- Milyen GPS-t vegyek?
- Google Pixel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti.22
senior tag
Én tudom, hogy mit szeretnék rajta belőni, a kérdésem inkább az, hogy a tapasztaltabb kollégák mit ajánlanak az én beállításaim mellé.
Leírnám akkor, hogy mi az, amit tervezek:
▪ 50/5 megabites internetet használni
▪ mivel 3 eszköz kell majd és szegény routernak csak 2 FA interfésze van, ezért lesz majd még mellé 96 FA interfész 4 switch segítségével (ezek CCNP SWITCH miatt lesznek, nem csak a net miatt)
▪ az én VLAN-om IPv6-os lesz, a szobatársamé IPv4 (az ipv6 lehet, hogy hülyeség)
▪ a nem használt portok 666-os VLAN-ban lennének téve egy shut paranccsal együtt
▪ a két aktív intefészen lenne port-security minden mennyiségben
▪ az én IPv6-omat natolni kell IPv4-gyé majd a helyi hálózatot internetképessé kell tenni
▪ a külső nat interfészen lenne egy befelé szűrő kiterjesztett ACL, ami először is minden TCP establishedet engedélyez, amit belülről kezdeményeztek
▪ csak SSH-van lehetne hozzáférni az eszközökhöz
▪ mindenhova jelszó kellene a belépéshez
▪ az internetről való hozzáférés a login block-for-ral lenne szabályozva
▪ nyilván nem lenne IGP, hiszen fölöslegesNagyjából ennyi telik tőlem, még nem tartok a CCNA Security könyvnél, de lassan az is a kezem ügyébe akad.
Egy kérdésem lenne, lehet, hogy másnak egyértelmű, nekem nem: a CCNP ROUTE könyv 17. fejezetében vannak ábrák, amik az IPv6 redisztribúciót szemléltetik, ám van olyan, hogy egy router két 3. rétegbeli switchhez kapcsolódik Fa0/0.1 és Fa0/0.2 interfészen. Ezt én nem tudom elképzelni, hogy két fizikai eszközhöz csatlakozik egy kábellel egy interfészen és a konfigurációból sem derül ki, hogy miért így ábrázolják. Lehet, hogy ökörség, de nekem fura.
A TP-LINK 1043ND-ről jut eszembe: nekem ilyenem van és van benne egy nagyszerű funkció, hogy fix sebességre be lehet korlátozni, ki mennyivel tölthet IP-címtől függően. Nekem van egy 50/5-ös netem, amit ketten használunk 25/2,5 - 25/2,5 arányban. Ilyet a 2621XM-en a bandwidth paraméteren kívül lehet máshogy szabályozni?
-
tusi_
addikt
Ebben az a jó, hogy magyar szót még elvétve sem hallok, csak németül tudok érvényesülni. Nagyon nem égtem még be, bár nem folytatok filozófiai vitákat
Vasárnap jöttem, már elég sok mindent megértek, amit eddig nem és még van hátra 3 hét.
Mire haza jövök, elfelejteni madzsar nyelv -
zsolti.22
senior tag
-
Tsory
tag
Jó lesz ez az akció, de csak náhány napig tart. Az árakat te számoltad ki, vagy látszott a felületen? NMekem kérdéses, hogy az általad kiválasztott két tétel miatt esetleg csak 30% kedvezmény jár, illetve hogy a kedvezményt az eredeti árból számolják-e. Mert úgy már nem olyan jó az ár.
-
Tsory
tag
Még mindig azt mondom, hogy az amazon.com-ról kell rendelni, sokkal olcsóbb:
CCNA 640-802 Official Cert Library, Updated, 3rd Edition
Itt kb. 8300 HUF, szállítás eddig nekem 13-15 USD volt, az kb még 3500 HUF, így kb. 11800 HUF-ra jön ki. Bár érdemes egyszerre több könyvet rendelni, úgy jobban megéri.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Renault, Dacia topik
- Fűnyíró topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Google Pixel topik
- Milyen videókártyát?
- Synology NAS
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Magyarított Android alkalmazások
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPad Pro 11 gen 2 + magic keyboard magyar makulátlan új állapot
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest