- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel topik
- Magisk
- iPhone topik
Aktív témák
-
-
Hát igen, azért lássuk be, ez nem egy természetes állapot, hogy a modemet rendszeresen újra kelljen indítani! Nekem a CISCO EPC3208-at sosem kellett reboot-olni még, de az előtte lévő Thomson THG540-el sem volt semmi gondom! Na persze ez nem jelenti azt, hogy nem is volt még újraindítva, na ná, hogy volt, de nem azért mert valami hiba lépett fel a működésében, illetőleg erre csak elég ritkán, szerintem több havonta kerül sor!
-
club1
veterán
Én is valami ilyesmire emlékeztem, ezért is csodálkoztam egy hete a FP 25-ösömön, amikor egy switch mögé betettem a routeremet, meg még mellé két másik routert, és mindegyik kapott publikus ip-t. (Fél tucat SB routert kellett gyorsan frissítenem, beállítanom egy cégnek.) Szóval annyira azért nem veszik komolyan a publikus ip-k kiadásának korlátozását...
-
jerry311
nagyúr
Külföldi sávszél nem egyenlő a BIX-en látható grafikonnal.
A UPC külföldi forgalma nem is megy át a BIX-en, megy azonnal az AORTA-ra.
Ha csak neked lassú, nem a UPC problémája.
Ha csak az a szerver lassú, nem a UPC problémája.
Ha minden UPC-snek lassú, akkor lehet UPC probléma, de az is lehet, hogy a külföldi szolgáltatónak van kicsi sávszélessége a UPC felé.
Nem olyan egyszerű dolog ez az internet, mint ahogy azt Vágási Feri gondolta. -
JEEMBO
aktív tag
Dehogynem, mások modem logjai is sokat segíthetnek a hibakeresésemhez...
Ehhez elvileg kellene kapcsolódjon egy "DCC arrive new" üzenet is.
Mert nálam, amikor elhagyja a modem a régi csatornát, akkor "DCC depart old" van, majd az új csatira álláskor "DCC arrive new" és párban járnak. Jó esetben nincs a kettő között más üzenet, ha van, akkor már szakadozik a netem... -
-
JEEMBO
aktív tag
Amit az előbb beollóztam, azt a modem log-ból vettem.
Ez alapján a központ és a modem között dől el, hogy DCC kell történjen, csak épp valamiért nem 3sec alatt történik meg, hanem ált. min. fél-egy perc alatt, aminek az okát attól tartok a rendelkezésemre álló eszközökkel nem láthatok...
Hacsak más nem tud egyebet? -
JEEMBO
aktív tag
OK, nagyon max. 1V-t tudtam mérni, a ház és a UPC galvanikus találkozási pontja között, az-az a koax és a modem között, de azt is csak a DC (2000mV méréshatárú) mérés első pillanatában. Gondolom a műszer tekercsén el is vesző minimális kapacitív, vagy AC fesz. különbség lehet, de folyamatos mérés alatt max. 50mV-ot mért a műszer. AC-ben (200V legkisebb méréshatár) stabil 0V-ot mért a műszer.
Nekem nem tűnik rossznak. Ennek ellenére a DCC-k továbbra sem igazán mentek zökkenőmentesen a modem és a központ között:
"Tue Dec 25 13:24:39 2012 66040100 Information (7) Authorized
Tue Dec 25 13:24:35 2012 73040100 Notice (6) TLV-11 - unrecognized OID
Tue Dec 25 13:24:13 2012 82000200 Critical (3) No Ranging Response received - T3 time-out
Tue Dec 25 13:23:31 2012 67020200 Information (7) DCC depart old
Tue Dec 25 10:31:02 2012 67020300 Information (7) DCC arrive new
Tue Dec 25 10:31:00 2012 82000200 Critical (3) No Ranging Response received - T3 time-out
Tue Dec 25 10:30:49 2012 67020200 Information (7) DCC depart old"
És ezek még a "jobbik", fél-egy perces szakadozások pillanatképei... -
HofiZoli
senior tag
Aha, ez elég komoly probléma.. 2012-ben. Emberek millióinak van közvetlen a modemből jövő kábelen egy db gép, na ők akiknek fogalmuk nincs minek vannak kitéve. Aki switchet használ és be tud konfigurálni egy több gépes hálózatot úgy ahogy neki megfelel, nem hinném hogy csak úgy "lógatja a gépeit a világhálóra". Mondhatnám, felesleges hiszti.
-
-
-
TheHardOne
tag
Léteznek adapterek és rendszerek, amelyekkel a CATV, Docsis vagy Ethernet jelet is tudja vinni a 230V-os hálózat kábele. Utána lehet nézni. Néhány kulcsszó: cable tv over power line, internet over powerline. Itthon a soselectronic kínál ilyet (igaz ők azt hiszem csak internetre, azon belül is csak ethernetre).
Mivel a kérdést feltevő nyilván kábelezési problémákkal küzd (nem akar/tud újabb kábelt kiépíteni) kézenfekvőnek tűnne a meglévő elektromos hálózat használata, ha lehetséges lenne (és megérné).
-
GeGexx
aktív tag
Itt nekem stabilan 54Mbps van, ezt egyébként eddig is tudtam.
Tehát akkor valószínüleg g-ben megy a dolog, ezt hogy lehetne átváltani n-re?
Lehet most egy buta kérdés fog jönni, de lehet valahogy monitorozni, hogy éppen mekkora sebességet produkál wifin keresztül a router? Tehát az összes eszközt figyelembe véve.. általában 7-8 eszköz is csatlakozva van a hálózathoz. Egyébként amikor egyedül vagyok akkor is elég tré tud lenni a sebesség, tehát általában nem ez a baj, csak jó lenne látni. -
GeGexx
aktív tag
Nem panel, téglaépítés.
Amúgy itt több száz torrent fut de nyílván a sebességet korlátozom.. ilyet téren nincs vele semmi baj. Szóval ingyen volt.. nem nézem a fogát..
kali: pontosan hogy tudom kikésérletezni, hogy melyik csatorna kell nekem? És ezeket a csatornákat hol kell állítani? Nagy segítség lenne.
-
GeGexx
aktív tag
Nekem annyiban nyilvánul meg a gyengesége, hogy a szomszédjaimnak linksys routere van /a 4.-en lakunk/ és az ő netjüket - mert nincs lekódolva
- gátlás nélkül tudom használni kocsiból is az utcán a ház előtt, de persze az én csodás Ciscomat a fain kis 120 megás nettel már egyáltalán nem lehet látni. Ezen kívül egy 10 centis téglafalon átjön 10 Mbps a routertől kb 4 méterre. Hát köszi Cisco.. és persze esély sincs rá, hogy felerősítsem valahogy a jelet pedig pénzt is kész lennék áldozni rá.
Vidéken pedig egy másik házban ahol két darab 60 centis téglafalon jön át a jel egy szintén linksys router által simán és stabilan megy a 25Mbps. (itt ez a max)
kali: hirtelen passz, de mindjárt utána járok milyen típus pontosan. De az tuti, hogy megvan már vagy 2-3 éve szal nem új.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- OLED TV topic
- Linux kezdőknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nintendo Switch 2
- Revolut
- Óra topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Asus ROG STRIX Z370-F GAMING Alaplap
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Asus Rog Gamer PC /Ryzen 9 5900X/RX 7900XT/32GB DDR4/1TB M.2/beszámítás van
- bontatlan MSI GeForce RTX 5090 32G VENTUS 3X OC 3 év Alza garival
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest