- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple Watch
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blattida
nagyúr
válasz
újraregelt #9549 üzenetére
Roppant egyszerű a működése: Amit nem ismer, azt sandboxban futtatja, ami most már alapból teljesen virtualizált közegben teszi ezt. A 15 perc csak egy általános szám, ennél lehet sokkal hosszabb idő is, mivel sok esetben nem csak az automatikus cima dönt, hanem emberi beavatkozásra is szükség van. Ha a kérdéses fájlokban nem bízol meg, akkor miért zavar az ismeretlen állapotuk? A sandbox miatt kárt nem tudnak tenni, ott meg általában kiderül, ha csúnya dolgot tennének. Amiről meg biztosan tudod, hogy tiszta, azt jelöld meg biztonságosnak és úgy küldd el, mint fals pozitív.
-
-
blattida
nagyúr
Nálam abszolút stabil, eddig nem találkoztam buggal, gyakorlatilag minden szempontból gyorsabb lett a gép ezzel a bétával. Hatékonysága ugyanolyan, mint a korábbi változat, viszont sokkal jobban konfigurálható a sandbox, bár még néhány funkció nem aktív benne, de április elsejéig, elvileg akkor jön ki belőle a végleges változat, még változni fog...
-
blattida
nagyúr
válasz
olivera88 #9496 üzenetére
Lett belőle virtuális futtatás, de az sem általános, mivel kategóriánként más és más a beállítása. A korlátozott, limitált stb beállítások a Korlátozott futtatás alá kerültek, beállítható módon. Pont ezért is sokkal jobb a nyolcas sandboxa, mint a korábbiak, mivel tökéletesen beállítható, testre szabható, nem kell megalkudni védelmi/használhatósági szempontból.
Bővebben -
blattida
nagyúr
válasz
olivera88 #9485 üzenetére
A következő build megjelenési ideje már kitolódott legkorábban április elejére, illetve, ha közben ismét lesz egy hibajavító kiadás, akkor addig, valamikor majd megérkezik.
Idézem is:
Please note that we're working on new AV engine and will come up with it by Next Release! which will be realised by beginning of April. So we have focused on performance as well as new features nowadays. I can assure you that we will bring out a version with the best AV engine performance !Erre a szuper teljesítményre és fogyasztásra azért még befizetek...
-
blattida
nagyúr
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #9444 üzenetére
Ezt örömmel hallom.
Linuxon milyen?
Aztán nehogy Zrínyi végű legyen a történet.
olivera88
Igen, takarítani kell utána, például elvileg a nem hivatalos eltávolítóval is működnie kell, de az említett revo is megteszi.
A márciusi nagyobb változásokat hozó kiadás többek között majd javít keményebb bugokat is, remélhetőleg majd nálad is megszűnik a mostani anomália. -
blattida
nagyúr
Szia!
Teljesen újraírt, rendesen optimalizált, elvileg sokkal gyorsabb, hatékonyabb, amihez kapcsolódik majd adatbázis változás is, de konkrétabbat ne kérj, mert nem tudok szolgálni. Azt tudom, hogy már régóta tesztelik cégen belül és a finomhangolását végzik, de részletesebben nem tudok technikai információkat mondani.
-
blattida
nagyúr
Megjelent a 8.1.0.4426 változat!
Ez csak egy kis hibajavító kiadás, a nagyobb léptékű változásokat majd a következő kiadásban láthatjuk.
Újdonság:
Chromodo Browser :
• Replacement of Comodo Dragon with Chromodo browserVáltozások, fejlesztések:
Sandbox:
• Addition of PDF readers to Sandbox rules via File Group.Default Settings:
• Detect Potentially Unwanted Applications is enabled on default settings.Javítások:
Several critical bugs fixes. Here are a selected few:• CMC server issues.
• Sandbox cannot detect files from restrcited sites
• Some https links via chromium are blocked even they are not in block rule.
• Enabling Enhanced Protection Mode resets Mictosoft Office to Classic themeFire
Ez orvosolhatja az office-os problémád.csabi10
Teljesen megfelelő az alapbeállítás is, keveset fog kérdezni, jót ajánlott Fandango. -
-
blattida
nagyúr
válasz
#10234880 #9411 üzenetére
Szia!
A legegyszerűbb az, ha az alapnál erősebb védelmet szeretnél, ha a konfigurációt átállítod proaktívra, a buborék értesítéseket ne kapcsold ki, mert akkor automatikusan dönt, az av rész heurisztikáját följebb állíthatod, legalább közepesre, és a pup-ok keresését is aktiváld.
betyarr
Ha biztonságos módban hagyod a defense+-t és a tűzfalat is, akkor nagyon keveset kérdez. -
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #9388 üzenetére
Oké, csak, mint ahogy írtam, AZ auto sandbox viselkedése gyökeresen megváltozott és nem vág be oda mindent, amit nem ismer, konkrétan én még nem találkoztam ilyennel, a korábbiakat én is utáltam és kikapcsoltam.
Ha a hips tanuló módja sem oldja meg AZ office problémád, akkor találtál még egy bogarat. -
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #9384 üzenetére
1. Miért akarod kikapcsolni az auto sandboxot? Azért kérdezem, mert a nyolcas óta nem sokat zavar egyébként, nem kúr be minden számára ismeretlen alkalmazást oda a comodo, régebben én is mindig kikapcsoltam, de már nem teszem, mert nincs rá szükség, ráadásul sokkal jobban konfigurálható az auto sandbox viselkedése, mint korábban.
Alapbeállítások mellett a hips ki van kapcsolva, csak az auto sandbox fut belőle, ezért, ha kikapcsolja az ember az auto sandboxot is, akkor jogosan szól a win, hogy a defense + kivan kapcsolva, ám, ha proaktív módról van szó és olyan beállítások mellett, mint a linkelt képen, akkor ez egy bug.2. Azt próbáltad, hogy a defense +-t tanuló módra állítod? Elvileg akkor egyik office összetevőt sem blokkolhatja a hips.
-
blattida
nagyúr
Közben utánanéztem és ez egy ritka cis bug (ami a hatos változattal jelent meg és azóta is tart), aminek jelenleg nincs megoldása, ami segíthet, az a cis teljes eltávolítása takarítással egybekötve, majd ismételt telepítése, ebben az esetben igen nagy valószínűséggel a fenti probléma megszűnik.
-
blattida
nagyúr
Szia!
A gyorsítótár építése csak üresjáratban történik, ám, ha akkor sem szeretnéd, akkor az av valósidejű beállításainál megtalálod és onnan vedd ki a pipát.
Funkcionálisan arra való, hogy lényegesen gyorsítsa a valósidejű vizsgálatot, azt, hogy nálad mennyi ideig tart, nem lehet megmondani. -
blattida
nagyúr
válasz
Yiggdrasil #9361 üzenetére
Az internet security vagy a proactive a konfigurációra vonatkozik (bár a fentiekből gondolom, hogy maradt az alap, azaz az internet security).
Mindkettőben (cis+mbam) rakd a kivételek közé a másikat. -
blattida
nagyúr
Kozmetikai frissítés: 8.0.0.4344
Újdonságok, változások:
-New file group "File Archivers"
Accessible in ASE -> File Rating -> File Group
-Updated Auto-Sandbox rule to sandbox
"Run Virtual" files extracted from archives downloaded from InternetJavítások:
-Several critical bugs fixes. Here are a selected few
-New Dragon 31.1.1 crashes if CIS installed
-Accidental crash of cmdAgent service
-Modification to trusted files were not detected on time
-VT_ROOT is not deleted during Sandbox Reset after launch some malware -
blattida
nagyúr
válasz
F_Zolee #9299 üzenetére
Erre jó az új auto sandbox módszer, bekapcsolod vagy bekapcsolva hagyod a sandboxot és használód az egyedi tiltó szabályokat, köztük az internetről származó ismeretlen fájlokra vonatkozókat is, amik alapból be vannak állítva.
soldi3r
Alap esetben nem szükséges mást átállítani, de a biztonság és védelem fokozható, amennyiben szükséges: proaktív konfiguráció, hips paranoid mód, av valósidejű mód... -
blattida
nagyúr
válasz
F_Zolee #9296 üzenetére
Ott nem tudod őket engedni vagy blokkolni, csak át tudod helyezni a megbízható vagy a blokkolt fájlokhoz. Ha az utóbbit teszed, akkor az adott fájlok, folyamatok, teljes blokkolás alá kerülnek, azaz semmihez sem férhetnek hozzá, így a tűzfalnak vagy a hips-nek nincs velük más dolga.
-
blattida
nagyúr
válasz
soldi3r #9259 üzenetére
A paranoid mód a hips-re vonatkozik, nem a tűzfalra, az nem befolyásolja a netes hozzáférését egy adott programnak, az a tűzfal feladata. így a cis esetén is a tűzfalon múlik a dolog, ezért a tűzfal biztonságos módját kell átállítani egyedi szabálykészletre, utána már minden program esetében kérdezni fog a fal.
-
blattida
nagyúr
Szasz!
Állítsd át tanuló módra a tűzfalat és a defense+-t addíg, amíg elindítod a szükséges alkalmazásokat, majd, ha egy minden rendesen, akkor mehet vissza a biztonságos mód.
BP71
A gyári alapbeállítás teljesen jó, azt nyugodtan használhatod, megfelelő védelmet ad és rendesen működik az utorrent és a fel- és letöltés is.vv5204
Egész pontosan Viruscope.
Majd javítják az elírásokat, az angol gui is tartalmaz nyelvi hibákat. -
blattida
nagyúr
Ha kikapcsolod a hips-et, akkor teljesen természetes, hogy a viruscope nem funkcionál, mivel az a hips szerves része és ha a hetes hips-ét kikapcsolod, az sem ad riasztást, maximum a tűzfal vagy az av rész.
Az auto sandbox a hips-től függetlenül működik a nyolcas esetében is, az viszont igaz, hogy a szabályai nagymértékben megváltoztak és testre szabhatóak. -
blattida
nagyúr
Haribol!
Sokkal kevesebbet kérdez a nyolcas, mint a hetes, az általad felvázolt esetben is.
Igen, sandbox nélkül is működik a viruscope, de az alapbeállítás szerint csak az auto sandboxban futó alkalmazásokat figyeli, mást nem.
Sokat javult második béta, de mondjuk a gui még mindig lassú kicsit és még nem jött meg az új av motor, pedig arra sokan kiváncsiak, bár, ami késik, az nem múlik... -
blattida
nagyúr
-
blattida
nagyúr
Megjelent a CIS 8.0.0.4314 béta 2
Újdonságok, változások:
New UI Theme
"Flat Tile" theme with updated icons and colors for better look and feel.
Viruscope Recognizers grid in ASE
List of registered recognizers
Possibility to manage each recognizer state, turn it ON and OFFJavítások:
We have addressed 50+ issues reported by our users in this release.
Elsősorban az új téma miatt indul egy szavazás arra vonatkozólag, kinek mennyire tetszik az új Flat Tile téma, illetve, hogy melyiket szeretné alapértelmezettnek.
Ezekre a comodo fórumán lehet majd szavazni. -
blattida
nagyúr
Nagyjából 3-4 havonta szokott náluk ilyen előfordulni, ám szerencsére nem ezen múlik a védelmének erőssége. Persze, jó lenne, ha nem fordulna elő ilyesmi, de egyelőre ez van.
Elvileg a teljesen új av motorjuk megjelenésével ez a probléma is meg fog szűnni (többek között azért, mert túl nagy már megint az adatbázisuk mérete). -
blattida
nagyúr
válasz
beleszólok #9164 üzenetére
Sosem használtam SL-t és nem is telepítettem, viszont sokféle gépen futott és fut a Virtuális Asztal, probléma nélkül.
Nem bugmentes a cis, de azt gondolom, hogy nálad szoftveres vagy hardveres inkompatibilitási probléma van. -
blattida
nagyúr
válasz
beleszólok #9162 üzenetére
Nem, csak én elfelejtettem, hogy Te nem a nyolcas változatot használod, a hetesben valóban ott van még a BB is...
-
blattida
nagyúr
válasz
beleszólok #9160 üzenetére
Speciális beállítások/Biztonsági beállítások/Defense+/Viruscope...
-
blattida
nagyúr
válasz
beleszólok #9157 üzenetére
Próbáld ki, hogy a hips-et átállítod tanuló módra és kikapcsolod az auto sandboxot és/vagy a viruscope-ot, amennyiben az is aktív...esetleg a hips kikapcsolását...
-
blattida
nagyúr
válasz
beleszólok #9155 üzenetére
Szerintem van, többek között én is közéjük tartozom.
Mi a problémád vele (is)? -
blattida
nagyúr
Azért ez nem igaz, a problémák szinte mind win 8.1 mellett jelentkeznek, nálam több win 7-es gépen nincsenek vele ilyen gondok.
Ez az első publikus béta, ilyenkor jönnek ki a problémák, az egész erre való. Az lenne az igazi gebasz, ha még igen bogaras állapotban jelenne meg a végleges változat... -
blattida
nagyúr
Megérkezett a (még) CIS 8 első hivatalos bétája: 8.0.332922.4281
Újdonságok, változások:
Policy based automatic-sandboxing
Ability to create automatic sandboxing rule based on various parameters such as file reputation, file origin, file source etc
New default auto-sandboxing policy which is fine-tuned to isolate risky unknown applications
Hardware virtualization support
When Intel VT-x or AMD SVM Virtualization extensions are available, Enhanced Protection Mode makes use of these technologies and CIS operates at hypervisor level
Extended Logging
CIS can now send security and configuration events to Windows Event LogsFejlesztések:
Viruscope
Viruscope is now enabled by default, monitors more activities and works on sandboxed applications as well as not sandboxed ones
Viruscope performance is improvedUser Interface
The advanced settings window has been redesigned to provide a better layoutJavítások (összesen több, mint 120 bug eltüntetése):
We have addressed many issues reported by our users in this release. Here are a selected few
Enabling Viruscope causes file sharing violations
Killing certain malware can cause BSOD
Certain keyloggers can sniff keyboard while sandboxed as partially limited
Office 2013 documents downloaded from the Internet sometimes cannot be opened inside sandbox
Microsoft Outlook cannot receive email inside sandbox
Multiple issues exploited by malware to bypass certain protections
Firewall blocks fragmented UDP traffic even if this option is disabled
Incompatibility between Cisco Anyconnect Mobile VPN and COMODO FirewallLetöltés: CIS 8
Aki teheti, tesztelje, mert az új házirend alapú auto sandbox hordoz magában némi bughalmazt, amit jó lenne minél előbb és minél hatékonyabban megszüntetni...
-
blattida
nagyúr
Elvileg már majdnem két héttel ezelőtt meg kellett volna jelennie az új cis buildnek, viszont a várakozás oka egy új, chromium alapú comodo böngésző rc változatának csúszó megjelenése, mely most, elvileg, jövő hét hétfőn kijön, ráadásul a privdog 3-as változata is már alpha és tesztelhető állapotban van. Ez utóbbiról azt kel, tudni, hogy böngészőfüggetlen, azaz minden létező böngészővel használható. Hamarosan dragon frissítés is érkezik, azaz dolgoznak a srácok.
-
blattida
nagyúr
válasz
beleszólok #9120 üzenetére
Működik hálózati eszközök esetében is, mint ahogy minden más védelmi program is.
-
blattida
nagyúr
Elvileg visszatér a threatcast, a virtuális asztalon elérhető virtuális dragon sandboxa megváltozik és más lesz a neve is (securebox), kiterjesztett képességű viruscope és url szűrő használata, változik a licenckezelés (ez a fizetős változatokat érinti), csomó hibajavítás, ilyesmik, de semmi sincs kőbe vésve, ismeritek őket annyira...
-
blattida
nagyúr
válasz
F_Zolee #9101 üzenetére
Nem, pont az ellenkezőjét teszi, azaz mindent engedélyez és minden alkalmazás viselkedését megtanulja, pontosan ezért csak akkor érdemes használni, ha valóban tiszta az adott gép és abban az esetben is rövid ideig, lehetőleg minden szükséges és használt alkalmazást elindítva, hogy a későbbikben ne legyenek fölösleges kérdések.
-
blattida
nagyúr
válasz
Dévacsen #9053 üzenetére
Köszönöm, bár akkoriban még Árkival csináltuk, de Ő 2010-ben kiszállt, azóta egyedül csinálom, bár hozzáteszem, nagyon sok tennivaló nincs vele,mert a fordítás nagyját tartalmazó d+ rész nem vagy csak nagyon minimálisan változik.
Az av-ját miért nem használod/használtad? Fölöslegesnek érzed a hips és az egyéb felhő alapú szolgáltatásaik miatt vagy rossz tapasztalataid voltak vele?
Nálam már hónapok óta vagy van valamilyen védelem a gépen, de csak teszt jelleggel vagy nincs. Egyelőre nagyon jól elvagyok így is.
olivera88
Ha nem futtattad, a nyoma akkor is ott van és törölni kell.
Te három éve használod? -
blattida
nagyúr
válasz
olivera88 #9049 üzenetére
Ahhoz, hogy valóban nyom nélkül el tudja távolítani (erre jobban rámentek a hatos megjelenése óta), ahhoz lehet, hogy más folyamatokat is ki kell iktatni, mert például, ha a böngészőn keresztül töltötted le, akkor a böngészőben lévő letöltési és temp adatokat is törölné, ahhoz meg az a legegyszerűbb, ha újraindíttatja a rendszert, mert azt nem fogja tudni kiírni neked, hogy a nyom nélküli törléshez lődd ki az xy böngészőt vagy az intézőt stb.
Morrowind
Nincs mit.
Ezek szerint Te 2009 óta használod a cis-t. Én egy kicsit korábban kezdtem, 2008-ban, akkor jelent meg, bár a tűzfalukat már 2006 óta használom és az av-jük is sokszor volt nálam a 2006-os megjelenése óta.
Miért maradtál mellette? -
-
blattida
nagyúr
válasz
daimonion #9042 üzenetére
Nézd, azzal egyetértek, hogy ez a konvertáló program és annak telepítője nem egészen korrekt viselkedésű és sokszor jogos lehet, hogy valamely védelmi program ugrik bizonyos összetevőire vagy viselkedésére.
Agresszíva viselkedése , ráadásul nem választható valójában, hogy mi települjön, így az ellenérzés abszolút jogos.
Én sem fogom ezt a konvertert használni... -
blattida
nagyúr
Azt, hogy nem szólt semmit, én furcsállom, mivel én most próbaképp visszaraktam a legfrissebb cis-t, letöltöttem ezt az ingyenes konvertert és mindent telepítettem, közben kaptam kismillió értesítést a cis-től, a nagy része a hips-től érkezett, a kisebbik a tűzfaltól, közben volt egy av riasztás is egy pup miatt, pedig nem proaktív módban fut és a d+ is csak biztonságos módban van, az auto sandbox pedig kikapcsolva.
Amúgy az összes telepített program legális, semmi káros dolog nincs közöttük, ezek maximum pup-oknak minősülnek.
Mivel biztonsági szempontból egyik sem problematikus, ezért a comodo nem is nagyon fog szólni miattuk, a pup-okra is csak azért kezd jelezni, mert sokan kérik, felhasználói igény van rá, amúgy a comodo filozófiája szerint ezekkel nem kell(ene) foglalkoznia egy védelmi programnak.daimonion
Nincs kártevő, nincs káros viselkedés, sem trójai vagy egyebek. A 360 helyi virtuális viselkedés elemzője mindössze az adott viselkedés miatt adott egy generikus választ, az ilyen találatokat eleve fenntartással kell kezelni, függetlenül attól, hogy milyen programtól származik. -
blattida
nagyúr
Hamarosan névváltozás lesz, CIS helyett CES (Comodo Endpoint Security) lesz a teljes csomag neve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest