- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lóri papagáj
csendes tag
Figyelmesebben elolvasva visszafelé: hülyeséget írtam, mert azt hittem, egy helyi router vagy bridge mögött ül a géped és nem figyeltem meg azt sem, hogy a bizonyos MSI eszköz egy AP és nem hálózati kártya (ami önmagában még nem probléma). Jó a Comodo és szép, az alternatív CIS-uTorrent beállítás is működhet, de ha kikapcsolt tűzfallal se ment a feltöltés, a fenti megoldás csodákra nem lehet képes (max. naplózni, hogy mit szeretne a torrent kliense és ahhoz képest mit kap)... szóval valamilyen más módon kellene megközelíteni a problémát. Csak azt nem tudom, hogyan, illetve hogy mi az, amit még nem tudunk a megoldáshoz. Esetleg a további faggatózásból kiderül és ha más nem, egy új bittorent kliens telepítése többet elárul, mondjuk, hogy nem volt-e például túlzott a kapcsolatok beállított száma vagy nem volt-e valami hasonló kliensprobléma. Esetleg elsőre feltelepíthetsz az 1.8.4 helyett próbának egy 1.8.1-est vagy 1.8.2-est, hátha, ezekben ugyanis még nem vezettek be néhány dolgot (én ma is az 1.8.1-est használom, ami persze azért egyes más, fejlettebb kliensekhez kapcsolódást korlátoz). Azt is érdemes megpróbálni, hogy valóban megméred a feltöltés (semmiképp sem a letöltés, a sebességkalauz nem arra kíváncsi) sebességét és annak megfelelően állítod be a sebességkalauz ablakban: a "Kapcsolat típusa" sorban lenyitva a "Jelenlegi beállítások" opciót, beállítod a mért kilobit értékhez alulról közelítő értéket pl. xx/512k és csakis a "Beállítások alkalmazása" gombbal lépsz ki az ablakból, hogy végre is hajtsa az "érintett beállítások" szekcióban mutatott paraméterek módosítását. Ezzel hagyod rá, hogy a feltöltési sebességnek megfelelően optimalizáljon és így garantáltan nem "dugítod be" a kapcsolatot. Mindenesetre az is igaz, hogy amíg a sebességkalauz a uTorrent porttovábbítást tesztelő webhelyének meghívása után nem kap vissza az IP-dre és portodra egy harsány "OK!" üzenetet a böngészőben, sok feltöltésre nem kell számítanod, tehát először talán ezt kellene valahogy elérni. Hogyan? Hm. Jó kérdés. Részemről kiveséztem. Éljenek a zöld pipák.
-
Lóri papagáj
csendes tag
Oké (sajnos, semmilyen tapasztalatom nincs se Vistához, se W7-hez, kevés a gépem hozzá, majd elmondja más). Szóval tudod, a Utorrent szabályokat lépésről lépésre egyenként kell létrehoznod (legfeljebb addig angolra váltod a CIS nyelvét, mert eltér a magyar nyelvünk verziója és én tudom, miért), itt kevés a puszta "eseti" szabályok megtanítása. Idemásolom - vagy valaki más ideteszi, ha rájött már, hol van - a szabályokat, és esetleg lépésről lépésre leírom, hogy a beállításokat a CIS-ben milyen menük alatt hogyan tudod megváltoztatni. Nem bonyolult, csak annak látszik, és nem igényel globális CIS biztonsági kompromisszumot. Szerintem érdemes kipróbálni. Persze, amint azt mások is írták, a Utorrentben fix figyelőport kell hozzá, arra épül az egész. Ezt az egyet hiányolom a CIS-ből: külön a saját szabályok exportját-importját, legalábbis ilyet nem találtam. Persze, ne legyünk telhetetlenek, mert azért ez egy remek program, egyetértve Arkival, a Comodo Defense+ és a Comodo tűzfal igen jó kombináció (az AV-modul se rossz, csak gépigényes).
-
Lóri papagáj
csendes tag
Neked valami ilyesmi szabály kellene (kép), amit a Utorrent egyik fórumán talált leírás alapján csináltam (illetve pontosan ugyanaz). Nem az IP-d a baj, nem is a globális tűzfalszabályod rossz, hanem az a tűzfal szabálykészlet nem működik mindenkinél, ami a Comodo fórumán van. Nálam épp a 31030-as a fixált utorrent figyelőport, az látszik a képen, de az IP, az aztán tökmindegy. Nekem nincs is routerem, mindig más a publikus IP-m, amit a DSL-poolból automatikusan oszt a kiszolgáló, de routerrel is működne a dolog. (Az UPnP-d okés a routerben, hiszen egy ideig tudsz seedelni, majd szétesik a kommunikáció, ez jeleleg nálad törvényszerűen így működik.) Még az kell hozzá, hogy a CIS - Tűzfal - Tűzfal feladatok (Egyszerű)-ben a Rejtett Portok Varázslójában a középső, "eseti alapon rejtse a portjaimat" legyen beállítva (amit a P2P hálózatokhoz ajánl a Comodo), mert például a teljes rejtés (alsó opció) akadályozni fog, mert olyan jól elrejti a portjaidat, hogy a peerek kliense sem biztos, hogy rád talál!
-
Arki
tag
Huh.. Nos, az első 5 db belső IP cím: talán kívülről érkező támadások ellen nincs is szükséged tűzfalra
. A többi köztes IP nem tudom milyen átjárókat takar (másik gépek, routerek, egyéb eszközök?), a te belső IP-d ezek szerint a 109.1 (ami nekem furcsa, hogy miért nem 192.168.100.valami a vége), az Internet felteszem, hogy a 91.120.46.1-ként lát, de ezt érdemes letesztelni, pl. itt.
De ha kiengedted szépen a 192.168.100.69-es (neked csak idág kell foglalkoznod a dologgal) IP felé az utorrentet, akkor a többi már a többi hálózati eszköz beállításán múlik, _szerintem_. -
etele34
tag
Az, hogy inamikusan kiosztott IP cím az csak egy meghatározása a dolognak. Ez egy rövídítése a Dinamikus Állomáskonfiguráló Protokollnak (angolul Dynamic Host Configuration Protocol, rövidítve DHCP) ami egy számítógépes hálózati kommunikációs protokoll.
Ez a protokoll oldja meg azt, hogy a TCP/IP hálózatra csatlakozó hálózati végpontok (például a számítógépek) automatikusan megkapják a hálózat használatához szükséges beállításokat. Ilyen szokott lenni például az IP-cím,a hálózati maszk, az alapértelmezett átjáró stb...
A DHCP egy szerver-kliens alapú protokoll, ami többek között a kliensek által küldött DHCP kérésekből, és a szerver által adott DHCP válaszokból áll és ezért mondtam, hogy ez egy összefoglaló név.
Tehát a DHCP-vel dinamikusan oszthatóak ki IP-címek. Magyarul a hálózatról lecsatlakozó számítógépek IP-címeit megkapják a hálózatra felcsatlakozó számítógépek, ezért így sokkal hatékonyabban használhatóak ki a szűkebb címtartományok.
Ebből a DHCP-vel való IP- kiosztásból három lehetséges mód létezik:
* a kézi (MAC cím alapján)
* az automatikus és
* a dinamikus
Ezeknek a kiosztott IP címeknek mindig és kötelezően van egy úgynevezett IP bérlet érvényességi idejük is.
Ha az IP címhez jutott munkaállomást kikapcsoljuk, akkor az ismételt bekapcsolása esetén nem kell újra végigmennie az igénylés folyamatán. Minden IP címnek van egy érvényességi ideje, amit a DHCP kiszolgáló tart nyilván. Amíg ez nem jár le, addig mindig ugyanazt a címet adja vissza az ideiglenes tulajdonosának. A bérleti idő felénél egy kérét intézódik a kiszolgálóhoz a hosszabbítás végett. Ez automatikusan történik. Ha ez lehetséges, akkor a bérleti idő újraindul.
Megnézni pedig úgy lehet, hogy jobb egér katt az óra mellett a helyi kapcsolat ikonra/Állapot/Támogatás fül> Részletek. Ha ott találsz olyat a felsorolásban, hogy DHCP kiszolgáló akkor máris megtudtad. -
Arki
tag
Oké, szóval wlan kártya egy bitang nagy erősítővel
. A speed guideot nézném meg minenképpen, adott használt portra engednék szabálynál bármilyen tcp/udp forgalmat be és ki (te címedről, te portodról ki bárhova; bármi címről bármi porttal te portodra te ip-dre be). Hogy megnézd a működését, rakj egy pipát a szabályhoz (így naplóban látható, hogy érvényesül-e egyáltalán).
-
W666W
tag
Elnézést a beleszólásért Én is 1.8.4-es qTorrentet használok, és telepítésnél ha engedélyezed az UPNP-t akkor a torrent mindent beállít a tüzfalaknál amit kell és nincs szükség semmilyen plusz beállításra.Szerintem a torrentedbe emgedélyezd az UPNP-t és akkor lehet megoldódik a problémád...
Ja és a beállításoknál van a sebességtesztnél egy olyan lehetöség , hogy port átirányítás azzal tudod kiprobálni hogy aktív-e a kapcsolatod..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Cyberpunk 2077
- Spórolós topik
- Amazon
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest