábbi pofás parancsot "archive download-sw /overwrite /reload tftp://192.168.1.27/c3560-ipservicesk9-tar.150-2.SE.tar". Kicsit iterált a kitömörítéssel és a CRC ellenőrzéssel, majd miután lefutott a vas ellenőrzése (hogy egyáltalán támogatja-e az adott IOS verziót) reload és kész. A boot paraméterek beállítása is automatikusan megtörtént, mivel tar fájlok esetében nem a flash gyökérben van az img, továbbá az /overwrite szerintem magáért beszél
.
-
tronic
tag
Igen, a serial kártyák a hasznosabbak > Frame relay lab. Ebay-en lehet 10-15 EUR környékén találni. Kábelt viszont Kínából célszerű rendelni
. Igaz 3-4 hét, de nagyon jó az ár! Pl. WIC-2T to -WIC-1T.
Router IOS nem fog menni a Cisco oldaláról..... kell hozzá szerződés.
-
tronic
tag
Ha már ennyire belejöttünk
A 891-es advanced IP servicessel jön alapból, de nem igazán lehet az ebay-en találni használtat. Ellenben a 1811, igaz hogy fixed configuration, esetében ki lehet fogni 150/200 EUR körüli liciteket > mem és flash upgrade után lehet próbálkozni 15-os IOS verzióval is. A 1841 is egy jó opció, bár lassabbnak bizonyul a 18xx-hez képest, de több mindent támogat (HW&SW). Bár Voice-hoz (CME) a 2621xm kell, mert a 18xx széria nem támogatja (kivétel a 1861).
-
tronic
tag
válasz
zsolti.22 #1526 üzenetére
Simán megoldható.
Mit szeretnél rajta leghamarabb belőni?
2620-as sebesség infó.
-
tronic
tag
és még írni sem tudok
Bár igazából a T a Technology-t jelenti. A másik elterjedt az M aka Mainline, ami a "megfelelően" stabil ág. A T az újdonságokat tartalmazza, de előfordulhatnak stabilitási problémák...
-
tronic
tag
válasz
zsolti.22 #1516 üzenetére
A Cisco Feature Navigator oldalon a "Search by image" alatt lehet rákeresni egy adott IOS release által támogatott funkciókra. Míg a "Compare images" alatt frankón lehet hasonlítani az eltérő verziókat....
Pl. a fentebb említett két IOS összehasonlításakor a T "trail"-nél egyértelműen kidobja, hogy csak abban érhető el a "IPv6 Routing - EIGRP Support". -
tronic
tag
válasz
zsolti.22 #1286 üzenetére
Anno az Euro nyelviskolában jártam végig 1 évet felső előkészítőben, még mielőtt kimentem Németországba. Nagyon hasznos volt, bár a szombatok rámentek...de hát vmit vmiért.
Igazából, ha van egy erős közeped, akkor a szakmai részét kis kitartással relatíve hamar fel lehet szedni, mivel ami eddig passzív volt, a tanulásból kifolyólag, át fog menni szép lassan aktívba. Bár ez minden szakmára igaz sztemSzakmai fülidomításhoz (via podcasts) pedig ezt tudom meleg szívvel ajánlani
http://packetpushers.net/
-
tronic
tag
válasz
zsolti.22 #1132 üzenetére
Így is van. Rendelés elindítva, s a megadott összeget vonták le a PayPal számlámról (A korábbi hozzászlásban megadott eur-t vonta le a PP a kártyámról). Egy kis eltérés van, Németország a célállomás.
Ha minden igaz csütörtökön meg kell érkeznie..és szombatig van az akció. Ha van vmi, majd frissítek
-
tronic
tag
Nem egyben tettem be a Cert Library-t, hanem külön-külön, h a kedvezmény érvényes legyen.
Az alábbi a PayPal számla kivonata a csökkentett árakkal:
Anzahl Artikel Optionen Preis
1 CCNP TSHOOT 642-832 Official Certification Guide $26,99 USD
1 CCNP ROUTE 642-902 Official Certification Guide $26,99 USD
1 CCNP SWITCH 642-813 Official Certification Guide $26,99 USD
1 Routing TCP/IP, Volume 1, 2nd Edition $40,50 USD
Betrag: $121,47 USD
Versand: $21,00 USD
Nettobetrag:$142,47 USD (átváltva + konverziós költség: €116,80)A CiscoPress levelében említett kedvezmény: Total Discount , ($148.50)
-
tronic
tag
Vérszemet kaptam a kommenteden és mivel " Celebrate summer with another special offer from Cisco Press! From print books and eBooks to video training and network simulators, we have a wide range of options to help you learn technologies or prepare for certification exams.Save when you stock up—buy any two eligible titles and save 30%, or buy any three eligible titles and save 50% with discount code JULY4CP." akció fut (kupon lejárat: Saturday, July 07, 2012), elkapott az ékszíj
4 könyv jött ki 148 dollárra (CCNP Cert Lib + Routing TCP/IP, Volume 1) szállítással (21 dollár) együtt Németországba. Kíváncsiságból megnéztem, hogy a grando mennyiért vesztegeti a "Routing TCP/IP, Volume 1" könyvet, s hirtelen dobtam egy hátast
, átszámolva mai árfolyamon 102 dollár lefele kerekítve.....
Amazon.com-on olyan185+ dollárra jött volna ki. -
tronic
tag
válasz
J0shu4M1ll3r #1112 üzenetére
Itt: http://www.swsbooks.hu/ kb 1 rugóval kevesebb.
-
tronic
tag
válasz
J0shu4M1ll3r #1112 üzenetére
Kicsit erős az ára....
Amazonon jelenlegi árfolyamon kb 12500 pénz..... de sajnos nem'tom, h az Amazon mennyiért szállít Magyarországra.Összességében király könyv! Vannak benne elírások, de annyira nem zavaróak. Megvettem a Lammle könyvet is, de miután megszereztem a Cert Library-t elő sem vettem.....
A kulcsfontosságú paraméter: "Edition: 3rd"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Házimozi belépő szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Milyen légkondit a lakásba?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Xbox Ultimate előfizetések
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest