- TKSTAR TK905
- Jövőre ismét csak három Galaxy S csúcsmodell lesz?
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
Új hozzászólás Aktív témák
-
afterburner_
őstag
-
padygaby
csendes tag
válasz
afterburner_ #2598 üzenetére
Szia!
6A00-és hibakódot ír ki, ha jól emlékszem.
Most nem vagyok otthon nem tudom megnézni.
A gépkönyvébe nem találtam ilyen hibakódot. -
padygaby
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy "régi" 4200-asom van.
Ma beadta a kulcsot.
A power és a reset led felváltva villog.
A kézikönyv azt írja, hogy vigyem szervizbe.
Ezenkívül a nyomtató nem mozgatja a fejet. Ha felnyitom a tetejét nem hozza be középre.
Volt valakinek hasonló hibája?
Szerintetek javítható vagy csere lesz belőle?
Köszi! -
afterburner_
őstag
válasz
Athanáz9 #2595 üzenetére
hát nem tudom hogy nagyithatsz egy online dolgot, de ha ctrl + görgővel-el nagyitgatod az sokat nem csinal , max csak nagyobbnak látod a monitoron:-)
le kell menteni a szöveget ha kijelölhető egy word doksiba és ott nagyitsd , állítsd át a betűméretet, + szerkeszteni is tudod. vagy ha kép/pdf flash stb., amit nem tudsz kijelölni, akkor cinkesebb...
-
Athanáz9
aktív tag
válasz
afterburner_ #2590 üzenetére
Bocs, csak most tértem vissza. Nem Word-ből, nem szövegszerkesztőből (-vel) nyomtatok ez esetben.
Adva van egy napilap online változata. Ottan vagy egy cikk. A cikk mellett egy jel: nyomtatási változat (vagy: print). Arra kattintok, mert ezért van ott: ekkor a cikk kinyomtatódik.
És a betűméret nagyon kicsi, a képernyőn hiába nagyítgatom - a nyomtatáskor kicsi, változtathatatlanul. -
afterburner_
őstag
válasz
#41635072 #2593 üzenetére
de a fúvókaellenőrzés, arról tudsz scannelt képet?
jók ezek a nyomtatók, csak nem mindegy mit pancsol beléjük az ember. lazán elmennek akár 2 liter tintával is. ha sokat nyomtat az ember meg érdemes cissel használni. nem patronozni...nem eleg hogy szutyok sokban a tinta,a szivacs, + állandóan figyelni a tintaszintet...könnyen belesűrűsödik a tinta...
-
törölt tag
válasz
afterburner_ #2592 üzenetére
Orink tintával használtam...
Most megtaláltam a még beüzemeléskor nyomtatott tesztlapokat és ott is ki van hagyva pár kocka. Amúgy mindegyik kocka csíkoz. Az elején is csíkos volt mind.
Asszem beszerzek inkább egy lézernyomtatót. -
-
törölt tag
Üdv!
Nekem MP610-em van, de mivel nincs neki való topik felteszem itt a kérdést.
Tegnap elkezdett csíkozni a nyomtatóm. (Azt hitem megdöglök amikor megláttam.)
Az előző nyomtatóm is így kezdte, és 2 hétre há elhunyt.
Aztán csináltam egy fejigazítást, ahol a lapon egy csomó helyen kihagyott négyzeteket.
Ez mennyire baj/nagyon kritikus?
Egyébként a nyomtatófej-igazítás és a tisztítás mennyire fogyasztja a tintát?
Az igaz, hogy minden patron csere/töltés után véghez kéne vinni ezen műveleteket?
A lényegre térve, most ugye kézzel meg kéne tisztítanom a fejet?
Na azt elmondaná valaki, hogy hogyan? Mert ebből a nyomtatóból még kiszedni sem tudom.
Amúgy van itthon tintapatron tisztító folyadékom. Azzal/vízzel/alkohollal, vagym ivel csináljam? Szóval ha valakit megkérhetnék írja le részletesen a folyamatot.
Köszönöm szépen előre is! -
bojdanf
csendes tag
válasz
afterburner_ #2587 üzenetére
Köszönöm szépen! A problémámat megoldottad.
Köszi még egyszer. -
Athanáz9
aktív tag
válasz
afterburner_ #2587 üzenetére
Dokumentumot nyomtatok, szöveges újságcikket. Ha segítesz, thx.
-
bojdanf
csendes tag
Sziasztok.
Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
Van egy ip 4000-es nyomtatóm és arra keresek megoldást, hogy cd, vagy dvd lemez nyomtatásnál a belső kör átmérőjét hogyan lehet kisebbre venni. Ha tudtok valami megoldást
nagyon megköszönném. -
Athanáz9
aktív tag
Bár Pixma IP 3600, megkérdem, hátha arra is érvényes a válasz.
Újságcikket printelek. Az eredmény rendkivül kis betűméret. (Függetlenül persze a képernyőtől, ahol növelni lehet).
A nyomtató beállításoknál nem látok betűméret-növelést.
Becsülöm, ha valaki tud választ.
Thx. -
afterburner_
őstag
válasz
Laca 012 #2583 üzenetére
alkohol esetleg, én azért nem használok pigment tintát hanem dye-t bele ami a cli8 feketébe való. azt ki lehet mosni a fejből de ha a pigment beleköt , és alkohol se hozza ki, akkor semmi. bar nekem alkohol nem igazan vallt be a kis patronoknál. valamitmegmarhatott belül mert utanaa tinta se folyt rajta át. lehet a pgibk azért másabb kicsit.
-
Laca 012
őstag
válasz
afterburner_ #2576 üzenetére
A nagy feketéhez mit ajánlasz, ha a desztvíz nem jó hozzá? Nem is tudtam, hogy az nem vízbázisú..
-
afterburner_
őstag
válasz
ShadowLord #2581 üzenetére
ha szárazra kinyomtattad a chip szerint a patronokat, akkor lehet
előtte még párszor resume gombot kell majd nyomni
-
Sziasztok!
Hogy lehet kikapcsolni a tintaszint figyelést Canon IP4500 nyomtatónál!? -
malorci
csendes tag
válasz
afterburner_ #2579 üzenetére
ok. köszi
-
malorci
csendes tag
én feladtam. az IP 4600omon a nagyfekete jó, a sárga jó, de a többi csíkoz, és csíkoz, és csíkoz. veszek egy másik nyomtatót.
mit ajánlatok: feltétel, hogy tudjon nyomni DVDre. -
TheLion001
tag
válasz
afterburner_ #2576 üzenetére
Ha jól értem, a fejnek annyi, de akkor miért van, hogy néha mégis nyom?!?!
...
Ha valakinek kell, eladom így, ahogy van! -
afterburner_
őstag
válasz
TheLion001 #2575 üzenetére
ultrahangos mosás utan dobhatod ki a fejet...az nem hogy segít hanem kinyirja,de írták már itt a forumban páran.
a desztilaltviztől nincs jobb , a szines , illetve kis fekete tisztitásakormivel azok vízbázisu festékek.
-
TheLion001
tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszi!
4300-asom van kicsit több mint 1 éve. Csíkosan nyomja a lapokat. A fúvókatisztítás csak arrajó,hogy elfogyassza a patronból a festéket,mert sajnos nekem már nem használ.Ugyanolyan csíkos az ellenörző oldal.Van amelyik színt nem is nyomja,csak a nagy fekete ami tuti.Azzal semmi gond.Pl. a sárgát nem nyom.tisztítás után 1-2 csík.Következő tisztítás után megint semmi.Kb. havi 100-150 színes oldal lett nyomva.Procolor utángyártottat használok.Most próbáltam pl. a a sárgát három másikkal is.Ugyanaz az állapot.Az automata fejigazítás a felénél elszáll, mert kiírja, hogy valószínű el vannak dugulva a fúvókák.Kb 50x mentem végig a tisztításon. ugyanaz.
Az egy év alatt 2-3x volt, hogy beleraktam a fejet forró vízbe egy éjszakára.Utána mindíg jó volt.Most már ez sem használ.Levittem a tuskóba a töltőshöz Ultrahangosra. Az sem segített.Mit tehetnék?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
afterburner_
őstag
válasz
AndersTamas #2573 üzenetére
tintatartaly hiba?kihalt a chipped. valamelyik.
-
AndersTamas
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. (végigolvasva a fórumot, nem találkoztam még hasonló írással)
Canon Pixma IP4300-asom van, kb másfél éve használom, elment vele már 6 granitúra utángyártott festék. Mindig átraktam a chipet és eddig semmi gond nem is volt.De most nem hajlandó nyomtatni, bekapcsológomb benyomása után kicsit gondolkozik, majd elkezd villogni a sárga led 15-ször, majd elalszik. Aztán megint 15 és így tovább...
A gép annyit ír ki, hogy tintatartály hibák fordultak elő...
A különleges az egészben az, hogy ezt kiírta, majd kikapcsoltam, visszakapcsoltam, aztán nyomtatott. Ezt eljátszottam kb. 3-4-szer, aztán most már semmi.Hulladéktinta nullázásig nem tudok eljutni a gombok nyomogatásával (bár lehet, hogy az általam próbált kombináció nem megfelelő, (ebből is próbáltam párat
) ?
Mi lehet a probléma? Nincs ötletetek? Nem találkozott vele valamelyikőtök véletlenül?
Köszi,
Tamás -
malorci
csendes tag
válasz
kaliber #2571 üzenetére
ok, ultrahang mellőzve, mosásnak nekigyürkőzve teli reményekkel, és ... az eredmény? érdekes. a gondot kiváltó sárga szín tökéletesen működik, de a többi csikoz. újabb mosás. nyomtatgatás, elektronikus-szoftveres tisztitás, patron kiürülés, és beindul a fekete. a mai nap ismét egy kör mosással fog kezdődni, de előbb szeretnék konszultálódni. a cián, a magenta és a "kisfekete" picit csikoz. de elég furcsán. úgy mondanám, hogy kockánként.szóval megjelennek a csikok, elég vékonyak, kb 1 cm, és utána fel-le elmozdulnak a csikok, és egy cm után ismét az első kocka jelenik meg. szóval mintha két kocka (csikozott) váltaná egymást. ötlet?...
-
malorci
csendes tag
válasz
afterburner_ #2501 üzenetére
újratöltött patron, ne kérdezd, hogy mivel lett töltve, nem tudom. de most látom, hogy valavmi uszkál a sárga patronban. van egy erős gyanúm, hogy annak ott nem lenne helye.
-
malorci
csendes tag
válasz
afterburner_ #2501 üzenetére
sziasztok
és mit mond a gyakorlat (vagy akár az elmélet) az ultrahangos kádról? a 4600on beragadt a sárga részben, és ez tartom megoldásnak. csak még egy kérdésemet kell megoldanom, hogy milyen folyadékba mártsam.
valaki próbálta már? -
afterburner_
őstag
válasz
zoltan8905 #2564 üzenetére
na ja 2200 ft eredeti megéri annak aki keveset nyomtat de ott is el kell használni 4-5 hónap alatt mert különben besűrűsödik a tinta, és akkor méggyorsabban beszárad a fejbe.
de sztem ami még nagyon jo ar/érték aranyu az a CISS tartályos megoldás. 70-80 ft-ra jön ki 1 patron térfogatú tinta kinyomtatása.amugy ha tenyleg ilyen keveset nyomtatsz sztem akkor egy kicsi ip nyomtató is megéri neked, mert ha abban beköt a fej az ember nem bánkódik annyira:-) és azok se rosszak!! a pg40-es patronjaimat mar kb 7szer újratöltöttem, és most azon mesterkedem hogy azokra is cisst kötök mert a tapasztalatom az hogy ott a fej akkor kezdi el a csíkozást ha a töltés helyén marad száraz tinta , ami töltéskor a tűvel együtt bekerül a fejbe. CISS-nél meg nem kerül mocsok a fejbe:-)
-
Márton
nagyúr
válasz
zoltan8905 #2564 üzenetére
Ma már 2200 körül lehet kapni cli-8 patronokat, eredetit. NEM ÉRDEMES baxódni az utángyártottal.
Igen, és 250 körül utángyártottat, amit én 1,5 éve rendszeresen használok, és még mindig jó! Szerencsém van? Lehet, de az árkülönbségből már 1-2 új nyomtató kijött volna...
Szal ha most tönkremegy a fej, akkor is megérte. -
zoltan8905
csendes tag
Sziasztok!
Én kb. 2 éve vettem IP 4200-as nyomtatót... már megvétel után hibás volt.
Elvittem a Bem József utcai (Margit krt-nál) lévő Canon hivatalos partnerszervízbe, ott egy szőrös fószer (a fószert helyettesítse mindenki azzal, amivel akarja) átvette, nekiállt csapkodni a nyomtató ajtaját és a mellékelt tesztképen nem akarta látni a hibát...A képet előtte be-scanneltem ÓRIÁSI felbontásban és feltettem net-re, 1xű elérési úttal.
Mikor hazaértem, felhívott egy picsa h ők nem látnak hibát stb. stb, pedig csíkos volt a nyomat - na mind1, gondoltam majd beviszem az Egressy úti Canon központba, ott megjavítják. (Asszem arrafele van vhol, de az biztos h 14.ker.)
Mivel előbbi helyen csak de. és kora du. méltóztatnak nyitvatartani és a nyomtató is 6 kilo, arról nem is beszélve,h csak vízszintesen lehet szállítani(!) mert ki/összefolyik a tinta, csak 1,5 héttel később tudtam bemenni érte.Egyből átvittem a "központba", ott a fiatal srác egyetértett velem a hibát illetően, sőt ő már a papírnyomaton is látta a hibát. Megjavították (a nyomtatófej volt a ludas) és hazavittem.
Otthon bekapcsoltam és kb félig voltak a patronokNem tudom mi történhetett, a fúvókatisztításkor ugye mindenképp fogy belőle tinta DE nem ennyi. Én a Bem József utcaiakra gyanakszom...
Később vettem bele utángyártott, chip nélküli patronokat: legelőször színhelytelen, zöldes volt a kép. Majd később beszáradt a fúvókák egy része (pedig 1,5 hetente kinyomtam 1-2 fúvókatesztet a beszáradás megelőzése érdekében, ahogy a Canon-nál is tanácsolták). Kimostam, kititsztítottam és úgytűnt minden rendben (a színt leszámítva). Aztán a nyomtatási minőséggel voltak problémák. A nyomtatási sortban megnéztem az épp folyamatban lévő nyomtatás beállításait (u. úgy néz ki mint nyomtatás előtt csak szürke,és semmit sem tudsz már rajta módosítani), és -habár max.ra állítottam a minőséget- közepesen nyomtatott.
Sztem azzal,h kikapcsoltam a tintaszint figyelést és elismertem a nyomtató előtt,h utángyártott patronok vannak benne (régiről áttett chippel), a nyomtató mindent igyekezett megtenni,h a "nem eredeti nyomtatási kellék használata károsíthatja vagy tönkreteheti a nyomtatót" részt beteljesítse.
Újabb beszáradás, majd tinták összefolyása. Igen, ÚGY! Egyik patronból átfolyt a tinta a másikba. Először a Magenta lett kicsit sötétebb, aztán a sárga lett zöld. Ma már 2200 körül lehet kapni cli-8 patronokat, eredetit. NEM ÉRDEMES baxódni az utángyártottal.Am javítás után az eredeti patronokkal készült fénykép sztem nem volt színhelyes - ez a sorozat sztem nem túl színhelyes. Vagy csak rossz a monitorom?
-
kopi.dll
tag
válasz
afterburner_ #2562 üzenetére
ah. értem thx.
-
kopi.dll
tag
válasz
afterburner_ #2560 üzenetére
nem. még azt nem tudom h miért nem nyomtat a kicsi feketéből ha a nagyból elfogyott.
-
kopi.dll
tag
válasz
afterburner_ #2558 üzenetére
hát akkor elég hamar kifogyott a patron, mert ez csak szöveg volt.
-
kopi.dll
tag
sziasztok.
a PGBK 5 patronnal hány oldalt kéne tudni kinyomtatni? Én kb 120 oldalt tudtam és utána kifogyott a patron. Ezek az oldalak nem tele feketék voltak
.
thx
-
blambun
tag
válasz
afterburner_ #2555 üzenetére
Ezzel kapcsolatban tudnál segítséget adni ? Őszintén szólva fogalmam sincs mit kellene bekalibrálni a monitoromon
-
blambun
tag
heló !
A nyomtatóm Canon IP4300. Szeretem, szépen nyomtat, meg minden, viszont az a gond, hogy mikor képet nyomtatok (mondjuk DVD borítót), akkor papíron mindig sötétebb néhány árnyalattal a kép, mint a monitoron. Simán MS Word-ből szoktam nyomtatni, szóval nem értem ez miért van. Többnyire annyira nem zavarna, de ha egy alapból sötétebb képet nyomtatok, és az végeredményben még sötétebb lesz, az néha már elég szarul tud elsülni.
Valaki tudna nekem segíteni ?
-
Luigi26
tag
Kiszedtem a fejet, kitakaritgattam (volt mit leásztatni róla) és miután megszáradt visszaraktam. Eredmény most már olvashatatlan a nyomat,és a fejigazitás féluton elszáll. Mi lehet a gond?
-
Luigi26
tag
válasz
afterburner_ #2550 üzenetére
Köszi,már egy ideje sejtem,hogy nem volt jó döntés
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest