-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi_
addikt
Sokat olvasgattam ma a VTP-ről.
Sokan szidják a VTP-t és óva intenek a használatától. Viszont nekem nyitva maradt pár kérdés.
Ha nem megy a VTP - transparent mod - akkor ugye a manual pruning marad. (Nem a switchport trunk pruning vlan.... ra gondolok, hanem a sw trun all vlan ...... ra)
Ebben az esetben viszont a képen jelölt ábra alapján, ha a link 1-en kiadom a sw tr all vl 10, link 2 -n hogy 20, akkor minden oké, a nem kellő Br-ok nem jönnek a switchre. (Persze R1-en is ki kell ehhez adni)
VISZONT. Ha R2 leáll, akkor R1 átveszi a vlan 20-t is, viszont le van pruneolva. Ha viszont nem pruneolom le, akkor megkapja a Br-t és ott vagyunk, ahol kiindultunk. Illetve ha van 20 vlan és csak a 2 használtat tartjuk meg, akkor ok, mert a többi kuka. Összezavarodásom oka, hogy VTP nélkül nem tudom, hogy oldják meg.Tippem az all vlan 10,20, de szeretnék megerősítést. FecoGee-knél VTP van, de hátha valakinek van tapasztalata működő hálóban
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- No Voice in the Galaxy
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Max
- Yettel topik
- Társasjáték topic
- Hálózati / IP kamera
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Asus Rog Strix G16
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest