- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen GPS-t vegyek?
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soma314
tag
válasz
FecoGee #15125 üzenetére
ez nálam az orchestration kategória. Tök jó és kényelmesen lehet kialakítani az egységes QoS policy-t minden bevont eszközön. A kérdés az, hogy melyik a nagyobb feladat/költség/idő ,egyszer kialakítani a QoS-t és eszközökön végigkonfigurálgatni, tesztelgetni.Végigmenni ezen az eljáráson amikor változtatni akarod a QoS policy-t újra.
-vagy az eszközöket bevonni a rendszerbe, megvenni a szoftvert, megtanulni használni...
Ez szerintem esetenként, méretenként változik.Én egyébként arra gondoltam, hogy az nem tipikus, hogy dinamikusan változik az üzleti folyamat igénye a hálózattal szemben. (Biztos van ilyen, nekem nem tűnik gyakorinak.)
Például a QoS szempontjából a Youtube streaming mondjuk a SZEMET class-be sorolódik és kapja a saját bw-jét, priority-jét, drop-ját.... De ez általában mindig igaz.
Mondjuk legyünk kreatívak és találjunk ki egy olyan vállalatot, ahol offsite mentések éjszaka mennek a serverek között. Napközben a VoIP és egyéb szokásos irodai forgalmak lesznek a prioritás, éjjel meg mondjuk SFTP.
Ezt meg lehet csinálni úgy is, hogy nappalra van egy QoS policy és éjszaka van egy másik. Ezt ki lehet cserélni eszközökön futó scripttel, de külön controlerrel mondjuk ansible-el....
DE meg lehet csinálni úgy is, hogy a QoS time based access list-eket használ ami alapján a GYEMANT class-be nappal nem kerül be semmi, de éjjel be kerül a szerverek közötti SFTP forgalom.Nálam az, hogy az eszközöket egy központi GUI-s menedzsment szoftverrel konfiguráljuk még önmagában nem SDN. Ha ilyen komplex feladatokat leegyszerűsít, ahogy a példádban írod, akkor orchestration szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó garanciás,új állapotu projektorom kihasználatlanság miatt!
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8G (GV-N4060EAGLE OC-8GD
- TP-Link Archer AX73 AX5400 Router
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged