- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Netfone
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
Új hozzászólás Aktív témák
-
afterburner_
őstag
válasz
Laca 012 #3834 üzenetére
mostanában engem is sok cég keres meg, olcsó üzemeltetésű nyomtatókat keresnek, de a nyomtató is legyen olcsó, ezt meg csak cissel lehet kivitelezni , patronokkal nem igazan éri meg a nyomtatás, így meg színesben is olyan áron lehet nyomtatni mint a monokróm lézerrel, terhelhetőségre ezek is szépen bírják a strapát, volt olyan ügyfelem aki 2 hónap alatt 30.000 oldalt tolt bele egy kicsi mp280-asba, és nem szöveget hanem szórólapot, cissel együtt meg megvan 15-16.000 ft-ból egy ilyen gép 320ml tintával
míg más nyomtatókhoz ennyibe kerül 1 szett eredeti kellékanyag
100 ml tintát meg 800 ft-ra jön ki hozzájuk, amikkel nincs gond hosszabb távon sem, ebből meg simán ki lehet nyomni 2000-2500 oldal szöveget ~0.4 ft / oldal
de amint linkeltél epson sem egy rossz választás
3 ft / a4-es szöveg az elég jó már gyári patronnal, ha tudja tényleg azt a 3500 oldalt / patron.
ip4850-es gyári patronnal egy oldal szöveg kb 7-8 ft-ra jön ki., az utángyártott ha 400 ft-os meg kb 1-1.5 ft / oldal , csak sűrűn kell cserélgetni
ezprint amúgy elég szutyok márka, itt a fórumon is többen panaszkodtak már rá... de árát tekintve elég jó
-
afterburner_
őstag
válasz
Laca 012 #3832 üzenetére
tehát resettelitek a patront és mielőtt kifogyna a chip szerint, már kifogyott a patronból fizikailag a tinta? ez egyszerű.. a tinta elfolyik a patronból, elég ha 2-3 ml elszivárog a nagy patronból, vagy 1-2 ml a kicsiből, vagy nincs meg a 18 / 9 ml-es térfogata.
és máris hiába csökken a tintaszint normálisan a chipben, ha fizikailag már nincs a patronban annyi tinta.
utángyártottaknál előfordul, azok nem mindig tartják meg a tintát, a rossz minőségű szivacs miatt. ez persze nem mindig jelentkezik a papíron hogy folyik..
-
afterburner_
őstag
válasz
Laca 012 #3830 üzenetére
és már több patront cseréltél a chippeken?
fura, az auto resettes működik így, hogy ha kipattintod, akkor újra telinek mutatja, vagy folyamatosan sárga felkiáltó jelesnek mutatja?
a tintaszintfigyelés önmagától nem áll vissza, ahogy írtad , tehát ha kikapcsolod, akkor folyamatosan üresnek jelzi.
-
afterburner_
őstag
válasz
Laca 012 #3828 üzenetére
az is lehet a chip rendesen figyeli, ha van az ip4850-esnél tintaszintfigyelés, csak mondjuk a patronban nincs meg a 9 ml tinta, vagy szar a szivacs és elfolyik a tinta, vagy gyorsabban fogy mint kellene, és emiatt a chip azt hiszi még a patronban lenne, és engedi nyomtatni, közben már rég nincs benne semmi
ip4700 4600-nál volt oylan auto reset chip ami pl resettelődött ha kikapcsoltad a gépet és vissza, nah ekkor ugye sosem lehetett látni meddig van a tintaszint, foylton telinek mutatta, legalábbis annál aki ki be kapcsolgatta a nyomtatót.
-
afterburner_
őstag
válasz
Laca 012 #3814 üzenetére
mint írtam már sokszor a fórumban új canon fejek élettartama (4600-tól felfelé) 2-3 év, a 4500-ösöknek még talán 3-4 év volt max. ilyenkor akár elég ha ki be rakod a gépből a fejet, akkor is letilthatja, vagy nyomtatás közben is
a szavatosságuk független a nyomtatás mennyiségétől. ha ezalatt az idő alatt 100 oldalt nyomtatsz vagy 100.000-et akkor annyit bír... ezért érdemes nyüstölni, mert ahogy berakod a fejet, az óra ketyeg vissza
-
afterburner_
őstag
válasz
Laca 012 #3811 üzenetére
a tintán múlik hogy van kikeverve, én pl minden patrontípushoz külön keverem a tintát, így akkor nincs gond velük és a színek is szépek , ennyi a titka az egésznek
az utángyártott gyártók hajlamosak sűrűn váltani a tinta összetételén, így olykor csak azzal szembesül az ember hogy egy patroncsere után ugyan annál a márkánál már teljesen másak a színek.
azt megnézhetnéd a 4500-asnál hogy a sárga a fúvóka-ellenőrzésen mennyire halvány, esetleg okozhatja beszáradás is . ezt átmosással nem lehet kiszedni, csak 30 perces áztatás, 50-60 fokos víz oldja ki.
-
afterburner_
őstag
válasz
Laca 012 #3806 üzenetére
így légtelenítsd valszeg meg fogja oldani a gondodat, így koncentráltan kell átnyomni vizet a fejen 2-3 ml-t
ha ezután sem jó, akkor szűrődugulás, vagy be van horpadva a szűrőd a kék csonkon.
-
afterburner_
őstag
válasz
Laca 012 #3806 üzenetére
egy kis érdekességet leírnék
4500-ösnél (cli-8-as) cyan tinta sokkal koncentráltabb mint az újaknál, ezért pl sokkal kevésbé fogy a kék, kevesebbet kell a lapra nyomni ugyan ahhoz az árnyalat eléréséhez mint pl egy 4850/490-esnél . A cli-526 cyan sokkalta hígabb ezért szinte ugyan úgy fogy mint a többi szín.
ezt itt láthatod mennyire elég a patron:
ip4500-asnál 3 * 13 ml
Cián: 459 fénykép (CLI-8C), bíbor: 300 fénykép (CLI-8M), Sárga: 334 fénykép (CLI-8Y)²
ip4850-esnél : 3 * 9 ml
Cián: 207 fénykép (CLI-526C), magenta: 204 fénykép (CLI-526M), sárga: 202 fénykép (CLI-526Y)²
ha kis számolást végzel 39 vs 27 ml 1093 db vs 613db kép , rögtön rájössz hogy az hogy kisebb a patronok kapacitása egy dolog! de! a tinta fogyasztás is sokkal nagyobb, mivel ugyan azt az árnyalatot hogy tudja a 4600-4950-es széria, több festéket kell a lapra nyomtatni a hígabb festékből
tehát több festék = a szűrő hamarabb dugul (ha több szemcsés festéket kell átszívnia) = hamarabb jelentkezik dugulási probléma.
igazából tintán is sok múlik , hogy mennyire szemcsés a tinta, ha szemcsés az bedugítja a szűrőt, csökkenti az áteresztő képességét, a fej nem kap sok esetben elegendő tintát ekkor jelentkezik az hogy olykor egy nagyobb mennyiségű / telítettségű oldal nyomtatásánál elfogy az adott szín, vagy akkor kerül oda a levegőbuborék a fejhez, ezt nem tudod csak mosogatással, áztatással , gépi tisztítással orvosolni, ehhez le kell légteleníteni a fejet egy csővel.
nekem a 4500-asoknál sosem volt gond a sárgával, inkább a piros volt az ami szenvedett, mert ott egy csőrendszerhez 2 fúvóka kapcsolódik, és több tintát igényel a fej.
-
QwErTy42
addikt
válasz
Laca 012 #2100 üzenetére
Szia!
Ez egy kicsit rossz hasonlat.
Nem a marketingről szól, hanem arról hogy a gyártók garantálják a nyomtatható oldalszámot, minőséget és rendelkezésre állóságot, míg az után gyártottal mindig ott a rizikó hogy azért lesz szar, mert kevés oldalt bír, azért mert beszárad, azért mert folyik, csíkoz és k.... nem tudom használni amikor a leginkább kellene vagy kifakul a képem két év alatt és buktam.
A nyomtatási költségbe ezt is bele kell számolni. Mert nagyon nem mindegy hogy egy 1000 forintos elvileg hű de jó minőségű után gyártott patronból minden 4. vagy 5. selejt és általánosságban 30%-kal kevesebb oldalt tud produkálni mint az eredeti. Arról nem is beszélve, hogy fotóra gyengébb és beszáradásra is sokkal érzékenyebb. Ha meg már beszáradt akkor színenként cserélhető rendszereknél a nyomtatófejet is tönkre teszi, ami ha bele gondolunk, szépen megdobja a nyomtatási költséget egy új nyomtató vásárlásával.
Így számoljuk újra az után gyártott patronos költségeket!2000 forint jobb helyeken egy gyári patron, amiből már 300 oldal kijön. Vagy egy másik példával 6000 egy olyan, amiből 1000 oldal. A 6 forint körüli lapköltség hol pénz egy átlagfelhasználónak, aki havonta nem nyomtat 100 oldalt sem? Mikor 10 emberből 5 naponta többet elpöfékel...
Az a baj, hogy a laikus, aki csak annyit lát, hogy a patron a polcon terem, nem tudja felmérni a mögötte megbújó technológiai tudást és szakértelmet, amit nem két év alatt fejlesztettek ki.
Ha nem látsz valami mögé, akkor könnyen hiszed, hogy könnyű.
Ja és még egy!
Eredeti patron árai között is vannak durva különbségek akár azonos típusnál is. Sok helyen kétszer annyiért mérik, mint egy márkaboltban vagy egy Iponban...
Körül kell kicsit nézni a neten mielőtt beszaladsz a madaras teszkóba horror áron megvenni az akármit! -
afterburner_
őstag
válasz
Laca 012 #2583 üzenetére
alkohol esetleg, én azért nem használok pigment tintát hanem dye-t bele ami a cli8 feketébe való. azt ki lehet mosni a fejből de ha a pigment beleköt , és alkohol se hozza ki, akkor semmi. bar nekem alkohol nem igazan vallt be a kis patronoknál. valamitmegmarhatott belül mert utanaa tinta se folyt rajta át. lehet a pgibk azért másabb kicsit.
-
afterburner_
őstag
válasz
Laca 012 #2541 üzenetére
procolor nem a színhűségéről híres de nem vágja haza a nyomtatófejet ismerősi körben sokan azt hasznaltak még régebben, és dugulásra nem volt panasz
alcoholt mellozni:-)
lumixx az sajnos a tinta vágta haza...én is úgy jártam ősszel tavaly hogy a piros tintat amit vettem rossz minőségű volt és hazavágta a 3. fúvókasorom, nekem is jött mind a két sorból a tinta, dea 3. sor piros sehogy sem (pl a CL egybefejes patronnal is úgy van hogy egy sor fúvóka van benne a piros színnél, de papirra nyom egy erősebbet és egy halvanyabbat, fótóra hasznalja a halvanyat, az erősebbet meg normal papirra. )
na most nalad is gondolom cd nyomtatásnál meg fotó papírra nyomva nincs piros, és ezt én sehogy sem tudtam helyrehozni
pedig probaltam mindenhogy... ugyan ez a hibajelenség lett a CL patronomnal is, ugyan az a tinta nyirta ki mint a 4500-ösömet.
-
afterburner_
őstag
válasz
Laca 012 #2539 üzenetére
ez így van az alcohol nekem mar kúrta szét a fejet....utána már semmi nem folyt át rajta. viszont a pgibk nagy feketébe én ezert nem hasznalok, pigment tintat, csakis cli8-as dye tintat mert azt oldja a víz.
de ha iprobaljatok tintat locsoltok az asztalra, az alcohol nem oldja fel!! csakis a viz oldja ki a resekből is, vagy pedig a domestos:-) vagy mas egyeb klór tartalmú tisztitószerek, az fehírít kemenyen
lehet már változtattak amugy az mmc, illetve a logic összetételén is, de volt egyket ember aki vett tőlem vadi új fejet, és kb félig urult ki a patronjuk (logic patronokat hasznaltak), de a fej el is kezdett csikozni szépen, mindez par nap leforgasa alatt, azota helyrehoztam nekik és szépen megy qprint / procolor patronnal.
-
afterburner_
őstag
válasz
Laca 012 #2279 üzenetére
gondolom rossz minőségű a tinta (szemcsés), pl mas tintanal meg a piros szokott kanyec lenni... nyirtam mar en is ki jópár nyomtatófejet mire megtalaltam a helyes tintakombinaciót, raadasul kb 3 fajta tintabol lett kivalasztva melyik az idealis. tehat pl en nem is egy márkát használok...
-
-
afterburner_
őstag
válasz
Laca 012 #2130 üzenetére
jah kanyec, ennyi, kukazom, nem szamit, kb 10szeresen visszahozza az árát 2-3 hónap alatt...eddig tart sajnos nalam egy canon
de meg utoljara kinyomtattam 150 oldal full a4 duplaoldal arlistat ami kb 70%-os telitettségű oldalakent vagy több, ami azert berantott egy 350 ml tintat
-
afterburner_
őstag
-
afterburner_
őstag
válasz
Laca 012 #2082 üzenetére
én sem töltögetek,patront nem:-) de sokan vesznek tőlem tintat töltögetesre, kb 100 ft-ra jönki egy töltés, de mivel altalaban mindig marad a szivacsban így meg olcsobb, nekem cissem van külső tartalyok, tölthetem megint, atlepve az 1 litert
eddig a 4300-asaimmal meg anno 1.4liter tintat sikerült elhasznalni
kivancsi vagyok ez a 4500-ös mennyit birt, mert elozo eleg hamar beadta az unalmast..
a regebbi nyomtatok meg igen sokkal strapabirobbak voltak (pl most rendeltem egy ip3000.es fejet, elegge jol bírta az is a kikepzest, ugyhogy msot kap egy fejet:-) ) , itt igazan a szuro az ami bedugul az ujaknal es utana ha probalja kimosni az ember, a vege az elsz hogy ki kell szurni mert nem kap a fej tintat, de onnantol kezdve belemegy egy kis szemet...aztan kezd lehalni a fej:-) dehat valtozo valamelyik fej jobban bírja valamelyik ekevsbe..nekem 3 évig volt hp-m eleinte birtak a patronok egy evig is..csak amikor a hp elkezdte visszahivni a patronokat és a hazsnaltakat ujratölteni....nah azok mar egyre kevesebbet birták a kiképzést, 2 hónaponként cserelhettem oket.. mondjuk a canonjaimat is altalaban 3-4 honap utan lecserelem mert szarráhajtom
minnel jobb nyomtatot veszek annal többet nyomtatok es sajnos ezek sem birjak örökké
-
afterburner_
őstag
válasz
Laca 012 #2079 üzenetére
a fej beszarhat a szar minosegu tintatól is...azert ezekbe nem mindegy milyen tintat tunkolsz. eldugul a szűrő aztan utana jön a cumizás.
gány tintabol kb elbirnak a szűrők, (altalaban pirossal szokott gond lenni) 70-100 ml-t
közel 1 liter kinyomtatott tintamennyiségnél jarok a 4500-ösömmel, kb 2 honapos, remelem bírni fogja még
picit csikoz tesztmintan dehat annyi baj legyen , a nyomat szép nagy felbontasban, ott nem latszik
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpársportok
- Max
- sziku69: Szólánc.
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ne hagyd ki: AORUS ELITE lap, 41.500 Ft-ért! 0% THM-re is!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest