Hirdetés
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabor970
addikt
igazad volt a minőséggel kapcsolatban! Ezzel a nyomtatóval már nyugodtan lehet fotókat nyomtatni, a minőség erősen megközelíti a vegyi úton készült fotóét! Az epson C64-em ettől még nagyon messze volt.
-
artos
tag
Nyomtató kalibrálás, színprofil készítés 2500 Ft. digit-printer@freemail.hu
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Végre megvan a masina!!!!
Eddig két fotót nyomtattam, igaz még a korábbi epsononhoz kapott DURABrite photo papírra, de az eredmény minden várakozásomat felülmúlta!!! Nekem az alapból kapott nyomtatáskezelő szoftver is nagyon bejött, legalábbis fotónyomtatáshoz. Mást még nem próbáltam.
NAGYON TETSZIK!!!

-
istvansz
csendes tag
Helló!
Pixmania-val vigyázni kell. Egyébként francia cég, az irodájuk is ott van, ha jól tudom. Szóval elég macerás bármi ügyben megkeresni őket.
Hp-t szerintem tintasugarast nem éri meg venni. Sokkal igényesebb a Canon, jobb minőségben is nyomtat. Ha nem a legócskább tintát használod hozzá és rendszeresen nyomtatsz vele akkor nem kell aggódni a fej miatt. Lézert meg akkor érdemes venni ha csak szöveges doksikat akarsz nyomtatni. Grafikához már nem olyan jó. A fotó nyomtatást persze el is felejtheted
-
Jazz
veterán
És mi a véleményetek pl. egy Hp 5940-ről, mint alternatíva 4300 helyett. 20 ropi [link]
Nem nagyon ismerem Hp-kat, csak azért gondoltam erre, mert ez talán tuti megoldás a beszáradásra: patron fejjel együtt van, azaz utántöltöd, aztán ha behal, nagy cucc, veszel új patronokat és kész. Csak nem tudom hogy itt van-e ilyen tintaszint figyelmeztetés kikapcsolás.
Esetleg még lézeren gondolkodtam, az is vagy 25 körül van, monokróm. Na most nem tudom csak a beszáradás veszélye miatt megérné-e monokróm lézer, vagy gyengébb minőségű Hp. Szerintetek? (igazából azért vacillálok ennyit, mert nagyon elkeserítő ha ki kell dobni drága, nagyon jó nyomit beszáradás miatt, sajna megtapasztaltam) -
Jazz
veterán
válasz
Gabor970
üzenetére
Ez a pixmania nekem gyanús. Sehol egy telefonszám (az is olyan hogy majd ők felhívnak engem), sehol egy cím, központi iroda vagy bármi....
Mintha nem is létezne, de se impresszium, se info rólunk, semmi, vagy max. vak hivatkozások. Nem azt mondom hogy átverés, de nagyon kíváncsi lennék, ha valami gond van és visszakéne küldeni, akkor hova??
(szellemcéggel való procedúráról nem is beszélve)
Sajna depo-n minimum ár 26.000.
-
fefe1968
csendes tag
válasz
Gabor970
üzenetére
Az 1pl-es cseppek végett talán spórolósabb, de ha hosszabb ideig nincs használva, akkor bekapcsoláskor elszüttyög ez is jó pár millilitert... Én a gyári garnitúrával jó, ha 3-4 A4-es színes fotót nyomtattam. Csak szövegre kapcsoltam be néha és szürkeárnyalatba kapcsolva. Láss csodát kiürültek a színes patronok is. Vagy 5 percig szivattyúzta a festéket, holott feleslegesen, mivel két sort nyomtattam volna piszkozatban. A HP-vel nem volt egyedül ilyen tapasztalatom. Szerintem ezzel együtt kell élni. Most, hogy már olcsóbban üzemeltetem, nem sajnálom használni, így mindennap bekapcsolva már nem szüttyögi ki az anyagot.
-
Gabor970
addikt
Köszi a véleményt a patronról! Én is igyexem majd megkeresni a még nem túl drága, de már jó patront. Egyenlőre tetszik az amit itt a hirdetőben hirdet egy srác. Dehát, majd meglátjuk mikor kell rendelni. Amúgy azt láttam pozitivumként a leírásokban, hogy ezek a canonok viszonylag mértékletesen bánnak a festékkel. Az epsonom néhány bekapcsolás alkalmával sikeresen megivott egy negyed patronnyit.
-
fefe1968
csendes tag
-
Gabor970
addikt
Köszönöm a választ!
A boltban G and G patronokat árulnak. Ők nem próbálták 4300-asba, csak 3300-as nem ment nekik azzal. Nem is a minőségi problémákra gondolok, hanem, hogy a nyomtató nem volt hajlandó (chip átrakása után) üzemelni az utángyártott patronnal.
Amit írtál az bíztató a 4xxx-es nyomtató élettartalmával kapcsolatosan.
Közben felhivtam Schenker88 nickű fórumtársunkat, aki forgalmaz utánygyártott patronokat, és ő ellátott tanácsokkal, illetve megnyugtatott, hogy a 4300-asnak is kell mükszeni velük. Meg is rendeltem a nyomtatót, péntekre meglesz
)
Nem tdujátok, hogy a Pixmanián hogy tudják ezt a nyomtatót 22xxx Ft-ért árulni? Patron nélkül esetleg? Vagy gariban visszavitt és a gyártó által újraforgalmazott készülékek lehetnek? (ahol dolgozom, ott is csináltunk a HP-nek ilyent. A gariba visszavitt nyomtatók helyett újat adnak, a visszavittet meg küldik a gyártóhoz, ahol a gyári javítók megjavitják, minden olyan külső alkatrészt cserélnek amin látszik a használat nyoma, és megy ki a boltokba újként. Ez kicsit elkeserítő. Nemrég szétkaptam a 2 éve sulinetben vásárolt Epson C64-emet, és abba is bele volt belül pecsételve a duma, hogy ez felújitott készülék)
Üdv!
Gábor -
TOMKTOM
tag
válasz
Gabor970
üzenetére
Szia!
Attól függ, hogy milyenre gondolsz. Néhány ultragagyi kivételével mind jó, hogy miről beszélek, az ügyben olvass vissza kb. 50 hozzászólásnyit. Az tény hogy szinte mindenki aki IP 4xxx-et használ vagy tölti, vagy utángyártottat használ. Egyébként elég drága lenne üzemeltetni. Egy ismerősöm egy 1000 fős koliban bérnyomtatott egy 4200-assal, átlagban napi 2 feketét fogyasztott, de a szinesek sem bírták 2-3 napnál tovább. Csak utángyártottat használt, mindent, amit olcsón meg tudott venni, márkától függetlenül, de sosem volt gondja. Látható minőségromlás úgy 15-20000 oldal után kezdett jelentkezni, ekkor vett egy másikat... -
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Valaki tudna gyorsan válaszolni, hogy a 4300-asba biztosan jó-e az utángyártott patron?
A bolt ahol venném aggódik, hogy nem fog vele mükszeni, arra alapozzák, hogy a 3300-ast nem sikerült utángyártottal üzemeltetni.
Köszönöm előre is!
A fotókkal kapcsolatosan csak annyit, hogy biztosan csak én nem láttam, még elég szép tintasugarassal nyomtatott fényképet, de nekem összehasonlithatatlanul jobban tetszenek a fotótechnikai úton készült képek. és hát nagyobb tételben bármikor lehet 20-30 Ft/db áron rendelni 10X13-as vagy 10X15-ös méretben. -
TOMKTOM
tag
válasz
Gabor970
üzenetére
Ezzel a ''netenredelt fotó olcsóbb és szebb'' dologgal lehetne vitatkozni... Szerintem semmivel sem drágább a netes képrendelésnél. 100 db fényes Epson Premium Glossy 10*15-ös és 50 db ugyan ilyen 13*18-as papír szettben 2500 Ft... Az utángyártott/töltött patron semmivel sem rosszabb és sokkal olcsóbb. A minősége meg egyenesen mgdöbbentő... Szabad szemmel nem láthatóak a pöttyek!
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Nyomtatóvásárlás előttállok, és egyenlőre a 4300-as tetszik legjobban. Látom nem kicsik a patronok amik bele valók. mik a tapasztalataitok, mennyire gazdaságos a masina?
Nekem elsősorban a hamarosan egekbe ugró chello-s netsebességemből adódó várható dvd letöltögetés mellé használnám. Borítónyomtatás és dvd nyomtatás. váhatóan havi kb 15-20 borító+lemezdekor.
Fotókat nem hinném, hogy nyomtatnék, az sokkal szebb és olcsóbb neten megrendelve. -
Zoli2
aktív tag
A tapasztalatom kicsit ellent mond annak, hogy a fotó feketét is használja a nyomi –szövegnyomtatáskor – a fekete szöveg előállításához. (vagy csak nagyon keveset használ belőle)
Nekem az a tapasztalatom, hogy amikor sok szöveget nyomtatok (300 oldalnál is többet), a kifogyott nagy fekete kazettát talán 2x is cserélem vagy töltöm, de a kis tartály szintje semmit sem változik és nem állítottam a settings-ben szürke nyomtatásra. -
Sziszi1
csendes tag
Hi uraim !
Olyan gondom tamadt, hogy a nagy fekete patronom nem akar normalis feketet nyomni. Ha alacsony minosegen nyomtatok nagyon ronda a kep, ha felveszem am inoseget nem latszik semmi problema. Probaltam a tisztitast tobbszor meg a fej allitast is de semmi. Mi lehet a gond ? Eltomodott fuvoka ? Meghalt a fej ?
[link] -
fefe1968
csendes tag
Minden úgy van, ahogy gyári patronnal... Még soha nem variáltam színprofillal és csak Canon papírt használok, egyenlőre van abból bőven. Tapasztalatom szerint, még a TDK papír volt hasonló, bár az mattabb/porózusabb, de olcsóbb
.
Easy photo-t még csak fel sem telepítek, egyéb fotószerkesztő progiból nyomtatok.
Igen, az INK-MATE-s fickó nagyon korrekt, azonnal válaszol és személyre szólóan jótanácsokkal lát el. Az árú is tetszik és pikk-pakk meghozza a posta is gyorsan. Nem vagyok érdekelt az üzletben
, mégis ajánlom... -
Jazz
veterán
- Valaki írta, hogy ha nincs bekapcsolva a szürkeárnyalatos nyomtatás, akkor a tök feketét is színekből állítja össze. Ez nagyon gáz-->Akkor ha olyat nyomtatok hogy fekete szöveg, meg van rajta színes ábra is (azaz nem kapcsolhatom be a szürke nyomtatást), akkor a fekete szöveget is színesből állítja össze? Ahelyett hogy a pigmentes nagy feketéből használna a szövegekhez, a színes ábrához meg értelemszerűen a színekből?

Remélem nem így van. -
Jazz
veterán
Hát---
Ajánlatot kértem az Ink-Mate-től:
PGI-5Bk--Can-SIM-30A--(pigment) Black---40 ml---1.710 Ft/db,btto
CLI-8Bk--Can-SIM-10A--(dye) Black---40 ml---1.680 Ft/db,btto
CLI-8C,M,Y--Can-SIM-30C--(dye) Color---3x20 ml---2.230 Ft/db,btto
Egy Up nekik, nagyon korrekt, a 2 oldalas részeltes levél is (szívesen beemelném). Ők úgy látszik ismerik az: 5%lojalitás növekedés-->50% profit növekmény-statisztikát.
És azt ugye már elegen írtátok hogy a tintaminősége kiváló. Nevetségesen alacsony ár.
Tinta-gond megoldva. Over.
-
cirmi80
csendes tag
Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy az IP4200 nyomtatóhoz az utángyártott patronon lévő chipet hogyan kell hatástalanítani?
-
fefe1968
csendes tag
válasz
istvansz
üzenetére
Javaslom informálódj a honlapjukon! Sokféle tinta van, melyek egyrészt abban különböznek, hogy más-más segédeszköz van csomagolva melléjük (különböző patronok töltéséhez), másrészt feltételezem különböző összetételű tinták, melyek legközelebb állnak az adott gyártó eredetijéhez (persze lehet utóbbiban tévedek). IP4200-es nyomihoz pl. kifejezetten nincs ''Canon'' tinta, hanem Samsung/Lexmark kompatibilis, Koreai gyártmányú tintát ajánlanak, forgalmaznak.
-
istvansz
csendes tag
Üdv!
Ebből az Ink-Mate tintából létezik univerzális változat, ami többféle nyomtatóhoz jó? Vagy egyáltalán különböznek az tinták a különböző nyomtatóhoz gyártott készletekben? -
Jazz
veterán
válasz
szeva000
üzenetére
Na most kicsit jobba utána néztem:
Peach patron: 1200Ft
Hát ez baromi drága, mikor írtátok hogy eredeti is közel 1800-ért van.
Procolor: 650Ft
Viszont ez nem Hyson (amit már nem is lehet kapni) vagy Peach.
Idézetek a fórumból:
''InkMate Szinenként 1200ft/60ml vagy 3600ft/250ml vagy 7200ft/l, a patronok ~6ml-esek''
''Ink-Mate töltők nagyon jók,azt lehet kapni kb.1800ft a 4töltéste való(C,M,Y).A feketékre is ugyanígy van kb ennyiért ''
''És ugye fefe1968 írta, hogy 7000-ért jön és abból kb. 4x feltölt mindent.
Na most akárhogy számolom nem igazán jön össze, főleg az a 60ml-es, amivel 10x lehetne feltölteni, és csak 1200...
No de mindegy. kb 2000x5 (patron): 10ropi.
ugyan ez Rrocolorral: 650x5x4=13000
Peach: 1200x5x4=25000 -
fefe1968
csendes tag
A legelső töltésnél megszívtam, mert nem volt elég leragasztani az alját. Úgy egyből kifolyik az anyag. Kesztyűs újjal befogom, ez a megoldás. A chip cserénél vigyázni kell, mert az a lelke, a töltést viszont nem lehet elrontani. Ami pedig perdöntő volt, hogy patronban nem találtam''jót''. Hyson-t ajánlják sokan (valószínű jó is), de hogy hol lehet kapni, az rejtély. Én még soha nem láttam sehol. Procomp, G&G és hasonlók vannak mindenhol és 7-8 rongy körül. Árban és minőségben finoman szólva nem tartom megfelelőnek. Ha valaki tud úgy szerezni minőségi patront, hogy a haver valakijének a valakije hoz és összefutva a buszon átadja baráti áron 400.-ért, akkor megértem, hogy azt használja, de én nem találtam ilyen lehetőséget. Az említett feltöltőt betudtam szerezni, postával együtt 7.000.- kereken. Ebből 4x feltöltöm az összes szinest, a kis feketét 8x és asszem' a nagy feketét is 4x kb. Nem vagyok nagyfelhasználó, amit kapok tintát az pont 3 évig jó és kb. annyi ideig tart ennyit elhasználnom is.
-
kaliber
aktív tag
Sziasztok!
Hogy egy kis adalékkal szolgáljak az utántöltés kontra utángyártott patron témához, saját tapasztalat én mind a két módszert alkalmaztam az tény, hogy az utántöltés olcsóbb, viszont nekem nem sikerült úgy töltenem hogy ne lett volna egy kis pacsálás a tintával hol az asztal lett tintás hol a kezem, olyan is volt hogy egyszerüen kifolyt a tinta patronból (leragasztottam kifolyónyílást és a ragasztó levétele után történt) olyan is volt hogy a piros túl híg volt (nem INK-MATE festék volt, talán az jobb minőségü), és a nyomaton erős piros túltengés volt amíg kinem cseréltem utángyártott patronra, ellenben a chip csere kelléke egy szike meg egy pillanat forrasztó nekem sokkal gyorsabb és tisztább megoldásként vált be a chip csere, és nem volt még vele problémám.
[Szerkesztve] -
fefe1968
csendes tag
Az INK-MATE nekem szimpi volt, régen is használtam HP-hoz és mind minőségileg, mint üzleti oldalról nézve jó tapasztalatom van. Vidéki vagyok, tehát nem tudok pesten felkeresni számtek boltot, vagy xy-t, hogy vegyek tintát, patront. Az említett cég azonnal tudott a nyomtatóhoz ajánlani festéket, ráadásul a kétféle feketét is, amit mások nem, vagy éppen elsiklanak felette. Futár hozza ki, bár nem a legolcsóbb, de szinte mindíg megkapom 1, max. 2 napon belül és kiváló minőségben. A tinták szavatossága 2-3 év, frissek, korrekt minden. Ennyi. Más gyártókkal/forgalmazókkal nem voltak ilyen benyomásaim. Tehát semmi trükk a beszerzésnél, irány a honlap [link]. Az oldalon talán nincs fennt konkrétan, nekem is kérdeznem kellett tőlük és akkor adták meg a paramétereket.
-
Jazz
veterán
Visszaolvastam már korábban is, több százat is, ha nem akarsz bunó lenni akkor ne legyél (amúgy nem voltál)
, de a kérdés egy amolyan végleleg tisztázásra vonatkozott, hogy most amikor beruházok melyiket a sok közül, és amolyan ''biztos hogy akkor ezt''...
De ha ez nem jött le, akkor leírom így:
fefe1968 ezt favorizálta:
INK-MATE utántöltő kitt 4200
Can-SIM-30A (PGI-5Bk)
Can-SIM-10A (CLI-8Bk)
Can-SIM-30C (CLI-8C,M,Y)
Zoli2 pedig ezt:
Színben az InkTec tenta jött be, bár a feketéje nem tökéletes....
Aztán szeva000 #826-ban is Ink-matet írta útmutatóként, gondolom ő is azt használja (de ez nem biztos)
Meg még kíváncsi lettem volna a te, meg esetleg mások véleményére, de jó, akkor INK-MATE.
És esetleg tuti tipp, ahonnan ti is szerzitek (gondolom legjobb legolcsóbb).
Tű, gumikesztyű már megvan.
Köszi!
[Szerkesztve] -
TOMKTOM
tag
Nem akarok bunkó lenni, de az előző 20 hozzászólásban minden benne van...
Tesék olvasni!
Egyébként:
1: igen
2: ez ügyben erősen megoszlanak a vélemények, ezért tényleg olvass vissza. Ha legalább hetente használod a nyomtatót, akkor nem valószínű, hogy beszáradna bármelyik utángyártott vagy töltött cucc. A töltés gazdaságosabb, de pepecselősebb, elvileg teljesen tisztán meg lehet csinálni, de ha nem vagy elég ügyes, akkor mindened tiszta tinta lehet. -
Jazz
veterán
Üdv!
Ip4300-hoz egy pár kérdés (ezt veszem meg), hogy:
1.: Ebbe is a Cli-8..., meg a PGi-5bk patronok mennek bele?
2.: Utántöltögetős módszer szimpatikus. Erről tudnátok írni, hogy milyen márka a legjobb, honnan, és hogy mennyi ideig állhat az uántöltő szett, vagy az nem probléma....
Köszi! -
misirulez
senior tag
OFF:
Egy-két scanner guru, akinek esetleg lenne ideje, légyszíves nézzen be a ''szkenner szerviz'' c. topikba, hátha tud nekem segíteni...előre is köszönöm.
ON: -
artos
tag
Az asztali nyomtatók vagy dye vagy pigment, vízbázisú tintát használnak. A dye nem víz és UV fény álló, csak a pigment. Általában ezt használják mivel a festék színező elemei rendkivül kis méretűek így nagyobb felbontást is el lehet érni velük, nehezebben dugulnak el a fuvókák, illetve nagy a színterjedelmük. A pigment festékek viszont nem kenődnek el ha víz éri őket száradás után. Alkoholos tinta nem létezik, illetve a plakátnyomtatók használják eco-solvent (könnyített oldószer tartalmú tinta) néven. Ezeknek a tintáknak alkohol és egyéb oldószer vegyületek a hordozó anyaguk. Ezek is pigment színezőket tartalmaznak. Léteznek még teljesen oldószer alapú nyomtatók illetve újabban UV fényre kötő festékeket használók, persze csak az ipari jellegű nagyformátumú nyomtatáshoz.
Az epson használ még durabrite fantázia név alatt még tintát ami valójában pigment alapú és a festékmolekulák viaszgömbbe vannak zárva. -
_jani2_
csendes tag
Sziasztok. Lenne egy eladó IP 4200-as mely vadonat új, kiállítási darab volt, ezért nincsenek tartozékok(USB kábel,cd,könyv..)! Ára: 15 000FT E-mailben keress
-
fefe1968
csendes tag
Én INK-MATE-s vagyok
. Nekik van sima- és pigment fekete is. Elvileg a nagy feketében van ''pigment fekete'', ezt sötétebbnek mondják, így szövegnyomtatáskor betonkemény kontúr és szép fekete betűk lesznek. Nagy múlt nem áll mögöttem töltésileg, de egyenlőre nagyon elégedett vagyok. -
Zoli2
aktív tag
Jómagam is után töltögetem a tartályokat. Színben az InkTec tenta jött be, bár a feketéje nem tökéletes. A kisebb fekete kazettát viszont nem tudom tölteni, azt eredetiben szoktam megvenni.
Egyébként a kisebb fekete tartály tintája miben más, mint a nagyé?
[Szerkesztve] -
fefe1968
csendes tag
Speciel én azért töltögetem inkább, mert az utángyártott patronokra semmi kedvem mindíg átgányolni a chippet, ill. tintából sok féle kínálat van és jobb minőségben, mint utángyártott patronban. Szerintem... Mellesleg árban és vásárlási lehetőségben is ezt találtam verhetetlennek.
-
Kilogramm
csendes tag
Sziasztok !
Én kb 1 éve nyúzom az IP 4200 -est Volt benne gyári patron is mert adtak hozzá de az hamar kifogyott
Azóta elhasználtam szinenként kb. 1 liternyi festéket. Most kezdett csíkozni a magenta, az eredeti patron javitja a hibát kb. 50 teli oldal uitán. Állitólag az eredeti festékben vannak kicsi rézszemcsék amik tisztitják a fejet nyomtatás közben. Ez persze kimaradt az utángyártott tintákból. Szerintem nagyon megérte az árát. Kb. 80 garnitúrányi patronnak felel meg az a mennyiség amit belelocsoltam. Számoljátok csak ki... Ha megáll kihajlítom és veszek egy ujjat. -
Jazz
veterán
Sziasztok!
Olvasom, hogy sokan utántöltitek 4200/4300-at, nem pedig utángyártott patront vesztek. Miért?
Ha jól tudom Hyson már elfogyott, már csak Procolor van.Erről vannak további tapasztalatok? (azon kívül hogy szebb a pirosa
)
És 4300 tulajok, ugye fej ugyan az mint 4200-é, és ugyan úgy eszi az utángyártott patront is, és ugyan úgy működik a tintaszint figyelmeztetés kikapcsolás, tehát lehet használni?
Köszi! -
Gababa8
csendes tag
Köszönöm Hitman, szeva000, istvansz a segítéget!
Lemostam a fuvókáknál alkohollal és én tudatlan nem vettem le a patron tetejélről a leragasztást! Igy most már müxik, minden happy és nagyon tetszik mert szép képet nyomtat!
Első kép nyomtatásom
Szóval még egyszer thank's!
-
Zoli2
aktív tag
Ha a beállításoknál változtatod a papír minőséget, hogyan változik a képminőség?
Arra gondolok, hogy adott egy papírfajta pl.: normál fényes, de én az extrafényeset (pro)állítom be. -
-
Hitman
aktív tag
''nem tom van e jelentösége de kiirta rá hogy kifogyott!'' - Ez mindenképpen bekövetkezik, mivel a chipek az eredetiről lettek átrakva, a chip meg számol nem nullázódik, hiába van tele az új patron (amint felajánlja a szoftver kapcsold ki a tintaszintjelzést, igaz sok más esélyed nem lesz, mert vagy teszel bele új eredeti canon patront, vagy kikapcsolod a tintaszint figyelést és folytatod a nyomtatást az utántöltött patronnal. A canon szoftver meg tájékoztat majd, hogy benaplózta az eseményt...)
Sztem ellenőrizd a chip rögzítését, ha olvasztottad a rögzítőpöcköket, nem sütötted e meg a chipet, a réz érintkezőket tisztítsd meg.
Esetleg egy fejtisztítást indíts el, kiveheted a fejet is végső esetben a már korábban említett átmosás szárítás módszer...
Ha van még 1 azonos színű patron, meg kéne próbálni azzal is, hátha a patronnal van vmi. Per pill ennyi ötletem van, remélem vmit segítettem
-
Gababa8
csendes tag
Sziasztok! Átraktam a chippeket az utángyártot patronra
de egyszerüen nem akarja a bibort nyomni csak a képekre fél centis bibor csikokat húz! és látszik hogy a bibor hiányzik! nem tom van e jelentösége de kiirta rá hogy kifogyott!
miért van ez? mit csináljak?

-
Zoli2
aktív tag
Sziasztok!
Epson fényes fotópapírra nyomtatom a képeimet ip4300-al, de a színek egy kicsit túlon túl melegek. A fehér színek sárgásak a papíron, de a monitoron viszont jók. Hol lehet a hiba? Színprofilhoz nem nyúltam, gyári tinta. -
GoMEE
csendes tag
Így van ez is egy járható út, hogy így visszaviszed gariba, csak nem találkoztam még senkivel sem aki így csinalta volna, szal ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom. A beszáradás pedig hosszabb idő után jön ki, marmint ez alatt értem azt is, hogy ha nem nyomtatsz vele rendszeresen, akkor tönkreteszi a fejet a tinta. IP4000-es ismerősöm volt ugy, hogy félév utan megadta magát a fej és pedig csak ritkán nyomtatott vele. Szóval egy a lényeg, hogy nem szabad állni hagyni a fejet, mert annal előbb megadhatja magát. (Persze ebben az is bennevan, hogy egyik fej alapból tovább bírja, mint a másik, kinek éppen milyen jutott) 
[Szerkesztve] -
Hitman
aktív tag
Én is hysont használok jó másfél hónapja, de van úgy hogy 1-1,5 hétíg semmit nem nyomtatok, és nem mondhatnám hogy beszárad, tökéletesen nyomtat, fejtisztítást is csak akkor nyomatok, ha 20 oldal felett ábra/szöveg kombinációt akarok nyomtatni. Ha meg bedobja a bocskorát a nyomtató nem izgatom magam EEPROM reset, eredeti patron be, gariba vissza a boltba, 1 hét múlva meg viszem haza az újat ennyi...
''kékből pl még van itthon 2 patron, mert az lassaban fogy, de a magentabol mar nincs egy sem'' - Én meg pont kékből használok többet
(de ez már nagyon OFFF) -
GoMEE
csendes tag
válasz
körtebéla
üzenetére
2 garnitura eredetit hasznaltam el, és eddig csak Hyson markajú utángyártotthoz volt szerencsém abból az 5. vagy 6. garniturat hasznalom (kékből pl még van itthon 2 patron, mert az lassaban fogy, de a magentabol mar nincs egy sem
) Minőségromlást nem érzékeltem, teljesen megegyezzik az eredetivel. Egyszer volt az egyik magentanal, hgoy nembirta kikeverni rendesen a bordót, mindig ilyen naracsos-piros volt helyette, lehet a fekete is közrejátszott, de lehethgoy kalibrálási gondok voltak. Akkor kicseréltem a magentat egy másikra, és észheztért. Namost az elejétől fogva olvasom ezt a fórumot, és írták már páran, még főleg ip4000esnél, hogy egyre kell odafigyelni, hogy szinte mindennap, vagy minden masnap nyomtass a nyomtatóval ha utángyártottat használsz, és akkor nem lesznek ilyen beszáradási gondjaid. Ezt énis így gondolom és egy héten 6 nap biztos használom a nyomtatót. Szóval legalabb heti 2-3szor nyomtass vele valamit, és akkor nem lesz gond az utángyártott patront használva sem a fejjel. Eddig egyszer sem kellett semilyen fejtisztitásra mennem. (kopp-kopp).
[Szerkesztve] -
Hitman
aktív tag
''Ezen kívül irtatok nyomtatható cd-ről is 50ft/db hol lehet kapni és milyen márka.''
Sztem az 50Ft a nyomtatási ktg csak (eredeti patron használatával, de azt is írták hogy utángyártott patron vagy újratöltés esetén ez töredéke 10-20-30 pénz).szal nincs benne az adathordozó ára, a legolcsóbb cd is 40-50Ft körül van (nem printable) dvd-ről nem is beszélve, az meg 100 körül mozog(+-), amúgy az apróhirdetések közt dögivel van cd-dvd árusító, biztos tud vki neked szerezni printable cd/dvd-t
:[link] -
Gnú
csendes tag
T. TOMKTOM !
Sziasztok! üdvözlet mindenkinek én még új vagyok itt és most vettem egy 4300-ast szeretném ha segítenétek.
TOMKTOM írta hogy 3600ft/250ml-ért tud tintát 4300-as hoz. Kérdésem az lenne, hogy hol és milyen cégtől, mert nekem ajánlottak PELIKÁN tintát 8200ft 1 liter. Ezen kívül irtatok nyomtatható cd-ről is 50ft/db hol lehet kapni és milyen márka. Minden szakmai tanácsot örömmel fogadnál.
Előre is köszönet: Gnú
-
körtebéla
csendes tag
Hány garnitúra patront nyomtattál el?
Soha nem volt gondod a fejjel? ( dugulás, egyéb, Tisztítottad-e és mivel?)
milyen tipusú utángyártott tintát használsz?
Van minőségromlás a gyárihoz képest?
Valahol azt olvastam, hogy bekapcsolva kell hagyni a nyomtatót, ekkor tud fejtisztítást végezni és nem szárad be a fej. Ez igaz? Így nem pazarol sok tintát? -
GoMEE
csendes tag
Az előző hozzászolásokhoz írnám, hogy két lehetőséged van, vagy használsz gyári patronokat (egy garnitura tizenxezerft), vagy utántöltött/utangyártott patronokat ( ami 2000-2500ft).
Namost ha eredetit használsz, akkor gondolj bele, hogy 2 garnitura patron többe kerül mint maga a nyomtato (amihez megjegyzem, hogy komplett teljeserteku patronokat adnak, nemcsak felig toltotteket) Szoval ha igy nezzuk magaban a nyomtató egy garnitura patron árával vetekszik. Most jön az a dolog, hogy ha utangyártottat hasznalsz, és 2 garnitura utan be is szarik a fej, (amit kétlek, mert nekem novemberben volt egy éve, hogy megvan a 4200-esem 2 garn. eredetit elhasznaltam vele, meg kitudja hany utangyartottat) és kell venned egy uj nyomtatot (20 ezer ft kb az ára ha joltom) akkoris ugyanott vagy árban, mintha két garnitura eredetit patront hasznaltal volna (kiv. ha gariba kicserélik a fejet). Szóval szerintem mindenképpen érdemesebb uj nyomiban gondolkodni, mint csak fejben, mert a nyomihoz van egy garnitura eredeti patron, és ha azt levonod a nyomi árából, hát annyiért külön fejet nemfogsz kapni sehol sem. -
TOMKTOM
tag
válasz
körtebéla
üzenetére
Canom nyomtatókról, és a Canon üzletpolitokájáról azt kell tudni, hogy azokba a nyomtatókba, amikbe külön megy a fej és a tintakazetta, olyan drága a fej, hogy nem éri meg venni, mert az árából veszel egy vadi új, garanciális nyomtatót.
Ez a Canon! Régi példa: S200/S200x nyomtatók kerültek 10-14eFt-ba, bele a fej kb. 15eFt... No comment. -
fefe1968
csendes tag
Infó az előbbiekhez:
A 4200-hez fej néha felbukkan a Vaterán. Bontatlanul 16e szokott lenni. Azt nem tudom, hogy milyen van a 4300-ban. Amúgy 1db fej és 5db patron kell előbbibe.
A tinta töltögetős módszer híve vagyok, nagyon bejött eddig. Az ''alul celluxal leragaszt'' az kicsit mellé duma, mert egyből leázik és jön kifelé az anyag. Gumikesztyű és befogom hermetikusan. Ennyi. Felül pedig azért kell nagyon jól leragasztani a töltés után, mert a tintát a vákum tartja bennt. Ha levegőt kap felül, alul kifolyik, mint egy csőből... Ezért kell töltéskor befogni, hiszen a tinta töltéskor a tű mellett levegő is bejut. -
körtebéla
csendes tag
Sziasztok, most tervezek venni egy IP 4300-as nyomit.Patron ügyben már tájékozódtam, az árak alapján bevállalnám. De a nyomtatófejről nem sokat lehet tudni.
Az egyik szervízben azt mondtak, hogy 4300-ashoz még nincs is, mert új típus. A patron boltos azt mondta, hogy a fej megegyezi k a 4200-ével, de 25 000 Ft.Ez viszont már gáz.
-Mi az igazság?
-mennyit bír ki a fej
-kellett-e már valakinek fejet cserélni és mennyibe került?
_hany fejes ez a nyomtató?
Előre is köszi! -
TOMKTOM
tag
válasz
szeva000
üzenetére
Ezen a hermetikus lezárós dolgon csodálkozom, lévén a patronoknak van gyárilag szellőzőnyílásuk...
Egyébként bárkinek ajánlom a töltést. A lényeg, mint már olvasható volt:
-Alját lecelluxozni.
-Tetején keresztül fecskendővel feltölteni. Fecskendőt és tűket gyógyszertárban olcsón kapsz, a patron tetejét akár át is lehet szúrni tűvel (vastagabbal, pl.: vérvételi, ez elsősorban az utángyártottaknál járható út), majd egy vékonyabbal föltölteni (pl.: mezei injekciós tű, de ha mondod a patikusnak hogy mire kell, akkor tudni fogja, hogy mekkorát adjon). Erre azért van szükség, mert ha egy tűvel szúrsz és töltesz, akkor a levegő csak a filcen keresztül tudna távozni, túlnyomás maradna a patronban, ezért folyna.
-A betöltő nyílást lecelluxozni.
Ha a patron nem volt szárazra járatva (=csíkozás), akkor a fejtisztítás sem kell, azonnal lehet használni. -
szeva000
addikt
Milyen lomot vettél,hogy semmi leírás nincs benne?

itt az Ink-Mate tinta töltési útmotatója,én ilyeneket használ(tam)ok
MŰVELETI SORREND:
1. Szereljük össze a feltöltõ fecskendõt. Csavarjuk be a kinyomószárat a fecskendõbe. Majd csavarjuk le a fecskendő zárókupakját, és csavarjuk fel a tűt, (használjuk ehhez a védőkupakot kulcsként !)
2. Az alsó felszúrt tintaelvételi nyílást a feltöltés idõtartamára átmenetileg zárjuk le az elcseppenés megakadályozása céljából: a, helyezzük vissza az eredeti rózsaszínű zárókapcsot, vagy b, átmenetileg ragasszuk le egy darab cellux típusú ragasztóval.
3. Távolítsuk el a fedõfilmet folyadékkamra tetejének közepén lévõ, fehér körrel jelölt helyen. Ez a patron töltõnyílása, mely egy besajtolt műanyag golyóval van gyárilag lezárva. Távolítsuk el a műanyag golyót, az INK-MATE fúróeszköz segítségével úgy, hogy az eszközt a golyónak nyomjuk, belehajtjuk, majd a golyót kihúzzuk.
4. Töltsünk a patronba a szabaddá tett töltõfuraton keresztül, az injekciós tű segítségével, a PGI5-Bk esetében 10-13 ml SIM-30A (pigment black) tipusú tintát, a CLI-8Bk esetében 4-6 ml SIM-10A (dye black) típusú tintát. Vigyázzunk, nehogy túltöltsük !
5. A töltõfuratot hermetikusan zárjuk vissza: a, vagy az eredeti mûanyaggolyóval b, vagy az INK-MATE DG-3,5 jelű műanyag dugóval c, vagy egy cellux tip. ragasztó segítségével gondosan ragasszuk le. A tintát a vákum tartja a patronban, így a hermetikus zárásnak nagy jelentősége van a nemkívánt későbbi tintaelfolyás megakadályozása céljából ! Egy papírtörlő fölött távolítsuk el az alsó tintaaelvételi nyílás ideiglenes lezárását, és töröljük szárazra. Ezután a patront helyezzük a gépbe és néhány fejtisztító program lefuttatása után tesztelhetjük a nyomtatást.
6. A patronon lévõ számlálóchip eltárolja, hogy a patron kiürült. Amikor visszatettük a patront a párbeszédpanel kérdésére jelöljük be, hogy használt patronokkal kívánjuk folytatni a nyomtatást. Amikor a számlálóchip nullára fut, akkor egy hibaüzenet jelenik meg a nyomtatón. Ekkor kapcsoljuk ki a nyomtató tintaszint figyelését, úgy hogy a narancssárga (paper out) gombot legalább 5mp ideig folyamatosan nyomva tartjuk. Ezáltal lehetõvé válik a további nyomtatás, de természetesen szintjelzés nélkül. -
Czad
csendes tag
Hy.
Valaki meg tudna mondani hogy lehet utantolteni az IP4200 patronjait?
Megvettem a szineket csak nem tom hogy kell feltolteni. -
TOMKTOM
tag
Természetesen nagyon nehéz megmondani, hogy mennyi lenne a darabköltsége a lemez nyomtatásnak, hiszen senki sem tudja, hogy mennyi jön ki egy garnitura patronból. Épp eszű ember nem vesz gyári patront ezekbe a nyomtatókba, még éppeszűbb meg egyenesen maga tölti, nevetséges oldalköltségek jönnek így ki. Szinenként 1200ft/60ml vagy 3600ft/250ml vagy 7200ft/l, a patronok ~6ml-esek...). Ha számolunk 2500 ft/szettel (utángyártott), és feltételezzük, hogy 100 lemez kijöbn belőle, akkor 25 ft/lemez.
Szerintem megéri, de csak utángyártott, vagy töltött patronnal.
Szerk.: Mire végeztem a pötyögéssel, írt istvansz, így korrigálok: 12,5Ft/lemez...
Továbbra is azt mondom, hogy megéri.
[Szerkesztve] -
Márton
nagyúr
Nem hasonlítottam össze, ezt tervezem beruházni, ennyi.
Azért vacaknak sem nevezném az LS technológiát, még ha ebben a topicban is vagyunk.
Rengeteg elégedett ügyfelet szereztem a tavalyi évben, akinek tetszett a lézergravír, és nem azon sajnálkozott, hogy miért nem szines. Tehát van létjogosultsága. A gravírozás hosszú ideje pedig számomra simán elviselhető, úgyis videót vágok közben.
De ha hasonló költsége lenne egy tintasugaras nyomatnak is (50-80 Ft/lemez), akkor beruháznék egy Canon-ba. Ezekszerint kb. ennyi, meggondolom! -
TOMKTOM
tag
Azért szerintem egy kicsit meredek egy ''szürkeárnyalatos'' technológiát egy olyan szines technológiával összehasonlítani, aminél ráadásul a kép a középső lyuk kivételével a teljes lemezre kiterjed (persze csak fullprint lemezeknél). A helyedben én nem erölködnék a LS és LabelFlash-es vackokkal.
Szerintem nem kérdéses a, hogy a használhatósága és az élvezeti értéke miatt jobban megéri a nyomtatás.
Más: Korábban valaki kérdezte, hogy a 4300-as tud-e fullprintet A4-es hordozóra, igen tud. Továbbá kérdés volt, hogy mindkét lapadagolóbol megy-e a duplex nyomtatás, igen megy. -
szeva000
addikt
Nemtoom mennyit bír el cd nyomtatásból(az a baj,én már nyomtattam sokat,de sosem néztem meg mennyit bír),de az tuti,hogy ha gyári patronnal eteted,akkor felejtsd el a dolgot,mert nem éri meg.Tuti,hogy a gyári tintával az 50ft/db körül fogsz mozogni,de lehet mégtöbb.(minőség kérdése is)
De elnézést mindenkitől,ha tévednék
-
Márton
nagyúr
1 év és pár hónap után kezd meghalni a Benq LS íróm.
Adatot felismeri, de a LS felét a lemeznek csak minden 10. betételnél.
Most gondolkodom egy IP4200 vagy újabb nyomtatón, csak a fenntartási költsége érdekelne. kb. mennyi lemezt lehet vele nyomtatni átlagos képpel, szinhasználattal?
Mert most egy LS lemez kb 50 ft-omba kerül a normálhoz képest, ergo ennyi a plusz költség.
A nyomtatóhoz csak eredeti patront használnék.
Szóval igy kb. mennyit bir egy garnitúra? Sacc/kb. -
pap
senior tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segitség.
Vettem nemrég egy ip4300as nyomtatót.
Minden f@sza,csak aza baj hogy amikor cdre nyomtatok akkor néhol a szélét fehéren hagyja egy csikban.A size teljesen fullon van.Nemlehet jobban kihúzni a karikát amiben nyomtatok
Valaki esetleg tudna segiteni?
Köszönöm elörre is. -
-
-
Hitman
aktív tag
Sztem pictbridge-et csak a canon gépek tudnak, de még az életben nem használtam úgyhogy lehet rosszul tudom.
A patron ua. mint a 4200-ban, lehet töltögetni is, de ugyan ott vagy vele, mert a partonon lévő chip ugyanúgy üres tintaszintet fog jelezni ha kilőtte az eredeti tintamennyiséget (meg piszkos is lehetsz ha nem vigyázol töltésnél
)
2 oldalast a 4200 tud simán, persz azt most nem vágom hogy felülről etetve is, de sztem igen (legalábbis alsó lapadagolóból nekem műxik, a felső etetőt nem is használom)
Én most tértem át utángyártottra patronra (ez az első garnitura hyson) eddíg meg vagyok elégedve, semmi gond nem volt vele, igaz kicsit folyósabbnak tűnik mint az originaly canon patron. -
Jazz
veterán
Elolvastam, na most mielőtt megveszem 4300-ast azért a biztonság kedvéért lenne pár kérdésem:
- PicrBridge kompatibilis fyénképezőgépek....azaz csak Canon gépekről lehet közvetlenül nyomtatni?
- Reklám szöveg favorizálja a 10x15cm-es szegélynélküli bal blba lba....de ugye tud A4-esben is szegély nélkül nyomtatni? (régebben ezt külön kiemelték, most meg említést sem tettek)
- Ugye ugyan az a patron megy bele mint 4200-asba megy bele....na most itt a fórumban valahol olvastam hogy utántöltötték a gyári patront?? Tehát nem chip-et cseréltek az utángyárottra, hanem beleinjekciózták a festéket? Ilyet lehet? Lehet így maszatolni? Akkor most melyiket?
- No meg kétoldalas (papírtálcás), 4200 az nem volt ilyen ugye?
- És utolsó, van akinek még mindig működik régi 4200-asa az utángyártott chip-cserés patronokkal, vagy ne számítsak hosszú élettartamra?
Köszi! -
Hitman
aktív tag
Egy kérdés, lehet hogy volt már (ez esetben bocsánat, hogy felhoztam ismét).
Ha gyári patron után utángyártottat rakok az ip4200-ba, a chipek minden színt kifogyottként jelölnek meg, kikapcsolom a tintaszintjelzést, és mindezek után a következő garnitúra eredeti canon patronokat pakolok a nyomtatóba visszakapcsol a tintaszintjelzés automatikusan(az új chipeket érzékelve), vagy manuálisan kell bekapcsolni, esetleg EEPROM törlés kell neki? Remélem érthető volt a kérdés.
-
TOMKTOM
tag
A 4300-as a 4200-as utódja, a különbségek, hogy a 4300-as tud USB2.0-t, elvileg gyorsabban is nyomtat, és szerintem szebb is. Patron mindkettőbe ugyan az meg.
-
fefe1968
csendes tag
Nekem S820-am volt. A kifogyó gyári garnitúra után rendeltem utángyártottat bele. Az első garnitúra még úgy ahogy jó volt (állandóan beszáradt, meg szar színek), aztán a másodiknál be is halt a fej. Simán átfolyt a fekete a fejen, sárga meg soha többé nem ment rajta, pedig a fej alján az is cseppekben állt. Ezt csak azért említem, mert hiába a gari, meg visszaküldhetem, meg stb. Mire megyek vele? A nyomtatót kidobtam, a maradék garnitúra patronokat meg elsóztam egy másik szerencsétlennek. Hiába írtam le a tapasztalataimat és gondomat, csak annyit kap az ember, hogy ilyen hibát még nem jeleztek eddig és stb. És ezt el is fogadom. Az egész magyar kereskedelem abból áll, hogy mindegy, csak adjuk el, ha visszaküldi, hát legyen, majd megveszi más, de jó eséllyel senki nem fogja visszaküldeni sajátköltségen, szabadságot kivéve, hogy sorban álljon a postán vele. A FÓRUM pedig pontosan arra jó, hogy tanácsot kérjünk, egészséges véleményt mondjunk pl. Én is ezt tettem nem rég és a válaszok, tapasztalatok alapján elégedetten használom egy X márka utántöltő szettjét...
-
Jazz
veterán
válasz
szeva000
üzenetére
Huhh, az angol ennyire azért nem megy.
A lényeget pár szóban eltudnád mondani?
Amire én most hirtelen tudok gondolni:
- 4200-ból ugye van utángyártott patron chip cserés.... Ebbe is ugyan az a patron kell, és megeszi ezt a chip-cserét vagy esetleg azért hozták ki a 4300-at mert...
- Mi a lényegi különbség a kettő között? (a termék reklám szövege ugye semmit nem mond, magyar nyelven még egy értelmes részletes technikai leírást sem találtam, bár abban lehet hogy tökéletesen megegyeznek
Szóval Szóval pár szóban eltudnád mondani? Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lightyear - befektetési app
- BestBuy ruhás topik
- Cyberpunk 2077
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(szellemcéggel való procedúráról nem is beszélve)
olyan is letezik ? Kosz a tippet utannanezek hol arulnak ilyen tisztitot !
eltömődtek a fejben a fúvókák, nekem ugyanez volt a problémám, a vizben való áztatás nem volt jó, de a fejtisztító folyadék valamennyit segített.

, de a kérdés egy amolyan végleleg tisztázásra vonatkozott, hogy most amikor beruházok melyiket a sok közül, és amolyan ''biztos hogy akkor ezt''...
Tesék olvasni!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)