- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
etele34
tag
Hali!
Ez szerintem csak egy táblázat és semmi több. Semmi köze a szavazáshoz, csak annak az ESETleges reklámja. Miért mondom ezt?
Azért mert ez már néhány órája él, de nem változik az eredmény. Én az elmúlt egy órában pontosan 70 szavazatot (megszámoltam) küldtem a Kaspersky-re.Eredmények nem változtak, "szavazás" állása - ezek ellenére - még mindig ugyan azt a %-ot mutatja mindegyiknél. Szerintetek akkor ...?
-
etele34
tag
-
etele34
tag
Szia!
Ha ez megnyugtat kicsit akkor nem vagy egyedül ezzel. "Sajnos" nem csak a Te vírusirtód értéktelenedett le a Nortonnal szemben hanem az enyém is. (KIS-t használok)
Ha közelebb folyna hozzám a Duna, akkor neki mentem volna, de mert messzire van ezért hagytam inkább a dolgot. Jó lesz nekem prolinak ez (K)IS. -
etele34
tag
Az, hogy inamikusan kiosztott IP cím az csak egy meghatározása a dolognak. Ez egy rövídítése a Dinamikus Állomáskonfiguráló Protokollnak (angolul Dynamic Host Configuration Protocol, rövidítve DHCP) ami egy számítógépes hálózati kommunikációs protokoll.
Ez a protokoll oldja meg azt, hogy a TCP/IP hálózatra csatlakozó hálózati végpontok (például a számítógépek) automatikusan megkapják a hálózat használatához szükséges beállításokat. Ilyen szokott lenni például az IP-cím,a hálózati maszk, az alapértelmezett átjáró stb...
A DHCP egy szerver-kliens alapú protokoll, ami többek között a kliensek által küldött DHCP kérésekből, és a szerver által adott DHCP válaszokból áll és ezért mondtam, hogy ez egy összefoglaló név.
Tehát a DHCP-vel dinamikusan oszthatóak ki IP-címek. Magyarul a hálózatról lecsatlakozó számítógépek IP-címeit megkapják a hálózatra felcsatlakozó számítógépek, ezért így sokkal hatékonyabban használhatóak ki a szűkebb címtartományok.
Ebből a DHCP-vel való IP- kiosztásból három lehetséges mód létezik:
* a kézi (MAC cím alapján)
* az automatikus és
* a dinamikus
Ezeknek a kiosztott IP címeknek mindig és kötelezően van egy úgynevezett IP bérlet érvényességi idejük is.
Ha az IP címhez jutott munkaállomást kikapcsoljuk, akkor az ismételt bekapcsolása esetén nem kell újra végigmennie az igénylés folyamatán. Minden IP címnek van egy érvényességi ideje, amit a DHCP kiszolgáló tart nyilván. Amíg ez nem jár le, addig mindig ugyanazt a címet adja vissza az ideiglenes tulajdonosának. A bérleti idő felénél egy kérét intézódik a kiszolgálóhoz a hosszabbítás végett. Ez automatikusan történik. Ha ez lehetséges, akkor a bérleti idő újraindul.
Megnézni pedig úgy lehet, hogy jobb egér katt az óra mellett a helyi kapcsolat ikonra/Állapot/Támogatás fül> Részletek. Ha ott találsz olyat a felsorolásban, hogy DHCP kiszolgáló akkor máris megtudtad. -
etele34
tag
Ha valaki még nem tudná. Magyarítás a 3.12-höz már elérhető és letölthető innen.
-
etele34
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #859 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone topik
- Úgy tűnik, nem lesz Samsung Galaxy Tab S10
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fujifilm X
- Dell notebook topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- iKing.hu -Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- Túlmelegedik a géped? Segítünk!
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest