- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
etele34
tag
Hali!
Ez szerintem csak egy táblázat és semmi több. Semmi köze a szavazáshoz, csak annak az ESETleges reklámja. Miért mondom ezt?
Azért mert ez már néhány órája él, de nem változik az eredmény. Én az elmúlt egy órában pontosan 70 szavazatot (megszámoltam) küldtem a Kaspersky-re.Eredmények nem változtak, "szavazás" állása - ezek ellenére - még mindig ugyan azt a %-ot mutatja mindegyiknél. Szerintetek akkor ...?
-
etele34
tag
-
etele34
tag
Szia!
Ha ez megnyugtat kicsit akkor nem vagy egyedül ezzel. "Sajnos" nem csak a Te vírusirtód értéktelenedett le a Nortonnal szemben hanem az enyém is. (KIS-t használok)
Ha közelebb folyna hozzám a Duna, akkor neki mentem volna, de mert messzire van ezért hagytam inkább a dolgot. Jó lesz nekem prolinak ez (K)IS. -
etele34
tag
Az, hogy inamikusan kiosztott IP cím az csak egy meghatározása a dolognak. Ez egy rövídítése a Dinamikus Állomáskonfiguráló Protokollnak (angolul Dynamic Host Configuration Protocol, rövidítve DHCP) ami egy számítógépes hálózati kommunikációs protokoll.
Ez a protokoll oldja meg azt, hogy a TCP/IP hálózatra csatlakozó hálózati végpontok (például a számítógépek) automatikusan megkapják a hálózat használatához szükséges beállításokat. Ilyen szokott lenni például az IP-cím,a hálózati maszk, az alapértelmezett átjáró stb...
A DHCP egy szerver-kliens alapú protokoll, ami többek között a kliensek által küldött DHCP kérésekből, és a szerver által adott DHCP válaszokból áll és ezért mondtam, hogy ez egy összefoglaló név.
Tehát a DHCP-vel dinamikusan oszthatóak ki IP-címek. Magyarul a hálózatról lecsatlakozó számítógépek IP-címeit megkapják a hálózatra felcsatlakozó számítógépek, ezért így sokkal hatékonyabban használhatóak ki a szűkebb címtartományok.
Ebből a DHCP-vel való IP- kiosztásból három lehetséges mód létezik:
* a kézi (MAC cím alapján)
* az automatikus és
* a dinamikus
Ezeknek a kiosztott IP címeknek mindig és kötelezően van egy úgynevezett IP bérlet érvényességi idejük is.
Ha az IP címhez jutott munkaállomást kikapcsoljuk, akkor az ismételt bekapcsolása esetén nem kell újra végigmennie az igénylés folyamatán. Minden IP címnek van egy érvényességi ideje, amit a DHCP kiszolgáló tart nyilván. Amíg ez nem jár le, addig mindig ugyanazt a címet adja vissza az ideiglenes tulajdonosának. A bérleti idő felénél egy kérét intézódik a kiszolgálóhoz a hosszabbítás végett. Ez automatikusan történik. Ha ez lehetséges, akkor a bérleti idő újraindul.
Megnézni pedig úgy lehet, hogy jobb egér katt az óra mellett a helyi kapcsolat ikonra/Állapot/Támogatás fül> Részletek. Ha ott találsz olyat a felsorolásban, hogy DHCP kiszolgáló akkor máris megtudtad. -
etele34
tag
Ha valaki még nem tudná. Magyarítás a 3.12-höz már elérhető és letölthető innen.
-
etele34
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #859 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged