- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Magisk
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
afterburner_
őstag
a tinta minőségétől függ, meddig húzza a fej, nekem szinenkent közel 1 litert elbírnak a fejek és utána sem a csíkozás miatt nyeklik meg hanem eléri a szavatossága végét:-) általában ha egy ideig fél lapot, vagy 1-2-t jól nyomtat akkor sokszor a festék sűrű, vagy a szűrő van bedugulva, és nem enged a fejnek annyi tintát át amennyit a nyomtatáshoz használna fel. ezt sok esetben lehet orvosolni vegyszeres tisztítással, most is volt nálam nem egy fej amiket javítottam , mert maga a fúvóka része jó volt a fejnek de a szűrő tök kuka... és azok is csak a lapnak bizonyos részéig nyomtak jól.
koliz: fogj egy csövet, húzd rá a fejen a sárga, magenta kiálló csonkjára, és nyomasd át desztvizzel.
le van levegősödve, valszeg annyi lesz a baja.
-
afterburner_
őstag
lehet már előtte ugrott, nem úgy értettem hogy kiakad a fogaskerék, hanem hogy megszorult valami miatt és ugrik egyet, és így elállítódik az egész. abban a pillanatban aminél eddig mondjuk elindult lefelé a tisztítóegység, lehet még nem indul el, mert az összhang felborult és emiatt elállítódott. elég egy fognyit elmozdulnia és vége..
canonoknál meg előszeretettel halnak meg a tisztítóegységek, ebból a szempontból a hp ügyesebb
-
afterburner_
őstag
megint magam ismétlem
házilag akkor lehet megcsinalni ha mondjuk csak megszorul valami beleesik,kifordul a szivacs, esetleg ragad a vízszintes lapát a tintától, de ha ugrott a fogaskerék, akkor teljesen elállítódik., de legtöbb esetben már nem is javítják ezeket mert sokkal többe van mint amit nyernél vele, meg mint írtam ráköltesz egy 10-est ha a fej van benne 2-3 éves akkor bármikor bedögölhet az is. nem rosszak a 4300-asok nekem is 4500-ösöm van félre rakva pár darab bontatlan fejjel:-)gyorsak az biztos, de most egy 4600-ossal nyomtatok, ami használtan került hozzám, de nincs azzal se gond., csak kicsit többet szöszöl időnként.
vidd el szervízbe és ott megmondjak mennyiért csinálják, házilag henkelésnek sok esetben nem sok előnye származik
a videón az van amit leírtam párszor, a vízszintes egység ragad a tintától és elakad.. de neked a leirtak alapjan valami elallitodasi problemad van
-
afterburner_
őstag
szerintem próbáld meg szervizben de lehet ideig óráig lesz jó mert ha több éves a fej akármikor megállhat az is, és akkor meg már annyiba lesz a gép mint egy új nyomtató. érdemes inkább újat venni. arra van egy év gari is így
szerintem meg nem sok ember fog tudni segíteni (legtöbbször cserélni kell és ezt szervizben tudjak csak, vagy aki ért hozzá , egy új tisztítóegység meg lehet van egy 8-10, + a beszerelés) nekem mondjuk van vagy 4-5 ip4300-asom rossz amiben a tisztítóegységek jók, de az a baj ha az ember kicseréli benne, és nem jó, akkor csak bosszankodás van hogy fél nap , és semmi haladás
arra meg mit lehet elkérni?
semmit.. szal szerintem amit fentebb írtam, új nyomtatók között nézz szét
-
afterburner_
őstag
elő szokott fordulni hogy kifordul a szivacs a tisztítóegység tappancsaiból amit a fejre rányom, de az is hogy leesik a szilikoncsík a vízszintesen mozgó egységről ez is okozhat elakadást.
de ha ilyet nem látsz a nyomtatóban, az is lehet hogy elállítódott a tisztítóegység, ha ugrik 1-2 fognyit a fogaskerék, akkor az cinkes, lehet emiatt is van a recsegés, mert már nincs meg az összhang a tappancs, és a vízszintes egység között. ilyenkor nem szoktak kínlódni a beállításával hanem cserélik, mert próbálgatni hogy mennyi fogat ugrott... az eléggé kínszenvedés.
van egy fogaskerék a tisztítóegységnél, azt ha forgatod, lemegy a fej + a vizszintes egység is , akkor nem szorul? ciklusosan le fel jön a tappancs? + a vizszintesen mozgó rész?
-
Márton
nagyúr
van egy kisebb és tőle jobbra egy nagyobb tisztító szivacs.
Efölé mozog fentről egy rugós, fehér műanyag lap.
A bekapcsolási folyamat végén eljut félállásban a szivacsok fölé, de mintha rögtön
vissza akarna menni, és ekkor ad egy enyhe megakadó hangot. Ilyenkor kézzel
vissza tudom tolni, és utána megint simán megy ide-oda, de csak kézzel.
Amint bekapcsolom valamiért nem ilyen sima az ügy, de nem látom mi az akadálya ennek.help!
-
afterburner_
őstag
ennek sok oka lehet... ha egy már jópár oldalt kinyomtatott fejről beszélünk idővel kopik, és már nem igazán hajlandó normál módban szépen nyomtatni, vagy akár legyen szó utángyártott tintáról, van köztük hígabb, sűrűbb, ezek teljesen máshogy viselkednek, ilyenkor legtöbb esetben normál módban csíkozva nyomtat a nyomtató. sőt mondjuk nekem anno az ip4300-asom amikor még normál papírra nyomtam, ott normal módban a gyári tintával is csíkozott:-)) nagy felbontásban volt csak jó.
Szóval a canonokban a PG fúvókasor alacsony felbontású ( ~ 600 dpi , 30 pl-es ) normál papírra van hogy így a szöveget gyors sebességgel tudja nyomtatni a nyomtató, a hosszú fúvókasor végett .
ahogy fotópapírra kapcsolsz, rögtön a fotó feketét használja a gép ami nagy felbontású, kis tintacseppekkel dolgozik:-)de ha lejjebb olvasol picit, sok embernek tanácsoltam akiknél beszáradt a pg fúvókasor, hogy csak át kell váltani fotópapírra, és már a fotó feketéből nyomtat a gép, igaz lassabban, de így azt lehet végső esetben használni.
-
afterburner_
őstag
ez a jelenség a lelevegősödés, amikor a fejbe belekerül egy levegőbuborék, ezt a fej nem tudja kidolgozni, csak egy vastagabb szívószál kell és át kell fújatni vízzel a fejet (nem kell víz alá rakni a fejet, meg szárítani..stb), sok esetben így működik is utána, de ha a szűrő nem enged át elég tintát a fejnek mert szemcsés tinta eldugította, akkor ez nem segít:-)
amiatt írtam hogy lassan le fog halni a fej mert, 3-4 év után bármikor előjöhet az hogy nyomtatni szeretnél és hopp előtte még jó volt aztán... 5 sárga led villanás és ennyi:-) ezért nem érdemes kímélni a nyomtatót, mert lehal annyi idő után benne a fej, hiába használja az ember eredetivel, vagy bármi kímélő megoldással:-)
-
afterburner_
őstag
hát jah nem éri meg a kinlódást a gyári patron. én még úgy sem használok gyárit hogy szinte ingyen kapom
még így is jobban megéri az utángyártott tinta, mellesleg meg a fej simán kibír azzal a tintával 3-4 litert amivel nyomtatok, így ha azt gyárival kellene pótolnom, és boltban venném akkor 6-700.000 ft lenne ugyan az a mennyiség ( 4 liter)
és mellesleg mivel fotókat nyomtatok nálam a gyári tintával pirosasak voltak a képek....
ip4500-al
jah ha már 3 éves a nyomtatód lassan készítheted az újat, mert a canon fejek 3-4 év után automatikusan lehalnak, valszeg hasonló dátumellenőrzés miatt mint akár a hp:-)
-
Korte123
csendes tag
Helo!
Nos, iP4300 és iP4500 egyaránt és ugyanúgy csinálja ezt a valamit. (van mind2 nyomim) Fel fogom tenni youtube-ra 1x, mert lefilmeztem
Szerintem te akkor alsó kazettából nyomtatsz mindig, mert mint rájöttem, akkor sose csinálja. Ezután, amikor csak lehet, abból nyomtatok.
A kis nyomtatás előtti előkészület pedig: 0-10mp normális, kb 30mp: feltisztítás (azaz tintapazarlás). Ez utóbbi sajnos minden nyomtató rosszszokásaAzt hiszem mára már sok lesz belőlem.
Kellemes Karácsonyt Mindenkinek!! -
afterburner_
őstag
tokba nekem jó a par ft/db matt is
képnek viszont picit vastagabb kell mint 170, de lehet megnezem majd akkor a mediaban de nem valoszinu hogy nalunk lenne ebből az olcsó hpből....legolcsóbb az avery volt multkor és az is 35 ft + elveszti a szinét akár egy nap alatt, az olyan szar, gyári tintától kezdve probaltam mindenfelevel..
-
-
afterburner_
őstag
a gyari tenyleg nagyon korrekt minőségű, csak eleg borsos, persze márakinek:-) de ha nem a leggagyibb patronokat illetve tintat veszed, akkor ugyan azt a minoseget megkapod, pl én az ink-mattel nagyon meg vagyok elegedve, nem azt mondom neha kicsit kell kalibralni valamelyik szint, de pl most auton van minden és tökéletes, de minimalisan! ennyit meger, hogy szinte ingyen nyomtassak.
gyári canon patronokkal 200 Ft / a4 lap vs. ciss-sel + ink-mate tinta 6-10 ft / a4 (teljes lap, teljes telitettség mellett kb ennyire jönnek ki) fotoknal is nekem nagyon gyonyoru kepeket ad, igaz ha gany a forrás akkor aztan olyan mindegyjah es nekem a fekete nem pöttyös, fotopapirokon olyan mint a korom, de anno 4 éve, vettem hp-be ink-jet festéket, annak a feketéje tényleg pöttyös volt...dehat abba az idoben meg az is jo volt
-
Laca 012
őstag
Hát nincs...Mármint "ára az olcsóságoknak" Ha nem a leggagyibb utángyártott festéket veszed, ugyanolyan színvilágod lehet...Ha pöttyös,akkor nyílván nem jó minőségű a tinta. Híg-sűrű, vagy csak egyszerűen szar, és nem úgy és annyi idő alatt szárad/szívódik a papírba,ahogy az meg van írva..
Ha nem lehetne sokkal olcsóbban ugyanolyan jóminőségű utángyártott patront/tintát venni, akkor egyik nyomtatós cég sem fejlesztgetné, az elvileg nullázhatatlan chip-jeit.
Ez csupán csak marketing. Pláne lehetséges az, hogy ugyanazt a tintát/patront veszed, mint amit a canon beszállíttat,és ellát saját logo-val, aztán árul nem éppen olcsón.
Ez a mai marketing!
A példa kedvéért: BMW-be a gumiszílenteket a febi gyártja. Megvehetem a BMW-nél 20.000.-ért azt a szilentet, amit 3.000,-ért veszek úgy, hogy a gumi részéből ki van köszörülve a BMW embléma...(rendesen boltban számlával garanciával) -
fefe1968
csendes tag
Ilyen embert nem ismerek
! Ellenben most végeztem egy alapos fejmosást. Meleg desztilált vízben szilikon tappanccsal rácuppantam a fúvókára és fecskendővel megszivattam jópárszor. Zsír tisztára kimostam és jó lett! Hogy meddig, azt nem tom'? INK Mate tintával töltöm a tonert, de ez még csak a második újratöltés volt...
-
KLep
csendes tag
IP 4300-as nyomtatóm van, és csak és kizárólag A4-es fényképeket nyomok szegély nélkül, matt fotópapírra. A képek közt egyaránt van kültéri és beltéri is, szal tényleg átlagos képek.
Eddig 28db A4-et nyomtam ki és a tintaszint kijelző a két feketénél még teli állapotot mutat, a ciánnál 3/4-ig van, a sárga és a piros egyaránt félig teli állapotot mutat. Szal szerintem átlagosan 50db A4-es képet ki fogsz tudni nyomni, vagy talán többet is, ha fényes papírra nyomtatsz - arra talán kevesebb festék kell...
Remélem segítettem vmit -
afterburner_
őstag
konkretan az ink-mate-ra gondolok, de volt egy srác aki anno küldött nekem egy linket hogy tinta összehasonlításnál az ink-matet hoztak ki a gyári utan a 2.-nak
szal nekem bevallt bár tény hogy most nyomtattam képeket ismerősömnek 3 megás képek voltak , de sajnos ez sem tudott mit kezdeni a szemcsés képekkel... szóval nagyon fullos fényképező kell gondolom hozzá hogy tényleg hozza azt a fotolabor minőséget.
netről meg elszedtem pár háttérképet kinyomtam és valami káprázatos -
afterburner_
őstag
jobban jarsz, még utangyartott tintával is nagyon szépek a képek, pl sztem jobbak mint a gyári tintával sok esetben
amióta nekem megvan a 4500-ösöm kb 2 honapja 250 a4-es fotopapirt nyomtattam + szinten 250-et arlistát előbbinél 80-90%-os lefedettség kb utóbbinál meg olyan 40% és ehhez eddig durvan 6-7szer töltöttem a 4db cli8-as patront.
-
kovasi
csendes tag
Hi!
Sajnos én már találkoztam evvel a hibával. Azt javaslom, vegyél egy új patront és ha azzal jó, akkor a rosszat cseréltesd ki gariba. (Nekem ezt 2hónap elteltével csinálták meg
)
A gép miatt ne bánkódj tuti jó masina, nekem most adta be a derekát 2év elteltével utángyártott patronnal. -
artos
tag
Ez azért van mert szürke nyomtatásnál a nagy fekete patront használja és a szürke színt csak abból keveri ki, míg egyébként ha nincs szürkére állítva a négy alapszínből nyomtatja a szürkét. Gyári tintával, a beállításhoz való gyári papírral, és helyes színbeállítással elvileg szürkének kell lennie a színskálának. Ha bármit megváltoztatsz, más gyártó papírja, utángyártott tinta, megváltozik a színkép.
-
TOMKTOM
tag
Természetesen nagyon nehéz megmondani, hogy mennyi lenne a darabköltsége a lemez nyomtatásnak, hiszen senki sem tudja, hogy mennyi jön ki egy garnitura patronból. Épp eszű ember nem vesz gyári patront ezekbe a nyomtatókba, még éppeszűbb meg egyenesen maga tölti, nevetséges oldalköltségek jönnek így ki. Szinenként 1200ft/60ml vagy 3600ft/250ml vagy 7200ft/l, a patronok ~6ml-esek...). Ha számolunk 2500 ft/szettel (utángyártott), és feltételezzük, hogy 100 lemez kijöbn belőle, akkor 25 ft/lemez.
Szerintem megéri, de csak utángyártott, vagy töltött patronnal.
Szerk.: Mire végeztem a pötyögéssel, írt istvansz, így korrigálok: 12,5Ft/lemez...
Továbbra is azt mondom, hogy megéri.
[Szerkesztve] -
TOMKTOM
tag
Azért szerintem egy kicsit meredek egy ''szürkeárnyalatos'' technológiát egy olyan szines technológiával összehasonlítani, aminél ráadásul a kép a középső lyuk kivételével a teljes lemezre kiterjed (persze csak fullprint lemezeknél). A helyedben én nem erölködnék a LS és LabelFlash-es vackokkal.
Szerintem nem kérdéses a, hogy a használhatósága és az élvezeti értéke miatt jobban megéri a nyomtatás.
Más: Korábban valaki kérdezte, hogy a 4300-as tud-e fullprintet A4-es hordozóra, igen tud. Továbbá kérdés volt, hogy mindkét lapadagolóbol megy-e a duplex nyomtatás, igen megy. -
szeva000
addikt
Nemtoom mennyit bír el cd nyomtatásból(az a baj,én már nyomtattam sokat,de sosem néztem meg mennyit bír),de az tuti,hogy ha gyári patronnal eteted,akkor felejtsd el a dolgot,mert nem éri meg.Tuti,hogy a gyári tintával az 50ft/db körül fogsz mozogni,de lehet mégtöbb.(minőség kérdése is)
De elnézést mindenkitől,ha tévednék
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged