Hirdetés
- iPhone topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbit76
tag
válasz
Wolfskin
üzenetére
A funkciókat kikapcsolni így nem tudod.
Az én órám hajnali 2-3 óra körül automatán szinkronizál és simán lekezelte az óraátállítást. Napközben manuális módon nem. Állítsd be az auto szinkront
és hagyd egy éjszakán keresztül az ablakpárkányon számlappal lefelé fordítva. Ha így sem tudja magát beállítani, akkor ott nincs rádió jel. Marad a WatchWave app. Vagy cseréld le egy számodra megfelelő darabra. -
Wolfskin
őstag
Adott egy gst-w130c óra. Meg lehet oldani, hogy minden, de minden funkciója ki legyen kapcsolva? A pontos időt szeretném megnézni rajta alkalomadtán, de szerencsétlen erre sem, igazán alkalmas, mert képtelen a nyári és táli időszámítás kezelésére. Minden egyes óraátállításkor fél óra apróbetűs manual bogarászás, majd újra meg újra beállítom a DST-t auto-ra, de semmi. Csak manuális ON /OFF szavakból ért. Lehet, hogy az ötvenedik menüpont harmincadik almneüjében 6 szint mélyen van egy rejtett beállítása, amivel ez ütközik, nem tudom, de nem akarom megtanulni a használati utasítását. Csak szeretném tudni, mennyi az idő.
Szóval az lenne a kérdés, hogy minden idióta funkcióját ki lehet-e törölni, mindent nullázni, tiltani, kikapcsolni egy bármilyen gombnyomással.
De ha erre se képes, hogy a nyári időszámítást kezelje, évente 2 napot rákell szánni, míg meg nem szabadulok tőle.

-
Sanyi.mTs
addikt
Aki magasnak tartja az elem csere díját, annak pár gondolat:
- a boltnak/üzletnek van bérleti és rezsi díja (nyitvatartási időben bármikor mehetsz),
- alkalmazotti bér
- eszközök
- raktár készlet (pl. elemből)
- tulajdonos haszna.Ha otthon főzöl, hasonló a helyzet:
- egy hely, ahol főzöl (lakás, ház, albérlet, stb)
- megveszed az alapanyagokat
- feldolgozod (munkadíj)
- eszközök beruházása (kés, vágódeszka, edények)
- energia felhasználás (gáz, villany), majd víz (kajához, mosogatáshoz)amúgy már én is magamnak cserélek elemet az óráimba.
-
SOAD19
addikt
Most ránéztem, hogy milyen elem kell az órámba: SR726W.
Kérdeztem ma, hogy milyen márkájú elem került az órába, és SEIZAIKEN(SEIKO)-t mondták. Ha jól látom, ezen az oldalon, amit linkeltél 310 Ft-ba kerül darabja, ami nekem kellett, azaz 620 a kettő. Én pedig 5,6k-t fizettem. Hát...
Azt hittem, hogy jóval többe kerül az elem, ha már ennyit elkérnek. Kicsit elkapkodtam a dolgot, nem gondoltam, hogy ennyibe fog fájni (1,5-2k-ra tippeltem). Többet lehet én se fogok elemet cseréltetni. -
ricsik
őstag
válasz
Churpik
üzenetére
Múltkor összeírtam, hogy melyik órámba milyen kell és megrendeltem az egész pakkot.
Még nem merültek le, de majd ha igen, akkor van otthon.
Ha meg meghalnak az állásban addig, akkor sem bukok túl sokat,
de a felhasználhatósági dátumnál jóval tovább bírják az elemek tárolva.2 elemcseréből meg megvan a kínai órás szerszámpakk, úgyhogy magam cserélem az összesben.
Még gumi szilikonozót is rendeltem a tömítéshez, így azok sem lesznek cserélve, úgy sem megyek vízbe órával és nem is fürdök órában.
-
Churpik
aktív tag
válasz
@mriya@
üzenetére
LR 41 gombelem lázmérőbe 1000,- csere nélkül.
Q&Q órában elemcsere helyben megvárva 2800,- (SR626)
SR920SW elem munkadíj nélkül(!) 2000,- ("ember, ebben ezüst van!"). Mivel sokalltam, ezért elmentem a Sugár-ba. Ott csak 1500-ért adták. Nyertem egy sör árát.
Mellé kértem még egy SR626-ost, mivel a 2800-as elemcserét soknak éreztem. Majd magam megcsinálom. Az is 1500,-. ("De ez minőségi ám, nem kínai"). Közben sorban álltak mögöttem többen is, elemcserére várva.
Pepco-ban nálunk egy teljes hónapon át nem volt semmilyen gombelem. Semmilyen!
Casio kapcsán elhangzott a "Pesten 5000 alatt nincs már elemcsere sincs" mondat (Auchan, Maglód). Persze be kell küldeni a központba, csak ott csinálják meg. Átvétel csak hétfőn és szerda délelőtt, akkor jöjjek vissza és adjam le.
Pólus Center ugyanez, elemcsere szigorúan csak a központban, "helyben nem vállalunk semmit".
-
-
SOAD19
addikt
Hali!
Pár napja vettem észre, hogy lemerült a casioakomban az elem, ami nem csoda, hisz még 2020 május-júniusában vettem. Elvittem az egyik óráshoz, és kicsit meglepődtem a csere árán: 2,8k ill. 3,5k (a drágábbik kicsit tartósabb állítólag). Kb. ennyi szokott lenni Nektek is?
#2582 tboldi
Gratula, jól néz ki! -
-
tboldi
nagyúr
Ide is beköszönnék az új szerzeményemmel.

GMW-B5000MB-1ER - nem tudom, mennyire hihető, de azt mondta a győri boltos, hogy az egész országba kb. 5-öt importáltak, és ez az egyik, ha nem a legutolsó darab.
-
nanorambo
őstag
Sziasztok, Solaros mudmastert hogy érdemes tárolni hosszútávon? Dobozba rakva nyilván teljesen le fog merülni. Az nem baj ugye? Majd kiveszem "napra rakom" és elkezd tölteni. Nem baj, ha hosszú ideig (akár évekig) le van merülve?
-
Spanti
újonc
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, tippeket.
Azóta sikerült megnézni a dw 5600BB-t is és a sima 5600-ast is. Csuklómon az 5600BB kissebbnek hatott, bár tudom hogy a mérete ugyanaz mindkettőnek.Itthon már van egy GA 2100 1aer, azt is nagyon szeretem. Nem tudom hogy abban a kis digitális kijelző mennyire hasonlít avagy külömbözik az 5600BB negatív számlapjához. Illetve hogy a fekete kijelzőn nem e látszódna meg jobban a későbbi karc vagy sérülés az 5600bb esetén ?
Köszönöm

-
SOAD19
addikt
-
-
nikilauda
senior tag
Nekem volt már inverz kijelzős Casiom, gbd h1000, de nem volt vele gondom. Ettől függetlenül talán a normál kijelzőt jobban szeretem. Valahol próbáld ki!
Van egy gw 9400-am, ahol viszont nem tetszett az inverz kijelző. Ott szerintem nehezebben olvasható. Tippre az 5600-nál is hasonló lehet a helyzet. -
Spanti
újonc
Sziasztok,
A kérdésem az lenne hogy esetleg valakinek van e tapasztalata a Casio DW-5600BB-vel ? Esetleg pozitív, negatív tapasztalatok vele kapcsolatban ?
Ebben az órában gondolkozok, vagy a sima DW-5600-ban. De az 5600BB felé húzok, csak sokan írták hogy nem lehet leolvasni az időt sokszor.Köszönöm

-
orbit76
tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ahogy a tanult francia mondaná: Willkommen im 21. Jahrhundert.
Amúgy nekem praktikus. Sokáig Apple Watchot hordtam, de elég volt. Ezeket tölti a nap, szinkronizálnak műholdról, mindig pontosak... Mi kell még?
Itt laknak. -
-
orbit76
tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A lényeg, hogy megoldottad a problémát. Nekem csak két órám van, amit napi szinten hordok:
- GBD-H1000 és egy AWM-500-GD-9A
Mindkettő solar és mindkettő G-shock. -
válasz
orbit76
üzenetére
Érdekes dolgok ezek!

Amúgy vannak helyzetek, mikor az egyből a jobb, mint majd 1x és ez ilyen volt...(megoldást tekintve) és őrülök, ha boldog perceket hoztam neked és bearanyoztam a napod.
Amúgy ez most fontos volt nekem, mert nem néztem jó szemmel, hogy pár év alatt milyen változások vannak/voltak szoftveresen tekintve. /ha nem így lenne, túl egyszerű is lenne!/ -
orbit76
tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nem, nem játszottad ki, a rendszer engedett be valami érthetetlen oknál fogva. Amúgy Seduxen. Napi 2x1. Bár nem biztos, hogy használ. Te olyan "mindent de azonnal, leszarom hogyan" típusú emberke vagy, mi? Semmi baj, bearanyoztad a napom, jót röhögtem a hozzá nem értésedből és a türelmetlenségedből fakadó idegbeteg kapkodásodon. 🤣
Köszönöm!
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Egész éjjel fény előtt volt a szekrénybe és jól fel is töltött.
A programhoz való csatlakozás (Edifice) nem megy sajnos és a Watch programhoz sem mindig.
-
Igen volt párosítva, de LG V30 és V50 telefonnal.
Most Samsung Galaxy S20 Ultra 5G használok.
Úgy néz ki a rendszert kijátszottam és jó is lett.
Az alsó gombot nem 2 secig nyomtam, hanem addig míg 2-3x nem megy oda a mutató és így jó lett, csatlakozott. (érdekes)
Most elég gyenge a töltöttség, beteszem szekrénybe és teszek elé erős fehér led lámpát. /sokat nem ér, de semminél több/
Holnap kiteszem napra megint.
Edifice programmal is kipróbálom holnap úgy ahogy ezzel sikerült. (hátha) -
tboldi
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Amikor szinkronizálja az időt, akkor az app elmenti az aktuális koordinátákat is.
Korábban volt már párosítva a telefon és az óra, ugye? Én megpróbálnám törölni mindkettőn és teljesen tiszta lappal indítani.
Az órádhoz tartozó operation guide nem írja, hogy magán az órán hogyan lehet, de kocka G-Shock esetén így néz ki, lehet, hogy a te Edifice-ednél is hasonló elven működik. -
tboldi
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A másodiknál, amikor a telefon/app beállításaihoz irányít át, az engedélyek menüpont mögött mi van?

-
-
-B-
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Valószínűleg kevés volt a fény, ami érte. Jól írja SOAD19, időnként napoztatni kell. Az én órám is merül, pedig nem zárt szekrényben tartom.
-

Nem ezt vártam tőle...de nem az órával van a gond, hanem az applikációval.
Direkt olyan helyen volt, ahol érte fény is, így mindig ellenőrizve volt, "fullon" volt a töltöttség. Most egy ideje nem néztem már (ez volt a baj) és fullra le is merült. Ezt nem értettem hogyan is. -
SOAD19
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Mit össze hisztizel. Lassan két éve vetted az órát, ha jól értem, használtad egy napot, most meg meg vagy veszve, hogy nem tudod használni egyből, azonnal. Ha jól gondolom, a beírásodnak az volt a szándéka, hogy savazd a Casiot, hogy egy hulladék márka.
De, hogy konstruktív is legyek. Máskor 1-2 havonta napoztasd, illetve a telefonon töröld a párosítást, és próbáld meg újra párosítani, hátha. -
-
ricsik
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ha nincs benne elég töltés szerintem a BT-t kikapcsolja az óra, így persze, hogy nem tudsz csatlakozni.
-
-B-
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Azt is vedd figyelembe, hogy így télen nincs olyan erős napsütés, mint nyáron. Én a g-shockom kb 50 %-os töltöttségel már 3-4 délután napoztattam az ablakpárkányon, de még mindig nincs maxon.
-
Nem költözök sehova, azzal ha nem lesz jó, akkor beállítom manuálisan az órát (megtaláltam a módját) aztán vagy-vagy.
Ha meg nem sikerül, akkor beteszem szekrénybe "örök időkre" és ott r*h*d meg kb.
Nem tudom a "gyártó" miért bonyolítja túl ezt az egészet? Jó volt az Edifice progival, tudom, mert mikor vettem akkor kipróbáltam, 1 napot használtam is ezt az órát, jó volt minden. De remélem, ha fullos töltésen lesz, akkor úgy lesz ahogy -B- is írta! -
-
-B-
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Én nem értem, hogy miért bosszankodsz. Leírtuk már neked páran, hogy mi a megoldás.
Fel kell tölteni és működni fog. Az édeskevés, hogy nappal világos van a szobában. Az óra attól még nem fog töltődni, a töltéshez erős fény kell. -
-
+ Nimda:
Nálam egyik sem megy vagy nem jó...
Többet ilyen órát sem veszek soha, maradok a régi jó manuális/elemes megoldásnál.
Van családba régi Seiko ami akkor megy, ha viselve van, na az is örök darab kb. /bár volt már javíttatva ez miatt/
Nem gondoltam volna, hogy elteszem nyitott tetővel a dobozát és még fényt is kap, majd lemerül csutkára és ennyi gondom lesz vele, hogy használható állapotba hozzam!
Mikor indult, vagy volt ez, akkor volt az Edifice progi és azzal ment is (2022-be vettem) -
Nimda
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Lehet kevés neki a kakaó, a bt -hoz, várj még vele.
-
tboldi
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Úgy rémlik, hogy már csak a Casio Watches működik, a többit elkaszálták, legalábbis a G-Shockok esetén biztosan.
-
-
-B-
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Próbáld meg másik app-al. Van egy pár a play áruházban (casio watches, casio watch+, edifice connected). Nem tudom, ehhez az órához, melyik kell.
-
-
ricsik
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nekem tavaly minden előjel nélkül, vagyis nem ugrott kettesével a mp mutató, egyszer csak teljesen leállt, lemerült az Oceanus-om. Kicsit meg is ijedtem, hogy ez hogy lehet. Kitettem a nyári tűző napra 1-2 órára, semmi. Kb 6 óra napozás után viszont feléledt, azóta is hibátlanul megy.
Én szerintem ebben a borongósabb időben akár több idő is kell a napon, hogy működjön.
Türelem, fel fog éledni. -
perge666
veterán
Jó reggelt.
Valakinek van esetleg ilyen órája : Casio ProTrek PRG-600Y ???
Érdekelne róla vélemény.
Nagyon megfogott a kinézete meg a tudása,bár picit tartok a méretétől.
Használtan,hibátlan állapotban csak maga az óra megér szerintetek 70 000FT-ot,vagy inkább pótoljam meg 35-40-el és vegyek újanon egy PRG-650YL-t? -
Köszi mindenkinek!
Holnap remélem süt a nap és kiteszem majd.
-
-B-
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Tedd majd ki az ablakba, ha süt a nap.
Azért egy teljesen lemerült órának idő kell, míg feltölt. Az kevés, ha kiveszed a szekrényből.
Nekem egy g-shock gst b400-am van, az is elég lassan töltődik. -
SOAD19
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Olvastam itt másoktól, hogy ilyen esetben elég sok idő kellhet, mire magához tér. 1-2 napot még napoztasd, szerintem. Az applikációt, csak arra értettem, hogy ha már újra működik az óra, akkor az applikációban biztos írja valahol, hogy mennyin áll az aksi. Ugyebár azt kérdezted, hogy honnan tudod, hogy maxon van-e már a töltöttség, erre válaszoltam.
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Vicc, hogy nincs is a listában az órám... [link] /Bluetooth-os részen/
Kifutott darab (elvileg) és már nem is elérhető a Casio oldalán?
-
fjudors
aktív tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
a sajátomra a múltkor töltöttem rá, mert félig volt
nagy fényerejű lámpa alatt tíz centire,kb 6 óra -
Sajnos full zero.
Csatlakozni sem tudok.
Mostani telefonon nem is volt rajta a program, az a telefon már nincs meg.
Fényre tettem délután, de nem töltődött semmit.
Elő kell keresnem a használati doksiját, mert full hülye vagyok hozzá.

Amúgy azt tudom, hogy a fényre téve töltődni kellene.
Mikor kitettem fényre, akkor a másodperc mutató vissza ugrott a 12-es mutatóról (11 és 12 közé) és ennyi volt, előtte mind2 mutató a 12-esen állt.Délután a szekrényből kivéve:
Szoktam nyomni egy gombot és be is állt minden az épp aktuális timera. (most semmi)
Fényre kitéve: (nap nem sütött)

Mit lehetne tenni vele?
Asszem még garis...
-
SOAD19
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ha jól látom a számlapon BT-os... Az app-ban nem írja, hogy hány % a töltöttség?
-
Sziasztok,
Van itt olyan aki használ napelemes Edifice órát?
Nekem van egy EQB-1000D-1AER és szekrénybe van elrakva a megvétele óta (üveg ajtó mögött) és néha nézegettem a töltöttséget és most ránézve fullra lemerült. (nem is tudom hogy)
Na a kérdés, hogy fényre kirakva mennyi idő múlva lesz teljesen feltöltve?
Doxa órát használok (az elemes) már elég rég (egyedi gyártású) és ezt azért vettem még, mert megtetszett és akciós áron is volt. -
Nandivagyok
aktív tag
Üdv!
Nálam jobban tájékozottak tudnak esetleg arról, hogy a GM- vagy GMA-S2100 sorozatból, tehát a mini vagy mini metal casioak-ból érkezik, érkezhet-e solar verzió?
A nagytestvér ugye kapott BT-s napelemes változatot jó ideje, de a 45mm-es mérete kis csuklóra malomkő, ezért várnám a 40 milis kistesót. -
JamesFinn
senior tag
-
JamesFinn
senior tag
Sziasztok. Hogyan lehet a gbd-200-at rávenni arra, hogy ha tevékenységet indítok, (jelen esetben egy hosszabb kb. 1 órás gyaloglást) hogy a tevekenyseg befejezése és mentése után a térképen is mutassa a tracket, ne pedig csak az adatokat. A g-shock move appnak megvan minden engedély, Android 13.
-
orbit76
tag
Kaptak egy új ágyat, most reggeliznek. 😂
-
V-I-D-A
aktív tag
Öt éjjel Freddy Pizzázójában:
-
jeni
félisten
válasz
perge666
üzenetére
Bár elsőre nem adnak magyar nyelvű leírást,szólni kell ezért nekik.
Fénymásoltat küldenek emailban.
Viszont abban gond,hogy a vásárolt óra 2x utazik ha javítani kell vagy valami miatt vissza kell küldeni. Ugyanis itthon csak átvevő helyük van és azt tovább küldik Szlovákiába.
Az enyémet átvették (Fót- 0 autópálya mögött van) és tovább küldték és ez azóta meg sem érkezett Szlovákiába. 20 napja kering valahol.
A csomag az A pontból eljutott a B pontba és tovább ugyanazzal a Postai ragszámmal küldték tovább. Ez nekem nagyon fura. Ha saját futáruk van akkor oké de nem ,hanem a Magyar Posta vitte el ismét. Tudtommal ilyenkor újabb küldemény felvétel esetén új követési ragszámot kell kapnia. -
jeni
félisten
Shougeki-Maru: Gai MRG-B2000SG
Casio MR-G
video -
-
hdanesz
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nem tudom mekkora a csuklód. Fel kell próbálni, mert akár átlagos csuklón is kicsinek mutathat.
Érdemes megnézni távolabbról - úgy értem egész alakos tükörben pl. - és úgy dönteni.Most 18 centi kerületű a csuklóm, amikor ez a kép készült kicsit karcsúbb voltam...
Tippre 17.5
Így közeli képen nem vészes, viszont tényleg nézz rá messzebbről ha van lehetőség.
-
-
Plissken
tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Szerintem jópofák. Ez a 15-20 ezres kategória pont az, amit még nem félt annyira az ember. Tudásra egy alap Casio ha jól tudom hosszú elem-élettartammal.
-
Valamiért megtetszett A168WEM modellek , ebben az árkategóriában ajánlott , érdemes beruházni rá ? Vagy inkább felejtsem el ?
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Ilyen órája van valakinek? Casio MTP-E715
Videó alapján nagyon bejön. Csak a fekete verziót talátlam meg Timestore-on. Az sem rossz.üdv,
Dani -
m0ski
aktív tag
Az utolsó mondatod második felét nem igazán tudtam dekódolni

Egyébként van olyan bolt (casio.bolt.hu) aminél nem jelentősen olcsóbb, és ott tutira magyar garjegyet adnak
Persze ha nincs garanciális probléma, akkor mindegy, de mi van, ha valami miatt mégis...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Homepod Mini
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- LG UltraGear 39GX90SA-W OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- HP Victus Ryzen 7 8845HS /16GB DDR5 RTX 4060 / 1TB / 144Hz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 64GB Space Gray Megkímélt állapot 82% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Azt hittem, hogy jóval többe kerül az elem, ha már ennyit elkérnek. Kicsit elkapkodtam a dolgot, nem gondoltam, hogy ennyibe fog fájni (1,5-2k-ra tippeltem). Többet lehet én se fogok elemet cseréltetni.

A lényeg, hogy megoldottad a problémát. Nekem csak két órám van, amit napi szinten hordok: